Обява

Свий

Правила на Форум "Купувам"

Уважаеми колеги,
Форум "Купувам" е място в портала, което е предвидено за улеснение и услуга на участниците, за да могат да обявят търсене на вещи, имоти или услуги. В него участниците могат да обявяват търсене на определени предмети за лична употреба, несвързани с осъществявана от тях търговска дейност.

Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Потребителите със статут "Младши участник", обозначени с Тъмносив /DimGray цвят (вж. Цветовете на потребителските имена и съкращенията под тях) могат да публикуват обяви във форум "Купувам", но не могат да публикуват оферти в чужди обяви.

2. Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

3. В обявите за търсене следва да се конкретизират изискванията към съответния търсен предмет (вид, количество и най-вече - цена). Теми, публикувани без телефон и населено място, ще бъдат изтривани без предупреждение.

4. Не се разрешава публикуването на обяви за търсене на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

5. В темите, съдържащи точно посочване на търсения предмет и цена, на която участниците са съгласни да го закупят, се допускат отговори с оферти от всички останали участници, които отговарят на обявеното търсене (вид, количество и най-вече - цена). Неотговарящите на това изискване отговори (примерно - търсят се гуми 15", а се предлагат 16" или са предлагата предмети на цена, надвишаваща посочената от купувача), ще бъдат изтривани като "спам", а авторите на подобни мнения, ще бъдат официално предупреждавани.

6. Отговорите с оферти от всички участници по възможност трябва да съдържат цена, актуални снимки, населено място и телефон за връзка.

7. При приключване на сделки, пишете "намерен/ а/ о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Ако желаете да преустановите търсенето, пишете в темата, същата да бъде заключена. Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и ще бъдат премествани в раздел „Архив”.

8. "Повдигане" или "Ъп" на тема се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.


Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване. При неспазване на горепосочените правила, темите ще бъдат изтривани.


ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Купувам", няма да се отчитат отброяча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.


Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

За контакти с модераторите на форум "Купувам", ползвайте лични съобщения до: Malkiya Rumba, Plamen Alexandrov, silverfox и STROIL.


Пожелаваме Ви успешни сделки!
Вижте повече
Вижте по-малко

Купувам парцел в регулация с гледка и твърд път.

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    Аве всички си правите сметките ама без кръчмаря
    Покупката на парцел за строеж е изключително сложно нещо - защото реално се отчита потенциала за строеж!
    А точно този потенциал кога купувача ще го научи знайш ли?? Пълния потенциал.
    Пълния се знае от местен архитект или човек много много навътре в нещата. Аз повече от 10 години учих ЗУТ и пак не мога да кажа че го знам.
    Миналата година ми се обадиха за градски парцел на атрактивна цена - ми пълни два месеца отидоха докато мога да кажа пълния потенциал.И сума ти пари похабих.Напразно.
    Защото гледаш над земята, гледаш история на съседите,трябва да познаваш добре района, защото примерно мръсния канал не стига до този парцел или не функционира правилно(кога ВиК ще го оправи), трябва да знаеш че примерно в близкия трафопост няма свободна мощност, и енергото ще те присъедини към другия дето е на 250 метра.Става, как да не става - ама тия 250метра за 120 киловата знайш ли колко пари са?? После гледаш под земята... дали е ровено, каква е почвата/основата, ниво на подземните води и....
    Не на последно място - дали има умрели - майтап майтап ама във всеки втори парцел излизат...
    Това нещо като документи, граници,претенции към граници(често срещано при парцел) сервитутно право(случва се) и евентуални други документални проблеми хич не ги броя....
    И пак не си сигурен...
    Защото след 5 години - я общината ще приеме друг план и ще разшири улицата(в твой ущърб) или съседите ти ще направят нещо(често се случва) или решил си че има ток наблизо ама съфорумник те изпреварил и дръпнал свободната мощност и сега енергото ти казва че ще чакаш... а може и всички съседи да измрат или мигрират и улицата към твоя парцел да се разруши(случвало се е) и на практика се оказваш в нищото...
    Абе простотии да искаш
    Как точно ще му определиш потенциала?? Защото елементарния базов потенциал вече е определен от купувача и реализиран.. Ти трябва да надграждаш! И как ще стане?

