До: ИЗГУБЕНИ КУЧЕТА
Всички гончета-свинари на дядо ми Иван бяха женски и се казваха Люба. Тава бяха най-умните и дисциплинирани ловци, които съм срещал. Често ни канеха на лов на различни места, където дивеча беше кът.
Така, веднъж отидохме с кола на 40 км от дома. Убихме първия глиган за сезона на тамошната дружина, но Люба изчезна. Тръгнахме си сърдити.
Към 3 часа заранта чухме да се дращи по вратата. Дядо ми рече "Люба!", чак тогава заспахме. На заранта я видяхме здрава, весела и с прехапана чужда каишка.
Всички гончета-свинари на дядо ми Иван бяха женски и се казваха Люба. Тава бяха най-умните и дисциплинирани ловци, които съм срещал. Често ни канеха на лов на различни места, където дивеча беше кът.
Така, веднъж отидохме с кола на 40 км от дома. Убихме първия глиган за сезона на тамошната дружина, но Люба изчезна. Тръгнахме си сърдити.
Към 3 часа заранта чухме да се дращи по вратата. Дядо ми рече "Люба!", чак тогава заспахме. На заранта я видяхме здрава, весела и с прехапана чужда каишка.

. Независимо дали са ловци, или не са. Преди около 15 години си спомням и на един мой приятел му се случи такова нещо - бяхме на лов за прасета в Буйново, Родопите. Имаше разкошно Българско гонче, женско, казваше се Кора. Глиганите ги правеше луди и половина. Та на един от излетите Кора изчезна. Търсене, награди, предлагахме какво ли не на помаците там, даже и кола. Нищо .............. Хора от селото ни казаха, че от съседно село някакви тарикати само с това се занимавали - крадат ловни кучета и ги продават в Гърция. За хубаво, работещо Българско гонче гърците давали до 2000 марки. Вярно ли е това? Някой има ли информация?
. Пиморско ..... А мислех, че се крадат само в крайграничните райони с Гърция.
Какво ще кажа на децата на жената
Коментар