Обява

Свий

Правила на Форум "Купувам"

Уважаеми колеги,
Форум "Купувам" е място в портала, което е предвидено за улеснение и услуга на участниците, за да могат да обявят търсене на вещи, имоти или услуги. В него участниците могат да обявяват търсене на определени предмети за лична употреба, несвързани с осъществявана от тях търговска дейност.

Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Потребителите със статут "Младши участник", обозначени с Тъмносив /DimGray цвят (вж. Цветовете на потребителските имена и съкращенията под тях) могат да публикуват обяви във форум "Купувам", но не могат да публикуват оферти в чужди обяви.

2. Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

3. В обявите за търсене следва да се конкретизират изискванията към съответния търсен предмет (вид, количество и най-вече - цена). Теми, публикувани без телефон и населено място, ще бъдат изтривани без предупреждение.

4. Не се разрешава публикуването на обяви за търсене на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

5. В темите, съдържащи точно посочване на търсения предмет и цена, на която участниците са съгласни да го закупят, се допускат отговори с оферти от всички останали участници, които отговарят на обявеното търсене (вид, количество и най-вече - цена). Неотговарящите на това изискване отговори (примерно - търсят се гуми 15", а се предлагат 16" или са предлагата предмети на цена, надвишаваща посочената от купувача), ще бъдат изтривани като "спам", а авторите на подобни мнения, ще бъдат официално предупреждавани.

6. Отговорите с оферти от всички участници по възможност трябва да съдържат цена, актуални снимки, населено място и телефон за връзка.

7. При приключване на сделки, пишете "намерен/ а/ о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Ако желаете да преустановите търсенето, пишете в темата, същата да бъде заключена. Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и ще бъдат премествани в раздел „Архив”.

8. "Повдигане" или "Ъп" на тема се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване. При неспазване на горепосочените правила, темите ще бъдат изтривани.

ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Купувам", няма да се отчитат отброяча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.

Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

За контакти с модераторите на форум "Купувам", ползвайте лични съобщения до: Malkiya Rumba, Plamen Alexandrov, silverfox и STROIL.

Пожелаваме Ви успешни сделки!
Вижте повече
Вижте по-малко

ebay.co.uk въпрос ?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Купувам: ebay.co.uk въпрос ?

Здравейте колеги, имам едно странно въпросче, което не мога да разгадая. Значи намерих едно момче в ebay има доста части за мотоциклети. Един пряител е в беда, търси си доста сериозни части за неговата машина. Пуснах едно лично съобщение до човека в ebay дали случайно няма частите. След няколко часа ми отговори. Има ги. Каза ми цена за частите и доставката. Всичко хубаво. Но как ще стане така да му платим и той да не ни прецака? Имам предвид как ще сме сигурни че ние ще пратим парите, а той частите ? Предварително ми каза че чрез pay pal ще стане работата (аз имам нужните работи да пазарувам от ebay). Благодаря предварително !

От: ebay.co.uk въпрос ?

Свържи се с офиса на Еконт Лондон-продавача да ги изпрати до там.Те да му ги платят ,след което да ги пратят до теб с наложен платеж.

Коментар

Проблема е че продавача ми пише в долари и май не е от Англия.

Коментар

с paypal не би трябвало да има проблем , имаш два месеца на разположение ако се обърка нещо да подадеш оплакване до ebay те са длъжни да ти върнат парите или да намерят стоката.с всякакъв друг вид плащане риска е 100 % без малко , освен ако не си пазарил идруг път от същия .за вида на валута задаваш там каквото иска продавача и готово .

Коментар

Там е работата, че продавача не е обявил стоката за продаване. Имаше много части и реших да го попитам дали случайно няма тези части. Е то па зе че ги има.

Коментар

И да не е обявена в eBay, може да ти пусне фактура през PayPal, в която да е озброено едно по едно какво продава, включая и транспорта. Това, до колкото знам, също те защитава. Тогава подаваш оплакване през PayPal.

Така пазарих наскоро един диференциал от един грък. За щастие нямаше никакви проблеми и дифа дойде бързо с куриер и е в отлично здраве.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Дай един линк да го разгледаме. А и за каква сума става въпрос? Ако не е от ЕС, вероятно ще има и мито. Тогава, ако е регистриран търговец, ще има и ДДС.
              Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

PayPal реагират изключително адекватно на оплаквания при платени през тяхната услуга поръчки. От своя страна търговците държат да си нямат проблеми с тях. Така че както казаха колегите по горе, продавача да Ви изпрати фактура или разписка за стоката и начина на изпращане и плащайте смело - няма да си загубите парите!
                124 -> 164
                T4

Коментар

Здравейте, ЕТО ТОВА е продавачът. Видях че има 99,8 положителен feedback. Благодаря за съдействието, дано всичко мине нормално.

Коментар

99,8 положителен feedback + >13 500 продажби трябва да те успокои, че човека не е мошенник...
                    Публикувайте отговор

Коментар

До сега не съм купувал нищо през Пей Пал, и реших да опитам...
                      Имам карти Мастер, Виза..., но за да не правя глупави грешки, много моля някой да ми пише, каква е процедурата.
                      Искам един таблет китайски да подаря за нова година..
                      това е сайта..
                      http://www.dualsimmobileshop.co.uk/h...-65-p-168.html
                      Благодаря Ви, може и на лични!!
                      СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

Коментар

Като начало, първо си направи регистрация в PayPal. После регистрирай и картата, с която ще плащаш. Отнема време, защото правят проверка. Е, май нЕма друго.
                        Ако ще купуваш от eBay и там трябва регистрация.
                        Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                          Като начало, първо си направи регистрация в PayPal. После регистрирай и картата, с която ще плащаш. Отнема време, защото правят проверка. Е, май нЕма друго.
                          Ако ще купуваш от eBay и там трябва регистрация.
                          Благодаря ти!
                          СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

Коментар

Регистрираш ли се в PayPal ти се дърпа сума от порядъка на 1 евро. Нужно е да се обадиш в банката, да ти продиктуват кода на тази транзакция, който да въведеш във формата на PayPal за поттвърждение... Т.е. един вид ти си човека, който е направил регистрацията. Това 1 еуво ти се връща с първата покупка... Не преминеш ли през тези етапи - не можеш да пазаруваш, понеже регистрацията ти не е завършена... Някои банки диктуват по телефон, други - на место в офис...
                            Направи си е-мейл с много, много гадна парола (ако може и име) за да го дадеш за контакт с PayPal и само през https влизай, ако е Веб-базиран... Малко параноично звучи, ама става дума за твоите пари...
                            Публикувайте отговор

Коментар

Като стана дума за pay pal, аз никога не съм правил тази регистрация, никакъв код и такива неща. Регистрирах картата с кода в pay pal, вкарах пари, регистрирах се в ибей и започнах с покупките.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X