Обява

Свий

Правила на Форум "Купувам"

Уважаеми колеги,
Форум "Купувам" е място в портала, което е предвидено за улеснение и услуга на участниците, за да могат да обявят търсене на вещи, имоти или услуги. В него участниците могат да обявяват търсене на определени предмети за лична употреба, несвързани с осъществявана от тях търговска дейност.

Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Потребителите със статут "Младши участник", обозначени с Тъмносив /DimGray цвят (вж. Цветовете на потребителските имена и съкращенията под тях) могат да публикуват обяви във форум "Купувам", но не могат да публикуват оферти в чужди обяви.

2. Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

3. В обявите за търсене следва да се конкретизират изискванията към съответния търсен предмет (вид, количество и най-вече - цена). Теми, публикувани без телефон и населено място, ще бъдат изтривани без предупреждение.

4. Не се разрешава публикуването на обяви за търсене на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

5. В темите, съдържащи точно посочване на търсения предмет и цена, на която участниците са съгласни да го закупят, се допускат отговори с оферти от всички останали участници, които отговарят на обявеното търсене (вид, количество и най-вече - цена). Неотговарящите на това изискване отговори (примерно - търсят се гуми 15", а се предлагат 16" или са предлагата предмети на цена, надвишаваща посочената от купувача), ще бъдат изтривани като "спам", а авторите на подобни мнения, ще бъдат официално предупреждавани.

6. Отговорите с оферти от всички участници по възможност трябва да съдържат цена, актуални снимки, населено място и телефон за връзка.

7. При приключване на сделки, пишете "намерен/ а/ о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Ако желаете да преустановите търсенето, пишете в темата, същата да бъде заключена. Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и ще бъдат премествани в раздел „Архив”.

8. "Повдигане" или "Ъп" на тема се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване. При неспазване на горепосочените правила, темите ще бъдат изтривани.

ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Купувам", няма да се отчитат отброяча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.

Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

За контакти с модераторите на форум "Купувам", ползвайте лични съобщения до: Malkiya Rumba, Plamen Alexandrov, silverfox и STROIL.

Пожелаваме Ви успешни сделки!
Вижте повече
Вижте по-малко

ebay.co.uk въпрос ?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ebay.co.uk въпрос ?

"Лимит" може да е онова ограничение, с което те "спират" да не напазаруваш за 10000 евро (примерно0 още от първите няколко пъти... Това е един вид превенция, че картата за разплащане не е открадната... По-късно ограничението отпада...
    Да си кажем за "верифаед"... Някой пазаруват без да вкарват този код от първата "служебна" транзакция от 1,5 ЕУ.. Не знам как става, възможно е.. Но "преди" не можеше да се плаща ако не е потвърдено с този код...
    Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
      "Лимит" може да е онова ограничение, с което те "спират" да не напазаруваш за 10000 евро (примерно0 още от първите няколко пъти... Това е един вид превенция, че картата за разплащане не е открадната... По-късно ограничението отпада...
      Да си кажем за "верифаед"... Някой пазаруват без да вкарват този код от първата "служебна" транзакция от 1,5 ЕУ.. Не знам как става, възможно е.. Но "преди" не можеше да се плаща ако не е потвърдено с този код...
      Докато се верифайнеш ограничението не отпада. Някога беше 150-250 долара на транзакция. Не помня дали имаше месечен/седмичен/дневен и прочие лимити. И да, можеш да пазаруваш и без това, стига да не ти се наложи да плащаш голяма сума на куп.

И преди (още от самото начало на PayPal за българи) можеше да се пазарува без "verified". Бях един от първите им български абонати. Като за сефте обаче минах една процедура - исках от банката документ на английски че картата е моя, и им го пратих по факс (...което е гламава работа, щото тоя документ мога да си го измисля и напиша безгрижно). Чак тогава ми разрешиха изобщо да плащам. После по някое време измислиха и тая верификация. Не помня дали ми я искаха на първата карта, или чак като я сменях след година.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

ето какво пише на моя акаунт

You are now a Verified PayPal user. In addition to increased security, buyers and sellers value your Verified status because it indicates you have passed PayPal security checks. Most importantly, you can now send unlimited payments with your PayPal account.

но само зяпам и не мога да реша какво да си купя

Коментар

Отново имам едно въпросче. Искам да си купя ОБУВКИ от Америка, но ме приятеснява когато пристигнат да не ми начислят МИТО И АКЦИЗ. Имали такова нещо или не ? Един пряител си купувал от USA дрехи и каза че не му взели пари.

Коментар

При такава цена ще ти вземат.
            Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

А до колко долара е ограничението ?

Коментар

Ако все още имаш въпроси за закупуването с пейпал пиши.
                Аз мога да ти съдействам с това, че имам склад в САЩ, който може да се ползва като междинна дестинация. Но ще трябва да се чака да тръгнат с наши неща средно на 10-15 дни имаме пратки към България, плаща се задължително мито, ДДС и някои такси, които ги деля на теглото. Т.е. ако продавача ти ги пусне директно към БГ ще са тук за 5-10 дни, а през нас за още поне 10. Не искам никакви комисионни и такива, за нас е добре, че има количество, т.е. по-бързо да тръгват нещата.

