Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ще фалира ли Германия (ЕС)?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Мхм, вицът в момента го гледаш. Купуваме евтино и изнасяме скъпо, защото имаме батерии. И ще имаме все по-вече, не само ние.
    .
    Спарки не си прав!
    НИЕ нямаме батерии. Ние не изнасяме скъпо.
    Объркана ти е главата човеко ти просто не си наясно как функционира икономиката в България.

Накратко:
    Батериите са на частни хора - и наистина балансират. Печелят ЛИЧНО ТЕ а не ние(народа)... тоест народа/потребителя ГУБИ.
    Ти или аз или някой обикновен съфорумец няма вариант да има батерии и да балансира електрическата мрежа. НЯМА ТАКЪВ ВАРИАНТ.
    Особено пък да продаваш на други държави. Или няма да имаш разрешение или няма си платил под масата абе ще ти намерят кусур.
    Това е възможно само в един вариант - ако ти си политик или корумпиран или бивш министър и или имаш някаква договорка да те оставят да попечелиш (но определено ще платиш).

Ако ти си мислиш че някой ще те остави да печелиш - много се лъжеш.
    Съществува бърз ориентир за ситуацията (казвам го за програмисти)
    Няква си частна фирма имала батерии много качествени много ефективни а - у колко далновидни и колко умни...
    Поглеждаш по задълбочено фирмата и какво се вижда:
    Един двама инженери (най вероятно умни) в съдружие с Делян Добрев бившия министър...
    Кво разбира Делян Добрев от енергетика знаеш ли? Нищо повярвай ми - наистина нищо.
    Не ми трябва да чета договори вече знам:
    Фирмата осигурява батерии и цялата технология финанси - а Добрев осигурява държавата(разрешенията) - тоест въобще да можеш да работиш...
    А на бас че се дели 50 на 50???
    Тоест Добрев прибира половината печалба щото е отличен инженер и бизнесмен? Ай стига ве

Сега когато имаш такива ъъъъъъъъъ непазарни условия (договорки с държавата) - тия определения за печалба са изключително оспорими!!!

note 1 - държавата - това не е народа - това е шепа самозабравили се политици които си пълнят джобовете.Всичко зависи да не решат че взимаш прекалено много!

note 2 - все още съществуват хора (бизнесмени) които си мислят че когато сключат договор с държавата(note1) - всичко е наред и може да работят спокойно. Това не е вярно - даже и да си изпълнил всичко по договор(или платил рушвет) - винаги е възможно след 2-3-4 години да ти кажат че не си изпълнил договора и да ти вземат още пари (къщите за гости например).Днес са на печалба но утре Добрев ще каже че иска 70% - стой та гледай.

note 3 - единствения вариант да спиш спокойно това е да нямаш никакви (наистина никакви) договорки с държавата (включително ОП) и да не минаваш определена сума оборот/печалба за годината. Един вид - да няма какво да вземат от теб или да не си струва да се занимават.

Ако мислиш че не съм прав - Гагича може да ти го обясни по неговия си колоритен начин!
    Последно редактирано от mishomishev; 16-08-26, 18:49.

Коментар

• Едни много "умни" хора непрекъснато измислят тарикатски схеми за обиране на парите на плебса.А част от него даже и се радва.Такъв гениален ход бяха частните пенсионни фондове, и зеления ток.Този изключително скъп ток се плаща от всяка фирма и предприятие, и се калкулира в цената на всяка стока.Колко струва ток за производство в Китай, а в САЩ?Това което измислиха, добро ли е за европееца?За оня с батериите е добре, то е ясноКолко струваше тока преди 20 години?Дори и с инфлацията, сега е в пъти по-скъп от нормалното.Засега цената за битовите абонати я задържат изкуствено, за да няма метежи...И това всичко е измислено само защото брюкселските бюрократи милеят за здравето на простолюдието, и не искат да дишаме мръсен въздух.Екология е това, чиста

Коментар

• Първоначално публикуван от krassitch Преглед на мнение
        ....Такъв гениален ход бяха частните пенсионни фондове, и зеления ток...
        Какво за частните Фондове?Получавам си парите.

Дизелов Jeep, не е Jeep.

