Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хванаха бракониер от Варна, гърмял в Шуменско

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Хванаха бракониер от Варна, гърмял в Шуменско

Първоначално публикуван от Yavor Paunov Преглед на мнение
    Аре варненци да се успокоите малко а! Казвам ви го като ловец и шуменец. Можете да си пишете глупостите и някой извън темата да им вярва, но това оръжие с нощен прицел в този калибър не е за отстрел на хищници, казвам ви го като ловец.
    Отново като ловец да ви кажа, че да бракониерстваш мъжки в този сезон, мога и да го простя, макар че...обаче женски в период на бременност е повече от престъпление!
    Отново като ловец да ви кажа, че да отстреляш животинка и да и вземеш само бутовете и рибиците...ема ще ме извинявате много!
    А сега като шуменец ще ви кажа, че нисана на дружката ви е виждана в много от селата в окръга! Местните винаги знаят всичко и отчитат всеки пришалец!

Да ми сравнявате животните за които става дума с мухи и мравки...абе вие нормални хора ли сте изобщо?

Прочетох някъде горе и за частните стопанства! Никъде в частно стопанство няма да ти дадат да застреляш женска в този период, поне така си мисля аз!
    Подкрепям напълно!
    Suzuki Samurai 1.3
    Диян Димитров - 0897875292

Коментар

Аз също!

Варненци вместо да защитават един вече доказан бракониер, да помислят малко за имиджа на клуба им, който им създаде въпросния господин. Мисля, че не е нужно да качвам снимки, на които ясно се чете логото върху якето бай ви Ваня. Логично е официално да се дистанцират от действията на своя член и да помислят дали имат нужда от такива в редиците си.
      Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Първоначално публикуван от paunoff Преглед на мнение
        Аз също!

Варненци вместо да защитават един вече доказан бракониер, да помислят малко за имиджа на клуба им, който им създаде въпросния господин. Мисля, че не е нужно да качвам снимки, на които ясно се чете логото върху якето бай ви Ваня. Логично е официално да се дистанцират от действията на своя член и да помислят дали имат нужда от такива в редиците си.
        Ако намерят отрязана глава в чанта "Метро", какво общо има метро с това.
        Продадохме доста якета от новата реколта. И какъв точно е имиджа на клуба ни? Знаеш ли? Защо оставам с впечатление, че някой доволно потрива ръце от дадения инцидент? То и бфас пише на якето, защо се захващаш с клуба?
        Аз кротко си четях темата докато някой без име и самоличност не взе да връзва хората в гората и пр.

А за Явор Паунов само ще кажа да не вади отделни фрази от контекста и да преиначава общия смисъл на текста.
        И да знаеш Яворе, пълни откачалници сме и аз и Боевски и Кольо, ако се съмняваш, питай.
        И сега ти гласувам анонимно репутация, защото не харесвам ловците, а бракониерите още повече.
        ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Казвам само, че действията на въпросния човек в комбинация с това яке уронват престижа на клуба. Не знам дали е ваш член и не ме интересува. Също така нямам никакво отношение към варненския клуб и не искам да обидя никого. Логично е, ръководството и членовете на варненския клуб да се дистанцират от действията на господина, а не да полагат грижи да го защитават. Не съм ли прав?
          Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Аз пък не съм член на никакъв клуб, и ми е широко около врата. Защото мога да говоря само и единствено от мое име, без да ангажирам никого с това което казвам....

Па и клуб не е комсомолска организация дето следи за моралния облик на членовете. Нито е съсловна организация дето им дава хляба. Това е една доброволна формация обединяваща хора със сродни интереси. Като и този форум например.
            Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
            Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Вярно е,че някои колеги бяха малко крайни в мненията си,но вие Боевски и Пламен Тенев също сте се взели много на сериозно,че да обиждате всеки с различно от вашето мнение.Г-н Боевски вие случайно да не сте световен OFF ROAD шампион това,че в този форум сте с някакви цветни съкратени надписчета не означава,че можете да оправдавате един или друг ваш познат или приятел.Ако този човек е виновен заслужава съд и присъда,ако е невинен(не ми се вярва) да има извинение от журналистите. За жалост"големците"трудно ще бъдат осъдени,дано поне дребните браконери да го отнесът,защото аман от измекяри! НЯМАМ СНИМКА ЗАЩОТО НЕ ЗНАМ КАК ДА СИ СЛОЖА!!!

Коментар

Чак пък обиди...

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                  Цецо, даже и журналисти пишат че, В ДОМА МУ НАМЕРЕНИ..... Не са го хванали в гората с тях....

