Обява

Свий

Правила на Форум "Купувам"

Уважаеми колеги,
Форум "Купувам" е място в портала, което е предвидено за улеснение и услуга на участниците, за да могат да обявят търсене на вещи, имоти или услуги. В него участниците могат да обявяват търсене на определени предмети за лична употреба, несвързани с осъществявана от тях търговска дейност.

Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Потребителите със статут "Младши участник", обозначени с Тъмносив /DimGray цвят (вж. Цветовете на потребителските имена и съкращенията под тях) могат да публикуват обяви във форум "Купувам", но не могат да публикуват оферти в чужди обяви.

2. Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

3. В обявите за търсене следва да се конкретизират изискванията към съответния търсен предмет (вид, количество и най-вече - цена). Теми, публикувани без телефон и населено място, ще бъдат изтривани без предупреждение.

4. Не се разрешава публикуването на обяви за търсене на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

5. В темите, съдържащи точно посочване на търсения предмет и цена, на която участниците са съгласни да го закупят, се допускат отговори с оферти от всички останали участници, които отговарят на обявеното търсене (вид, количество и най-вече - цена). Неотговарящите на това изискване отговори (примерно - търсят се гуми 15", а се предлагат 16" или са предлагата предмети на цена, надвишаваща посочената от купувача), ще бъдат изтривани като "спам", а авторите на подобни мнения, ще бъдат официално предупреждавани.

6. Отговорите с оферти от всички участници по възможност трябва да съдържат цена, актуални снимки, населено място и телефон за връзка.

7. При приключване на сделки, пишете "намерен/ а/ о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Ако желаете да преустановите търсенето, пишете в темата, същата да бъде заключена. Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и ще бъдат премествани в раздел „Архив”.

8. "Повдигане" или "Ъп" на тема се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване. При неспазване на горепосочените правила, темите ще бъдат изтривани.

ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Купувам", няма да се отчитат отброяча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.

Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

За контакти с модераторите на форум "Купувам", ползвайте лични съобщения до: Malkiya Rumba, Plamen Alexandrov, silverfox и STROIL.

Пожелаваме Ви успешни сделки!
Вижте повече
Вижте по-малко

Съвместна дейност

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Съвместна дейност

Първоначално публикуван от Bat Sande Преглед на мнение
    Колега явно си доста нахъсан да работиш нещо свързано със земеделие,производство.Постни някакъв меил или телефон за връзка за да се свържа с теб.
    a.meshterov@gmail.com

Коментар

Колеги,
      очаквах финансиране по един мой бизнес проект,но се бавят нещата по ред причини.Пак става дума за съвместна дейност-поне що се отнася до местоположението на обекта и това,че имам подготвена и разработена стратегия за развитие-и откъм обективна, и откъм субективна страна.

Става въпрос за наемането на голям ресторант със около 150 места.
      Намира се на първия етаж на административната сграда на завод за фуражи в околностите на Дулово.На пътя Силистра-Шумен.Тоест,вид крайпътно заведение.Наемът е 700 лв.месечно.
      Стартовият капитал,който е нужен по мои общи сметки е 10 000 лева.
      Тук влиза всичко-зареждане,договори,документации,аванс за персонала за първия месец,наем,депозитна вноска от два наема,консумативи и т.н.
      Имам изготвен план -разход.

Та,търся финансиране на начинанието.

пп Да добавя,че там се правят едни от най-големите банкети на града,а сега е точно сезона на банкетите.
      Заведението е свободно поради нелепата преждевременна смърт на предишния наемател.Мой приятел между другото.

Подробности-при интерес и моля,на лични.
      Ето и снимки:
      Прикачени файлове

Коментар

Можеше поне актуални снимки да направиш,едва ли е в този вид сега...

Коментар

Точно в този вид е колега.Снимките са от началото на октомври.

Коментар

Наскоро видях в един от дуловските магазини да се продават гъби Кладница.Собственикът ги беше заредил чак от Пловдив-ходи до там за стока с един голям камион.Взел три каси,колкото да пробва.Свършиха бързо гъбите,на цена от 4.20 лв.за килограм.Единственият производител на гъби от този вид се намира в с.Айдемир,до Силистра.Той реализира в града продукцията си.Така че,има ниша за по-голямо производство на територията на нашата община.
            Та по този повод да споделя,че съм заредил в едно помещение 35 торби със заредена с мицел слама за Кладница./така се отглеждат тия гъби/.Торбите са закупени от гр.Бяла от лицензиран производител.Към март ще имам продукция.Но остава отворен въпроса с големият гъбарник,който започнах да правя,има снимки по-назад в темата.За довършването му е необходимо да се залее с бетон подът-70 кв.м.От трите страни има съществуващи стени,тоест е нужно само една стена и покрива да се покрият с поликарбонови плоскости 6/2.10 м.,5-8 мм дебели.Тази гъба иска светлина за разлика от печурката.В готов вид,помещението ще побира около 300 торби.При среден добив от 5 кг.от чувал,това е количество от тон и половина гъби добити в разстояние на два месеца.Цената на едро варира от 3-3.50 лв.Средно около 2000 лв на месец могат да се изкарват от този бизнес.Продажбата може да се осъществява в магазинната мрежа на града,в близките Тервел и Исперих и по
            всекидневните селски пазари из общината.Може да се помисли и за Варна като пазар,отстояща на 125 км.от Дулово.Също и Добрич,на 70 км.Моментът е подходящ за финансиране и финализиране на обекта-до края на март може да е готов,да се зареди и през май месец най-късно да има готова продукция.Процесът е непрекъснат,целогодишен,със застъпване на торбите в различна фаза на развитие.Необходимите средства за довършване на обекта са около 4500 лв.За зареждане на торби с компост са необходими 1200 лв.Единият чувал струва 4 лв.Мога да се надявам на остъпка от колегата Ганев от Бяла за такова количество торби.При директна продажба по 4 лв за килограм,инвестицията може да се избие с първото зареждане и от юли,да речем,може да се работи на печалба.
            Ако някой колега проявява интерес,ще се радвам да развием съвместен бизнес в тази насока.
            Ако нещо не е ясно,питайте.

