Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ще фалира ли Германия (ЕС)?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ще фалира ли Германия (ЕС)?

Фалира една от двете водещи фирми за производство на печатни машини в Германия и в света.
    Манроланд, филиал на заводите МАН обяви фалит и прекратява производството от началото на май. След 6 май на улицата остават и последните 800 служители. Колко сътрудници, представителства и офиси по света ще затворят не се знае.

Фирма с 155 годишна история, преживяла две световни войни, не можа да преживее простотиите на ЕС.

4500 фалита за 2026г, 4700 фалита за 3 тримесечие на 2025г в Германия.

Планирани съкращения 150 000 работни места. Само Фолксваген ще съкрати 50 000 човека до 2030г

Колко според вас ще издържи Германия на талибанизацията и на износа на производства в Китай при сегашната линия на ЕС?
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Съединител - долен, ляв педал.
    Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i

Нема страшно, китайците ще купят марката

Ми не може ем к@ро до края, ем душата в рая (мразим я таз поговорка, ама това се получи) - искаха трудещите се в Европата тридневна работна седмица с 4 часов работен ден, заплати по 10 000 ойро на месец, от комина на фабриката да излиза кислород с аромат на теменужки, ама да излиза на 50 км от градо, щото некой може да има алергия и да не харесва теменужки. И при цялата тая работа да си конкурентоспособен на китайците с 15 $ мес. заплата, 7-дневна работна седмица и 12-часов работен ден. Ся Мишев ще скочи да обяснява, че не било така в Китай, ама точно така беше едно тридесет години. Достатъчно да изземат цялото производство и да станат "фабриката на света".
    Въоръжете се с тРъмПение, настават интересни времена © Мозъчният тръст Тръмпаняху се е погрижил.

Коментар

• mishomishev
      mishomishev коментира
      Редактиране на коментар
      "Ся Мишев ще скочи да обяснява"
      А умрял съм да скачам.. и без друго Ицо не ми дава да отговарям. А ти беше обещал един поялник за Ицо ама...

Не им бери грижа, Друкмане! Просто създават необходимата среда за излюпването на нов Хитлер.
    Ние ще му дадем храна на ниска цена, но за сметка на това - на заем. Който после ще ни го опростят, като на победена заедно с тях страна.
    А който умрял в процеса от глад - да е жив и здрав!

Коментар

Европа като цяло върви към това което е в момента Германия,с тая енергийна политика,зелени сделки и неконкурентна икономика …..не е нищо изненадващо,а и да беше само Германия с мед да ги намажеш.
      Европа ще си остане туристическа атракция,туризъм трудно се прецаква,но и това го могат еле ако си внесат още серящи под Триумфалната арка или Айфеловата кула.Дано не съм прав,но с тия яко леви правителства това я чака не само Германия
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Леви правителства, гейове, джендъри. Нали се сещате, че някой ги избира тези, не падат от космоса.
        Въоръжете се с тРъмПение, настават интересни времена © Мозъчният тръст Тръмпаняху се е погрижил.

Коментар

• BENZBOSS
          BENZBOSS коментира
          Редактиране на коментар
          На баницата мекото,единия се пише швестер,другия гледа да не го обиди,а на Ханс дупе да му е яко с вятърни мелници и соларчета с които трябва да храни орки разни.
          Европа е много обидчива вече,никой не слуша и никой не внимава в картинката,каквото и да им кажеш все подскачат,че са много велики и леко пропускат момента,че и ватенките по-едно време това мислеха ма им го показаха средния

Не е много важно дали самата Германия ще фалира,номера е кой ще я спасява от това,дали пак ще кацне на Руснаците,ще заложи на Китай,че там уж таковата е по-малък или ще и дойде на акъла с кого да играе и ще се вслушва какво и се говори,а не Меркелица да се цепи Ние сме Германия и ще си правим каквото искаме…….да,до момента до който не можете и почвате да правите каквото трябва
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Фалити е имало и ще има. Генерални изводи също
          Nissan Qashqai 1.3 DDT

Коментар

Работите отиват на зле, обаче може скоро и да не фалира.Може да вегетира с десетилетия, заелаф поза на щраус.Като има и домакинства все на кредити и без пари, ама я карат някак, цял живот.Сегашните политици са абсолютно неадекватни и некомпетентни.Тая "демокрация" е фалшива - те работят срещу интереса на хората...Може и да не сме живи, да видим края на ЕС, но е сигурно, че ако продължават така, ще става все по-лошо

Коментар

Вальо, тия са собственост на ингилизи от доста години. И причината се сочи да е... намалялото търсене, най-вече от Китай. С какво ЕС е виновен за намалялото търсене от Китай?

