Обява
Свий
Няма добавени обяви.
ГЪБИТЕ - лов или бране
Свий
X
-
От: ГЪБИТЕ - лов или бране
Тази седмица направих два излета, в сряда набрах към 6 кила манатарка и 1,5 килогарама пачи крак. Брах и булка, към 2,5 кила, дадох я на един съсед, който я познава добре, мене ме е страх. Имаше доста булка, но тези не разпукналите се ги оставях, отделно много намерих пред разпадане. Днес направих много голям преход, към 20 километра и резултатът е към 5 кг. манатарка и 2,5 кг пачи крак. Манатарка имаше много, но вече на тор, а пачият крак е последно десет явно, много покафенели и мухлясали. Гледам доста рижинки са излезли, намерих днес в една смърчова гора на към 1300м.н.в, но и тях не ги бера. За мене сезонът, поне в южните склонове на Витоша приключи, мисля да спирам с излетите.
Коментар
-
Aз на 10.08 последно излизах на Витоша, от южната страна. Качих е по- високо, до към 1500м.н.в и резултатът беше десетина манатарки и към 3 килограма пачи крак, доста поизсъхнал, а и много оставих съвсем не ставаше. Иначе чета по други форуми, манатарка в ограничени количества, все още се намира.
Коментар
-
Има има,намират сеПървоначално публикуван от mitko 53 Преглед на мнениеИначе чета по други форуми, манатарка в ограничени количества, все още се намира.
jeep CHEROOKEE KJ 2,4 147kс.
Коментар
-
В Англията в супермаркета от време на време се мяркат опаковки "горски гъби" с посочен източник "България", брани са из дивото някъде. Като си представих кой ги бере, не си купихПървоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнениеМи знам ли, за магазинната мрежа си трябват количества, а и разни сертификати.
Ама сигурно не съм прав. На цена май излиза около 1 лев за гъба
.
Коментар
-
1 - червена гълъбка
2 - не знам
3 - манатарка
4 - зелена гълъбка
5 - не съм сигурен. Може да е бяла гълъбка или бяла лютива млечница.
При всичко положения си струва само манатарката. Гълъбките са ядливи, но второкачествени гъби. Освен това могат да се сбъркат с мухоморки. Не си заслужава да им се обръща внимание. Въпреки, че винаги е пълно с тях.Nissan Terrano 2,7 TDI
Коментар
-
Браво! Всичко е вярно!
5-Лютивка-млечница. Някой ги харесват за салатка, като доста ги варят и с оцет и чесън,
но на мен не ми харесват.
Маматарка,сърнела,булка,пачи крак. Така съм си ги подредил и като вкусови
качества ги харесвам най много!jeep CHEROOKEE KJ 2,4 147kс.
Коментар
-
Е, има и други, които аз уважавам много. Кладница, печурка, кавакова припънка, млади масловки, челядинки. Рижийка и Виолетка стават страхотни мариновани. Брезова манатарка също не е за изхвърлянеNissan Terrano 2,7 TDI
Коментар
-
Манатарката разбира се е много вкусна, но си е особена.Първоначално публикуван от Vankala Преглед на мнениеМаматарка,сърнела,булка,пачи крак. Така съм си ги подредил и като вкусови
Това е са дроб, печурки и манатарки. Ми не става много, на манатарката определено мястото й не е в тоя тиган. Прекалено сладникав вкус придава, и докато печурката и дробът стоят стегнати, манатарката става лигава.
Всеки трети е шести
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар