Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Стрелба и алкохол?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Стрелба и алкохол?!

Колеги, става въпрос най-вече за стрелба на лов.
    Но, ако имате лични впечатления при други ситуации свързани с темата- моля споделете.
    Лично аз, не мога да кажа, че имам синдрома "Кит Шелин",
    т.е., че когато съм пил стрелям по-добре.
    Обратното, резултатите се влошават драстично,
    особено при махмурлук.
    Ако сте достигнали до някои "научни",
    или прагматични изводи,
    надявам се да споделите точните пропорции
    на количество, градус и вид алкохол,
    необходими за добра стрелба.
    Предарително споделям, че лично за мен,
    комбинацията от 4бр. Шотландско Уиски
    +1бр. българска бира, в 1.30РМ,
    се явява силно природозащитна по отношение на пъдпъдъците
    и други по-бързо летящи, като гургулици, гривяци и т.н....!
    Не съм пробвал с "ирландско",
    но имам предчуствие, че ще е същото?!

Съмнявам се че такова голямо количество алкохол би се отразило положително. За добра стрелба се изисква спокойствие, и може би когато някой е леко пийнал е по спокоен и отпуснат. Ако някой някога ми беше казал че след една ракия ще карам по добре - нямаше да му повярвам, но е факт Ракията дава много енергия и те отпуска, а на мотора също не трябва да си стегнат, и колкото и грозно да звучи след обедната ракийка такава газ раздаваме че се учудвам от себе си колко сам добър

Често се майтапим че сутрин преди състезанието ще метнем по 50гр. за отскок, но така и не сме го пробвали а и знам че Гълъбин и Митко няма да минат само с 50гр

Коментар

)) Аха, единственият спорт в който можеш да ядеш колкото си искаш допинг. Обаче преди и след състезанието надуваш балона, и ако нещо - дисквалификация.
      Спирта гаси даже естествения нормален тремор, и особено пистолета застава като в менгеме, не в жива ръка. Колко - зависи от човека. Пиенето си е нормална наркомания, който тренира развива толерантност. Демек начинаещия пада от втората чаша, трениралият започва чак с втория литър.
      Беше време, сума пари и водки идваха при мене сами по стрелбищата) От тая работа, щото малко хора знаят за кво става дума
      Обаче! Колкото и да съм изпил в живота си, колкото и години да съм ходил с оръжие, аз съм рязко против тая комбинация! Пиене и оръжие на едно място, еле пък в компания, не дай боже да има млади или пък по-неустойчиви шумни хора ... Съвсем не дай боже непознати за тях жени ... Категорично не!
      Когато зависи от мене в такава ситуация събирам отделно патроните, отделно оръжието. Или поне патроните. Сам обикновено вадя пълнителя и отказвам и "бе дай да го разгледам тва желязо бе, ебати къв си, ...". Не, утре като изтрезнеем и гледай и стреляй, не ми е жал. Сега пием, говорим си важни неща и не се занимаваме с глупости!
      Ако не дай боже, има единствен начин да спреш пиян човек с оръжие((( Ми ако има дребни деца, или ти е приятел, или ...
      Мани.

Коментар

Чак пък да дава енергия алкохолът... Термогенезата на етанола е малко над тази на въглехидратите, но е под протеиновата. Факт е обаче, че с помощта на алкохола започваш сам да си блъскаш ендорфини и допамини и под даден праг се чувстваш по-свежарка и затова си мислиш, че си се "енергетизирал". Минеш ли го, вече е ясно какво става. Само дето по нашите географски ширини тоя праг го нямат за нищо. Затова по-добре малко да ти треперят ръцете, ама да си си с акъла.

Отгоре на всичко има и социален фактор в пиенето и почти никога не се разминава с една наздравица, а като се освинят в присъствието на оръжие - гледай какво става. Ако някой каже, че не е присъствал на пиянски изпълнения на авджии, военни или полицаи...

Пък ако ще си говорим за ефекта на разните стимуланти върху централната нервна система - алкохолът бледнее пред кокаина и още един куп други "благинки".

Коментар

Според мен: Алкохолът не върви с оръжие, шофиране и един куп други неща.
          Защото представете си, че сте изпили една ракия и си карате, това на вас я ви се отрази я не, но от някъде се явява бай-Груйо с Москвич и ви удря. Той не е близвал за разлика от вас. Идва чичко полицаи прави проба и излиза алкохол в кръвта в допустими норми.
          Но той се съмнява в това, и става едно разхождане за кръвни проби и т.н.
          А относно стимулирането наскоро ходих да стрелям на стрелбището в Лозен.
          И какво видях: Баретите се стрелят с глогове един друг. Гледам и не вярвам, питам Тошо (инструктора на стрелбището) какво става, а той ми каза, че се стреляли с боя за тренировка. Ето това е Пейнтбол! Разгледах им патроните и се оказа, че са специални 9мм., но са със спортен заряд и са пълни с боя синя и червена. До сега не бях виждал такова нещо!
          LZ1HKW
          Реглаж на преден и заден мост
          My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

А, па ние, в Искрец, ако не
            обърнеме по едно "седмаче"
            на калпак и ако не си прибие-
            ме по два пъти булките, мо'е
            да се к'ае, че не сме били на
            лов ... д'ет се казва ...
            Да живей куманизъма!

Коментар

Разбира се че спирта дава сила. И то много. Няма дори близък аналог, въпреки че толкова години му търсят заместител. Освен дето е хем антидепресант хем седатив едновременно.
              Той не е храна. Като влезе по системите се нахвърля на сланината. И я разгражда на сила и вода. Затова пияните са много по-силни отколкото когато са трезви, пикаят много, и тия които висят на спирт винаги са кльощави. Бирени са тлъсти по по-сложна причина
              Бе къде се дянаха докторите от тоя форум? Сичко ще пропадне ако остане аз да говоря за биохимия, хал-хабер си нямам и от по-простата(((

Коментар

има много исторически примери за "подсилване" на войската с алкохол преди атака... дори и камикадзетата...
                Ние обаче, живеем в мирно време, а и има прекалено много хора, които "Без 100гр могат, но само със 100 - не!"

