Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Морски риболов в Гърция

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Морски риболов в Гърция

Ето и няколко от рибетата, които ковнах

Коментар

Снимките са прекрасни.
      А и такива големи трофеи могат да предизвикат само завист у риболовците.
      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

С какво са правени снимките във водата ?
        Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
        За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

GoPro 7 Black + GoPro Dome Telesin.
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:61Cn+e1FPqL._SY355_.jpg
Прегледи:1
Размер:16.9 КБ
ID:5822463

Коментар

Ето и цялото видео със зъбара.

Коментар

• Коментар

• gabocvet
                gabocvet коментира
                Редактиране на коментар
                Браво!
                Ако не си закрил сеона, имаш ми телефона!

• Браво!
              Очаквани трансформации: гъбар, медар...
              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

• Рибаря си личи по макарата... Чинелската е....

Коментар

• Музовир!!!
                  Последно редактирано от gabocvet; 04-12-19, 13:58.
                  За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
                  0878 79 20 61 Борис

Коментар

• Джони Браво, супер рибар си и отличен готвач! Правих скариди по твоя рецепта и стана , а не сме много по тия гадове. Видях октопода ама не каза нищо за неговото приготвяне, може ли малко повече подробности за приготвянето му?
                    По темата за морския риболов в Гърция, аз ходя за сега само от брега, вчера бях и нищо, нито на бомбарда нито на дъно. Ддруги колеги пробват на изкуствени примамки, а гърците традиционно на дъно, не видях резултати от никой. Северна гърция около района на плаж "Миродато". Ще чакаме по - добро време и Наслука на всички!

Коментар

• Джонито не знам дали е влизал близките години във форума. Но може да го потърсиш в фейсбука или гугъла - Катамаран Аурора.

Коментар

• Лунджов
                        Лунджов коментира
                        Редактиране на коментар
                        Не харесвам фейсбука , предпочитам Форума.

• Благодаря Венци , ти също си Голям Моряк! Няма начин да не знаеш хубава рецепта за октопод, сподели моля те! Тази година мисля да хвана и трябва да съм подготвен с приготвянето му, миналата година пробвахме на Керамоти и много ни хареса.