Коментар

• krassitch
          krassitch коментира
          Редактиране на коментар
          Лапат прекалено много проценти за управление на чужди пари без никакъв риск, и без значение каква доходност са постигнали.Реално те прибират над 80-85 % от печалбата, а на собствениците на партидите подхвърлят трохи.А и при отрицателна доходност пак взимат такси.Тарикатска схема отвсякъде, създадена за "наши" хора

• Поучително РУСКО филмче за това как популизЪмът е съсипал 10 процъфтяващи супер-богати държави. Избирателям Боека, Копейкина и РадЭва посвящается

Науру, Аржентина, Венецуела, Зимбабве и так далее...

Течет вода Кубань-реки куда велят большевики!

Коментар

Мхм, вицът в момента го гледаш. Купуваме евтино и изнасяме скъпо, защото имаме батерии. И ще имаме все по-вече, не само ние. Просто им дойде времето. А ти ако искаш си живей в 18-и век - всеки има право на собствените си грешки.

Европейската енергийна независимост значи или въглища (от които ще се изтровим), или батерии, перки и фотоволтаици. Китайската впрочем също, и те това са го рзабрали много отдавна, докато ни е пЦуваме де-лайНен и прочие и викаме "Булгар-булгар!" по селските кръчми.
          Не знаех че Спарки е милиардер от семейството на Домусчиеви...... защото НИЕ народа с данъците си купихме батерии които са на Домусчиеви и те прибират парите от печалбата....
          Като дойде време пак НИЕ народа с данъците си ще платим и утилизацията.... или доста вероятните последици от авария.
          Но - важното е, че Спарки е добре - той си пИчели млиарди ..... точко както Станьо пИчели войната

България изнася ток както никога досега. Проверено е кой точно прибира печалбата — с имена, суми и фирми. Печелившите ги хвалят по телевизията; платците ги няма в нито един репортаж. В това видео: как работи схемата „купи по обяд без пари, продай вечерта на съседите”; кой получи милиард и половина лева безвъзмездни европейски грантове за батерии — от парка на Домусчиеви в Ловеч до фирмите на познати кръгове; кои са големите търговци на ток и накъде заминават дивидентите; какво изнасяше България през 2022-ра и какво изнася днес с частни батерии; защо токът на домакинствата поскъпна от 1 юли, докато борсата „поевтинява”; и колко получиха покривите на хората срещу корпоративните батерии...

Коментар

• Драги Хлътю и Мишев, вденете най-накрая че икономиката на една държава не е какво имате вие. Вие имате или нямате точно толкова, колкото ви е по възможностите.

Домусчиев и т.н., плащат заплати, осигуровки, данъци. Държава се издържа от това. Вие може само да си изберете някой да ги харчи по-добре и честно. Е, избрахте си льотчика, ЗКПЧ-пилето и компания. Наслаждавайте се - нали това искахте. Гергов също е доволен.

Тъй като Спарки е милиардер, със сигрност е платил повече данъци от "ВИЕ народа", тъка че и за това бъдете щастливи - Спарки е по-вътре от "ВИЕ народа".
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Домусчиев и т.н., плащат заплати, осигуровки, данъци. Държава се издържа от това.
              ​Странното е, че именно хора като Домусчиев стигат до това ниво да плащат заплати, осигуровки, данъци в такива размери. Или хора подобни на него.
              На небогопомазаните нещо не им се получава и си остават на нивото като на мен, теб, Хлътю, Мишев и още много знайни и незнайни небогопомазани

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              Вие може само да си изберете някой да ги харчи по-добре и честно. Е, избрахте си льотчика, ЗКПЧ-пилето и компания. Наслаждавайте се - нали това искахте. Гергов също е доволен.
              Ако всички преди льотчика, ЗКПЧ-пилето и компания действително ги харчеше по-добре, най-верочтно нямаше да се стигне до льотчика, ЗКПЧ-пилето и компания. Те са просто поредните.
              Спрете Земята, искам да сляза!

Коментар

• Първоначално публикуван от Urko Преглед на мнение
                ​Странното е, че именно хора като Домусчиев стигат до това ниво да плащат заплати, осигуровки, данъци в такива размери.
                Ако мислиш че по света има милиардер, дето да е ангелче-херувимче, ще те изненадам неприятно - НЯМА. Да, трябва да си от особена порода гьонсурат за да минеш от едно ниво нагоре. После трябва да си от друга особена порода за да не опропастиш всичко, и съвсем от трета особена порода за да не заприличаш на 100 поцентов задник.

Първоначално публикуван от Urko Преглед на мнение
                На небогопомазаните нещо не им се получава и си остават на нивото като на мен, теб, Хлътю, Мишев и още много знайни и незнайни небогопомазани
                Добро утро! Аз за себе си отдавна съм наясно че не савам за това. Например с 300 зора и душевни терзания например уволнявам някой, еле пък ако по принцип не е лош човек, но просто не се справя. С такива скрупили бизнесмен не се става - за това трябва да си гьонсурат, но и да си способен да цениш истински ценните ти хора.

Първоначално публикуван от Urko Преглед на мнение
                Ако всички преди льотчика, ЗКПЧ-пилето и компания действително ги харчеше по-добре, най-верочтно нямаше да се стигне до льотчика, ЗКПЧ-пилето и компания. Те са просто поредните.
                От показаното до тук, с малки изключения (избрани по същия начин и със същия русофилистичен плам), ще се окаже че всички преди льочика и ЗКПЧ-пилето, въпреки пороците и гнусотиите си, са по-добър вариант. Тия имат от всичко по 10 + вопиюща олигофрения и некадърност, за сметка на това доведени до наглост.

Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• sparkybg
                  sparkybg коментира
                  Редактиране на коментар
                  Слабостта на турция е исторически факт. Виновници за който са... ингилизите. Толкова е зле че през 1875-1876 обявява фалит. и спира да плаща задълженията си. По тоя повод Англия започва да недолюбва Турция, по тоя повод Русия изопбщо започва руско-турската война. Има доволно обосновани хипотези че е било възможно на руснаците никак да не им се получи без помощ от нас отвътре. Толкова са ни освободили.

Още от 20-ина години преди това Османската империя е в криза. Освен финансова и властова. В резултат на което се шири самоуправство на местно ниво, със съответните простотии.

...и т.н.

Та дувката как без Русия ще се свърши светът нито тогава нито сега хваща особено дикиш, щото аргументите никакви ги няма.

• sek.1
                  sek.1 коментира
                  Редактиране на коментар
                  Априлското въстание как е потушено като е толкова слаба Турция ? Загинали за освобождението на България са около 70 000 руски войници и офицери . Руски не от някоя от "великите" европейски държави . През ВСВ кой срива София ? Не са руснаците въпреки че и с тях сме толкова във война колкото и с американците и англичаните .

• sparkybg
                  sparkybg коментира
                  Редактиране на коментар
                  Кланетата са прознак на слабост, не на сила. Винаги. До Априлското възстание се стига именно защото Османската империя е зле. До Руско-турската война се стига с благоволението на другите велики сили и най-вече Великобритания, именно защото Османската империя е зле и е изпаднала в немилост, невръщайки огромните си заеми предимно към Великобритания. 25 години преди това руснаците са яли бой. България се появява на картата с благоволенияето на същите тия велики сили, защото е дойната крава на Османската империя. Появява се васален и разпокъсан субект под 100% външен контрол.

70-те хиляди руски войници са загинали заради русйките имперски интереси на Балканите. Какви са те се вижда ведната след "озвобождението". На България тия интереси костват равностойността на 35 тона злато, издръгжка на окупационни войски, тотална руска доминация в офицерския състав и пълен контролн над новосъздадената уж българка армия. Разбирам че за вас езксистенциална нужда е да коленопрелонничете пред някого, само че точно на Русия дължим едно голямо нищо. Всичките "освобождения" сме си ги платили с лихвите, скъпо и прескъпо.

През ВСВ сме във война с Великобритания и САЩ, не с Русия. Решението за бомбардировлите се взима в края на октомври 1943-та година на среща между САЩ, Великобритания и СеСеСеРе в Москва, на което Сталин е "учудващо любезен".

Бомбардировките спират в момента, в който излизаме от Оста. Преди това спират за кратко при опити за преговори в Турция. На Русия война не е обявявана. Тя ни обявява такава, за да има повод за това, което свърши след това. А тогава, за поредното "освобождение" на България, в "геройска" акция по застрелване на началник гарата в Бургас и "геройско нападение":над цистерни с метилов алкохол там, "геройски" загиват 42 души, ослепяват 6, а са хоспитализирани 120.

Великобритания и САЩ бомпардират и други държави във война с тях. Само дето после има план "Маршал" (в който "гениялният ни героичен вожд" Г.Д. (а.к.а Гошо-Тарабата), той и най-голям проводник на руските освожбодителни героизми тук, геройски отказва да участва). Вместо това "геройското" СеСеСеРе се занимава с такива "геройства" като да умори от глад Западен Берлин, физически да унищожи интелигенцията в България и всякаква друга опозиция, да оглозга до кокал каквото може. Те така си "освобождават" по принцип - ние не сме изключение. Ми сори, ама аз за такива неща няма как да съм благодарен, но на вас изглежда ви харесват.

Какво става след 50 години геноцид и промиване на мозъци се вижда чудесно в бившата Източна Германия. Чернобил ще се обеззарази от радиацията по-бързо, отколкото европейските територии, на които е стъпил миризлив руски чепик, от русофилистията.

От показаното до тук, с малки изключения (избрани по същия начин и със същия русофилистичен плам)...

Коментар

• Честно хич не ми е приятно като гледам Спарки как плюе Радев и как Станьо пък умнокрасивите.
                  Не искам да го играя арбитър нито да давам акъл но всички сме в кюпа в случая.
                  Истината е че умнокрасивите са бахти крадците педали...ама вече сме август 2026 - вече виждаме че Радев е същия крадец даже и по зле...
                  Аз лично съм много неприятно изненадан от Радев - не само че не разгражда старото ами го укрепява. Тоз човек едно говори и друго прави зад гърба ни.

И тия всичките крадци и бандити - управляват защото ние се джавкаме по между си - и за какво: Кой по малко краде?
                  Това ни е критерия - с тия зле ама с ония ваште са още по зле...
                  Аз направо бях шокиран като А.Василев попита финансовия министър Донев : Ама тия 40 милиона де са записани? И оня почна да се чеши по главата... Като първолак
                  Чакай ве човеко - ти си финансов министър това е най важната фигура в държавата. И не можеш да отговориш на тези елементарни въпроси? ми 40 милиона не са вафла бе- ти като не знаеш къде са - аз защо трябва да плащам данъци и печалба тогаз?

Много се дразня като ми кажат кой ше ни оправи - ако Спартак един път дойде с мен да види с очите си как се краде...ще се поболее...
                  Аве хора - тия крадат денонощно бе... аз просто не ги издържам - ако за една работа са определените 1000 - краде се 800 и с останалите 200 се скалъпва. Няма как да стане.
                  Аз просто нямам никаква мотивация нито данъци да плащам нито да работя нито нищо...

И в форума - малко сме останали свестните (уж свестни) - толкоз ли не можем да загърбим дребните дрязги с цел да оправим големите?!
                  Аз лично мога да работя с депутати с педераси (разумни) с умнокрасиви с жълтопаветници или от всякакви партии и раси само и само да се спре това разрушение - толкова ли сме глупави да не осъзнаем че имаме общ враг?
                  И че ако така продължи - след няколко години направо държава няма да имаме...
                  Част от работата ми е с училища - ей нямате си напредстава каква паплач излиза .Буквално паплач-страшно е. Те имената си не може да напишат.
                  И основната част от вълната паплач все още не е е излязла - масово калпавите деца ще излязат след година две (сега са на 15-16г) направо не ми се мисли...

На мен някои от съфорумците колкото и да не са ми приятни - това са работни хора създаващи нещо и не са крадци - толкоз ли не може да се разберем?

Коментар

• sparkybg
                    sparkybg коментира
                    Редактиране на коментар
                    Да бе Станьо - те ще викат от 20 метра че идват да си заврат ТТ-то на топло.

• sek.1
                    sek.1 коментира
                    Редактиране на коментар
                    Спарки това за колта и благата дума не съм го измислил аз .

• sparkybg
                    sparkybg коментира
                    Редактиране на коментар
                    И това със завирането на Колта на топло и тъмно място не съм го измислил аз.

