Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ще фалира ли Германия (ЕС)?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Не е виц.

Ми като изкараш година и половина в Липщат, ще те видя какви познати ще завъдиш
    Запозна ни един берлинчанин турчин, сега е лекар в Charite.

Ох, не мога да се сдържа В Берлин имаме познато семейство - мъжът германец, жената българка.
    Бабата от наша страна беше там на първия учебен ден и малкото и обадило: "Сложиха ме на един чин с Мехмед." "А, с турче значи ... " "Не бе, бабо, то Мехмед е немско име ..."
    ​

Коментар

• Което не го прави истина...
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• В едно по-нормално време, в германия https://www.tmz.com/photos/2017/10/0...erfest-photos/

Click image for larger version  Name:	0b6629944b7642b38e2bd96b9c8a801d_lg.jpg Views:	0 Size:	1.02 MB ID:	7052778 Click image for larger version  Name:	fc1219f4131a507daca48c2db1f035ee_lg.jpg Views:	0 Size:	1.26 MB ID:	7052781 Click image for larger version  Name:	2fd1fdc83def52d396b77fc40e61cf11_lg.jpg Views:	0 Size:	622.1 KB ID:	7052769 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:6a8eb1b390ff4e17aa8cacc83e0013d0_lg.jpg
Прегледи:200
Размер:575.5 КБ
ID:7052784 ​​

Прикачени файлове

Коментар

• Bogoljub Gagic
          #223.4
          Bogoljub Gagic коментира
          21-09-26, 23:05
          Дигитализация не значи да си запазиш час за явяване на гишето А да свършиш цялата работа онлайн за 15-20 мин. и ако има нещо физическо за получаване (документи, рег. табели) да ти дойде с куриер или по пощата.​
          Нещо косвено по темата:
          Новата икономика на абсурда: плащаме за всяка стъпка

​
          Така гражданинът може да спести пътуването до институция, но не непременно и време, пари или усилия.
          Спрете Земята, искам да сляза!

Коментар

• BENZBOSS
            BENZBOSS коментира
            Редактиране на коментар
            Много напредничави няма ‘що

• Друго си е да вѝсиш на опашката. Ем пари спестяваш, ем от работа кръшкаш, ем некое познанство ново завРъжеш.
          Деревянный сортир был сделан инженерами, а не маркетологами.

Коментар

• Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
            Друго си е да вѝсиш на опашката. Ем пари спестяваш, ем от работа кръшкаш, ем некое познанство ново завРъжеш.
            Бат Гагич, дали ще вися на опашка, на компютъра или пред олтара, ми е все тая. Крайната ми цел е да си свърша работа. Е, очевидно не винаги дигитaлизациата и супердупер технологиите допринасят за това оптимално и пълноценно, да не кажем, че има доста примери, когато става по-бавно и тегаво.

Коментар

• Bogoljub Gagic
              Bogoljub Gagic коментира
              Редактиране на коментар
              Ся, има хора - пенсионери, заплатаджиЙ, мазохисти(Й?) и тем подобни, които обичат да си прекарват времето по опашки, вместо да скучаят на бюрото или да подпират метлата и каквото там правят на държавната работа, тяхното не се губи - пенсията и заплатката си текат, па за тях - разнообразие, социални контакти, емоциЙ (да се скарат с некоя тетка зад гишето напр.). Най-важното - спестяват 25 € годишно за електронен подпис, два-триста еврА банкови комисиони годишно (ехе-хей!). Но-о-о има и такива, които за времето, което биха прекарали на опашка, биха изкарали не само за себе си, но и за обществото ХХХ € пари или "добавена стойност" изобщо. И това с приспадане на разходите за банкиране, дистанционно подписване и т.н.

А що става бавно и тегаво? Щото се саботира по всякакъв начин от администрацията. Най-вече на "изпълнителско ниво". Ем са некадърни (назначени на шуробаджанашки или креватен принцип), ем подсъзнателно усещат, че дигитализацията ще ги лиши от топлото местенце.

• Urko
              Urko коментира
              Редактиране на коментар
              Пак не разбра правилно- има ситуации, в които дигитално, онлайн трябва да си направиш регистрация и запазване на час за гише. Гишето и чакането на него никой не го е отменял. Само че преди е ставало за 1-2 часа директно на гише, а сега онлайн се записваш и регистрираш за 1-2-3 седмици напред за гише, след което отиваш на гишето и пак чакаш 1-2-3 часа. Воала.

• Urko
              Urko коментира
              Редактиране на коментар
              Или друга ситуация- трябваше да попълвам някакъв формуляр за имот онлайн, няколко страници, на някакъв юридически-технически език. Е не вденах нищо. Изпечатах го, отидох в общината и там намерих добри и услужливи лелички да ми помогнат. 2 лелички 2,5 часа по часовник се дзвериха сами докато го докарат и напишат приемливо.

• Urko коментира
            Днес, 16:10
            Пак не разбра правилно- има ситуации, в които дигитално, онлайн трябва да си направиш регистрация и запазване на час за гише. Гишето и чакането на него никой не го е отменял. Само че преди е ставало за 1-2 часа директно на гише, а сега онлайн се записваш и регистрираш за 1-2-3 седмици напред за гише, след което отиваш на гишето и пак чакаш 1-2-3 часа. Воала.
            По-горе написах, че това НЕ е дигитализация. Дали ще си запазиш час дистанционно по телефона, с и-мейл или с онлайн-формуляр е все тая. Ако някой си мисли, че това е дигитализация - лъже себе си и отбива номера. ​
            Рудиментарна дигитализация се въведе у нас с портала https://egov.bg и с https://ecase.justice.bg - възможност да ти връчат документи, ти да връчиш възражение против това, да инициираш процедура за издаване на някакво напр. удостоверение или копие от стар документ, което да получиш в електронен вид. Скици от кадастъра, удостоверения за тежести, преписи от нотариални актове, вписвания в търговски регистър и т.н. да се прави автоматизирано, чиновническата намеса да е ограничена до подписване на документа (или уведомяване за отказ) в рамките на 24-48 ч. Жалене на откази - по същия начин. Водене на съдебни дела - също.
            Деревянный сортир был сделан инженерами, а не маркетологами.

Коментар

• Bogoljub Gagic
              Bogoljub Gagic коментира
              Редактиране на коментар
              Можем да добавим и това: https://my.his.bg/login Но все още сме много назад от естонците например. Но-о-о-о водим Германия с три обиколки

• Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
            По-горе написах, че това НЕ е дигитализация. Дали ще си запазиш час дистанционно по телефона, с и-мейл или с онлайн-формуляр е все тая. Ако някой си мисли, че това е дигитализация - лъже себе си и отбива номера. ​
            За такова го представят и претендират. Мен ми е все тая как го наричат. В крайна сметка аз съм от страната на булката и правя и се съобразявам с това как е, какво искат от мен и т.н. Дали ми харесва си е мой проблем.

Коментар

• Bogoljub Gagic
              Bogoljub Gagic коментира
              Редактиране на коментар
              Ами аз като писах по-горе, че германците са бавноразвиващи се, правят всичко на гише, лепят стикери по стъклата на автомобилите и продават билети за отдавна закрити ЖП-гари, тука ми скочѝхте да ми обяснявате колко били напред?

Активност за темата

Свий

Тук са 7 потребители онлайн. 1 потребители и 6 гости.

Най-много потребители онлайн 287,789 в 18:08 на 26-08-26.

Зареждам...
          X