Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Морски риболов в Гърция

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #31
    До: Морски риболов в Гърция

    На границата имаше ли проблем с рибата?
    Че скоро смятахме да ходим,ама незнаехме дали няма да кажат:
    кви са тия КОФИ с риба,нямате прво да я транспортирате без хладилник,и тем подобни работи....не може да изнасяте....
    Или няма кой да проверява?

    Коментар


    • #32
      До: Морски риболов в Гърция

      Няма кой да проверява .....

      А ако някой ходи ... да казва тука, поне да му обясня от къде да си купи стръв, от къде бира ...
      Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

      Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

      Коментар


      • #33
        До: Морски риболов в Гърция

        Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
        Няма кой да проверява .....

        А ако някой ходи ... да казва тука, поне да му обясня от къде да си купи стръв, от къде бира ...
        Брей, закани се, че ще ходиш и го направи!
        Бравос, за улова и инфото, следващият път повече!!!
        Наслука!

        Коментар


        • #34
          До: Морски риболов в Гърция

          До сега не смеех да пиша във форума, макар че съм се регистрирала. Силно съм впечатлена от всички мнения и разговори, тъй като не прочетох една глупост или една простотия! Сина ми, който е във форума от почти една година непрекъснато говори със суперлативи за него и аз реших преди седмица да го разгледам! От момента на разглеждането, до сега аз станах един „върл фен”! Няма нещо, което да не ми е интересно, но не мога да участвам, тъй като съм един средно „технически неграмотен” човек! Тази тема ми стана интересна и реших да осмеля, тъй като е нещо, което познавам. Преди три месеца ние с мъжа ми попаднахме в Гърция, макар, че ни канят там от 5 години. Той има братовчед, който живее и работи там от 17 години, т.е. познава много добре законодателството и определено е всеки ден е на риба /Боже, колко риба сме изяли последните години, хваната от него!!!/ Те живеят в Керамоти, това градче е много мъничко курортно, тихо и китно – от там тръгва ферибота за о-в Тасос. Привлече ни и това, че аз се занимавам с недвижими имоти и той ми предложи много оферти, които мога да осъществя в България. Когато отидохме, ние се влюбихме – не сме на възраст която хората лесно се влюбват – аз на 44 години, мъжът ми на 59 г. Първите ни 5 дни там бяха щастие за мъжа ми – риболова /само на кея/ беше предостатъчен да изхрани 5-членно семейство! Много се увлякох в обяснения, братовчеда ни обясни, че всеки има право да лови риба, само не с мрежи и специални съоръжения, понеже там се влива р. Места, в реката риболова е забранен с жесток закон за опазване на Околната среда. След първото ни ходене, това се повтори няколко пъти! Рибата, братовчеда ни я замразяваше във фризера, а ние си я донасяхме в София с хладилна чанта! Любовта към риболова и спокойстието, което преживяхме /всеки от нас според интересите си!/, ни доведе до мисълта да си купим там жилище! И, ще го направим! Решението ни е, че е на цената на една панелка в София в краен квартал, която няма да ти носи никакви доходи, а там хем ще си ловиш рибата, хем ще получаваш добра рента, хем ще се печеш, хем ще водиш приятелите си на риболов! Съжалявам ако съм била отегчителна и скучна, но ми е за пръв път и ако някой се интересува, зная почти всичко, но е въпрос на интерес от Ваша страна, просто питайте – дори магазините, в които можеш да напазаруваш на цени по-ниски от България ги зная! Извинявам се за отегчението, но отговора е ловете си риба, само не в Места и не с мрежи!
          Последно редактирано от Тони Груев(GAD/dag); 05-11-07, 22:13.

          Коментар


          • #35
            До: Морски риболов в Гърция

            Също мога да сложа снимки и с риби и с пейзажи, само ако някой ми обясни как!?! Също така, да Ви разкажа с какво са хванати /заргани, кефали, ципури и едни непознати за мен, но пък много вкусни!/!

            Коментар


            • #36
              До: Морски риболов в Гърция

              Първоначално публикуван от Marianski Преглед на мнение
              Също мога да сложа снимки и с риби и с пейзажи, само ако някой ми обясни как!?! Също така, да Ви разкажа с какво са хванати /заргани, кефали, ципури и едни непознати за мен, но пък много вкусни!/!
              Прочети тук http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=46.
              Позволих си да ти редактирам горния пост "наборе", като му увеличих шрифта!
              Благодарим за инфото, продължавай нататък!!!!