• Преди месец-два са публикувани едни четири прелюбопитни сценария за развитието на България, ЕС и света като цяло до 2050-та година. Създадени от експерти от платформата на Зелените - move.bg (Борислав Сандов е един от тях). Участници - Саша Безуханова - основател и председател на борда, Асен Асенов, Кирил Петков, Николай Денков и други не толкова известни за мен лица. От първите три имена се вижда доста силна връзка с Петрохан (така и попаднах на тях преди месец). Препоръки за бизнеса какво да прави, как да се държи, какво щяло да е състоянието на Демокрацията, хората, държавата, климата, социалния строй и нагласи, демография, намерение за развитие на наднационални държави и прочие. Като цяло, звучи като да се движат нещата в такава посока. Така че за ориентиране си струват - дългосрочно прогнозиране го наричат те самите. Или най-малкото за това работят те и го мислят да стане, като партия. Изобщо, в целия сайт има какво да се види - сега бил "Новият Ренесанс", най-вероятно ще хванат и ще обучат да го следват него младите, рано или късно.

През изминалите седмици ви представихме четирите сценария за развитие на света, Европа и България през 2050 година, както и препоръките на експертите към централната власт и общините. Днес ще ви запознаем с препоръките на експертите към бизнес организациите и финансовия сектор.

Коментар

• Малко съчки в огъня на здравсилите (от сурат страницата "Лом Паланка" , със съкращения):

Млад германец избяга от невъзможния живот в родината си и се засели в най-бедното село в България и Европа
                    България е най-бедната държава в Европейския съюз, Северозападът е най-бедния регион в държавата, а Динково е най-бедното село в Северозапада, казва Макс Линигер от Щутгарт.
                    – Аз пък съм най-бедният жител на Динково, значи съм най-бедният човек в цяла Европа - допълва 27-годишният германец с усмивка, която показва, че мястото му в социалната стълбица на Евросъюза въобще не го притеснява.

Макс, както всички в селцето със стотина души наричат чужденеца, пристигнал у нас преди 2 години и половина. В България го довела любовта, а в Динково – случайността, споделя той.
                    В Щутгарт Макс учил за стъклар и бил един от най-добрите в техническото училище. Шефовете му дори му предложили да продължи обучението си, за да вземе диплома на майстор, имал възможности да замине в Индия или Китай, където да изкарва много пари.
                    Но той отказал категорично, пише „Труд“.

– Животът в Германия е невъзможен. Хората там вече мислят само за пари и работят до изнемогване. Печелят добре, но нямат време за себе си, за приятели, за отдих и радост от живота. В Германия можеш да работиш, но не и да живееш - заявява с горчивина младият мъж.
                    Решението му да приключи с учението и работата в родината си той взел след като години наблюдавал живота на приятели и познати.

– Майсторът, който ме канеше във фирмата му и дори да му стана съдружник, е на 40 години, но вече не може да движи ръцете си и от работа по обекти рядко вижда децата си. Не исках такъв живот - категоричен е германецът.
                    Затова, когато приятелката му Яна – дете на българка и руснак, се върнала със семейството си в България, той тръгнал след нея. Минал с колело 2500 км. край Дунав. Избрал къща, където двамата да живеят, започнал дори работа с баща ѝ. Но момичето решило, че иска да продължи да учи в Германия, а Макс вече не желаел да се връща в родината си.

И останал в България – без любовта си, без работа и без пари. Но не се отчаял. Познати му предложили да ремонтира ферма в село Динково – между Лом и Белоградчик, и той приел. Но когато свършил, вместо договорените 600 лева му платили само 100. Тръгнал напосоки из селото, видях хора в една къща, влязох и поисках вода. Оказа се, че мъжът е швейцарец, заговорихме се и след като разбраха, че съм от Германия и нямам къде да живея, ми предложиха да остана в съседната къща, на техни приятели. Те отдавна търсели кой да поддържа имота им. Така станах жител на Динково, разказва одисеята си Макс Линигер.

За няколко седмици той постегнал разбития покрив и зейналите врати и прозорци и се нанесъл в запустялата къщурка. Хората в Динково взели да наобикалят от любопитство появилия се незнайно как в селото им чужденец, разбрали, че е със златни ръце и започнали да го викат да им помага. Някои му плащали, други само казвали „Благодаря!”. Така във всекидневно общуване с жителите на селцето германецът научил български и започнал да опознава България и характера на северозападния човек.

– България е най-хубавата страна в която съм бил. Има всичко – планини, море, красиви реки, плодородна земя. Тук е като рай, един приятел даже казва – това не е страна, а континент - възторжено реди Макс. Впечатленията му от хората в България обаче не са чак толкова позитивни.
                    Според него повечето българи обичат да се оплакват от неудачите си, но малцина правят нещо, за да променят живота си.
                    – Всеки българин вика „майстор съм!” и от всичко разбира. Но иска само да вземе парите, не да свърши добре работата - ядосва се германецът.

Недоволен е и, че доста от познатите му като че ли не разбират разликата между работа и помощ.
                    - Канят ме да им помогна, а всъщност искат да им работя без да ми плащат. Аз не съм тъп – помощ е да дам на някой вода, или да пренеса нещо. Но да му ремонтирам къщата без пари, е работа и трябва да се плаща! - възмущава се майсторът от Щутгарт.
                    Сред качествата на българите, които Макс не харесва, е и нежеланието на нашенците да се вслушват в критиката, твърди той.

– Тук много обичат сладки приказки. Да му казваш колко е добър, колко хубава работа е свършил. Ако кажа истината и посоча грешки, се сърдят! А аз искам да помогна! - обяснява чужденецът.

И продължава, когато може, да помага на съселяните си – повечето бедни и немощни хора. Жителите на Динково харесват младия чужденец и му се радват като на атракция.

С малкото пари, които изкарва с работа из Динково и съседни села, а понякога и в София, младият германец е ремонтирал и боядисал в пъстри цветове къщата си.
                    На фасадата е изписал името си и телефонния си номер, за да може, който иска да го наеме. След две гладни и трудни години у нас най-бедния европеец е засадил с помощта на местни баби домати, чушки, лук и картофи в двора си, за да има храна за зимата. Сковал е и курник, където смята да отглежда 3-4 кокошки, за яйца и месо. Преди дни майката и бащата на Макс пристигнали в Динково и настояли да се върне в родината си, но той отказал.

- Не мога да живея в Германия. Там държавата е луда, хахо. От години хора от цял свят идват при нас. Нямам нищо против либийци, турци, афганистанци, но те смятат, че Германия е Елдорадо. Но не е. В Германия вече няма достатъчно пари за образование и за учители. Който не е част от системата, не може да преуспее. Не политиците, големият бизнес управлява Германия, но не в полза на хората, а на своите интереси - смята Макс.

И твърди, че не се чувства нито германец, нито българин, нито европеец.
                    - Аз съм просто човек! - казва той.

– Искам да открия фирма и да работя сериозно. Често пътувам до София и оправям документите си. Всичко ще бъде законно и чисто, ще плащам данъци - казва Макс.
                    В свободните си от работа часове той рисува странни картини , в които бели, черни и червени фигури се преплитат в пориви към разрушение и съзидание. Споделя, че пише и книги – едната е историята на живота му досега – от Германия до България, а другата е по-философска – за смисъла на всичко около нас и мястото на човека в големия свят.
                    – Вече знам какво искам от живота. Да отворя сутрин прозореца, да видя слънцето и да се зарадвам, че се задава един хубав ден и съм жив. Да си изпия бавно кафето и да реша какво ще правя!
                    - Е, това не е да си свободен като птица, но пак е много хубаво! - разперва ръце Макс Линигер.​

Коментар

• Urko
                      Urko коментира
                      Редактиране на коментар
                      От трън та на глог.
                      Иначе евалата, че се е престрашил да излезне от матрицата. Дали ще успее е друг въпрос.

• krassitch
                      krassitch коментира
                      Редактиране на коментар
                      Излязъл е от тяхната матрица, за да влезе в софийската...Ако има фирма, или е занаятчия, няма как да успее без изключително много работа.Но младите вече не искат да теглят като волове, търсят баланс между работа и почивка.Наскоро собственик на малък магазин ме попита дали съм ходил някога на почивка някъде.Той е на приблизително 45-50 години, и никога не е почивал, даже и за 3 дни...Само работа и работа.И не е проблема в парите

• sparkybg
                      sparkybg коментира
                      Редактиране на коментар
                      Ооо, проблемът е именно в парите. А именно - приходът му е мижав. Като резултат или не иска, или не може да изпусне клиентелата си за 2 седмици, или не може да намери/плати (двете са свързани) на заместник за 2 седмици.

А като не ходи на почивка с години, най-накрая ще ходи да "почива" в болница, често за повече от 2 седмици.