    Коментар


    • #17
      Има смисъл да се вложи в добра земеделска земя. И рентата си върви, и цената не пада. Ама скъпо и няма много предлагане.
      А за гледките всеки си има собствено мнение. И ако няма МОЛ наблизо се продават трудно.
      Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

      Коментар


      • #18
        Първоначално публикуван от mishomishev Преглед на мнение
        ...
        Не на последно място - дали има умрели - майтап майтап ама във всеки втори парцел излизат...
        ...
        В какъв смисъл? Заровени трупове / скелети ? Че има - има. Съседката по вила на морето като тръгна да строи нова къща, събори наличната къща, разрови яко и... пляс - гробище. Скелет до скелета. Едни такива едри, с неизпадали зъби, но без видими признаци на насилствена смърт (пр. дупки по черепите, трошени кости и т.п.). Май ги събраха строителите ѝ набързо и ги (уж) заровиха на друго място и никой освен нея и съседите (т.е. мен) не разбраха.
        "An appeaser is one who feeds a crocodile, hoping it will eat him last." Winston Churchill

        Коментар


        • #19
          Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение

          В какъв смисъл? Заровени трупове / скелети ? Че има - има. Съседката по вила на морето като тръгна да строи нова къща, събори наличната къща, разрови яко и... пляс - гробище. Скелет до скелета. Едни такива едри, с неизпадали зъби, но без видими признаци на насилствена смърт (пр. дупки по черепите, трошени кости и т.п.). Май ги събраха строителите ѝ набързо и ги (уж) заровиха на друго място и никой освен нея и съседите (т.е. мен) не разбраха.
          Атланти?
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

          Коментар


          • Stbd
            Stbd коментира
            Редактиране на коментар
            Атлантида, Потопът и други се говори са били по Черно море. Доста пари се харчат за да се работи по тези хипотези.

        • #20
          Ако приемем,че инвеститорът е от София,и има излишни 50-60000 лв,според мен трябва да се търси нещо,което след закупуването,веднага ще почне да снася пари.Например гараж с ток,има огромен потенциал с навлизане на електрокарчетата,и без наемател няма да остане.Трябва да се проучат добре предложенията,и на какви пари вървят наемите.Друго,за около тези пари може да се намери малка гарсониерка до около 25 км от центъра,и да се отдава под наем на не много претенциозни работещи в София...По-добре е да се търси инвестиция,която да започне веднага да се изплаща,отколкото да се чака само на очаквано поскъпване на парцел например.Всякаква възвращаемост над 5-6 % би била много добра сделка.Може да се провери какво продават банки например,може да има изгодни предложения,а и няма брокерска такса...

          Коментар


          • mishomishev
            mishomishev коментира
            Редактиране на коментар
            Минахме по този път... С 50 000 в Сф нищо свястно не можеш да вземеш.От всички видове имоти - гаража е най добър и според мен... не е голяма инвестиция и сравнително бързо се ликвидира.Обаче цените им са зверски и предлагането е нулево... Аз например имам гаражи и не ги продавам отделно въпреки високата цена.Винаги си ги пазя и ги продавам в пакет с апартамента.Защото кой баровец ще купи добър имот без гараж?
            Що се отнася до наемите - бъркаш много.
            Това е най шибаната мръсна работа -да ме извиняват хората но трябва да се казва истината....
            Под наем давам само качествен луксозен имот на среден наем.Задължително само на качествени хора.Умишлено съм намалял наема и го казвам директно защото съм харесал наемателя.
            Това нещо... гарсониера в краен квартал на бедни наематели..страшна работа.Наема мизерен - чупят, трошат, скандали...Постоянно трепериш дали ще си платят сметките... Имало теч и мокри стените - "аве ебал съм да не е моя тоя имот" - най ниската класа клиенти.
            Уверявам те че след ремонтите ще си на минус. Забрави тая работа да имаш печалба...
            Не си прав за 5-6% годишно - това е твърде ниска граница.А нещо да се обърка и а заминало.... 15-20% е минимума и все нещо ще излезе и ще намалей до 10

          • santaclash
            santaclash коментира
            Редактиране на коментар
            С толкова вече и в провинцията не можеш нищо да вземеш (което да си струва).
            Наемите отдавна са на минус.