Коментар

аз имам интерес колега,но мога да се включа едва след лятото-за мен сезонът на морето е определящ..ако искаш да се чуем на скайпа vihren.iliev е моят,и да държим връзка..по принцип имам интереси и се занимавам със земеделие и животновъдство..
              куче или вълк?
              в клетка ,или свободен?
              въпрос на личен избор.
              Вихрен Илиев
              0888249888
              blood:[COLOR=red] [B]B[/B][/COLOR] Rh ([COLOR=red][B]-[/B][/COLOR])
              Pajero 2 exeed[SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от navar Преглед на мнение
                аз имам интерес колега,но мога да се включа едва след лятото-за мен сезонът на морето е определящ..ако искаш да се чуем на скайпа vihren.iliev е моят,и да държим връзка..по принцип имам интереси и се занимавам със земеделие и животновъдство..
                Пратил съм заявка по скайп,колега.

Коментар

Мещерче това за чувалите ме учуди Така се гледат печурки.Прочети за физиологията на кладницата тя расте по паднали в гората трупи.И се отглежда изкуствено пак на трупиТова чували това сламаНещо не си разбрал.

Иначе евалла за желанието за действие И съвет от мене не търси съдружници водят единствено до бъдещи главоболия.

Искам някой ден да дойда до Дулово да се видиме
                  К мирной жизни не пригоден.
                  Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                  ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PICT0091.jpg
Прегледи:2
Размер:188.1 КБ
ID:5250007
                    Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
                    Мещерче това за чувалите ме учуди Така се гледат печурки.Прочети за физиологията на кладницата тя расте по паднали в гората трупи.И се отглежда изкуствено пак на трупиТова чували това сламаНещо не си разбрал.

Иначе евалла за желанието за действие И съвет от мене не търси съдружници водят единствено до бъдещи главоболия.

Искам някой ден да дойда до Дулово да се видиме

Адаш,аз доколкото знам,пък и дядо ми отглеждаше печурки,там компоста е пръст и тор,и се насипва в наполовина срязани чували.Те се нареждат на стелажи.
                    Кладницата ползва най-паче целулозата за развитието си.В сламата има бая целулоза.Запарва се сламата/да измрът гадовете из вътре/,после се оцежда до положение като стиснеш в шепа,да пусне вода.И после-в чувала/ бял или черен найлонов за боклук от тия от хипермаркетите/-ред слама,ред мицел за Кладница/представлява заразено и покрито с бял мъх обикновено жито/.След туй връзваш чувала и ги закачаш един под друг.Дупчиш ги на 10-тина места с ножа и след два и нещо месеца-гъбките се показалииииии.
                    Пускам ти тука една снимка.На един колега е,не са моите чували.При малко увеличение ще видиш и гъбките.

За ортаклъка знам,но то там е и малко на късмет.Зависи на какъв човек ще попаднеш.
                    А за идването-добре си дошъл по всяко време адаш!Ся барем има и рекия,че и едни сужуци спретнах...Ама бързо отиват пущините.
                    Това се отнася за всеки колега минал през Дулово,разбира се.

Коментар

Не можах да се оправя с пустата снимка в предния пост.Ето я:
                      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PICT0091.jpg
Прегледи:2
Размер:188.1 КБ
ID:5250008

