Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ИЗГУБЕНИ КУЧЕТА

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    До: ИЗГУБЕНИ КУЧЕТА

    В тази връзка няма ли начин кучетата да се маркират за да се знае кое на кои е.
    Единствения /или почти/ практикуващ начин за сега е номер на телефон на каишката и надеждата, че кучето ще попадне на съвестни хора.
    Последно редактирано от Тихомир; 16-10-09, 18:12. Причина: поправка цитат
    Тази земя, по която тъпча сега,
    тази земя, която пролетен вятър пробужда,
    тази земя – не е моя земя,
    тази земя, простете, е чужда.

    Коментар


    • #17
      До: ИЗГУБЕНИ КУЧЕТА

      Единствения /или почти/ практикуващ начин за сега е номер на телефон на каишката и надеждата, че кучето ще попадне на съвестни хора.
      Мдаа ,ама последния път ми оставили каишката на веригата и взели кученцето (8 мес.Тюркменски Алабай)
      Последно редактирано от Тихомир; 16-10-09, 18:11. Причина: поправка цитат
      Око за око и светът ще ослепее

      Коментар


      • #18
        До: ИЗГУБЕНИ КУЧЕТА

        Сега водя ново куче Джак- Ръсел Териер, на една година и четири месеца.Още не е започнало да гони ,но като се научи не знам как ще го опазя.Ще разчитам ,ако се загуби както каза колегата по -горе телефонният номер на каишката.
        0887 526 564/ 0897 933 755 /

        Коментар


        • #19
          До: ИЗГУБЕНИ КУЧЕТА

          Първоначално публикуван от lyubo73 Преглед на мнение
          Сега водя ново куче Джак- Ръсел Териер, на една година и четири месеца.Още не е започнало да гони ,но като се научи не знам как ще го опазя.Ще разчитам ,ако се загуби както каза колегата по -горе телефонният номер на каишката.
          Първо здравейте колеги и Н С Л У К А доста одавна не бях писал по темата към този раздел ЛОВ . Колега позволих сИ да те цитирам и да издам една тайна за кучута който се губят или хванати от някой . Ловувам от доста години преди откриването на ловния сезон на кучето се поставя две ...ДВЕ веришки едната както споменахте с телефон и адрес а другата за поемането на сопствената миризма на кучето. При пускане на кучето в ловния ден свалете каишката която е без телефона ви и прочие и я поставете в раницата в найлоноф прикСОЕВРЕМЕНО ЗАБРАВИХ ДА СПОМЕНА ЧЕ В ТОЗИ ПЛИК ТРЯБВА ДА ИМА ВАША ТЕНИСКА ... ПОТНИК КОЯТО Е С ВАШТА МИРИЗМАпри загоба на куче в ловния ден се прави следното при първо пускане на кучето се обхожда мястото при първо пускане в опсег двеста триста метра по следния начин . Изваждасе нашииника на кучето и вашия потник тениска и прочие и се олива с обилно с вода закачасе на повода и си тръгвате кам вкъщи този елемент се влаци до вкъци И това правило важи колеги когато ловувате ва вашия си район не важи когато сте на гости и сте изминали с джипа Х километри и сте преминали или пресекли пътища магистрали. И да се върна малко назади по точно към мойте кучета имам две гончета на година и два месеца който няма да ги пускам на лов до две години ИПО СПЕЦИАЛНО ИМАМ ЕДИН БАРАК КОЙТО Е НА 6 ГОДИНИ И Е ОТ СОЙ ОТ СЕЛО БУНОВО ПИРДОПСКО НЯКЯКВА ТАМ СЕЛСКА ПОРОДА ХВАШТАМ СЕ НА БАС С ВСИЧКИ КОЛЕГИ ЧЕ КУЧЕТО ДО ОБСЕГА НА 60 КИЛОМЕТРА ОКОЛУ НОВИ ХАН КАДЕТО И ДА Е НА ЧЕТВЪРТИЯ ДЕН СЕ Е ПРИБРАЛОДжипиеса и навигацията на кучето е вградена от както се е родило особено на ловното куче
          Последно редактирано от Пламен Ковачев (zaiko1234); 16-10-09, 19:50.
          Луд не се мори,само се поти...и охлажда с бира 0884480846

          Коментар


          • #20
            До: ИЗГУБЕНИ КУЧЕТА

            Първоначално публикуван от vladstudio Преглед на мнение
            В неделя 11.10.09. три от кучетата вдигнаха прасе, прекараха го между пусиите и отидоха та се не видяха. След няколко часа едното се върна, а от другите две ни следа, ни дявол.
            Моля за съдействие от колеги ловуващи в районите на Тополница, Дрен, Горна Диканя, София юг, Ярлово, Поповяне, Ковачевци, Клисура.
            Кучетата са класически български гончета с каишки без телефони. Към непознати не са много любезни.
            Познават планината, но вече четвърти ден ги няма което ме притеснява. Който някога е имал куче знае какво ми е в момента.
            Благодарен съм на всякакви сведения.
            Влад 0888202158
            Здравей колега в пос 19 съм описал как и която е извън темата .Позволими да споделя два случая с две различни кучета в моя ловен район с истинските имена на кучетата и и стопаните им. През не така далечната 2001 г. придобих право на лов след положения испит в лесо техническия Инивирситет испити билети пушки и прочие става ред и на куче без което и няма ловта отиваме при Стоян Дуцевместен ловец един от които гледа кучета от сой ловува с ловеца Дончо ЦОНЧЕВ синаму Стефчо абе с две думи ловци от извора отивам аз с Иво пасарелеце и си харесваме кутрета избирам най слабото и гърчаво куче от кочилото и го кръста Палчо а Иво си гвашта друго от кочилото и го кръсти Арес и така гледаме си ги учиме ги и прочи моята история за моето куче е малко гадна но длъжен съм да я опиша .Значи покрай барака кучето ми почна да гони първо заек слет това кучето ми заболя и месните ветринари и прочие незнам какви си хапове инжекци и прочие кучето не вървеше изопщо добре .Мина доста време кучето ядяше толкоз до колко да бъде живо беше събота спомням си че бяха избори ловно време но без право на лов поне бяха избори съвеста ми не ми даваше да го омърт.... с инжекция и реших да го пусна в ВЕЧНИТЕ ЛОВНИ ПОЛЕТА качих го в колата и го закарах на около 80 километра от нас посока галабец и го пуснах . След ДВЕ седмици кучето се прибра само живя два дена и умря .И сега да те върна малко назад в темата та ИВо с неговото Куче Арес бяхме на лов за глигани преди три години кучуто исчезна от гонка просто се едно го погълна земята обиколки напрет назад села ближни далечни абе няма го и това е викаме си да не го е застрелял някой колега в близос до дивеча обикаляме ловището немаго и това е . Минаха се няколко месеца и попадаме на следа за куче което много добре роботи в раиона на Кюстендил което куче е с четри крака но с единия е инвалит да ... да така е единия крак го има само за свидетел не стъпва с него не го исползва просто кучето е стреляно и има откъсната кос и така крака не сръботва с останалите .Разбрахме съшто така как кой и от каде го е ОТКРАДНАЛ няма да споменавам какво му се случи . Които не вярва да заповяда в неделя съм на лов за първи път от две години насам просто здравословни кучето е тук и си ловуваме с него . И НЕ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО БИХ КАЗАЛ НЯМА АМА НЯМА ДВЕ ИСТИНИ ИСТИНАТА Е САМО ЕДНА И САМО ЕДНА МОЛЯ ВИ ПИШЕТА КАКВО СТАВА С ВАШЕТО КУЧЕ ИСТОРИЯ И ПРОЧИЕ САМО ТАКА МОЖЕМ ДА ПРЕСЕЧЕМ НАБЕЗИТЕ НА НЕДОБРОСЪВЕСНИ СТОПАНИ
            Луд не се мори,само се поти...и охлажда с бира 0884480846

            Коментар


            • #21
              До: ИЗГУБЕНИ КУЧЕТА

              Какво му е на Българския език? И аз греша,но чак толкова!?
              Око за око и светът ще ослепее

              Коментар


              • #22
                До: ИЗГУБЕНИ КУЧЕТА

                Първоначално публикуван от vladstudio Преглед на мнение
                И втория звяр се прибра в къщи, снощи го отпразнувахме!
                Чакаше ни на същото място само дето беше объркал нещо календара и закъсня с пет дена. Изморен отслабнал и яко щястлив!
                Даже не знам кой беше по щастлив, Апач или аз и синът ми. То не беше скачане, не беше близане и скимтене. Даже и песен ни изпя. Беше нещо като
                ауууу ау ууу
                ауууууууууууу
                ау ау ау
                ау
                нотите не мога да предам много точно, сигурно съм бил болен на тоя урок. Но затова пък какво чувство влагаше в изпълнението......трябва само да се види. Страхотна среща беше. Колко му трябва на човек да бъде щастлив /то май на Апач и по малко му стига/. Знам ли ?

                Както се казва в добрите стари КОНБОЙСКИ /щото са на коне и се бият/ филми, всичко е добре когато свърши добре.
                Ако решат уважаемите господа модератори може да не заключват темата, а да я оставят в полза на други изпаднали в беда четириноги Приятели. Дано не се налага, но знаели човек........
                Благодаря на всички докоснали се до моята болка и щастие.
                Добре казано Както се казва в добрите стари КОНБОЙСКИ /щото са на коне и се бият/ филми, всичко е добре когато свърши добре.
                Луд не се мори,само се поти...и охлажда с бира 0884480846

