Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подарявам Бретон

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Подарявам Бретон

Първоначално публикуван от lama69 Преглед на мнение
    Да си призная и аз "грешката" - пуснах линк към тази обява в един ловен форум - там се издирваха няколко бретона, можеше някой да си го познае. Съжалявам че се бъркам, но съм изгорил много гориво в търсене на "загубени" ловни кучета и на 2 пъти съм намирал наше куче вързано на синджир в разни дворове. Повярвайте, не е приятно!
    lama69 - не виждам причина да се чувстваш виновен, всеки сам си носи кръста ! Да познавам те от другия(другите) форум(и), и винаги съм ценял мнението ти, постъпил си правилно, не си нарушавай здравия сън !

Коментар

Първоначално публикуван от 6310 Преглед на мнение
      Съжалявам, никой не исках да засягам, но неможех и да го премълча ! Прекалено болно ми е, съжалявам !
      Вече имам Бретонка, която купихме 2 месеца след като се изгуби Аза.
      Та и с една лайка се здобих - абе имам 4 вече !
      Нямам против nikito776 да я вземе.
      Само дано да не е с този синджир, това е нежно деликатно куче , не тигър !
      Колега,наистина съжалявам за случката! Губил съм куче и знам как е!Ако наистина нямаш претенции към Аза, утре,или вдруги ден ще пътувам за София да я взема...ако не си съгласен кажи да не се разхождам чак от Бургас.
      Със сигурност ще е много добре гледана!

Коментар

Първоначално публикуван от nikito776 Преглед на мнение
        Колега,наистина съжалявам за случката! Губил съм куче и знам как е!Ако наистина нямаш претенции към Аза, утре,или вдруги ден ще пътувам за София да я взема...ако не си съгласен кажи да не се разхождам чак от Бургас.
        Със сигурност ще е много добре гледана!
        Наистина нямам нищо против !
        Щом пък си готов да дойдеш от Бургас да я вземеш , значи имаш мерака необходим за да я цениш след това !
        Успех още веднъж !

Коментар

Първоначално публикуван от 6310 Преглед на мнение
          "Много Браво наистина" - Нека Аз споделя и моята версия !
          Снощи ми се обади колега, и каза че ми е открил кученцето което загубих ноември месец, но понеже регистрацията се забави , едва днес мога да пиша !
          Кученцето е ловно, аз съм ловец, та ноември месец го изгубих над село Кокаляне при първата му разходка.
          След 3-4 дни неуспешно търсене , се преборихме с плача на децата и взехме друго кученце от същата порода, а след още два месеца и още едно.... (но това е друга тема)
          Та имам няколко въпроса: Как да си намеря аз кученцето след като то горкото си е "намерило" други стопани?
          Правилно ли е да се взема куче (макър и намерено), без да се потърсят собственниците му ?
          Факт е че обявата е пусната в 14ч. вчера, а до 18 вече знаех къде е "изгубеното" ми куче!
          Ако беше пусната обява преди четири месеца , да браво, но сега да се казва браво на човек който явно е прикрил намирането на малкото кученце е някак си неморално...
          И най важното темата се казва, "Подарявам ...."
          Хора подарявайте само неща които не сте присвоили...
          За съжаление вече имам 5 кучета в двора си и реших да не предявявам претенций към Аза - така се казва бретонката !
          Но пък ме подразниха фактите около "изгубването"
          И това как след като кученцето омръзне и вече не е "играчка" се "подарява"

И сега към nikito776 - Кученцето е породисто, от ловуващи родители.
          Ако сте ловец само ще ви радва, ако ли не .....

Браво Мария - добър рейтинг гледам, само дето незнам рейтинга на темата ли е или на user -a !

Ако някой не е губил и търсил куче, може и Браво да се каже !
          Виждам, дебат се е разразил.

Искам да отбележа, че в никакъв случай не мога да приема нападките и обидите, които ми отправя колегата 6310.

Един ден през ноември през отворената врата на колата вътре се метна едно много гладно и уплашено куче. КОгато го извадихме започна да се мята по вратите и прозорците - не беше възможно да го оставим. Не познавам ловните породи (как може да съм толкова невежа!) и едва по-късно научих, че всъщност е породисто ловно куче.
          КОгато вчера пуснах обявата ми се обади едно момче от телефон 0888686953 и каза, че всъщност кучето е на негов приятел. Разхождали са го над Кокаляне и когато произвели изстрел с пушка то се уплашило и избягало. Сега вече нямали претенции към него, защото имали няколко други.
          Питам: Що за кучкар си да си наплашиш и изгубиш кучето на първата му разходка? Трябваше ли да го оставя в гората? Какво означава "присвояване" и "укриване"? Длъжна ли съм била да пусна обява? Защо собственикът сам не е пуснал или разлепил такава - КОкаляне не е много голямо село.