Относно ПейПал не вярвайте на 100%, че ще си получите парите при евентуален проблем. Връщат пари при класически проблем, ако е нещо по-специфично и трудно доказуемо, но въпреки това сте прави 90% няма да върнат нищо. Ако отсъдят във ваша полза, но продавача няма пари в момента пак няма да ви върнат нищо. Т.е. пейпал се оказва една удобна система за плащане, но когато всичко останало включително и добра воля е на лице. Само миналата година съм отписал няколко хиляди долара. Въпреки, че съм американска фирма, а не потребител от България.
                Не е зле да проверите дали съответната карта има някаква застраховка за транзакции, това е много по-надеждно от пейпал.

Ако имате такъв проблем оплакването трябва да изглежда към банката така - Купих от ибей например, платих с пейпал, не получих нищо, нямам номер на пратка, искам си парите обратно. Всяко по-сложно обяснение, ние се разбрахме, ама то не го пише никъде и т.н. са във ваш ущърб.

В конкретния случай - купуваш нещо и плащаш с пейпал, той пуска към България с пощите, но ти не си поискал застраховка. Нищо няма вече месец, пускаш оплакване, той дава номер на пратка, но тази пратка я няма. Но ти си искал да кажем по-ниска стойност и нямаш застраховка. Всичко остава на твоя сметка. Ако пък имаш застраховка, той трябва да я поиска от пощите - 1-6 месеца, ако продавача е свестен. Ако е някой американски мързел забрави. В момента, в който има парите ти за него не съществуваш.

С фийдбек можеш да плашиш само сериозни търговци, някой който си продава мотора на части въобще няма да го интересуват един или два отрицателни фийдбека - мнения.

И така нататък. Има много коректни хора, но темата е дълга.
                Успех с покупките.

Коментар

Това лято съм напазарувал за 11 000 евро неща през пейпала за месец - никой никъде не ми е казал за ограничение, а и в условията пише, че са ънлимитед - единствено, както споменаха хората по-горе, трябва да се вземе кода от банката, който е пратен с тези 1.5 Е. От САЩ се пазари - в зависимост от митничаря, на който попаднеш и на търговеца от САЩ. Един път си купих електроника за автомобил за 500 долара и ме накараха да платя 150 лв мито и ДДС, ама щото ми беше за първи път и митничаря на пощата във Варна си направи устата, но аз не го разбрах, втория път си купих ковани бутала за повече от 500 долара и този път митничаря пита - а те тез втора употреба ли са - просто човека от САЩ беше пратил фактура само със стойността на транспорта, а първия път си беше всичко от - до описано. Някой от продавачите в САЩ изрично пишат, че обявяват реалната стойност в документите и тогава си плащаш всичко/според митничаря/, други - като видят, че си от Европа сами предлагат да ти пуснат документите само със сума за транспорта. Трети вариант е - твой човек в САЩ или както колегата по-горе - да ти го прати като подарък или с нулева стойност.

ПП - друг е въпроса за пратките и доставките - първо си търсите със 100 % фиидбек - не 98, тогава трябва да прочетете историята на продавача и има ли случай със недоставени стоки - дотам, второ - лично на мен от Германия ми идват за 1 м нещата - щото Ди Ейч Ел ползват после бг пощите за доставка и става мазало - а ТНТ от САЩ и Англия идват за седмица в безупречно състояние. Но повечето търговци в ибея си държат на репутацията и проблемите могат да дойдат от наще пощи и митници.
                  ППП Друго - за да получите пратка от САЩ трябва да си направите една регистрация в съответната митница по местоживеене или адрес на получаване - ЕОРИ номер - във Варна стана за няколко часа и 30 лв. преди година
                  Последно редактирано от proscrip; 19-01-11, 09:30. Причина: допълнение

Коментар

Нещата ми дойдоха вчера. На фактурата пише 27 долара. Това е цената без доставката. До колко долара не се плаща ??

Коментар

Първоначално публикуван от alexey Преглед на мнение
                      Нещата ми дойдоха вчера. На фактурата пише 27 долара. Това е цената без доставката. До колко долара не се плаща ??
                      До 15 евро, или равностойността им в друга валута. Митническите курсове можеш да видиш на сайта на митницата. Различни са от банковите.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Е как, на мен не ми искаха мито и акциз?

Коментар

Първоначално публикуван от alexey Преглед на мнение
                          Е как, на мен не ми искаха мито и акциз?
                          15-те евро са за собствена стойност, а вътре не влиза транспорта. Или изпращача е писал "мостра", или нещо от сорта.

...а понякога просто минаваш метър. Случвало се е на всеки по-често внасящ разни нещица. И на мен ми се е случвало.

Коментар

26 долара е без доставка. 7 долара беше доставката ама не беше писана в документа който дойде.

Коментар

И с мен така. 2009 година получих от Хонг Конг пратка за 250$ и никой нищо не ми поиска. Миналата година, за 10$ стока от Латвия, ме направиха луд.
                              Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

От Хонг Конг поръчвам доста често, там нещата ми излизат в паундове, много неща съм търсил и съм останал с впечатление че само USA пишат цената в долари. Може и да греша, ама главно от Китай, Хонг Конг, Англия и Щатите купувам.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X