най-комичното изявление по повод пиенето и лова беше на един депутат, хванат пиян да се прибира с джипа си от лов /пътуващи хора дали сигнал за странно движещ се джип/... та въпросния идиот се беше защитил с думите "Това е инсинуация, долен заговор! Как ще съм пил? Аз цял ден бях на лов!"

Но както може да се досетите, осъден депутат няма... Дори няма кой да ги накара оставката да си подадат...
                помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Не знам точно каква сила дава, ама доколкото си спомням, в черния дроб етанолът минава през три фази на разграждане от резните дехидрогеназни ензими: ацеталдехид -> оцетна киселина -> липиди, който се трупат, т.е. пускаш шкембе. Изводът е, че енергийните му стойности не са нищо особено. Че разграждал сланините - айде няма нужда. Мини на алкохолна диета за отслбабване, щом става така тая работа. Тия, дето висят на спирт са кльощави, щото отдавна са прекалили и имат хроничен панкреатит, цироза и още един куп дребни радости.

А, при пиене се пикае повече от нормалното, защото алкохолът блокира действието на някъв диуретичен хормон, който казва, че работата е сушава и бъбреците да го дават по-кротко. Та, затова колкото повече алкохол пиеш, толкова повече се обезводняваш.

Вярно, че темата е за лекарска намеса, щото май и тук има много легенди.

Коментар

Не бе, той влиза направо в цикъла на аденозинтрифосфата. Останалото са късни последици.
                    А иначе такава диета е ефективна наистина. Само дето има социални странични ефекти ... Май още не съм толкова дебел че да ги пренебрегна

Коментар

Първоначално публикуван от balkanjiata
                      А, па ние, в Искрец, ако не
                      обърнеме по едно "седмаче"
                      на калпак и ако не си прибие-
                      ме по два пъти булките, мо'е
                      да се к'ае, че не сме били на
                      лов ... д'ет се казва ...
                      А, вместо друго да им направите вие ги биете.
                      Че и по два пъти. Луда работа.
                      До там води алкохола.
                      B+

Коментар

Етанолът има енергийна плътност къде 7 kcal/g, за разлика от усреднени 9 за мазнините.

Изгарянето на мазнините е несъвместимо с разграждането на алкохола. Докато имаш алкохол в черния дроб, забрави метаболизмът ти да се оправя с мазнините, т.е. трупаш запаси. Та, алкохолът те обезводнява, вдига нивата на кортизола и мускулите започват да си заминават, за сметка на трупането на сланинки около кръста. Освен това понижава нивата на тестостерона и изобщо - кеф. Щом започнеш да отслабваш заради пиячката, значи вече си пътник, поради изтъкнатите в предишното ми мнение причини.

В заключение - пиенето е сериозен враг на отслабването и на трупането на мускули. Първо ставаш на плондер, а после на чирус, т.е. алкохолът е инхибитор на изгарянето на мазнини, докато не се скапеш окончателно, така че си провери отново тезата за диетите.

Коментар

Леле мале, тя стана страшна, бе Обер..!
                          Аз, до скоро, бях с 5-6 кила по-тежък..!?
                          Да не би, да ми се случва тва дето го описваш..., бърр...УЖАС ?!
                          За пореден път се убеждавам,
                          че в тоя форум може да се научат много неща!
                          Направо ме шашкате със знанията си в кви ли не области!...
                          По темата.
                          Мен така ме зарибиха с алкохола, на стрелбището.
                          Караха ме да пия по 30гр. коняк,
                          за отпускане на мускулатурата.
                          В седми клас, колко ти трябва.
                          Ама коняка ми беше гаден и минах на вишновка,
                          а сега кво се получи....,
                          едва ли не алкохолик?!!!!

Коментар

Квото и да е, бегай батка от тая работа, колкото можеш по-бързо и по-далече! И хич не се и оглеждай назад. Смърт е тва, ама гадна. Колко си дебел, колко кльощав - и тва дето го приказвахме до тука, и друга още една купчина подробности. Обаче осекъде - беля. Грамадна! Фърляй и бегай. Само доде се почешеш по врата ше се сетиш за 300 други кефа, един от друг по-големи. А тия с трийсетте грама им плюй в муцуните, тия не са ти другари. Вервай ми. И без кило ракия мишените падат ако можеш. Като мине време пак без килото падаш обаче ти. Лоша работа.
                            Нема ли тука модератори бе? Викнете докторите! Че Фюрера се помпа с чиста биохимия, аз кво, изпадам от категорията(((
                            ))

Коментар

Та, като стана дума за пиячката, един интересен факт кой какво е открил. Предполага се, че хората са добивали и пийвали етанол още от неолита, обаче арабелите са първите, които са го дестилирали в сравнително чист вид. Понеже освен, че са го дестилирали, са си го смуквали редовно, взели та го нарекли Ал Гул - дух, който живее в пиячката и те обсебва като я пиеш; на английйски ghoul е станала думата за дяволски джин. Не стига, че в негова чест е името на звездата Алгол от Персей, ами навлиза в европейските езици и фонетично (alcohol) и семантично (spiritus). Та, познайте през латинския, откъде всъщност идва думата "спирт". Което си е тафталогия, щото "спиритус" така или иначе си значи дъх/дух, за които си имаме български думи. Значи другия път спокойно можем да ударим по 50 мл духове...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X