Кучето е гледано отлично, в прекрасна форма е и с чудесна психика. Това Ники ще потвърди и въпреки, че е снимано на синджир по принцип живее пуснато в двор и поне веднъж на ден го разхождам в същата гора.
          Тя не ми е "омръзнала". Гледала съм я, хранила съм я, полагала съм всички необходими грижи, но преценявам, че при моя начин на живот не мога да я гледам достатъчно адекватно - всъщност защо ли се обяснявам!

Също така написала съм си телефона и всеки може да се обади, да се представи, да предяви претенции и да обсъдим случая - какво се е случило, защо и какво е най-добре да направим преди да започне публично и огорчено да обижда човек, който не познава!

Вярвам, че Ники ще я гледа добре и ако нещо не им потръгне аз сама ще отида до Бургас да я взема.

Цял живот съм гледала животни с голяма любов и също съм губила, убивали да ми куче дори и сме имали нашите семейни драми.

ПП. И между другото колега аз пък се " дразня" от ловците и също така от една обява рейтинг не се прави.
          Life is short, break the rules, forgive quickly, love honestly, laugh easy, ride often, ride free and never regret anything that makes you smile!!!

Коментар

С обява става НАИСТИНА по-лесно. А колегата си е кучкар и то опитен, просто обучението на ловно куче за привикване към изстрел крие подобни рискове.
            Колежке Мария, не разбирай погрешно ситуацията, може би някой се радва на един расов и скъп дратхаар на километър от ИСТИНСКИЯ му дом.Ей този е дратхаара:http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=49292
            За обяви отиде един топ хартия за принтер, ама какво да правиш.
            Последно редактирано от Тихомир; 28-03-09, 00:59. Причина: линк към друг форум

Коментар

Браво Мария !!!
              Към 6310: По какви признаци и белези позна ,че това е твоето куче-чип татуировка...
              Къде пусна обява за загубеното пале???

Коментар

Напълно подкрепям Мариа в този случай:
                Първоначално публикуван от Maria R1100GS Преглед на мнение
                Виждам, дебат се е разразил.

Искам да отбележа, че в никакъв случай не мога да приема нападките и обидите, които ми отправя колегата 6310.

Един ден през ноември през отворената врата на колата вътре се метна едно много гладно и уплашено куче. КОгато го извадихме започна да се мята по вратите и прозорците - не беше възможно да го оставим. Не познавам ловните породи (как може да съм толкова невежа!) и едва по-късно научих, че всъщност е породисто ловно куче.
                КОгато вчера пуснах обявата ми се обади едно момче от телефон 0888686953 и каза, че всъщност кучето е на негов приятел. Разхождали са го над Кокаляне и когато произвели изстрел с пушка то се уплашило и избягало. Сега вече нямали претенции към него, защото имали няколко други.
                Питам: Що за кучкар си да си наплашиш и изгубиш кучето на първата му разходка? Трябваше ли да го оставя в гората? Какво означава "присвояване" и "укриване"? Длъжна ли съм била да пусна обява? Защо собственикът сам не е пуснал или разлепил такава - КОкаляне не е много голямо село.

Кучето е гледано отлично, в прекрасна форма е и с чудесна психика. Това Ники ще потвърди и въпреки, че е снимано на синджир по принцип живее пуснато в двор и поне веднъж на ден го разхождам в същата гора.
                Тя не ми е "омръзнала". Гледала съм я, хранила съм я, полагала съм всички необходими грижи, но преценявам, че при моя начин на живот не мога да я гледам достатъчно адекватно - всъщност защо ли се обяснявам!

Също така написала съм си телефона и всеки може да се обади, да се представи, да предяви претенции и да обсъдим случая - какво се е случило, защо и какво е най-добре да направим преди да започне публично и огорчено да обижда човек, който не познава!

Вярвам, че Ники ще я гледа добре и ако нещо не им потръгне аз сама ще отида до Бургас да я взема.

Цял живот съм гледала животни с голяма любов и също съм губила, убивали да ми куче дори и сме имали нашите семейни драми.