Така че дайте наистина по-спокойно.
                  Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                  Не смятам да отговарям нито на тези, нито на други подобни въпроси. По няколко причини: не присътствах нито на лова, нито на предвижването на автомобила от точка А към точка Б, не съм присътствал и на обиска, нито на делото. Като не съм и запознат с материали на самото дело.

Единствено акцентирах всеобщото внимание, че не е добре да се приема като истината в последна инстанция всичко което е написано някъде и/или публикувано в интернет.....

Защото в материала от първия пост струпани в едно прекалено много като факти, така и предположения... И като виждаме: кошутите вече не фигурират. И като каза и Боевски прасетата могат да станат от четири на едно.

Така че нека да исчакаме как ще се развият събитията, и междувремено да се опитаме да водиме що-годе цивилизован разговор.....
                  В наказателното право има презумпция за невинност това е един от принципите на демокрацията.

Какви са фактите?

Има убити кошути, диви свине, нисан патрул, спукани гуми, шип във едната от гумите довел до перфорацията, следи от кръв в нисана, собственика на нисана е ловец и притежава ловни оръжия и оборудване. А щях да забравя, също е диабетик, инсулинозависим.

До тук няма нито 1 категорично доказателство, което може да доведе до осъждането на собственика на джипа. Няма доказателство кой кога и къде го е карал. Няма уточнено време на смъртта на животните. Може точно през това време собственика на джипа да си е поставял инсулина, може да се намерят свидетели с които е хапвал и пийвал... Няма доказателство с кои оръжия са убити и кой е дръпнал спусъка. Няма натривки...

Кошутите изчезнаха, прасетата намаляват, може да се окаже, че и ще изчезнат...

Само защо ли този съд така е преценил да налага мярка за неотклонение... Той дали хапва диво?!? И защо определя гаранция в размер на цели 5 000 лв на тежко болен "дядо"?

Золтане, не се заяждам с теб, не се заяждам и не споменавам колегите каращи джипове и членуващи в клубове от Варна и околностите.

Аз само така като семколюпител си ги люпя и чеша клавиатурата...

Един мой добър познат от Шумен, също бракониер /Не е ловец, защото е осъждан, но негов работник е ловец и моя познат ходи с дружинката като кучкар, а неговия работник мъкне пушки и всичко останало/ Та той излиза само с дружинката на работника си и само като имат билет за ловен излет. Сподели ми, че горските са се видели в чудо от бракониер-мръвкар. Полицията също е на крак, правят проверки /обиски без да имат право/ на всички кални 4Х4 автомобили... Ама то сигурно защото не си пие хапчетата...

Ама и за съм пристрастен, обичам да бръмча из гората и преча на ловци, бракониери... Не ми забелязвайте...
                  Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Прави ми впечатление, че и в предишната тема за варненския бракониер пак варненци наскачаха и обвиниха колеги от форума в клевета!

За мен доказателствата са достатъчно- гилзите еднозначно свързват стрелбата с оръжието, а оръжието е лично и не може да се преотстъпва. В България нощният лов е забранен, както и ловът извън сезона, ловът без разрешително за лов(бележка), ловът от автомобил. Наказуемо е и неизпълнението на полицейско разпореждане.
                    Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
                      Прави ми впечатление, че и в предишната тема за варненския бракониер пак варненци наскачаха и обвиниха колеги от форума в клевета!

За мен доказателствата са достатъчно- гилзите еднозначно свързват стрелбата с оръжието, а оръжието е лично и не може да се преотстъпва. В България нощният лов е забранен, както и ловът извън сезона, ловът без разрешително за лов(бележка), ловът от автомобил. Наказуемо е и неизпълнението на полицейско разпореждане.
                      Вие кой искате да защитава варненци някой от петричко ли.А до колкото си спомням предишната тема беше пак пълна с клюки и подмятания.
                      [url]www.4x4varna.com[/url]

Коментар

Спри малко,че ставаш смешен!