          • rosen_offroad
            rosen_offroad коментира
            Редактиране на коментар
            За пари никой не е говорил.

            Бюджет да речем 50к х 3 лева +-10%

        • #21
          Първоначално публикуван от krassitch Преглед на мнение
          ..По-добре е да се търси инвестиция,която да започне веднага да се изплаща,отколкото да се чака само на очаквано поскъпване на парцел например.Всякаква възвращаемост над 5-6 % би била много добра сделка.Може да се провери какво продават банки например,може да има изгодни предложения,а и няма брокерска такса...
          Възвръщаемост над 5-6 % (предполагам годишно) е мечта неосъществима в КаэМБея. Наемателите нанасят невероятни щети, надминаващи фантазията на най-песимистичния наемодател Само инфлацията е другарче на инвеститора в недвижим имот. Както и периодично надуваните имотни балони, ама там е много тънка играта да уцелиш момента.
          "An appeaser is one who feeds a crocodile, hoping it will eat him last." Winston Churchill

          Коментар


          • BatGeorgeone
            BatGeorgeone коментира
            Редактиране на коментар
            Ако пускаш наематели на час и си близо до Мария Луиза или БиЕнБи става и над 16% годишно, повече чистене и по-често се налага, но няма идеален вариант

          • santaclash
            santaclash коментира
            Редактиране на коментар
            Това с наемателите е трън отзад.
            Моя позната в съседния блок даваше под наем. КАкви са ти наемателите? Ми много сериозни момчета, 4-ма човека наели тристаен, работят, няма проблеми.
            Минаха 4-5 месеца...Какво ти стана с наемателите?
            Мани не питай! Останали без работа. Те двама бачкали у Аладин на дюнерите, другия карал някакъв бус, четвъртия сервитьор в ресторант. Изпотрошили всичко. По-лошото ,че си донсесли неща от село, а с тях-дървеници.
            Сега искам да си представиш как се чисти 11-етажен блок от дървеници, след като са плъзнали по абсолютно всички апартаменти, на всичките 11 етажа! Бонус-3 бона сметка за парно.

          • rosen_offroad
            rosen_offroad коментира
            Редактиране на коментар
            Наема хич ама хич не ми е в таргета

            И не искам нещо дето ще има възвращаемост на момента.....

            Искам си панорамата дето никой не може да я вземе а всички ще я искат

        • #22
          rosen_offroad коментира
          Днес, 05:44
          ...

          Искам си панорамата дето никой не може да я вземе а всички ще я искат
          Искаш, ама ти поне би трябвало да имаш наблюдения върху термина "първа линия" на морето СтроЙ един бизНИсмАн до плажа и вика "Те тАва е! Нема кой да построЙ нещо и да скрие гледката!". Да, ама не (с) лека му пръст П.Боч. Един по-як бизНИсмАн земе та построЙ баш на плажа у песъко (бетониран). И си вика "Е-е-е-е, що рушвети дадАх, сега съм баш на пРъвата линия". Да-а-а-а, ама Петко Боч. - един трети, явяващ се зет на кмета на общината примерно, решава да напраЙ "изкуствен остров" като "Палмата Джумейра" дет с лИбовницата са я гледАли... и да дигне тамА една така "Бурж Халифа" оти нема се излагааме, я, нема само арабеските да праат?
          "An appeaser is one who feeds a crocodile, hoping it will eat him last." Winston Churchill

          Коментар


          • #23
            "Търси се панорамата дето никой не може да вземе , а всички ще я искат" , каква е формулата да стане собственик на подобна панорама?
            В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

            Коментар


            • BatGeorgeone
              BatGeorgeone коментира
              Редактиране на коментар
              Купуваш на върха на планината, над тебе е само небето аз така направих преди доста години.

          • #24
            Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
            Искаш, ама ти поне би трябвало да имаш наблюдения върху термина "първа линия" на морето ...:
            Ами не търсиш първа линия на морето, а отиваш в планината, на стръмен терен, на място, където вероятността на някого да му текне да прави пред тебе -найсе етажна сграда е практически нулева

            Ние не сме неутрални!