ПП. И между другото колега аз пък се " дразня" от ловците и също така от една обява рейтинг не се прави.
                В случая тя е действала като състрадателен човек и е направила достатъчно прибирайки и грижейки се за кучето! Задължение на собственника е да издирва изгубеното си куче, правейки всичко възможно и поемайки разходите, да оповести навсякъде за изгубването на кучето си! Изобщо не е задължение на намерилия кучето, да троши пари и нерви издирвайки собственника!
                В момента в къщи имаме 1 мъжки бретон (чистокръвен,но калпазанин), 1 женски гордон сетер (нечистокръвен но прекрасен ловец, за съжаление вече на преклонна възраст и сакат) и 1 мелез между пойнтер и др. (неизвестен брой др.), но сме имали и повече кучета! Имали сме и добри гончета с баща ми, а те се случваше да се губят. Намирали сме ги в селата около мястото на лова, понякога след месеци, вързани в някой двор! Благодарни сме били на хората че са ги прибрали и хранили докато ги намерим! Едно от гончетата веднъж не го бяха прибрали в едно отдалечено село, месеци след това случайно разбрахме че е умряло край селото от глад и от раните си получени от местните кучета - калпаво село с калпави хора! В оня случай по бих се зарадвал ако бях научил че са го хванали и продали в Гърция примерно, щото поне щеше да е живо и добре гледано, а това куче го заслужаваше, но не заслужаваше такава смърт! И ние с бащами се оказахме калпави тогава, защото изобщо не ни мина през акъла да търсим точно в това отдалечено село! След този случай се отказахме да гледаме гончета!

А на госпожа Петя, силно подразнен от тези и думи:
                Първоначално публикуван от Петя Преглед на мнение
                А пикльовците ни гледат невинно сякаш всичко е нормално! Хич не им хрумнало, че чуждо куче не бива да върви с тях, а да се спре още на поляната и да се върне на стопаните. На въпроса ни как ще докажат, че не са искали да я откраднат, гузно отговориха "ами никак".
                ще и кажа следното:
                Госпожо, не знам като каква се изживявате, но така наречените от вас "пикльовци" нищо не са ви били длъжни в случая! Те не са тръгнали из гората за да стават бавачки на някакво лигаво псе и на стопаните му! Не са били длъжни и нищо да ви доказват след като не са хванали и вързали кучето ви, а то само си е вървяло с тях! Така че студентите са си били абсолютно невинни и не е странно че са гледали невинно! Странното е че вие сте имали наглостта да ги обвинявате, както и че имате безочието да ги обиждате сега тука публично! Защото за това че не сте успяли да контролирате кучето си и то се е загубило, сте си били виновни само вие - неговите стопани, а не студентите (при положение че те не са го вързали и отвели насилственно от вас)! Като не можете да си контролирате кучето по време на разходка, и след като то не ви се подчинява когато го викате, ще си го разхождате вързано! Даже, тия студенти са се проявили като много възпитани и сдържани след като не са отговорили подобаващо на несправедливите ви нападки в случая!
                "Do not correct a fool, for he will hate you;
                Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Странна история...
                  Някой се е регистрирал във форума ни, за да се оплаква, че са му отгледали кучето, което е прогонил... Още една причина да не съм ловджия!

П.П. Съжалявам, че днес нямах възможност да отскоча до София...
                  Последно редактирано от giorgio; 27-03-09, 22:08.
                  Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                  Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Абе и си прав, ама и не си!!! И ще ти кажа защо: Защото щом може да се пусне обява "Подарявам" , то по същия начин може да се пусне и подобна "Намерен".......при добро желание. А това кой, какво бил длъжен и какво не бил длъжен е друга приказка, въпроса е какво искаш да направиш и дали го правиш. Защото като изчезна моя барак, нито чип помогна, нито табелката с телефона ми на нашийника. Помогнаха много ходене и разпитване, че някакъв келеш ми иска пари за това, че бил хранил кучето 2 седмици вързано в двора му. Защото НЕ БИЛ ДЛЪЖЕН да ми звъни по телефона.
                    Впрочем разгледай и още един случай с намерен и подарен бретон:http://www.bglov.com/forum/index.php?showtopic=1866
                    А кажи сега кой крив, кой прав?

Коментар

Аз пък от цялата работа не мога да разбера човек, изгубил куче, което е НАМЕРЕНО и ГЛЕДАНО от някой, да каже - Ми не го искаме, прежалихме го, гледаме още n-айсе кучета.

И дори се изказват претенции с какъв нашийник било на снимката??!

Имал съм куче 12 години и подобно мислене ми е меко казано странно, от написаното от 6310 мога единствено да съжалявам кучетата, които гледа в момента.
                      Per aspera ad astra.

