Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Стрелба и алкохол?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Стрелба и алкохол?!

[quote=lama69;569951]Стара тема, ама чак сега я видях. Несъвместимо. Много често аз ловувам само до обяд....въпреки, че на лов не пия. Обаче си имаме една задружна групичка в дружинката, които на обяд се нацепват като змейове и стават безсмъртни. Тогава такива които не са влизали в гората, започват да искат да гонят, щели глигана със зъби да го удушат и прочее юнащини. После на пусиите е мале мила - един пикае, друг заспал, трети с едно затворено око се мъчи да вкара патроните в пушката, защото с две очи не може......
    Един единствен път им се подведох по акъла, да ходя на пусия и последваха упражнения по водене на бой в горски условия - заради един заек щяха да ме утрепат - аз залегнах, а като почнаха да свирят едни благи дремки и бренекета във въздуха около мене......не ми се говори. Във всеки случай има ли пиян в групата, или той остава да пази хижата или аз се спасявам поединично.Многократно проверено и се едно и също .Добре че Господ пази безумците.И накрая влачат ме мамо носат ме абе срамни сцени]
    К мирной жизни не пригоден.
    Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
    ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

До: Стрелба и алкохол?!

Говорите ги тука едни, ама малко не сте много прави! Не е въпроса в алкохола, а в количествата и в периодиката. Всеки я знае тая за дядо ми (и моя прадядо също), дето до 100 години жив и всека сутрин по една каничка вино (на прадядо беше половин литър) с хляб преди да излезе и всяка вечер същата каничка преди лягане. До последно си беше с акъла човечеца, само на 92-93 почна да не чува съвсем. Та на тоя режим си бачкаше, лозето си копаше, на лов си ходеше до осемдесет и няколко, политиката бистреше и нито проблеми с черния дроб, нито наднормени кила, нито му е попречил с нещо алкохола.
      Така, че алкохола в определени граници и периодичност не пречи нито на лова нито на друго, а относно биохимията, при участието си в цикъла на Кребс естествено отдава енергия, така че понякога и от тая гледна точка може да ти е от полза. В малки количества разширява периферните кръвоносни съдове и помага да се стоплиш, а в малко по-големи - рязко ги свива и тогава напротив. Не знам дали е нужно да казвам и за лечебните свойства на греяното вино (с бабините билки) и греяната ракия (признавам, че и в двете няма много алкохол) след един смръзяващ зимен ловен преход. Все пак заглавието на темата е подредено правилно - първо стрелба, после алкохол. Никой не може да обори твърдението, че след лов си е добре да се обърне по чашка.
      И както знаем още умните хора (тези от "време оно", дето са владяли целия свят) са казали: in vino veritas!
      На здраве, на слука и за много години!
      Амин!
      Ако не свършва добре, значи не е свършило!
      0888 315 794
      LZ1UPI
      A1 (Rh+)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X