Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подарявам Бретон

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Подарявам Бретон

Aз моя Крумчо го загубих два пъти-първия път за два часа...Изпаднах в дива паника,ангажирах всичко живо,докато го намерих.Виноват.Но положих всички усилия да го намеря и успях.Втория път го загубих завинаги...:
    http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=48241

В ,,нашия'' и в ,,другия''случай( http://www.bglov.com/forum/index.php?showtopic=1866 ) не бих могъл да взема становище.Знам само,че ако си загубя кучето вината е до голяма степен моя.А ако го намеря и съм сигурен че е моето,няма сила която да ме спре да си го върна.

П.П.:Почивай в мир,Крумчо
    Виден столичен ихтиолог

Коментар

Цвети, не всички сме ловци, и не всички сме гледали ловни кучета.
      Колко мислиш на хиляда , човека знаят, че за намерено куче трябва да се пусне обява ?
      Особено за намерено подплашено и изгладняло животно. Ами първата ти работа е да го спасиш.

А милосърдните хора са повече от ловците. Бих казал много повече.
      И всичките ли са потенциални крадци ?

Откъде накъде, разни новопоявили се особи, ще обвиняват от първия си пост. Вече няколко пъти се случва това. И ние ще ги преценяваме като равни. Един ни беше бил с някаква Шкода Октавия и други подобни..

Трябва да защитаваме колегите си. Аз лично храня големи съмнения, към историята, разказана от този новопоявил се колега.
      Защо не отговаря на въпросите, къде и колко обяви за за изгубеното куче е поместил ? Можем ли да ги видим ? Защо не си иска кучето сега ?

Не може да приемаме всяка клевета за колега, от всеки новопоявил се тук във форума. Това не значи отказ за разглеждане на информацията, но прибързани коментари хич не ми се нравят.
      Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Знам само,че ако си загубя кучето вината е до голяма степен моя.
        Абе кучета са, бягат, губят се. Къде след женска, къде от страх, къде след дивеч......губят се. Не винаги вината е твоя, то си е природа това.
        И моята съм я губил, търсих я 3 часа и я намерих пред съответвуващия на моя апартамент, ама през 2 входа - беше малка още.
        Съжалявам за твоето куче - Крумчо - знам колко боли такава загуба. Ако просто изчезне някъде, винаги имаш надежда че ще се намери.

Коментар

Първоначално публикуван от lama69 Преглед на мнение
          Абе кучета са, бягат, губят се. Къде след женска, къде от страх, къде след дивеч......губят се. Не винаги вината е твоя, то си е природа това.
          И моята съм я губил, търсих я 3 часа и я намерих пред съответвуващия на моя апартамент, ама през 2 входа - беше малка още.
          Съжалявам за твоето куче - Крумчо - знам колко боли такава загуба. Ако просто изчезне някъде, винаги имаш надежда че ще се намери.
          Прав си.Казвам че стопанина е виновен,защото може би спецификата на моето куче е друга(не е ловно).Сега като се замисля,ловните кучета са отвързани...Но и колегата,който просто се отказва от неговото куче(в нашата тема),не го разбирам.Иначе знам,че ловните ги крадат и съчуваствам на потърпевшите колеги.
          Виден столичен ихтиолог

Коментар

Ник, имаш право, но в случая ти гарантирам, че човека е читав!
            Не разбирам това разграничаване ловец - милосърден човек, явно имаш съставено мнение, че всички ловци са изроди....оставям въпроса отворен.
            Колегата не си иска кучето сега, защото е имал времето да го прежали и финансовата възможност да компенсира загубата....дори двойно.Все пак цената на един бретон варира от 150лв. до 1500 евро за малко кутре. Лично аз не бих се примирил, но сме хора и сме различни.
            Поздрави!

Коментар

Сериозен интерес има явно към тази тема. Аз също съм на мнение, че всеки сам трябва да се грижи за своето куче. Като се изгуби, собственика трябва да направи всичко за да го открие. Ако някой го намери, издири собсвеника и го върне това е проява на добра воля и собсвеника трябва сериозно да оцени проявата. Също не съм много съгласен с Петя/като се видим на сбирка обаче пак съм до теб / за нейния случай. Да, може би е трябвало някой да реагира различно, но никой не ти е бил длъжен. Аз някой път като съм се разхождал по села и планини съм виждал кучета - идват до теб, играят си. Има доста такива, които си скитат и ходят само при стопанина си за храна. Просто така ги отглеждат по селата, така че като си движиш в планината не си задължен да се замисляш чак толкова "от къде дойде кучето". Стопанина търси, а ако някой откликне или пусне обява, вече си е добра вола от негова страна. Аз поне така мисля.

Никога съм нямал ловно куче, но от ловци знам, че често се губят, което по-трудно би се случило с нормално домашно куче. Аз нашата Беа/хъски/, като не бях сигурен, че слуша и стои до нас не съм я пускал много или съм го правил с особено внимание. Ако я изгубя някъде, ще се сърдя само на себе си, не на някой друг. Сега вече знам, че няма проблем, но пак внимавам. Всеки сам преценя нещата.
              Последно редактирано от marin199; 27-03-09, 23:33.
              http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
              http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

[quote=6310;692270]"Много Браво наистина" - Нека Аз споделя и моята версия !
                Снощи ми се обади колега, и каза че ми е открил кученцето което загубих ноември месец, но понеже регистрацията се забави , едва днес мога да пиша !

...от ноември месец ,до сега ти се забави регистрацията???
                Това куче е било прежалено веднага след изстрела ,уплашено е избягало, една майна и чао...
                ...това е истината за мен...
                По какво го позна това куче -чип ,татуировка ...

Коментар

[quote=n960;693018]
                  Първоначално публикуван от 6310 Преглед на мнение
                  "Много Браво наистина" - Нека Аз споделя и моята версия !
                  Снощи ми се обади колега, и каза че ми е открил кученцето което загубих ноември месец, но понеже регистрацията се забави , едва днес мога да пиша !
                  ...от ноември месец ,до сега ти се забави регистрацията???
                  Това куче е било прежалено веднага след изстрела ,уплашено е избягало, една майна и чао...
                  ...това е истината за мен...
                  По какво го позна това куче -чип ,татуировка ...
                  Колеги,запазете добрия си тон!Само човек който няма куче би пуснал подобен коментар.Кучето НЕ Е ВЕЩ,че да я прежалиш.Няма левова и валутна равностойност.Всеки който малко или много има общо с кучетата,ще го потвърди!
                  Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от cveti Преглед на мнение
                    ....Когато намериш кученце, хубаво, породисто, ясно, че е загубено, е редно да се опиташ да го върнеш на стопаните му.....
                    Първоначално публикуван от Maria R1100GS
                    Не познавам ловните породи (как може да съм толкова невежа!) и едва по-късно научих, че всъщност е породисто ловно куче.
                    Точно това щях да кажа, но го намерих като мнение на Мария...
                    Хората не са длъжни да се интересуват от кучета.

Аз ако видя котка на улицата, може и да е изгубена, не мога да преценя дали е невероятно рядък екземпляр или поредния мелез, който дращи
                    Per aspera ad astra.

Коментар

Точно това щях да кажа, но го намерих като мнение на Мария...
                      Хората не са длъжни да се интересуват от кучета.
                      Хайде сега, то по тази логика по улиците нямаше да има бездомни животни - милостивите хора щяха да ги приберат всичките. Нали не знаят какво е така и така.

Коментар

В цивилизованите държави, ако проявиш нехайство към отглеждането на домашния си любимец, ти го отнемат със съдебно решение, и го дават за отглеждане на друг, по-грижовен стопанин! Кучето, котката - не са вещи, живи същества са, и приятели на този, който ги отглежда! Съответно аз лично им давам, и уважавам правото им на избор - къде и с кого да живеят (колкото и шантаво да звучи за някои)! Нашия бретон, след като 3 години живя с нас, бе пожелан от един познат, живеещ в едно село. Казахме му че ако кучето пожелае да иде с него, да го взима (имахме много кучета тогава, пък бретона е малко побойник, та ни създаваше проблеми). Кучето тогава тръгна с него, качи се само в колата му и заминаха. Ходили сме му на гости после, не проявяваше желание да тръгва с нас към къщи. След 2 години се прибра само. Оня го бил оставил последните месеци на самоотглеждане на улицата! Дойде да си го търси след като му казахме че се е прибрало в Сандански. Хранил го бил 2 години, свикнал бил с него. Кучето реши да остане при нас, ръмжеше му от колибката. Казах на вече бившия му стопанин - "Съжалявам, загубил си явно един приятел, пък ние си върнахме един приятел!"
                        Никога не съм, и не бих продал куче, също и никога не съм купувал куче - винаги са ми ги подарявали (2 немски овчарки, 2 пинчера, 1 пудел, 1 доберман, 3 гончета, 1 гордон сетер, 1 бретон, 1 сетеропойнтер и др. мелезак), 4-е котки също! Приятел не се купува и не се продава - печели се трудно и се губи лесно!
                        "Do not correct a fool, for he will hate you;
                        Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от lama69 Преглед на мнение
                          Хайде сега, то по тази логика по улиците нямаше да има бездомни животни - милостивите хора щяха да ги приберат всичките. Нали не знаят какво е така и така.
                          Не ми се иска да се отклоняваме от темата, но милостивите хора не са толкова често срещано явление, поне по моя преценка
                          А и в случая ситуацията е друга . (това с котката беше само пример )
                          Per aspera ad astra.