            Коментар


            • Bogoljub Gagic
              Bogoljub Gagic коментира
              Редактиране на коментар
              Не се знае знае ли се. Може да не е етажна сграда, а свинарник например или дъскорезница (последното е съвсем реален случай) Панорамата вярно не се засяга, само въздухът и/или звуковият фон.

            • BatGeorgeone
              BatGeorgeone коментира
              Редактиране на коментар
              Или краварник в центъра на селото, така направи онзи амбреаж Яне Янев и сега едно прекрасно село в СевероЗапада пропаднА, завзе и старото училище и центъра и сичкото хубаво отиде у ряката

            • santaclash
              santaclash коментира
              Редактиране на коментар
              На село имам такъв случай. Един баро избаца насред полето 400 квадрата къща с басейн.
              В момента през три имота от него един купи 10 декара и ще отглежда кокошки. За някакви хиляди борйки говорим...

          • #25
            Да Ви кажа че Росен офроуда е подхванал изключително подходяща тема! Която и изключително актуална и вълнува доста хора(или би трябвало).
            Лично мен ме е занимавала (и продължава) от доста време!
            Намерил съм няколко такива варианта които не са за споделяне из форума но варианти има...
            И не са свързани с имоти наеми измами далавери...
            Искам да ви споделя два такива начина които ги виждам с очите си и...
            Странично занимание на нотариус
            Човеко си купил малко земеделско парцелче близо до водоем.Сиреч разполага с евтина вода. И човека засял онова бързорастящото дърво.Пауловния...И си го чака...
            И го дочака... След 3-4 години почна да дърпа дървесина...Няма да стане богат от това.. обаче както каза той: това са хубави пари - от земята ми идват,от ръцете ми,душата ми се пълни като влезна в горичката.Аз лично много уважавам такива хора.
            Имам друг клиент който много уважавам.Възрастен човек - пенсионираха го по болест защото работата му беше стресираща и той работеше от сутрин до вечер.И накрая си излезна с една торба пари(каза имам 25 бона търся какво да ги правя).
            И знаете ли какво измисли?? Един пенсионер(инженер) на който му забраниха да работи? Ами отиде си на село.И си купил някакви скъпи породи кучета Той дето никога не е докосвал животно.Запалил се по кучетата(то какво му остава) изчел книги обучавал се... Сега отглежда скъпи породисти кучета за продан. Каза че е за година е прави 15 000. Ама като го погледнах в очите - аз разбрах. Този човек влага душата си в кучетата. Той искрено ги обича и се е хванал за тях като удавник за сламка.То и не е имал друг избор.Живна човека- няма помен от болестта.
            Та мисълта ми е че трябва да се вложат пари в нещо което обичаш да правиш. Да го правиш с душа и да го разбираш- и резултата ще дойде..И нещо много важно - да го правиш с ръцете си с труда си и тогава освен пари печелиш живот... По точно качество на живота.. Имаш работа полезен си на този свят...

            Коментар


            • BatGeorgeone
              BatGeorgeone коментира
              Редактиране на коментар
              Евала за ето тези ти думи ->

              Та мисълта ми е че трябва да се вложат пари в нещо което обичаш да правиш. Да го правиш с душа и да го разбираш- и резултата ще дойде..И нещо много важно - да го правиш с ръцете си с труда си и тогава освен пари печелиш живот... По точно качество на живота.. Имаш работа полезен си на този свят...

            • Stbd
              Stbd коментира
              Редактиране на коментар
              Росен не е луд и обича нищо да не прави и да има стойностен имот без жаби, орехи, и прочие успокояващи нервите занимания.