Не на последно масто - тепърва ще сме свидетели на експоненциално намаляване на мисленето. Не в ЕС, а изобщо. И фалити ще има на корем, всякакви. Големите чичковци с големите кинти все повече решават че хора не им трябват. Не само в ЕС. Когато започне да се прави бизнес само заради самия бизнес и кинтите, които носи, се стига до съответния резИлтат.
              Последно редактирано от sparkybg; Вчера, 16:46.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                ... Когато започне да се прави бизнес само заради самия бизнес и кинтите, които носи, се стига до съответния резИлтат.
                А с каква цел се започва бизнес?
                "За хората" © ?

Коментар

Спарки, стига чете тия изкуствени интелекти. Това не ти е изкуствена блондинка, та да ставяа.
                  Намалялото търсене беше 2008г Първия фалит 2011г. Чак тогава се намеси ингилиза.

Търсенето на марката ли е намаляло или в бранша? Защо другата конкурентна фирма не е фалирала а прогресира, при условие, че насоката която остана да съществува е силата на Роланд. Опаковки.

Роланд фалира защото се прави предимно в Германия. Големите железа са немски. Последно направиха един турбо педалски дизайн с китайски ламарини по екстериора. Явно не намали цената достатъчно.
                  Хайделберг прави почти всичко в Китай и .... не фалира.
                  Голфове също ли вече не се търсят та WV съкращава 50000 кратуни.

Не фалира една определена фабрика. Фалира немското производетво. Европейското производство.
                  На безработните им се дават контрольорски длъжности, зер не може да има безработица в Германия
                  ...и се появяват: прави краставици, вързани капачки, нови аптечки (турбо безсмислени), нови (1.5кг) пожарогасители, забрана за пушене, пикане, еб@не, дишане.

Няма защитни мита, няма защитна граница, храним украински терикати и талибански орди. Занимаваме с неприкосновеноста на тъмнозелените и им плащаме тока. Плащаме и "зелената" енергия на избраните и пълниме копанята на дебелото.

Нямаме право на НИЩО.
                  Свободата за която мечтаехме вече даже не знаем на какво прилича. ( За теб е лесно. Да идеш където ти е кеф ...ако са ти останали пари естествено.)
                  То друга нова свобода май няма, или?
                  Аааа, има. Можеш да станеш "столичанин". Мечтата на половин България се сбъдна.

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                    Спарки, стига чете тия изкуствени интелекти.
                    Не чета изкуствени интелекти. Ползвам ги в работата си, доколкото ми е възможно, радвайки се че съм дърт, та не ми се налага да започвам сега нещо. AI не ме радва никак. Тепърва ще прави икономиките на салата и мисленето ще стане привилегия на малка част от народонаселението. Тъпо и жалко, но това ни чака. Много се надявах да е балон, но вероятността да е такъв се стопява.

И да, в Китай и VW не се търси вече. Тоя пазар съществуваше докато не се научиха (или откраднаха изнесените там технологии) сами да си ги правят.

И ти не наричай изкуствен интелект всичко, дето не ти изнася. 2 поста по-нагоре писах според мен какъв е генералния проблем - бизнес се прави заради самия бизнес и кинтите. Масовия бизнес модел е "Рекрутнахме, акуайрнахме, взехме тия кинти и... ни закриха/купиха/препродадоха/пренасочиха и там квото.

Няма стратегии за дългосрочно развитие, няма стремеж за дългосрочно формиране на екипи, ноухау. Всичко е търгашество и корпоративни полюции, единствено и само. РезИлтатите се виждат.

Същия "морал" се просмуква и в персонала - вече кандидатстват нищо неможещи за позиции, на които е очеизвадно че няма да се справят, и искат заплати като за Илон Мъск. И така обикалят понякога десетки фирми, докато навсякъде ги видят че за нищо не стават.

И т.н.

Това е глобалния бизнес модел от десетилетия. Не го е измислил ЕС - само го следваше. Големия сделкаджия е точно есенцията на всичко това, но вие по някаква непонятна за мен причина и логика смятате че не е.

Решението не е в крайностите.

Последно редактирано от sparkybg; Вчера, 21:14.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Казвал съм: Тоя свят е опитно поле с 5-6 лехи, 5-6 вида човеци, телета, прасета, дървета, треви и пр.
                      Няма да го оправи война. Вече, не.
                      Докато не дойде градинаря да си оплеви градинката, неке да биде.
                      Та, чакайте Иса бен Мириам.

