Обява

Свий

Правила на Форум "Купувам"

Уважаеми колеги,
Форум "Купувам" е място в портала, което е предвидено за улеснение и услуга на участниците, за да могат да обявят търсене на вещи, имоти или услуги. В него участниците могат да обявяват търсене на определени предмети за лична употреба, несвързани с осъществявана от тях търговска дейност.

Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Потребителите със статут "Младши участник", обозначени с Тъмносив /DimGray цвят (вж. Цветовете на потребителските имена и съкращенията под тях) могат да публикуват обяви във форум "Купувам", но не могат да публикуват оферти в чужди обяви.

2. Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

3. В обявите за търсене следва да се конкретизират изискванията към съответния търсен предмет (вид, количество и най-вече - цена). Теми, публикувани без телефон и населено място, ще бъдат изтривани без предупреждение.

4. Не се разрешава публикуването на обяви за търсене на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

5. В темите, съдържащи точно посочване на търсения предмет и цена, на която участниците са съгласни да го закупят, се допускат отговори с оферти от всички останали участници, които отговарят на обявеното търсене (вид, количество и най-вече - цена). Неотговарящите на това изискване отговори (примерно - търсят се гуми 15", а се предлагат 16" или са предлагата предмети на цена, надвишаваща посочената от купувача), ще бъдат изтривани като "спам", а авторите на подобни мнения, ще бъдат официално предупреждавани.

6. Отговорите с оферти от всички участници по възможност трябва да съдържат цена, актуални снимки, населено място и телефон за връзка.

7. При приключване на сделки, пишете "намерен/ а/ о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Ако желаете да преустановите търсенето, пишете в темата, същата да бъде заключена. Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и ще бъдат премествани в раздел „Архив”.

8. "Повдигане" или "Ъп" на тема се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване. При неспазване на горепосочените правила, темите ще бъдат изтривани.

ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Купувам", няма да се отчитат отброяча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.

Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

За контакти с модераторите на форум "Купувам", ползвайте лични съобщения до: Malkiya Rumba, Plamen Alexandrov, silverfox и STROIL.

Пожелаваме Ви успешни сделки!
Вижте повече
Вижте по-малко

Купувам парцел в регулация с гледка и твърд път.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Купувам парцел в регулация с гледка и твърд път.

Купувам парцел в регулация с гледка и твърд път.

1. Местоположение
    1А. Няма ограничение в кое населено място в България, за предпочитане по малки населени места.
    1Б. Задължително видима от кота 0 незакриваема и голяма в дълбочина панорама към море, река, езеро, планина, долина, гора и т.н. поне на 180 градуса, места на равното и оградени от други места отпадат.
    1В. Достъп до имота целогодишен по път с твърда настилка.
    1Г. В регулация, ток и вода (кладенец или сонда) вътре (на границата).
    2. Цена по договаряне, големина и форма достатъчна за строителство на къща.
    3. Контакт за връзка тук в темата или по телефона 08осем86ч6583. Не мога да осигуря постоянно отговаряне по телефона, по добре пишете първо тук или на лични.
    4. Задължителни снимки от имота и панорамата, няма да тръгна на огледи в другия край на родината без доста снимки.
    5. Имоти с постройки не отпадат автоматично но не очаквам допълнително оскъпяване от тях.
    6. Само от собственици. Имота да е без тежести с установени наследници и да се продава целия а не идеални части.
    7. Става дума за поне един имот а защо не и втори..... На агенции и фирми не отговарям.....
    Land Rover Discovery II, V8 4.0
    VW Golf VI variant
    Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Нищо не продавам, но виж с. Заселе.
    според мен ти отговаря на точка 1 с поддточките
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
      Нищо не продавам, но виж с. Заселе.
      според мен ти отговаря на точка 1 с поддточките
      Имам приятел с къща там, но в горният край - много е готино !

P.S. Когато отивах на там за пръв път, се чудех защо баща му се е забил с парцел там, че и къща е правил, но на 500м преди мястото си отговорих на въпроса - гледката става невероятна !

P.P.S. Но локацията е виладжийска и определено не е за ежедневно пътуване до София, ако на някой това му е идеята.
      ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

• rosen_offroad
        rosen_offroad коментира
        Редактиране на коментар
        Идеята е да се вкарат едни пари преди да ги е изяла инфлацията.
        Търси се нещо с гледка без постройка за да си седи и чака.......
        Няма никакво значение локацията.
        Може и в Цапарево примерно.......

• Джоу (x3mrjoe)
        Джоу (x3mrjoe) коментира
        Редактиране на коментар
        Щом е за инвестиция, баш локацията има значение.
        Извънградските имоти които си качват цената, или поне /ще/ я държат, и сега струват пари, но какво и как ще се случва с тях дългосрочно трудно може да се прогнозира.
        Сигурна инвестиция с относителна печалба е покупката на зелено на луксозен градски имот, което лесно се разбира като видиш предишните изпълнения на строителната компания.
        Като е готов, продаваш го поне с 20% отгоре и си свиркаш, и после пак.