          • #26
            Ся се сетих още нещо
            Абе един познат ми разправяше че с 40-50-60 000 лв можело да си направиш добър рибарник Описа ми съвсем точно(замечтано) че имало водоеми дето ги давали на концесия.За малко пари - трябвало да се облагородят да се пооправят да се купи рибки и после да се охранят
            И таз идея ми харесва - няма голяма инвестиция но се иска работа - но пък е интересно и храна правиш!
            Ако намеря сериозен човек и водоем - ще спонсорирам ще помагам(но няма да върша основната работа)

            Коментар


            • Bogoljub Gagic
              Bogoljub Gagic коментира
              Редактиране на коментар
              А-а-а-а-а, един мой приятел го игра това. Ем плаща на охранителна фирма да варди, щото денонощно някакви бракониери с мрежи шетаха... хем накрая се наложи да взриви стената (земен насип) на язовира, щеше да удави близкото село, съдѝха го... като източил язовира една-две жаби "кряк-кряк!" на подскоци се шмугнали в останалата на дъното му локва. Риба - нъц...

            • IvanIvanovi
              IvanIvanovi коментира
              Редактиране на коментар
              пари от рибарник се правят, но не от рибите, а от тези дето кесим по цял ден там за 5 лв. на пръчка...... сега може и повече да е, спрях да ходя. Около София не вярвам да има свободни водоеми обаче.

          • #27
            За 50-60 000 мога да оборудвам супер фитнес салон.С най новите бягащи пътеки с тъчскрийн дисплеи и ....Един инструктор и да работи и това е...
            Тази инвестиция може да вади около 1000-1500 на месец чисто...С малко барче и други глезотийки... смятах го.. Излиза сметката... Бонус е че и ти ще тренираш - няма нищо по добро от развиване на тялото...
            Е ако има мястото е подходящо разбира се...

            Друга идея
            Жената има едно малко място - 9 декара...
            Ще засея орехови дървета. И ще си ги гледам - отвреме на време Не искат грижи...Накрая ще пораснат и ще обирам орехите... Като обера орехите (надявам се да са доста) освен ядки - ще купя преработвателна машина - да извличам и други работи...
            Смятах я... 10 бона най много... ама съм сигурен че и 5-6 ще мина... Дългосрочна инвестиция... Да си седят там да растат... След 5-7 години - ще стане таман кат се пенсионирам и чуете че някой предлага орехови продукти из Българията - да знаете аз ще съм
            Орехите не искат кой знае каква подръжка - един път в годината акция по обирането.Съхраняват се лесно малко обемни дълготрайни...
            Задължително едрата качествена порода орехи...Трябва да сме над конкурентите

            П.П
            Заради фитнеса пердашим яко орехи.Сурови - пускаме ги във вода за 12 часа - пада им йода дето нагарча и стават млечни невероятно вкусни....

            Коментар


            • BRANCO
              BRANCO коментира
              Редактиране на коментар
              Освен ако няма някакви съвременни сортове, от орехите преди 20-а г. не чакай читав добив. Отделно са защитен вид, и не дават да се секат на поразия за дървесина. Аз преди 12 г. си купих съседния парцел, в който имаше 60-70 г. орех, за да си разширя двора. Та, за да го отсека законно минаха към 5-6 месеца, докато ми разрешат. Ореха беше точно до уличната регулация, и жиците на енергото минаваха през него - това не даде тежест в полза на отсичането. Идваха разни комисии, там еколози, там незнам си какви, и с много пазарлък накрая ми разрешиха, платих такса от 10 лв. и започна ходенето по мъките да търся фирма да го събори.После се развенча и поредния мит, че ореха имал скъпа дървесина. В изсушен и преработен материал може и да има, ама в суров вид няма!

            • kbot
              kbot коментира
              Редактиране на коментар
              Ако има толкоз пари накуп, най-добре е човек да си върне заемите. Ако остане нещо, може да се изяде и изпие.

            • BatGeorgeone
              BatGeorgeone коментира
              Редактиране на коментар
              Според сорта орех, може да почне да плододава още на 6-7 година.

              Това с отсичането, сложно е но не невъзможно.

              Най-големите вредители на ореха са двукраки и не е никак задължително да са мургави, белите правят още по-големи зулуми.

          • #28
            Орехите ги смятай след 50 години.
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

            Коментар


            • Bogoljub Gagic
              Bogoljub Gagic коментира
              Редактиране на коментар
              И челен сблъсък с хората на Маджо (с фронтмен г-н Винчев) не е зле да предвиди

            • mishomishev
              mishomishev коментира
              Редактиране на коментар
              Не ги знам тези кои са!
              Ама не обичам да се конкурирам с много. Имам идея орехите аз директно да си ги обработя и направо да излезе краен продукт! Примерно директно пакетирано орехово протеиново блокче...Таквизи работи...