Коментар

Ето едно чистокръвно ловно куче, намерено от нас в Равногор, зарязано от подобен " ГРИЖОВЕН " стопанин в гората.

И, какво, да правим ние крадците ????

Да го оставим така, защото някой подобен " ловец ", може да ни уличи, че сме прибрали и нахранили животното му ?

Знаете ли колко дни е било само в гората. А какви рани е понесло ?

Колежката, която съм срещал само един път на благотворителна акция, вероятно е погледнала в дълбоките очи, на едно отчаяно животно..

И е решила да го спаси. Сега след като е закрепила живота му, се намери някой да я обвини в кражба.

Бравос колеги ! От цялото си сърце ви поднасям откровенното си мъжко ПРЕЗРЕНИЕ !
                        ПОЗОР ВАМ !
                        Последно редактирано от Nik Nikolov; 27-03-09, 22:30.
                        Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Преди години имах ирландски сетер. Много добре гледан пес. Обаче, когато стана на година и половина се разболя от епилепсия. Ще ви спестя разказите за това как протича болестта.
                          Една хубава зимна вечер, по време на разходка избяга. Пусках обяви, едно друго както си е реда. Цяла София бях разлепил с обяви.
                          Добре, ама никой не се обади.
                          До една вечер след 3-4 месеца, когато ми звънна телефона и една загрижена женица ме помоли да си прибера кучето от тях.
                          Защо ми звънна ли? Защото сетерът беше получил епилептичен припадък(няколко, ако трябва да съм точен), а това не е гледка за всеки.

Коментар

Привет!
                            С брат ми сме губили териери...и сме ги намирали...е брата е давал някой лев от благодарност на хората, но не много...
                            Също така сме прибирали чужди кучета и сме се обаждали на собстваниците...е те не дадоха пари на брат ми, пък и едвали имаха да дадът, но и той не го е правил за пари...
                            Наистина е много неприятно когато се изгуби ловно куче...все пак почти винаги ловните кучета стават като член от семейството...
                            Заплетен казус...надявам се историята да има щастлив край...
                            Пък Ники от Бургас ще се грижи и обучава добре кучето...мога да ви уверя в това...
                            Историята на цивилизацията може да се опише с шест думи: колкото повече знаеш, толкова повече можеш.
                            .................................................................................................
                            Е. Абу

Коментар

Нито една от двете страни не е съвършенно права. Крайностите не са за предпочитане.

Когато намериш кученце, хубаво, породисто, ясно, че е загубено, е редно да се опиташ да го върнеш на стопаните му. Както сега Мария(не я познавам) пуска съобщение, че го подарява, така е трябвало да пусне тема, че е намерила. Също така да поразпита из селото(сама каза, че не е голямо) дали някой не е губил, дали нещо не е чул. Мисля, че щом сега собственика е разбрал за тази тема и къде е кучето и преди няколко месеца е можело така да стане.

А собственика 6310 също явно е трябвало да се постарае повече в търсенето. Селото не било голямо, ами да се върне там да огледа, да разпита. Сега се появява изведнъж и отправя обвинения, но пък всъщност нямал претенции.

Хубаво, че животинчето е гледано добре. Аз не разбирам от кучета, но излежда много сладка Аза. Ники също съм убедена, че ще я гледа добре.

Обаче не го приемам това мислене, намерих, харесва ми, взимам и не съм длъжен да питам чие е и дали някой си го иска обратно. Разбира се е по-добре, че е било прибрано и гледано, но си го приемаме за наше след като направим всичко по силите ни да го върнем на собствениците.

п.п.Не обвинявам никого в нищо!
                              Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
                              A2 (+)

Коментар

...вероятно е погледнала в дълбоките очи, на едно отчаяно животно..
                                Сигурно е така! Но и колегата е гледал в къщи очите на ДЕЦА загубили любимеца си. Има го и това, нали?

И е решила да го спаси. Сега след като е закрепила живота му, се намери някой да я обвини в кражба.
                                Думата "кражба" относно този случай не се споменава никъде, така че си спести ПРЕЗРЕНИЕТО, а чети внимателно и позицията на другата страна:
                                Факт е че обявата е пусната в 14ч. вчера, а до 18 вече знаех къде е "изгубеното" ми куче!
                                Ако беше пусната обява преди четири месеца , да браво, но сега да се казва браво на човек който явно е прикрил намирането на малкото кученце е някак си неморално...
                                И е факт, че кучето бе "намерено" веднага след пускането на обявата.
                                Колеги, бъдете честни и не съдете емоционално за случая, има си неписани правила за всичко.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X