Имаш предвид констатацията "много си бял за българин"?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Просперитета, който загубихме. Защо времето доказа, че Тодор Живков беше прав?
Свий
X
-
-
По-зле. Бъркаха "Бюльгарѝ" с "Бюрюндѝ". България с Бурунди. "Се в гъз" ©️- както поетично се изразява българският народ.Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнениеИмаш предвид констатацията "много си бял за българин"?
Изобщо това "България" смътно го локализираха някъде между Буркина Фасо, Бурунди, Тарамбукту - някъде там.Течет вода Кубань-реки куда велят большевики!
Коментар
-
Французите са интелигентен, образован народ, и на собствения си континент имат представа как се казват държавите. Това им е и в историята - кръстоносни походи, катари и други такива неща. Циганите у нас може половината да не знаят къде е Франция, но това не е показател.
Може и просто да се правят на интересни някои от тях. Примерно - говорят английски, обаче като ги пита нещо чужденец на английски, се преструват, че не го знаят тоя език
.
Орфей на френското народното събрание на покрива - "идва, за да въведе ред сред все още дивите гърци, и да ги научи на изкуствата на мира"
:
Последно редактирано от jkd; Днес, 07:46.
-
jkd, определено пребиваваш в голяма заблуда по отношение на французите.
-
-
За моя "експириънс" с търсенето "де е България", съм писал и друг път. Енциклопедия на БиБиСи "Светът в снимки и данни", изд. 1992 г., 20 тома... Бре, търся България, гледам Албания има, Гърция-Турция, България - няма я?
Открих я в добавка към втория том, посветен на СССР
, заедно с Монголия...
Течет вода Кубань-реки куда велят большевики!
Коментар
-
Ни в клин, ни в ръкав, макар и пак свързано с ТЗВ, внезапно ме връхлетя следният пост в суратя:
По онуй време на охолство, просперитет и културен възход, както вече споменахме, децата не играеха на тъпи компютърни игри (при все, че бяхме водещ производител на компо... компютри, де, в света!). Няколко вида игри се осъществяваха посредством топчета. Особено ценни бяха стъклените такива с шарка вътре като на картинката. Трудно се намираха в продажба, обикновено трябваше да ги "спечелиш" на стрелбище.
Въпросът от картинката е "Как наричате тези на вашия език?". Еми, освен "топчета", тези конкретно наричахме "СИРИЙЦИ".
Някой знае ли защо ги наричахме така?
- 1 like
Коментар
-
Тия цветните и според мой познат само в София им викали "сирийци". И баща ми (р. 1934 г.) ги знаеше като "сирийци", а си беше играл с такива преди Девети септември.
-
Бате Джорджоне, в различните краища на България на едно и също нещо народа е давал различни имена. Топчетата с шарки си бяха "сирийчета"Баща ми ми донесе две шепи през далечната 73г. след специализация във Франция (и разказваше, че не знаели къде е България още тогава) може някакво френско производство да е заливало френскоезичните арабски държави, а нашите първи "гастарбайтери" да са носили насам и от там да е "сирийчета".Това само за малките, големите бяха "гуди" Колкото до морската пяна тук това беше разновидност на пенобетона (Итонг както сега му викат разговорно) а "изкуствения сняг" му викахме "стереопор", .....
-
Е ся вече здравсилите ще заключат тематаsek.1 коментира
Днес, 09:27
Последната военна победа на френската армия е по времето на Наполеон . Във Виетнам го изядоха големия преди американците . Поредната разпаднала се империя .
Като споделя за пореден път друг студентски спомен (миналия път, когато го споделих, ритнàх кошеро и станà една... та я затворѝха бръже-бръже темата
)
Значи, във Франция (да си дойдем пак на думата
) на портала на обши-и-и-и-ирните казарми (градът беше столица на "Военен окръг") имаше помпозна арка със следния надпис: Russie 1812 - Krivolak 1915. На едно негърско парти на студенти от Мартиника-Гваделупа-Гвиана-Майот и т.н.
некъв черен младеж, новобранец в отпуска (още имаха наборна служба 10 месеца) поучаваше група слушатели колко "тежко, мале, са живей у французката казарма" и аз го попитах какъв е този надпис. А той гордо отговаря "Ами това са най-славните кампании с най-бляскавите победи на Седми командно-инженерен полк (7e régiment de commandement et de soutien) в който аз служа в момента!"
Аз -
Като съветски човек бех учѝл, че "недаром Москва спаленная пожаром французу отданà" ©. За погрома, нанесен от Кутузов на злощастните жабари и так далее... А то... А то...
То било ОБРАТНОТО, видиш ли? Французите били като маче у дирек руснята при Бородино, буквално изтрепали целата им войска, а други 30 000 руснаци измрели по пътя, след като великия пълководец Кутузов бегайки, ги зарязал...
Та-а-а-а, поинтересувах се и за нашата, велика, бляскава, решителна, безкомпромисна победа при Криволак, за която всички сме учѝли и-и-и-и.... по-добре да не продължавам

Коментар
-
Щотоу-у-у и затова никак не бехме учѝле в Татова НеРеБея: Сензационно видео от френска окупация на София. https://www.24chasa.bg/mneniya/article/12110591
-
Активност за темата
Свий
Тук са 12 потребители онлайн. 6 потребители и 6 гости.
Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.
Коментар