Росене ....с. Цапарево , насреща Пирин Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка3312.jpg
Прегледи:668
Размер:620.3 КБ
ID:6739570
      На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

• rosen_offroad
        rosen_offroad коментира
        Редактиране на коментар
        Цапарево е супер място и го знам

Имаш ли имот там за мен?

• aldr
        aldr коментира
        Редактиране на коментар
        Не , имот не. Просто си помислих че случайно го спомена . Според мен там светът е спрял . Имаше идея да се отвори граничен пункт със Македония , но ...това го слушам от 20 години. Миналата година поне направиха пътя .

• p-pleven
        p-pleven коментира
        Редактиране на коментар
        Преди няколко години направиха пътя...
        Преди до с. Клепало стигахме за час за нещо (35 км), после - за 45 мин

Това нещо с набиването на пари в имоти вече не е добра идея!
      Защото на теория си запазва стойноста даже и увеличава - ама това не е точно така. Често пъти имота или става вечно твой или има сериозна загуба на стойност или му се случва нещо...
      И това важи най вече ако е далеч от теб(нямаш контрол)

Коментар

• rosen_offroad
        rosen_offroad коментира
        Редактиране на коментар
        E инвестицията в имот не може да има доходността на биткойна но по моя опит поне не губиш от вложените пари (разбира се в общия случай без намесата на природни бедствия).

А при положение че всички чакат ГОЛЯМАТА ИНФЛАЦИЯ е по разумно да нямаш кеш....

Относно контрола аз затова търся парцел а не къща. Парцела му туряш една ръждива оградка колкото да е отбелязан и ходиш един два пъти в годината да нагледаш някой да не го е заграбил.

Росене не съм съгласен с теб! Вече почти те познавам въпреки че е само виртуално
      И аз расъждавах като теб ама:
      Затова купих парцел... на стравнително добро място в града.. Викам си няма кой да го открадне документацията изрядна и полека лека ще му се дига цената... освен ако в града падне чума
      Да ама не... Съседите на парцела (бях ги преценил като стабилни) случи се смърт и настъпиха сериозни промени при тях.В резултат от това - на моя парцел му падна потенциала.Тоест аз преценявам че се е обезценил потенциала му с около 20-25%.
      Та така...
      Аналогичен случай.На мой добър приятел и клиент си купи къща в много подредено и оживено село.На супер цена с кладенец с малка овощна граднина абе чудно..Най големите му притеснения бяха свързани с документацията... Вика да оправя документацията - и имота става непоклатим. Ами..разклатиха го..Съседен парцел се купи от едни цигани..Които също имат кладенец- Та изчезна му водата от кладенеца(спорна е причината) и започнаха кражби.. Според мен имота вече хич не е атрактивен.Ама хич...
      Трети случай - (личен опит) абсолютно същото мисля като тебе (земята нищо не може да и стане)
      Ми стана и... масивен парцел земеделска земя (55д)... настъпиха неочаквани промени... и цената е или по ниска с около 10%(мое мнение) или същата като преди 5 години..Сиреч полза никаква...
      П.П
      Не се шегувам... писнало ми е от имоти... за 2-3 години сме продали над 10 наши имота.. и продължаваме...и това не са боклуци..всеки имот си е грижа - да знаеш.
      П.П2
      За биткойни акции фондове и други неща които не разбирам и според мен са силно волатилни и рискове - изобщо не обсъждам

Коментар

Много такива имоти се заграбиха , и продадоха без знанието на нищо неподозиращите реални собственици . Ако дойде ден да се разбере , почва тежката сага с доказване и съдилища . При справедливата ни съдебна система , битката за истината си е приключение с неизвестен резултат.

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен Атанасов Преглед на мнение
          Много такива имоти се заграбиха , и продадоха без знанието на нищо неподозиращите реални собственици . Ако дойде ден да се разбере , почва тежката сага с доказване и съдилища . При справедливата ни съдебна система , битката за истината си е приключение с неизвестен резултат.
          Това не е проблем! Говоря като собственик на множество имоти...
          Съществуват няколко изключително ефективни начина имота да се опази. Не струват скъпо не се променя собствеността или нещо по имота но след такава процедура имота става изключително неизгоден за кражби посегателства тежести и прочие...И просто измамниците се насочват към по лесна жертва...
          Проверено с над 30 имота в течение на повече от 20 години...

Ние просто обсъждаме имота като инвестиция - или поне като средство за запазване на стойност!

Коментар

• Bogoljub Gagic
            Bogoljub Gagic коментира
            Редактиране на коментар
            Само право на ползване върши някаква работа, но много лесно се заверяват "неприсъствено" откази от това право. Ипотеките освен, че на всеки 10 г. искат подновяване, бързо се обезценяват като цифра. "Скандален нотариус" си беше изипотекирал всички (над 60 бр. придобивки) за по 100 хил. лв. в полза на ЕООД на любовницата си, еми... какво са 100 000 лв. за софийски апартамент при имотен балон? Като лешояди ги накачунтиха да ги продават разни кредитори...