              Коментар


              • #37
                До: Морски риболов в Гърция

                Първоначално публикуван от Marianski Преглед на мнение
                ...Любовта към риболова и спокойстието, което преживяхме /всеки от нас според интересите си!/, ни доведе до мисълта да си купим там жилище! И, ще го направим! Решението ни е, че е на цената на една панелка в София в краен квартал, която няма да ти носи никакви доходи, а там хем ще си ловиш рибата, хем ще получаваш добра рента, хем ще се печеш, хем ще водиш приятелите си на риболов! Съжалявам ако съм била отегчителна и скучна, но ми е за пръв път и ако някой се интересува, зная почти всичко, но е въпрос на интерес от Ваша страна, просто питайте...
                Аз проявявам интерес към закупуване на жилище там и би било интересно , вярвам не само за мен да споделиш малко повече инфо по въпроса. А ако счетеш , че не му е мястото в тази тема , може да ми пишеш и на лично съобщение.
                Благодаря предварително!

                Коментар


                • #38
                  До: Морски риболов в Гърция

                  Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
                  В събота и аз "отскочих" набързо до Александрополи да разбера как стоят нещата там ....








                  Скромно .... но предвид малкото време с което разполагах ....
                  Кефала се лови на засечка, а заргана на морски червей ... но е още малък!
                  На бомбарда ,като при нас ли заргана?
                  Густо майна , пътят свърши !!!

                  Коментар


                  • #39
                    До: Морски риболов в Гърция

                    С хиляди извинения, думата " бомбард" ми е непозната! Въпреки, че години наред съм работила, като журналист! Опитваме се да я разгадая, но мисля че на мъжът ми ще му бъде много по-лесно! Те ловеха рибата, ама много повече от тази /не искам да Ви обидя!/, като взимаха от риболовните корабчета няколко малки аншои /не съм сигурна в правописа! И, това ставаше сутрин от 6.00 часа до към 9.30 часа, след което срещу 2 евро в една от таверните собственика я изчистваше и изпържваше! Ако, с нещо мога да Ви помогна, но с по-прости въпроси към мен - ще попитам съпруга си, той много по-лесно ще обясни нещата!
                    На въпроса за имотите - в момента там се продава една къща - 120 кв.м на 1 км и 300 м от плажа, завършена до ключ /с всичко/, вкл. и чаршафите с 1800 кв. м двор на цена 100 хил. евро, като 1200 кв. метра от двора могат да се продадат на някой друг. Апартаментите /те ги наричат гарсониери/, са двустайни по нашите стандарти! С голяма мъка и усилия проучих законодателството им, въпреки нашия братовчед там /човек, когато купува имот е длъжен всичко да провери!!/ струва 70 хил. евро до ключ, разбирайте вградена кухня, обзаведена спалня, баня с луксозен теракот и фаянс, чаршафи, посуда и т.н. В тази цена влиза слънчева батерия, ПВЦ-дограма, бойлер, местно парно /по желание на клиента/, комарници, узаконяване на водомери и топломери и т.н. Говоря за първа линия на плажа и гледка към о-в Тасос. В момента се капарира 15000 евро и останалата сума се доплаща когато е готов. Пиша 70 хил. евро, като това включва всички такси, комисионни и т.н. Данъка на такова жилище /годишния/ е около 60 евро. Тока за 6 месеца е около 120 евро, с него си плащате и данъка, така са сигурни че ще си го плати всеки! Наема в сезона е 60 евро на ден! Сигурни са тези пари от май до септември, тъй като строителството лятото е забранено, зимно време може да се настанят в жилището ни/Ви, работници за наем около 250-300 евро. В това градче - Керамоти - точно на 360 км от София, строителството на по високи сгради от 3 етажа е забранено и тъй като, е защитена зона - заради устието на Места, жестоко се спазват всички закони! Питайте ме нещо ако Ви интересува по-подробно! Или мога да Ви изпратя снимки и на къщата и на жилищната сграда - на такава каквато ние сме си харесали, където сега за сега ще спим, тъй като нашата ще е готова следващия Великден, апартамента е на българин от Сливен и ние си плащаме, и сме страшно доволни! Напишете си и-мейла, така ще ми е по-лесно, макар че от форума бяха така добри да ми обяснят, как да сложа снимки, все още не съм го разбрала. Мариана
                    П.П. Но, и много средства се дадоха за въдици, ние просто сме оборудване вече, като за "война" с всички риби, които се опитват да ни се изплъзнат!