                Коментар


                • #23
                  До: ИЗГУБЕНИ КУЧЕТА

                  Първоначално публикуван от Дявол Коледа Преглед на мнение
                  но всеки в нашия регион може да разчита че видя ли такова ще се помъча да го уловя и да го върна.
                  Колега повечето от ловните кучета са доверчиви и не е проблем да ги хванеш, но имай в предвид, че ако това е в ловен ден и те види собственника на кучето ,че го качваш в колата със сигорност ще си имаш проблем-тоест в събота и неделя не се опитвай да хващаш ловни кучета колкото и благородни да са ти помислите. Всичко това ти го казвам за да не изпаднеш в неудобно полужение. Миналата година в района на с Б.Осъм на територията на "едро-дивечовото" ловувахме и загубихме две много добри кучета, които и до днес ги няма.Тогава имаше коментари ,че някой видял, чул, казали му ииии...така нататък, че някой ги е качил в кола ,другото което е хубаво да се знае е това , че собственника на кучето може да стои и да го чака там от където го е пуснал защото това е нормално ако куче се загуби да се върне там от където е пуснато.
                  Цветан Петров
                  "4Х4 АДВЕНЧЪР" ТРОЯН
                  0888865583

                  Коментар


                  • #24
                    До: ИЗГУБЕНИ КУЧЕТА

                    Първоначално публикуван от vladstudio Преглед на мнение
                    Ако решат уважаемите господа модератори може да не заключват темата, а да я оставят в полза на други изпаднали в беда четириноги Приятели. Д
                    Аз лично мисля, че не трябва да я заключват а да я залепят защото може да ни бъде от много голяма полза не сомо за изгубени но и за откраднати кучета.
                    Цветан Петров
                    "4Х4 АДВЕНЧЪР" ТРОЯН
                    0888865583

                    Коментар


                    • #25
                      До: ИЗГУБЕНИ КУЧЕТА

                      Първоначално публикуван от OSLAR (ЦВЕТАН ПЕТРОВ) Преглед на мнение
                      Колега повечето от ловните кучета са доверчиви и не е проблем да ги хванеш, но имай в предвид, че ако това е в ловен ден и те види собственника на кучето ,че го качваш в колата със сигорност ще си имаш проблем-тоест в събота и неделя не се опитвай да хващаш ловни кучета колкото и благородни да са ти помислите. Всичко това ти го казвам за да не изпаднеш в неудобно полужение. Миналата година в района на с Б.Осъм на територията на "едро-дивечовото" ловувахме и загубихме две много добри кучета, които и до днес ги няма.Тогава имаше коментари ,че някой видял, чул, казали му ииии...така нататък, че някой ги е качил в кола ,другото което е хубаво да се знае е това , че собственника на кучето може да стои и да го чака там от където го е пуснал защото това е нормално ако куче се загуби да се върне там от където е пуснато.
                      Напълно прав си колега но в случея които аз описах кучето доиде при нас ни ему дадохме храна и аз веднага звъннах на двама от местните ловци дали знаят някои да е губил куче в тоя район и че при мен има едно описах им го и казаха качваи го и го караи тук и тук да видим така и направих,иначе ще послушам съвета ти.
                      ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
                      тел.088четири 9едно9 4нула4
                      -------------------------------------------------------

                      Коментар


                      • #26
                        До: ИЗГУБЕНИ КУЧЕТА

                        Колеги, на 24 октомври 2009год. по време на редовен лов ми изчезнаха два броя бараци: мъжко-черно и женско-кафяво в района на с. Долни Вадин, което се намира на брега на р.Дунав.
                        Предлагаме солидно възнаграждение за достоверна информация.
                        тел:0886432593, 0895472754-Ботьо
                        Молим за съдействие!

                        Коментар


                        • #27
                          До: ИЗГУБЕНИ КУЧЕТА

                          Колеги на 13.12.09г.врайона на с.Нови хан изгубих женско трицветно гонче.Мооля,ако някой го забележи някъде да се обади на тел.0899152366 Йонко.Кучето може да отиде и в Лозен,Габра(Чукурово) или Пасарел.
                          Прикачени файлове
                          899152366

                          Коментар


                          • #28
                            До: ИЗГУБЕНИ КУЧЕТА

                            Първоначално публикуван от lovetca Преглед на мнение
                            Колеги на 13.12.09г.врайона на с.Нови хан изгубих женско трицветно гонче.Мооля,ако някой го забележи някъде да се обади на тел.0899152366 Йонко.Кучето може да отиде и в Лозен,Габра(Чукурово) или Пасарел.
                            Никой ли не го е виждал?
                            899152366

                            Коментар


                            • #29
                              До: ИЗГУБЕНИ КУЧЕТА

                              Първоначално публикуван от lovetca Преглед на мнение
                              Никой ли не го е виждал?
                              Днес пак питах колегите от лозен ама ништо
                              Луд не се мори,само се поти...и охлажда с бира 0884480846

                              Коментар


                              • #30
                                До: ИЗГУБЕНИ КУЧЕТА

                                И тук в Пасарел не сам чул за изгубено куче! Успех ти желая, дано ги намериш.
                                [SIZE=5][FONT=Comic Sans MS] UAZ 469 for off-road[/FONT][/SIZE]

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X