Първоначално публикуван от sparkybg
Преглед на мнение
НИЕ нямаме батерии. Ние не изнасяме скъпо.
Объркана ти е главата човеко ти просто не си наясно как функционира икономиката в България.
Накратко:
Батериите са на частни хора - и наистина балансират. Печелят ЛИЧНО ТЕ а не ние(народа)... тоест народа/потребителя ГУБИ.
Ти или аз или някой обикновен съфорумец няма вариант да има батерии и да балансира електрическата мрежа. НЯМА ТАКЪВ ВАРИАНТ.
Особено пък да продаваш на други държави. Или няма да имаш разрешение или няма си платил под масата абе ще ти намерят кусур.
Това е възможно само в един вариант - ако ти си политик или корумпиран или бивш министър и или имаш някаква договорка да те оставят да попечелиш (но определено ще платиш).
Ако ти си мислиш че някой ще те остави да печелиш - много се лъжеш.
Съществува бърз ориентир за ситуацията (казвам го за програмисти)
Няква си частна фирма имала батерии много качествени много ефективни а - у колко далновидни и колко умни...
Поглеждаш по задълбочено фирмата и какво се вижда:
Един двама инженери (най вероятно умни) в съдружие с Делян Добрев бившия министър...
Кво разбира Делян Добрев от енергетика знаеш ли? Нищо повярвай ми - наистина нищо.
Не ми трябва да чета договори вече знам:
Фирмата осигурява батерии и цялата технология финанси - а Добрев осигурява държавата(разрешенията) - тоест въобще да можеш да работиш...
А на бас че се дели 50 на 50???
Тоест Добрев прибира половината печалба щото е отличен инженер и бизнесмен? Ай стига ве
Сега когато имаш такива ъъъъъъъъъ непазарни условия (договорки с държавата) - тия определения за печалба са изключително оспорими!!!
note 1 - държавата - това не е народа - това е шепа самозабравили се политици които си пълнят джобовете.Всичко зависи да не решат че взимаш прекалено много!
note 2 - все още съществуват хора (бизнесмени) които си мислят че когато сключат договор с държавата(note1) - всичко е наред и може да работят спокойно. Това не е вярно - даже и да си изпълнил всичко по договор(или платил рушвет) - винаги е възможно след 2-3-4 години да ти кажат че не си изпълнил договора и да ти вземат още пари (къщите за гости например).Днес са на печалба но утре Добрев ще каже че иска 70% - стой та гледай.
note 3 - единствения вариант да спиш спокойно това е да нямаш никакви (наистина никакви) договорки с държавата (включително ОП) и да не минаваш определена сума оборот/печалба за годината. Един вид - да няма какво да вземат от теб или да не си струва да се занимават.
Ако мислиш че не съм прав - Гагича може да ти го обясни по неговия си колоритен начин!
Коментар