                    Коментар


                    • #40
                      До: Морски риболов в Гърция

                      Току-що говорих с мъжът ми и той ми каза да Ви кажа да на бомбарда, ловел обикновенно на сардина, червей с лека плувка, а когато спирали да кълвът минавал на някаква си 2 г тежест! Когато се прибере, тъй като не е в София, той най-добре ще Ви го обясни! За апартаментите забравих да спомена, че имаме и скици и ще бъде много интересно, тъй като те са общо 9, 6 вече са закупени - 3 са свободни, като 1 наш приятел също купува, така че може пък последния ако Ви върши работа да сте Вие! А, забравих има и един абсолютно готов, до този "нашия" в който спехме, но той е тристаен и пак е на цена, вече малко на "зор" за нас - 100 хил. евро, но там се събуваш и почваш да го ползваш, а ние трябва да почакаме! А, в една кооперация, която също се строи в момента /нали вече казах, всички са на три етажа! взех да се повтарям!/, я купиха 9 хирурзи от Пирогов, май за това са стачкували! Трудно ми беше да си представя как лекари с 250 хил. евро пристигат и ги тропват на масата, но това е... Ние не се оплакваме, но наистина ще ни е трудна покупката, но пък си заслужава, защото няма кой да ни дава 60 евро на ден в България, с тях мислиме да си изплащаме дълга за това жилище.... Май, доста излишни и глупави неща написах...

                      Коментар


                      • #41
                        До: Морски риболов в Гърция

                        Колега Мариански,
                        интересувам се от апартамент в Керамоти.Моля Ви,ако не Ви затруднява пишете ми по-подробно на адрес g.halachev@gmail.com

                        Коментар


                        • #42
                          До: Морски риболов в Гърция

                          някой има ли прясно инфо дали вече дават лиценз зариболов от лодка в Кавала? /на българи/

                          искам да половувам с това бебче...


                          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

                          Коментар


                          • #43
                            До: Морски риболов в Гърция

                            малко риби от Тасос, ама не си личат добре размерите им... някои бяха около килограм... хвърляхме им залъци от кроасан и се настървиха яко... http://www.vbox7.com/play:3ebd7be8
                            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

                            Коментар


                            • #44
                              До: Re: Риболов в Гърция

                              Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                              снощи се върнахме от Тасос... риболова беше пълнен провал - очи пълни ръце празни... Хвърляме пред устата на кефали по 50см и те подминават въдицата като водорасло... А от ферибота направо ми изядоха кроасана - като хвърля парче и 5-6 бр тлъсти рибоци започват да пляскат отгоре... направо нямам думи...

                              Поне си напекохме кокалите на плажа...

                              За съжаление попаднахме в някакъв хотел за българи, в който не беше чистено от предишния сезон, а на рецепцията вежливо обясняваха, че по принцип не слагат сапун за гостите...

                              иначе - красота и спокойствие... дори имаше "естествена" борова сянка на 3-4 метра от водата...
                              Брега е много по-чист, с изключение на 2-3 обелки от БГ-шоколад по брега /LZ беше марката/... и някоя друга шишарка от боровете...

                              Колега само на Тасос ли си ловил риба? Защото аз вчера се върнах от Гърция ама бях между Кавала и Солун в един залив хванахме 5 вида риба и един октопод но рибите бяха малки влизахме с лодка ама никой не ни направи проблем а и незнам каква стъв да слагам? А ти пробвал ли си на воблер защото аз пробвах ама явно моите воблери са за бяла риба а за там трябват някакви по специални. Ако знаеш нещо кажи да съм наясно.

                              Коментар


                              • #45
                                До: Re: Риболова в Гърция ???

                                Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                                Тедо аз се каня отдавна да ходя до Тасос с цел риболов, само, че аз съм подводен рибар на апнеа.

                                ЗАдължително се иска билет за риболов....
                                Не съм съгласен BatGeorgeone,
                                Не се изисква билет за подводен риболов в Гърция.
                                Това ми е любимият спорт и съм внимателен (дисциплиниран) при практикуването му. След разговори с местната управа на Никити и Тасос, стана ясно, че билет за подводен риболов не се изисква. Необходим е буй за да се "обозначиш". Но той си трябва - можеш да си закачаш разни работи по него. Аз лично го завързвам за камък, не за себе си (за да не ми се пречка) и се мотам в района му. После го местя.
                                Виж, за Хърватска съм съгласен. Казва се "дозвола", продава се в "Лучка капитана", и струва - 15 евро за 3 дни, 30 за седмица, 50 за месец. Мога да ти я снимам (дозволата) - колекционирам си ги

                                За съжаление нямам снимки, но има с какво да се похваля от там
                                Тази година ще снимам

                                Понеже постът ти е от миналата - кажи какво стана, ходи ли, хвана ли ?
                                ______2
                                Е = MZ

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X