Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Не съм ловец.Как да се защитя в гората?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Не съм ловец.Как да се защитя в гората?

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
    Ай, ай, ай, как я намери тази антика...

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
      Ай, ай, ай, как я намери тази антика...
      В тоя форумец има и нещо истинско за който може да чете, напук на модерните напоследък розови псевдо "евро-еко... " сещате се! Ще мине и на псевдо-екото модата... кой кво си иска да си пише!
      п.с. нито е малък форумът, нито е малко ценното инфо... идва ми в повечко обаче криворазбраната цивилизация, дето става като нова демагогия!
      Последно редактирано от Rabin; 18-05-10, 21:28.

Коментар

Старый медведь учит молодого:
        - На человека надо нападать так, чтобы он успел тебя увидеть и среагировать.
        - Зачем?
        - Они потом вкуснее, в них уже говна нет.

P.S. При нас някъде през 90-та година един офицер от наша бригада застрелял мечка с един изстрел от АПС. Иначе пак си повтарям въпроса - откъде се купува фалшфеер?

Коментар

Всичко бега от огъня как казва Сибирски една газова горелка и си Бога на горатаСмятай като надуеш пламъка кой ще устои
          К мирной жизни не пригоден.
          Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
          ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
            Всичко бега от огъня как казва Сибирски една газова горелка и си Бога на горатаСмятай като надуеш пламъка кой ще устои
            Въпросът Старий е, дали ти преди да се заиграеш с огънчето ще устоиш спокоен на нападаща те мечка или ще си боядисаш кафяви гащите и ще поставиш нов световен рекорд по бягане с препятствия?

Коментар

Познавайки някои ловци от региона (а те са много), са ше има небивала хайка, която дано свърши добре за всички ловци. Сега се точат пушки и ножове - страшна работа. Сигурен че документите вече са подадени и на мечката и е спукана работата...100% ше има и гастрольори.

Жалко за човека, но какво ше се случи сега ... леко ме плаши!

Коментар

Спамъри такива Сибирски ще излезе най-прав. Моментално задействие и наистина ефективно.
                Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Имам леко глуповат въпрос.
                  Ако популацията на мечки в района е много голяма и не могат да се изхранват мечките защо човекът не е бил изяден след като е бил убит според вас ?
                  When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
                    Имам леко глуповат въпрос.
                    Ако популацията на мечки в района е много голяма и не могат да се изхранват мечките защо човекът не е бил изяден след като е бил убит според вас ?
                    А според теб защо е убит? И защо не е изяден?
                    ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
                    СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

• До: Не съм ловец.Как да се защитя в гората?

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
                      Въпросът Старий е, дали ти преди да се заиграеш с огънчето ще устоиш спокоен на нападаща те мечка или ще си боядисаш кафяви гащите и ще поставиш нов световен рекорд по бягане с препятствия?
                      Мечката ше те нападне от страх ако я изненадаш и няма време да избяга или ти и затваряш пътя за отстъплениеДемек оставиш я без изход от положението.Ако вали дъжд и ти се промъкваш срещу вятъра тихомълком(а защо го правиш това е друг въпрос)вероятноста да я видиш на два метра пред тебе е реална особено в глухите райони .А като си изкарате акъла взаимноако не търтиш да бягаш най вероятно ше провокираш нападение с превантивна цел от нейна гледна точка
                      Мисълта ми беше(под впечатление от една картина в която първобитни хора прогонват мечка с главни от огъня и кадри от филма Трапера)ако имаш една малка удобна за носене горелчица която да може да се пали светкавично и да прави поне половин метър пламък.Или нещо като това където описва Сибирски по имаш шанс да я отблъснеш ако има на къде да бяга.Защото ако си и запушил пътя за бягство нищо чудно да те сгази като пиян говнозаедно с горелкатаА и не забравяй че и най тромавата мечка е по бърза от човека.Така че да се вслушаме в съветите на хора с опит и да се движиме шумно или с куче из гората и шанса да я видиш е нулев.

Много ми е интересно как е протекла срещата с нея при убития човек.Дали ще изяснят подробности щото нападението не е от глад тоест в случая нямаме мечка човекоядец.Защо е станало нападението е много важно да се разбере за да няма недоразумения в бъдеще време.

И последно не забравяйте че доскоро братята роми (неотличаващи се с особена смелост)прогонваха този опасен и кръвожаден звяр да му вземат меченцатаи да ги изтезават цял живот с халка на носа по панаирите

И най последно то си има поговорка ...Който го е страх от мечки да не ходи в горатате от това по лесно.......
                      ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Горко им на мечките сега в Родопите. Покрай една виновна колко невиновни ще си отидат...

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                          .........,но опита ли веднъж нещо го прави пак. Пример е всяка мечка напуснала условното вегетарианство. .........
                          Няма шега. Хънтъра го е казал съвсем ясно. Ръжда и жена тръгне ли.....спиране няма. Така и при мечките. Пробва ли стръвница лесен лов-спиране няма. Минава на гъбари.

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                          ............А към Явор - просто бъди предпазлив и винаги малко шумен когато си в гората . Нищо не се променя с една полудяла мечка .
                          !
                          Променя се доста. Виж по-горе.

На Явор да кажа, че при всички положения едно късо оръжие би било някакво успокоение и доста по-добър вариант от без такова. И няма нужда от .45, .50 .... Все пак отива на разходка, а не на лов с късо.

И личното ми мнение за "кривналата" мецана. Трябва да се застреля веднага след инцидента. И после да се иска разрешение от МЗГ. Защото е общоизвестно, че сроковете за подобни решения се бавят поняга повече от половин година.
                          Освен ако не каже Бойко.

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                            Горко им на мечките сега в Родопите. Покрай една виновна колко невиновни ще си отидат...
                            Жалко за загиналия но хубав предлог се намери...Да избием полудялите мечки...А как е станало що никой не казва.

Миналата година нали имаше шум около нападението на мечка над ловец като се разровиха нещата и нещо случая утихна.Май оная не е била напълно полудяла

До идеята на колегата от горния пост;да се застреля веднага;...Е да де ама как ше я познаеш?Или ходиш и тепаш наред се ше я думнеш и нея.....
                            ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Stas Преглед на мнение
                              А според теб защо е убит? И защо не е изяден?
                              Нямам идея.
                              When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

За колегата който питаше защо след като е убила не го е изяла. Както каза Стария, вероятно нападението е от изненада или от невъзможност за отстъпление, не от глад. До тук условно ясно. Навлизаме в територията на дивите животни и трябва да се съобразяваме с това но...Това е и територията на живот на местното население, и тя е извън резервата. Да знаеш че мецаната при следваща среща с човек ще види лесна плячка. Ако оживее до тогава де. И ако това наистина стане повод да се изтрепят един куп други меци направо ще е жалко.
                                Последно редактирано от derhunter; 19-05-10, 13:55.
                                Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                                Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                                В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                                X