Коментар

Наритива Европа е зле, Брюксел са гейове изглежда минава в Германия фалира.

Плоска руска пропаганда,която е насочена към ония радевите пиянки от съседната тема. Защото в момента германия е двигателя и подкрепата на Украйна . Ми не . Русия фалира, в москва няма интернет , мобилните телефони не работят. над 700 000 високообразовани са емигрирали. Да споменавам ли руската петролна промишленост ... Няма я гори.
                        Айде да не принизяваме форума на селска кръчма от горно уйно, пускащи всичко какво и сере поглед инфо.

Преди 3 месеца се върнах от там, ми не не фалират. Цените по ниски от България с пъти , заплатите по високи с пъти...
                        Ходете пускайте тия руски партенки в селската кръчма.

Жалка работа , за плоскоглавци.
                        И зелената сделка, Не знам каква е ама цената на тока април през деня им е отрицателна ... Бая фабрики вече са много гъвкави. Квартирата в която бях , хазайката е направила стая пълна със сушилни, да оползотворява безплатния ток през деня- Прави - много хубави сушени смеси от зеленчуци- Пари от нищото . Хората се адаптират ползват и работят
                        Последно редактирано от trav; Вчера, 20:54.

Коментар

• Emilppp
                          Emilppp коментира
                          Редактиране на коментар
                          Към Спарки - точно това имам в предвид и аз - че сме по-католици и от папата. Но това поражда въпрос:
                          "Нали всички сме в ЕС и директивите и изискванията са еднакви? Нали има монитиринг, наказателни процедури и т.н." ?!?
                          И не са "местните ни простотии и мафиотски изпълнения", а за целият ЕС. Просто нас ни карат да ги изпълняваме.
                          Затова и са адресат на псувните ми.

• sparkybg
                          sparkybg коментира
                          Редактиране на коментар
                          Еми, в много случаи не - опитай да си сложиш фотоволтаици на покрива, акумулатори в мазето, и да кандардисаш ЕРП-то да им продаваш. От сега ти казвам - няма да успееш, освен с чки връзки. А в Грмания е масово, доколкото ми е известно. Ерго, простотията и мафиотските изпълнения са си от нас.

Има го и твоето, разбира се - въглеродните квоти са за всички. Но предполагам и там местното изпълнение тук няма нищо общо с местното изпълнение там. Като видях на какво прилича Брикел например, мислех че снимат някъде в Бангладеш, а не в България. Та, товеа за да работи едни пари отиват в едни джобове.

• drukman
                          drukman коментира
                          Редактиране на коментар
                          Неее, няма да фалират. Щом хазайката е стигнала до правенето на компоти с безплатен ток, значи яко е забогатяла.

ПП trav, що те тресе такъв страх от тия руснаци? То, писъците направо се чуват.

Цялата глупост на зелената сделка отново са крайностите - ще забраняваме колите на бензин и дизел, щото иначе електричките нямаха шанс, ще забраняваме ТЕЦ-ове (де-факто, щото въглероднитв квоти са това), щото иначе фотоволтаиците и перките нямаха шанс.

Да, ама във всичкото това в световен мащаб (и в САЩ и особено в Китай) се наляха едни огромни пари (очевидно всички виждат нуждата от това, щото никой не може да ме убеди че ЕС е втълпил на цял свят малоумието си), едни технологии мръднаха, едни батерии стават все по-добри, по-масови и по-евтини, и бавно и полека фотоволтаиците ще започнат да дават ток 24/7, електричките ще станат достъпни и на вторичния пазар колкото кола с ДВГ, ТЕЦ-овете ще оредеят и ще се адаптират към имането на достатъчно батерии.

В България има 8000 МВтч батериен капацитет. Това за цикъл денонощие е еквивалент на ПАВЕЦ Чаира като товар и 2 пъти и половина като пиков товар или източник. Когато преди 3-4 години се мислеше за какво ще харчим парите по ПВУ, това звучеше абсурдно.

Урокът с изнесените в Китай производства може би сме го понаучили, макар и не докрай. От тук нататък остава класическия протекционизъм, ама не става за 2 дни. Не става и с лихвите на Перчема, когато нещото не се произвжда в САЩ или в Европа - тогава е обирджийство на собственото население, а не подпомагане на местен бизнес. И другата крайност - забраната на перките и фотоволтаиците е точно толкова калпаво нещо.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 5 потребители онлайн. 3 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
                        X