          • #29
            mishomishev, ти Тодор Колев помниш ли го? Имаше една невероятна роля в "Господин за един ден"
            Мани от какво се печели и в какво трябва да се инвестира, ти кажи как се живее спокойно, без инвестиции, печалба и всичкото напрежение около това? Ставаш кога ти е кеф, правиш или не правиш каквото ти е кеф, не трепериш над натрупаното, ловиш за днес и после дремеш релаксиращо.

            Коментар


            • Джоу (x3mrjoe)
              Джоу (x3mrjoe) коментира
              Редактиране на коментар
              Е, аз това съм го решил преди повече от 30г - преди да изпия две-три корави кафета с няколко аналогови вестника (които за съжаление барчетата спряха да купуват), не почвам нищо, ако ще и света да свършва.
              Последните пет години това го правя у нас, че малко се строшѝх, та ми е по-удобно, но пък си гледам сутрешните блокове.

              P.S. Пояснявам - преди 12÷13ч не барам нищо освен чаша с късо кафе, като изключение прави кафемашината, ако съм си у нас.
              Последно редактирано от Джоу (x3mrjoe); 11-05-21, 22:33.

            • IvanIvanovi
              IvanIvanovi коментира
              Редактиране на коментар
              спокойно си живеят родените със сребърна лъжичка в устата, в нашенския случай лъжичката много често дойде по реституция. Останалите трябва да ставаме рано /вижте в колко часа го пиша, а вече съм на 2-то кафе/

            • Джоу (x3mrjoe)
              Джоу (x3mrjoe) коментира
              Редактиране на коментар
              Ако имаш предвид мен, аз съм потомък на двама даскали родени на село, в различни краища на България.

              P.S. '89÷'90 заплатата на майка ми като начална учителка беше 160лв за месец, а аз за 4ч такси изкарвах чисти поне 50, като си покривах и бензина за разхождане. Бях на 17. Няколко години преди това си изкарвах по 30÷40лв на ходене на битака, като беше и в събота, и в неделя.
              Пари има навсякъде, само трябва да ги видиш и вземеш.

          • #30
            Пауловния, шарани, разсад за домати, орехови градини, лешници, благороден плъх за кожа, пиленца, .... червен живак, злато... някой трябва да направи сборник с всички далавери и изгоди, измислени от българите или откраднати от някъде. Всъщност, ето добра инвестиция - да се напише такава книга.
            За пауловния се знае колко е потенциала на едно дърво и колко кубика какъв материал би могло да излезе. Ама "би", не "ще". За шараните в язовира, да каже друг. Разсада за домати си е бърза печалба, месец организация, два контрол и береш парите, а парцела след това е като нов. Орехи - е, малко търпение да пораснат. После може и да си ги почисти сам човек, с отработеното 50-годишно търпение. Кожите от плъх по 200 лв парчето, но е 200 лева когато някой извади правилно и когато трябва собственика на кожата и освен това продаде и преди това достави (извън родината). Пиленца - 20 дена и си ти! Поток пари е. За червения живак да каже специалист или опитен, злато купуваха и продаваха турци, гагаузи или помаци през осемдесетте и след това.
            ))))

            от изброените нагоре идеи най-хубава е фитнес, ама с инструкторка и не инструктор, и да се грижи за здравето на шефа. Защото здравето е най-ценното.

            Коментар


            • Stbd
              Stbd коментира
              Редактиране на коментар
              Какъв пророк съм! Тази сутрин четем в коментарите, как някой щял сам да си гледа орехите и да прави вафлички сам. Това предполага и сам да си ги чисти, ореховите ядки, след тъпеливото чакане с десетилетия.
              "Ама не обичам да се конкурирам с много. Имам идея орехите аз директно да си ги обработя и направо да излезе краен продукт! Примерно директно пакетирано орехово протеиново блокче...Таквизи работи..."

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

          Зареждам...
          X