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                            Приятел не се купува и не се продава - печели се трудно и се губи лесно!
                            +много
                            Колко си прав,когато става дума за четириног приятел!!Иначе двукраки се купуват на кило!Това не е off topic,казвам го в защита на колежката,която според мен и идея си няма защо някои я нападате.Тя подярява куче,което пък не е нейно...И аз взех да се обърквам...
                            Виден столичен ихтиолог

Коментар

Уважаеми Г-н 6310,
                              Чета и не Ви разбирам. На ваше място бих се зарадвал. Бих влязал внимателно в този нов за мен форум, и радостно и тихо да извикам. Благодаря ви Мария. Благодаря за грижите към моето куче. То е мое, защото:
                              1-во, 2-ро и т.н. прилагам снимка на Нея и Децата, пасорт, ваксини, чип, татуировка. Наистина се радвам, че е жива и сте се грижили за "нея". Бих се радвал ако ми я върнете, но ако решите да я оставите на грижите на друг човек, бих искал да съм сигурен, че е в добри ръце ....
                              И т.н. в този дух ...
                              Понеже имате няколко въпроса постарах се да Ви отговоря.

Първоначално публикуван от 6310 Преглед на мнение
                              Та имам няколко въпроса: Как да си намеря аз кученцето след като то горкото си е "намерило" други стопани?
                              По същият начин. Като сега. Пишете/четете обяви в интернет. Вие и приятелите ви.

Правилно ли е да се взема куче (макър и намерено), без да се потърсят собственниците му ?
                              ДА. Далеч по-правилно от това да се нарита в гората гладно и мокро примерно.

Факт е че обявата е пусната в 14ч. вчера, а до 18 вече знаех къде е "изгубеното" ми куче!
                              Още една причина да ползвате интернет при търсенето.

Ако беше пусната обява преди четири месеца , да браво, но сега да се казва браво на човек който явно е прикрил намирането на малкото кученце е някак си неморално...
                              Това е обидно. Ако намеря и се погрижа за животно трудно бих понесъл упреци в "прикриване".
                              Неморално е да го наритам в гората! Нали не мислите, че първата ми грижа ще е да платя 1-ва страница на вестник "Труд" със снимка и надпис "Търси се собственика" или да си направя регистрации във всички ловни форуми, които не знам, че съществуват ...

И най важното темата се казва, "Подарявам ...."
                              Хора подарявайте само неща които не сте присвоили...
                              Как ли би Ви прозвучало "Продавам" ?150 - 1500 ЕУР ???

Браво Мария - добър рейтинг гледам, само дето незнам рейтинга на темата ли е или на user -a !
                              Редно е при регистрацията да сте се запознали с правилата във Форума. Не е редно да коментирате рейтинг на участници.
                              ______2
                              Е = MZ

Коментар

Първоначално публикуван от Тануцо Преглед на мнение
                                Не ми се иска да се отклоняваме от темата, но милостивите хора не са толкова често срещано явление, поне по моя преценка
                                А и в случая ситуацията е друга . (това с котката беше само пример )
                                За наша радост грешиш - милостивите хора са много........самотните също. От темата се отклонихме, наистина, но за мен тя си е изчерпана в общи линии. Превърна се в спор, всеки изрази становище по въпроса, през това време кучето беше подарено на Ники и от първия му собственик и така той ще идва до София за 2 подаръка, а ще се върне само с един....айде и аритметиката ми избяга.
                                Както и да е, поради впечатленията ми от колежката Мария от форума, приемам, че е действала изцяло добронамерено, въпреки грешката си, Ники се сдоби с хубаво куче, а аз след 3 седмици ще ходя до Бургас да си взема........бретонче - кутре.
                                Ех, да бяха живи Илф и Петров.....или Удхаус

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X