Коментар

Този случай е още едно доказателство че закони в бг няма Такива хора трябва да са с наказание затвор или поне отнемане на оръжията Мпс и право на лов до живот Коментарите в защита на тоя дядка са леко казано смешни Но като цяло нищо ново под слънцето По моя преценка 90% от ловджиите са бракониери И дълбоко се надявам да има промяна в закона за доста по тежки наказания или най добре за пълна забрана за лов на територията на страната Така както е тръгнало с това изрязване на горите и големия брои бракониери след известно време ще виждаме диви животни само по телевизията

Коментар

Полицаи задържаха 52-годишния варненец Ваньо Павлов за убийството на 4 диви прасета и елен. Бракониерът е арестуван за 72 часа и ще бъде съден в Шуменския районен съд. Хванаха ли го - хванаха го!
                            Припомняме, че на 11-ти март в землището на Черноглавци бяха намерени отстреляни 3 диви свине майки и едногодишно диво прасе. На местопроизшествието полицаите откриха 3 метални гилзи от ловно оръжие. На 18-ти срещу 19-ти март наблизо бяха намерени две одрани кошути, като от животните липсваха бутове и рибиците. На следващия ден бяха открити още две мъртви кошути.Откриха ли го - откриха го!

„Мъжът е регистриран ловец. Само оптиката за една от пушките му струва 6000 евро”, каза Христов и обясни, че бракониерът първо застрелвал животното и после с колата си минавал върху него, за да го доубие. Във вечерта на задържането му край село Сини вир полицаите намерили и застрелян млад елен, от трупа на който също липсвали рибиците!Намерили ли са - намерили ли са!Никой не го интересува 6000 лв. или колко там струва тая оптика, всеки любител или зарибен ловец може да си вземи такава оптика, стига да е добре устроен финансово.

Задържаният Ваньо Павлов имал частен бизнес, свързан с озеленяване. Той бил запален по офроуда и дори идвал в Шумен на ежегодните състезания. В средите си е известен като Ваньо Магарето.<--- Това тук е излишна информация!!!

Според запознати, бракониерът продавал дивечовото месо на ресторанти във Варна. Цената на еленското достигала 30 лв. за кг.<--Това са пълни глупости, според познати "може да го е продавал", "консумирал" - негов си проблем на човека, ако има пазар да го продава и на 80 лв. Там той си знае, но според запознатите - нека да си стоят кротко на дупето, няма смисъл от излишни коментари.

Повдигнати са му обвинения по член 237 от Наказателния кодекс, за които може да получи до една година затвор или глоба от сто до триста лева.Според мен, може да премини с предупреждение и парична глоба,а при втора постъпка - строгото!
                            П.С - Ето това са приятели, може да е виновен и невинен, но го защитават до край!
                            ПОЗДРАВИ!

Коментар

Там той си знае, но според запознатите - нека да си стоят кротко на дупето, няма смисъл от излишни коментари.
                              Сам го каза колега, не виждам тогава резон за:

Според мен, може да премини с предупреждение и парична глоба,а при втора постъпка - строгото!
                              П.С - Ето това са приятели, може да е виновен и невинен, но го защитават до край!
                              Дали ще си лицемер и ще защитаваш приятел нарушил закона или ще си принципен и ще кажеш пред всички (и в очите му), че е дебил е право на личен избор!

Ще ви помоля да не оспамвате темата отново с приказки, че всички ловци са пияници, бракониери и т.н...ако мислите, че вие не вредите на популацията на дивеча с всичките си МПС-та, то сте в много голяма грешка. Има достатъчно литература в която можете да прочете повечко за дивите животни. Този въпрос също е в страни от темата и моля да не се разисква тук.

...и понеже прочетох пак за оптични прицели и финансово състояние, то отново ще ви го кажа. Полуавтомат, калибър .300 Win Mag в комбинация с нощен прицел не е оръжие за стрелба по мишени или хищници! По-добра комбинация от това за бракониерски, нощен лов аз не се сещам! Тук не става дума за цена, а за предназначение и използване - в случая доказано! От този момент насетне можем само да изчакаме, за да видим как ще сработи българското правосъдие и този път!
                              Approximately 29% of the Earth is land,the rest is ours...

Коментар

Майтап няма, ама..http://webcache.googleusercontent.co...&ct=clnk&gl=bg

А ти бдителни господине, като ти е развита разузнавателната мрежа и ти докладват редовно за бракониери "пришълци", защо не взе мерки, а чакаш нас дето на въпросния господин не сме му виждали и пушката даже, да правим друго освен да настояваме за законност. Прочет ми постовете пак и сам ще си светнеш за отношението ми към ситуацията.
                                Бил съм на проверка на ловци в региона и най-фрапиращото е подпрените пушки по колите и ракията, която се лее в 6:00 сутринта.
                                Съгласен съм, че така най-добре се селектира животинското многообразие.
                                А някои си водят и децата. Пълна пасторална картина.
                                Един поздрав.
                                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1575.jpg
Прегледи:1
Размер:72.3 КБ
ID:5362078
                                Последно редактирано от ПЛАМЕН ТЕНЕВ; 04-04-12, 00:35.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X