• mishomishev
            mishomishev коментира
            Редактиране на коментар
            Аааа Гагич! Не е това... Намерил съм по лесен и удобен подход.
            Но ипотеката върши работа но не по този начин.
            п.п
            Най сигурния начин да "биеш" нотариус или адвокат по право е изненадата. С нещо което съвсем не очакват...
            п.п2
            Учих при втория най богат нотариус (законен) в България и долу горе виждам мисленето и принципите им...

• Bogoljub Gagic
            Bogoljub Gagic коментира
            Редактиране на коментар
            Е, кажи, де, може и на ЛС

Първоначално публикуван от gggenata Преглед на мнение

* Понеже виждам в препоръките на форума. че се иска да има в обявата и "цена на търсения продукт" да кажа че е малко трудно защото диапазона който съм задал е доста широк ...
          Съответно сумата ще варира между 20,000 лв и 50,000 лв най-грубо казано.
          Аз не съм ги гледал "препоръките на форума", но ако ти се въртят в главата горните суми (а те са за кола), мога само да ти кажа "Изпуснàл си влака, мой човек".
          Но... надувай балона, няма лошо
          България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

• gggenata
            gggenata коментира
            Редактиране на коментар
            Честно казано не разбрах какво общо имам с тая тема та ме цитираш колега, и кой кой точно влак е изпуснал...., но поне вдигна публикациите с още една...
            Наздраве и лека вечер.

• Bogoljub Gagic
            Bogoljub Gagic коментира
            Редактиране на коментар
            Eдинственото общо е прочитането на "препоръките на форума", което аз не съм сторил и не знам откъде да ги цитирам. Затова цитирах това мнение.

Имам няколко декара на 100 км от София. Всичко си имат, без канализация и ... нищо не струват. Преди 10 години също толкова струваха. Не ги продавам, но переспективата е никаква.
          За инвестиция, по-добре скътай некое кюлче в чекмеджето.
          Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

Я разгледай път 1008 и да ме черпиш една студена биричка.

П.П. Ваксинира ли се?
            Публикувайте отговор

Коментар

• rosen_offroad
              rosen_offroad коментира
              Редактиране на коментар
              Записан съм за 24-ти Май

А иначе пътя 1008 го знам още от преди 40 години когато беше гранична зона

Ходил съм до Добри Лаки с баща ми с един ГАЗ-69 на ТКЗС-то.....

Работеше като ветеринар в Кресна.

Цялата идея на пръв поглед изглежда изкушаващо,но,по вероятно е да се превърне в каца без дъно за наливане на пари.Това не е никаква инвестиция,а създаване на нови,и прекалено много проблеми-строителството на такова място ще е предизвикателство,и няма да е никак евтино.После поддръжка,охрана и т.н.Може да се окаже предизвикателство и за човек с много пари...

Коментар

• rosen_offroad
              rosen_offroad коментира
              Редактиране на коментар
              Аз няма да строя.

Един ден някой ще му хареса и ще си строи.

А местата с добра панорама не са толкова много.

В моето село (на 15 км от Варна) например за парцел 600 м2 цената е нормално около 20000 лева.

На последната улица над гората и дерето с най хубавата гледка парцелите са х 5-6.

За съборена къща с двор искат 80000 евро.......

Ама се продават само 1-2 на таквиз цени.

Панорама от "кота терен" е много сложна задача, ако не искаш парцела ти да е наистина на бЕлото куче в чЕрния, с тенденция да останеш единствен жител на региона още в рамките на следващата петилетка. Ако ще е на цивилизовано място, такъв просто ще е безсрамно скъп.
            Това от снимката съм ходил да го гледам...на път е (хубав), с вода, ток, канализация, груб строеж за довършване и доволно голям парцел. Не врвам, предвид разположението, някой да успее да му вземе панорамата. Но не е от "кота терен".

Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

• krassitch
              krassitch коментира
              Редактиране на коментар
              И къде е това,и колко му искат?Ако е удобно,и не го планираш за закупуване,де...

• santaclash
              santaclash коментира
              Редактиране на коментар
              Пуснах ти съобщение, че не знам дали няма да се брои реклама ако пиша в темата.

Намират се, макар и не лесно. Щом е за инвестиция, гледай переспективата - какво ще е селото след 5 години, а след 10?

Ето един парцел с гледка от терен, но не отговаря на условията: не е в малко село, има къща и най-вече - не се продава, поне не и за тези пари

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2.jpg
Прегледи:438
Размер:799.8 КБ
ID:6739970

Коментар

За инвестиция се търси нещо на далавера от някой на зор без претенции за каквото и да е. Като си в парите в джоба е лесно. Като си го купил евтино риска да загубиш от инвестицията е минимален. След покупката леко го стягаш и го пускаш скъпо без да бързаш с продажбата. Като се продаде някога гледаш следващия.
              Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
              Телефон - в профила!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X