Коментар

Колега , можеш да дадеш цифрово вид на търсената инвестиция и да кажеш дали само пари търсиш или и труд , транспорт . Разбрах че имаш помещение, ама говориш за тонове гъби , с какво ще се транспортират ?
                        Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                        За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Първоначално публикуван от RUDECANCEL Преглед на мнение
                          Колега , можеш да дадеш цифрово вид на търсената инвестиция и да кажеш дали само пари търсиш или и труд , транспорт . Разбрах че имаш помещение, ама говориш за тонове гъби , с какво ще се транспортират ?
                          Колега,да разясня.При това производство,по технология когато започне плододаването,на ден може да се берат примерно 50,80 или сто килограма гъби.Този период като продължителност варира от броя на заредените торби,както и от застъпването на фазите на развитие.Общят брой торби в бъдещото помещение ще е около 300.Може би и малко повече,това ще се установи на практика.Те обаче ще са в различна фаза на развитие,за да може да се постигне непрекъснатост на процеса за през цялата година.За да може всеки ден да има готова продукция от гъби.Първото зареждане ще даде разбира се и повече количество,но с времето ще се урегулира процеса.Разполагам и с помощни помещения,за по-лесно постигане на този ефект.Всекидневен урожай от поне 50 кг.гъби.
                          Транспорт не ми е нужен-имам едно комби,Мерцедес,също и ремарке ако се наложи.За по-далечните дестинации и евентуални пазари също може да се ползва защото е много съмнително някой да поиска цял тон например.200-400 килограма е по-реалистично да се носят до някой голям град.Разполагам и с двукубиков хладилник 2/1/1.20 м.за съхранение на прибраните гъби и събиране на исканото количество.
                          С труд също не искам да ми се помага-мога да се справя сам и с мои приятели от града с довършването и пускането в експлоатация на обекта.
                          Както съм споменал по-горе,трябват средства-4 500 за довършване и 1 200 за зареждане.Две основни зареждания би трябвало да възвърнат инвестицията.Идеята ми е,каквото се реализира като пари,се дели на две.Като естествено ще се приспадат разходи като гориво,амортизация и изобщо всичко свързано пряко с пласмента и търговската дейност.

Коментар

Така , да предположим , че ти дам 5700 лв. ; ти си довършиш постройката започнеш производство. Как ще се разделят евентуалните загуби, ако не потръгне схемата ?
                            Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                            За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Първоначално публикуван от RUDECANCEL Преглед на мнение
                              Така , да предположим , че ти дам 5700 лв. ; ти си довършиш постройката започнеш производство. Как ще се разделят евентуалните загуби, ако не потръгне схемата ?
                              Първо,извинявам се за закъснението.Имах работа извън града за два дни.
                              За провал на схемата и последващи загуби не съм мислил наистина,но въпросът е напълно резонен.
                              Основното в тази дейност е пазара.Самото производство не е трудоемко и технологически сложно-запознат съм и с технологията и от преките си наблюдения при други двама производители.Не предвиждам провал имайки предвид,че точно този вид стока е по-малко известен в региона и като цяло,все още малко хора се занимават с промишлено производство.Тоест,има пазарна ниша.В началото,с налагането на продукта ще има затруднения разбира се.Евентуална загуба може да се претърпи първоначално ако имаме свръхпроизводство,а все още неразработен пазар.
                              Плюс е това,че един от големите склададжии с магазини вече зарежда гъби от Пловдив.Стоката вече е опознаваема.Друг вариант,който съм решил да ползвам,е изготвянето на един рекламен цветен флаер и при директна продажба по пазарите,в магазините,а и в големите градове да се дават бройки на търговците и съответно на клиентите.Един цветен принтер е напълно достатъчен за направата на 1000-2000 бройки.Фирма,мобилен касов апарат и всички атрибути за официална дейност са налице.
                              Цифрата 4 700 по принцип ще се превърне във вид недвижимост в моя имот.Затова е напълно резонно да поема задължение да я върна изцяло при провал на схемата,загуби,прекъсване на съвместната дейност по някаква причина изобщо.За целта ще се допитаме до юрист и ще направим някакъв писмен договор за дейността като цяло,ще се издаде и запис на заповед от моя страна така,щото инвеститорът да е сигурен че ще си възвърне средствата.Ако желаеш колега,мога да подготвя един такъв примерен договор за съвместна дейност и да го предоставя.
                              Цифрата 1 200,която е за зареждане,би трябвало да се раздели поравно между страните.Защото би могло пратката от 300 торби да има дефекти-малък добив,паразити и т.н.Но затова държа да взимаме торбите от лицензиран производител.
                              Направата на собствени торби е приоритет за в бъдеще,трябват известни условия за производството им,със закупуване само на мицел.Това ще поевтини производството,но засега ще се взимат готови торби.
                              Виждам,че си от Русе,което е на 120 км.от Дулово.Посока Силистра,след Тутракан при Ситово завиваш надясно.Идеята ми е,ако си сериозно заинтересован,да направиш едно идване до мене и да те запозная на место с всичко.
                              Поздрави!

Коментар

Колега, ще си позволя да ти дам съвети защото,аз произвеждам гъби!Виждам,че си много надъхан, както аз бях миналата година.
                                Първото най-важното е да си осигуриш реализацията на продукцията.И то предварително!!!Имат си определен период на живот.Това да се обикаля по пазарите за мен е несериозно.Моята продукция я доставям до клиентите.Ако знаеш колко малки изненади се появяват, а после стават големи.Не се гледат толкова лесно и си изискват време.А ако се появи зараза? 300 торби са малко за сериозен гъбарник.Теоретично трябва наистина да дават от 5кг нагоре,но не винаги е така.Поне при мене няма постоянна величина.
                                Иначе има смисъл в цялата работа.
                                Успех!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X