Хората се "редят" и чакат на опашка например за плочкаджии. Кадърен такъв изкарва минимум 3000 евро на месец, ако бачка, а не подпира бутилката по цял ден, и това е положението с практически всички битови услуги. Играх го с 2 бани преди 2 месеца. Човекът е на 70+, от време на време му помага синът му, цял живот това прави, и всяко лято е поне 2 седмици аут на морето.

Магазинерът просто сам се е поставил в матрицата. То и аз съм се поставил в някаква и всеки, който познавам да работи на едно място повече от 5-6 години нагоре, и е на 40+. И от тая матрица трудно се излиза - кво ще правя, кой ще ме вземе като съм дърт и т.н. Оправдания за пред себе си колкото искаш. И швабуняка така - в цяла Германия нямало работа като за него. Айде бе!

Но е много прав за едно - домът е там, където го почувстваш като дом. Щом тук е припознал неговия, значи тук е неговия. Е, като поодъртее може и да му се смени мирогледа де. Виждали сме го.

• krassitch коментира
                    Днес, 19:29​
                    ...
                    Излязъл е от тяхната матрица, за да влезе в софийската...
                    Каква софийска? Човекът се заселил в (твърди се) най-бедното село от Северозападна(ла) България.
                    Не са единици чужденците, избиращи именно села в КМБ, бягайки от стреса, якото бачкане и "бърнаута" в родните си страни - японската колония в с.Шипка и из Розовата долина (спрягат ги към 50 семейства), немци, холандци. Изключваме разните антиваксъри, които избегаха тука по време на ковида и ексцентрични откачалки и перверзници (имаше там някакви истории с англичани-педофили, който си спомня). Не знам колко ще издържат обаче. Имаше напр. някакво "агресивно блогърстващо" семейство английски негри, дошли с двете си деца и една кола-амфибия, която пускаха тука по разни БГ селски язовири, но-о-о си биха камшика в Турция. Мотиви: "В България е много хубаво, но стана МНОГО СКЪПО, по-скъпо от Англия"

Коментар

• Аз разбрах, че ще прави фирма, и ще се мести в София.В едно бедно село просто няма какво да прави, за да живее нормално.Или трябва да пътува всеки ден например да работи в областен град.Или да е художник, дърворезбар, нещо което би могъл да работи у дома.Тия японци там не зная какво работят и как се издържат.Изключение е, ако нещо онлайн, дистанционно.Другият проблем е, че с малко по-нормални доходи, стават обекти на кражби и нападения от местните полукриминални елементи, на които не им се работи.А полиция и правосъдие в малките селца няма.Това как би могло да привлече нови заселници, и колко ще им е спокойно-не зная.Убийството наскоро на 21-годишния от полицай е емблематичен пример.Как човек може да работи спокойно на село, и да не е обект на посегателство?

Коментар

• Bogoljub Gagic
                        Bogoljub Gagic коментира
                        Редактиране на коментар
                        Така е, за съжаление. Много англичани се опариха от цигански набези. Отделно наши измамници продължават да им отнемат "по юридически път" имотите. Японците у нас са пенсионери, избрали най-евтината страна в света, където да не ги мразят щото още им помнят зулумите в Индийския океан и разни райски за пенсионери кътчета като Бали, Индонезия, Тайланд, Филипини и Малайзия за японци са табу.

• sparkybg
                        sparkybg коментира
                        Редактиране на коментар
                        Мед, еко подправки и храни..... изобщо не споменавам хилядите варианти за онлайн работа, без да си програмист. От един такъв си пазарувам (ломско село с 2 живи къщи на кръст), познавам поне още 5-6. И се увеличават, и нямат проблем с клиентелата, нямат дистрибутори, прекупвачи и т.н.

Просто не всеки е навит да иде на майна та си и да рискува привидно комфортния си градски животец. Повечето нямат и умствените възможности да развиват свой микро (да не кажа нано) бизнес. И аз не съм сигурен че ги имам.

• sek.1
                      #173.11

sek.1 коментира
                      Днес, 20:18
                      Значи според теб е по добре в момента да сме турски санджак ? ​
                      Да. Казвам го със съжаление и нежелание, но това е обективната действителност.
                      Това в момента в което живееме не е държава.
                      Спрете Земята, искам да сляза!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 190,092 в 13:50 на 21-08-26.

Зареждам...
                      X