Коментар

• И нещо да споделя по темата, аз не крия нищо в риболова защото всичко е 99% късмет, а който е много гладен в магазините е пълно. Миналата година бяхме в района на Меси северно село, само за ден и за плаж но винаги си взимам една, две въдици, не помня вече месеца но си беше лято и както съм чел по форумите прекалено рано за дорадо или други хищници от брега, та даже и за заргана. Имаше и други рибари колеги, на дъно и чат пат метнат някой воблер, в края на плажа на един бетон дето не се пречи на плажуващи и те на нас. Аз си мятам бомбардата и взех 2-3 малки зарганчета писалки и ги пускам в морето и си викам, бе що не метна едно такова за стръв както съм чел. Взех другата въдица, къса тежка и яка с по - голяма макара и дебело влакно, ама нямам стойки нямам нищо, сложих я на бетона и не ми се занимаваше и тапа да и слагам, към основното вързах дебел повод монофил с две по - големи морски куки и викам сега да хвана един зарган слагам го и го пускам да поема на вътре, така съм чувал. Ебахти и работата, сега пък мятам тая бомбарда и зарган не мога да си хвана, поне малък за стръв да пробвам, само една малка лица една педя, която пуснах много енергична риба, то взе че напече и всички рибари си тръгнаха, бяха отседнали някъде и казаха че по - късно като захладнее пак ще дойдат, да си опитат късмета. Е по едно време хванах зарган , аз там ги хващам на торен или земен червей, ама не много едри да наподобяват морския /блатния/ , казват трябвало на бял ама с другите имам по - добър успех. Та взимам заргана и с двете морски куки през него финно и го мятам на вътре леко да го не скъсам, няма ни тапа ни олово да му тежи, ама хич не поема на вътре, мисля си да не е много малък и няма сила даже кордата да изтегли или съм го убол лошо и му пречи. Пак си мятам на бомбарда, даже я оставям да потъне от мързел вече и вадя някви дребни дънни и ги пускам, прехвърлих едн два пъти и заргана, викам да не е умрял. Нищо му нямаше и последно си казвам засилвам го по - силно и ако иска да се скъса поне да изчезва да живее или да го взимат гадовете, въдицата на бетона легнала без стойка и нищо, кордата с корем, абе аматьорска работа. Влезнах малко във водата, миди събирах после, пак малко с бомбардата взех да хвърлям и в един момент без да наблюдавам тежката въдица я усетих и видях как се помести цялата странично, ебахти хвърлих другата въдица на цимента, взех тая и финно обрах и засякох, веднага стана ясно че на другия край има нещо дето дръпна, но хем на пред а и завой почна да прави, но много бързо дъга описва, аз държа линията постоянно опъната и въртя макарата, това фучи като торпедо и завива , в един момент ми се стори че го видях под повърхността на водата , тъмен силует и изчезна, линията олекна и извадих заргана заедно с куките по него. Доста риби съм хващал малки и големи, но това ми вдигна адреналина на ниво, което не съм изпитвал със друга риба, айде да го сравня със сом от р. Марица 205 см. Стоя треперя в сряд лято и осъзнавам, че съм му го изкарал от устата и не се е закачило на куките, явно е теглело само рибата, избързал съм и не го е глътнало както трябва, морските куки са дълги и стеснени , нямат широко отворено жило според мен. Следващия път ще пробвам с една тройна кука, ама дали ще ми вземе не се знае. Така и не разбрах каква е била рибата но адреналина ми скочи, едва ли е била повече от 2-3 кг. според мен, морските риби силно дърпат, айде 5 да е максимум, просто не се убоде на куката и тогава щях да разбера дали ще издържи такъма и с какво си имам работа. Имам преположения само или е някое малко тунаки, или дорадо или някой лаврак, но лаврака дали така дърпа не знам. Важното е че такъма работи и всичко е късмет, трябва да се опитва.

Коментар

• Първоначално публикуван от Лунджов Преглед на мнение
                          Благодаря Венци , ти също си Голям Моряк! Няма начин да не знаеш хубава рецепта за октопод, сподели моля те! Тази година мисля да хвана и трябва да съм подготвен с приготвянето му, миналата година пробвахме на Керамоти и много ни хареса.
                          Рецептата е много лесна и я практикувам много често - Паля колата и след около 3 до 4 часа съм седнал в таверната и поръчал.
                          Еднакво добра е и за октоподи и риби и калмари и узо най вече.

За риба в Гърция се ходи когато не става за плаж, т.е. студените месеци.

Коментар

• trapper
                            trapper коментира
                            Редактиране на коментар
                            Да е над половин кило, че глобите са яки.

• Венци- малкия
                            Венци- малкия коментира
                            Редактиране на коментар
                            Аз съм стигнал до тази "рецепта" след многократни опити вкъщи. И всичките неуспешни.

• BatGeorgeone
                            BatGeorgeone коментира
                            Редактиране на коментар
                            Едно време съм сготвил много октоподи, но бяха мънички бебета, такива доставяха по ресторантите.
                            Много масло, чесън, мъничко чер пипер + сол и нищо друго (по спомени) и старание да не се обезводни месото им, независимо от метода на готвене.

• Първоначално публикуван от Лунджов Преглед на мнение
                          Благодаря Венци , ти също си Голям Моряк! Няма начин да не знаеш хубава рецепта за октопод, сподели моля те! Тази година мисля да хвана и трябва да съм подготвен с приготвянето му, миналата година пробвахме на Керамоти и много ни хареса.
                          Натиснете снимката за да я уголемите  Име:86543b00dd2f0598f40828ea8ee1604e.jpg Прегледи:0 Размер:237.6 КБ ID:6994006

Освен тапите - другото е задължителната кока-кола 250 мл.
                          България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X