Обява

Свий

Правила на Форум "Купувам"

Уважаеми колеги,
Форум "Купувам" е място в портала, което е предвидено за улеснение и услуга на участниците, за да могат да обявят търсене на вещи, имоти или услуги. В него участниците могат да обявяват търсене на определени предмети за лична употреба, несвързани с осъществявана от тях търговска дейност.

Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Потребителите със статут "Младши участник", обозначени с Тъмносив /DimGray цвят (вж. Цветовете на потребителските имена и съкращенията под тях) могат да публикуват обяви във форум "Купувам", но не могат да публикуват оферти в чужди обяви.

2. Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

3. В обявите за търсене следва да се конкретизират изискванията към съответния търсен предмет (вид, количество и най-вече - цена). Теми, публикувани без телефон и населено място, ще бъдат изтривани без предупреждение.

4. Не се разрешава публикуването на обяви за търсене на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

5. В темите, съдържащи точно посочване на търсения предмет и цена, на която участниците са съгласни да го закупят, се допускат отговори с оферти от всички останали участници, които отговарят на обявеното търсене (вид, количество и най-вече - цена). Неотговарящите на това изискване отговори (примерно - търсят се гуми 15", а се предлагат 16" или са предлагата предмети на цена, надвишаваща посочената от купувача), ще бъдат изтривани като "спам", а авторите на подобни мнения, ще бъдат официално предупреждавани.

6. Отговорите с оферти от всички участници по възможност трябва да съдържат цена, актуални снимки, населено място и телефон за връзка.

7. При приключване на сделки, пишете "намерен/ а/ о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Ако желаете да преустановите търсенето, пишете в темата, същата да бъде заключена. Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и ще бъдат премествани в раздел „Архив”.

8. "Повдигане" или "Ъп" на тема се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване. При неспазване на горепосочените правила, темите ще бъдат изтривани.

ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Купувам", няма да се отчитат отброяча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.

Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

За контакти с модераторите на форум "Купувам", ползвайте лични съобщения до: Malkiya Rumba, Plamen Alexandrov, silverfox и STROIL.

Пожелаваме Ви успешни сделки!
Вижте повече
Вижте по-малко

ebay.co.uk въпрос ?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ebay.co.uk въпрос ?

Преди 4-5 години беше така... Може да няма вече нужда за въвеждане код на транзакция при рег... Което е по-добре, разбира се..
    Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от alexey Преглед на мнение
      Проблема е че продавача ми пише в долари и май не е от Англия.
      не е от Англия, пише си - Ванкувър САЩ

Като стана дума за pay pal, аз никога не съм правил тази регистрация, никакъв код и такива неща. Регистрирах картата с кода в pay pal, вкарах пари, регистрирах се в ибей и започнах с покупките.
      миналата седмица регистрирах нова карта в Pay pal, искат си верифициране с код и ти дърпат малка сума от сметката.

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
      Преди 4-5 години беше така... Може да няма вече нужда за въвеждане код на транзакция при рег... Което е по-добре, разбира се..

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
        миналата седмица регистрирах нова карта в Pay pal, искат си верифициране с код и ти дърпат малка сума от сметката.
        Това евро и половина не ти го взимат, а остава в твоя сметка в Пейпал, и съотв, може да си го похарчиш, когато искаш..

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
          Това евро и половина не ти го взимат, а остава в твоя сметка в Пейпал, и съотв, може да си го похарчиш, когато искаш..
          имам вече EUR 4.5 от 3-те карти, но не знам как се харчат

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
            имам вече EUR 4.5 от 3-те карти, но не знам как се харчат
            Като си купиш нещо, за което се плаща в Евро, автоматично ще дръпне първо тия 4.5, и остатъка от картата, която му посочиш.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ами на мен не ми искаше код. Може нещо от банката да са го премахнали това с кода. Не знам.

Коментар

Ами на мен не ми искаше код. Може нещо от банката да са го премахнали това с кода. Не знам.
                Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
                Регистрираш ли се в PayPal ти се дърпа сума от порядъка на 1 евро. Нужно е да се обадиш в банката, да ти продиктуват кода на тази транзакция, който да въведеш във формата на PayPal за поттвърждение... Т.е. един вид ти си човека, който е направил регистрацията. Това 1 еуво ти се връща с първата покупка... Не преминеш ли през тези етапи - не можеш да пазаруваш, понеже регистрацията ти не е завършена... Някои банки диктуват по телефон, други - на место в офис...
                Направи си е-мейл с много, много гадна парола (ако може и име) за да го дадеш за контакт с PayPal и само през https влизай, ако е Веб-базиран... Малко параноично звучи, ама става дума за твоите пари...
                може за тва да говорим, или?
                Публикувайте отговор

Коментар

МОже и без това. Или поне преди можеше. Обаче има ограничение за максимум кинти, дето да можеш да плащаш.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

В какъв смисъл ограничение ? Примерно повече от 500 лв покупка не може, така ли ?

Коментар

В какъв смисъл ограничение ? Примерно повече от 500 лв покупка не може, така ли ?
                      Нещо такова. А освен друго имаше и месечен лимит, при това не твърде голям. Това помня де. Отдавна съм със статус "verified", и тия неща не ме вълнуват.

Коментар

Това зависи от нашите банки и вида на картата.
                        Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Като се регистрираш в Paypal първоначално и направиш покупки за над 50 GBP(за Англия например), от Paypal ще ти поискат код за достъп които трябва да ти дадат от банката от където е картата , искаш го , въвеждаш го и пазаруваш на воля.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            Нещо такова. А освен друго имаше и месечен лимит, при това не твърде голям. Това помня де. Отдавна съм със статус "verified", и тия неща не ме вълнуват.
                            Kолега как така си придобил статус "verified"?Мисля че само акунти на хора с карти издадени в САЩ и Великобритания могат да получат статус "verified".

Коментар

Първоначално публикуван от ansi1 Преглед на мнение
                              Kолега как така си придобил статус "verified"?Мисля че само акунти на хора с карти издадени в САЩ и Великобритания могат да получат статус "verified".
                              Това е само за адреса. Самата карта е със статус "verified", след като преминеш процедурата по теглене на 1.5 евра от PayPal, и после им въведеш кода, седящ срещу транзакцията в банковото извлечение. И двете ми карти са с такъв статус.

...отделно, акаунта ми е "premium", което обаче не знам какво носи като екстри. Иначе е безплатно.

Коментар

това с " verified " прочетете условоя за ползване на paypal . за лимити и други опций при всеки е различно по скоро зависи от банката издател на кредитна/дебитна карта.
                                аз наскоро разпродадох някои дреболийки в ебая и си получих парите с paypal , трансферираха ми сумите директно на сметката по кредитна карта изненадах се , че не ми взеха никакви комисионни .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X