Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ще фалира ли Германия (ЕС)?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
    Хубавото нещо на Германия е, че...
    се намира върху голямо "паве", и думата земетресение липсва в разговорния немски език.
    Нещо, от новините по света...
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• След като автомобилният им бранш се срина и се борят за оцеляване, сега щели да правят велосипеди.... Барем може там да им върже...
      Volkswagen представя иновативен електрически велосипед

Спрете Земята, искам да сляза!

Коментар

• BENZBOSS
        BENZBOSS коментира
        Редактиране на коментар
        Да, като зациклиш на вълна жица и така става

• Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
      ....... и критична маса немскоговорящи и скандинавци да стиснат юмруци, и ще изметат тия педерунгели ........
      Надеждиииии.
      В световната история не съществува такова нещо.
      Тре'а я Наполеон, я Хитлер, я Ленин.
      Като гледам как върви, май и Путин ще свърши работа или Дзинпин.

Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
      Съединител - долен, ляв педал.
      Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i

Коментар

• ивайло
        ивайло коментира
        Редактиране на коментар
        Имаш предвид злодей, който да консолидира другите срещу себе си ли ? Може и да си прав.

• Първоначално публикуван от Urko Преглед на мнение
      След като автомобилният им бранш се срина и се борят за оцеляване, сега щели да правят велосипеди.... Барем може там да им върже...
      По-вероятно е да си ги мерят с BMW и Пежо...
      Въпреки че за да си ги премерят както трябва с Пежо, трябва да започнат да произвеждат и мелнички за черен пипер.
      Но пък за разлика от изброените произвеждат вурстове. Това е официалният парт номер: 199 398 500.
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• BatGeorgeone
        BatGeorgeone коментира
        Редактиране на коментар
        Еех младини, надали има по-голям фен на Пежо от мен.

Имах като малък мотопед Пежо, няма такава машина, какво е изкарала не е истина.
        Имал съм поне 10-15 коли Пежо, от 104 до 406, разкош и щастие.
        Добих и мелачка за сол, работеше до последно, докато Слънцето не я намокри и солта корозира вътре и стана мармалад, отворих я, бях очарован колко е надежна, един човешки живот ще изкара ако се сменя батерията на 10тина години.

• sek.1
        sek.1 коментира
        Редактиране на коментар
        Пежо в цвят жълт има цялата гама електроинструменти на Елпром Ловеч . Произвеждали са ги около 3 месеца и са ги изнасяли по бившите колонии .

• ... грешка

Коментар

• Първоначално публикуван от Urko Преглед на мнение
        След като автомобилният им бранш се срина и се борят за оцеляване, сега щели да правят велосипеди.... Барем може там да им върже...
        Това за колегата bat_vanko коя икономика реално закъсва . Колеги казаха че заводите на Фолксваген още като почна тая дивотия са запалили стария въглищен ТЕЦ от времето на фюрера .
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

• Много символично и красноречиво заглавие и събтие

Гей парадът в Берлин завърши с кръв, издирват ислямист, врязал се в тълпата

Коментар

• Bogoljub Gagic
            Bogoljub Gagic коментира
            Редактиране на коментар
            Първо гейовете, после гяурите. Всеки по реда си Фащай се овреме да учиш Корана, че тезисите на Путин нема да ти помогнат!

• #127.1

Bogoljub Gagic коментира
          Днес, 10:58

Първо гейовете, после гяурите. Всеки по реда си Фащай се овреме да учиш Корана, че тезисите на Путин нема да ти помогнат!
          Это залёт, сынок. Ты что, охуел, что ли? Против партии говоришь?
          Ни коран ми трябва, ни тезисите на Путин.
          Аз съм верен поданик и слушам и вярвам само на Орсулите и КаяКаласките.
          И ми е едно такова спокойно, весело, безразилчно. Сякаш съм на медикаменти в психятрия.

Коментар

• Bogoljub Gagic
            Bogoljub Gagic коментира
            Редактиране на коментар
            Първоначално публикуван от Urko Преглед на мнение
            Это залёт, сынок. Ты что, охуел, что ли? Против партии говоришь?
            А-а-а-а, бъртушкин, разкрит си! ОбРъкà езиците.

• Urko
            Urko коментира
            Редактиране на коментар
            Ееее, изложиХ се като кифладжия, разкрит съм.
            Изключих, че езика в ЕСсср не е руски.
            Соре, не знам как е на арабски.

• Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение

Надеждиииии.
          В световната история не съществува такова нещо.
          Тре'а я Наполеон, я Хитлер, я Ленин.
          Като гледам как върви, май и Путин ще свърши работа или Дзинпин.
          Саксония Анхалт - АфД

Коментар

• Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            ..
            В България има 8000 МВтч батериен капацитет. Това за цикъл денонощие е еквивалент на ПАВЕЦ Чаира като товар и 2 пъти и половина като пиков товар или източник. Когато преди 3-4 години се мислеше за какво ще харчим парите по ПВУ, това звучеше абсурдно.

.....
            Разбира се батериите са дори по-екологични от ВЕЦ, доста по-трайни и много по-безопасни.

Коментар

• sek.1
              sek.1 коментира
              Редактиране на коментар
              Така де само че ПАВЕЦ работи едни 40 - 50 + години без някакви съществени последващи вложения а батериите колко ще живеят ? Ако е като при колите десетина години какво правим с тях после ? Да не стане като с пластмасата ? Седят натрупани милиони тонове и се чудим какво да ги правим . В момента никой не казва какво правим със старите соларни панели които вече след 20 години са остарели поне 3 поколения панели . В най добрия случай панела има живот десетина години като след петата се радваш ако дава и половината от капацитета . При ВЕЦ ; ПАВЕЦ и ТЕЦ практическото остаряване на технологията и падането на КПДто през годините е в десети от процента .
              Последно редактирано от sek.1; 27-07-26, 07:26.

• sparkybg
              sparkybg коментира
              Редактиране на коментар
              ПАВЕЦ като Чаира се строи 10 години (нашия е строен 20) и струва 4 - 5 милиарда евро.

За тия 4-5 милиарда евро се строят минимум 25GWh батерии, с 5 часова пикова мощност 5GW (5 козлодуйски реактора), като единствения проблем е кога ще можеш да ги купиш, защото строеж практически нямаш - имаш едни фундаменти с едни контейнери върху тях, дето се "вдигат" за броени месеци. Изобщо не говоря че смяната се състои в идването на един камион с кран, който разтоварва новия контейнер и си прибира стария.

За сравнение, внвргийния капацитъет на ПАВЕЦ Чаира е около 10GWh ако Белмекен е пълен.

Пеоста математика.

Има и едно такова нещо, дето се нарича пазар. На РумРад и компания, както и на избиратели им, хич не ви отърва, ама това не го отменя. Та, щом пазара позволява, батерии ще се строят. Акопозволява и ПАВЕЦ-и ще се строят, само дето едните изискват някои природни даденисти (уникални при Чаира), другите искат....гола поляна.

ПП: ПАВЕЦ Чаира е с ефективност около 74-78%, средномодерен батериен парк подминава 90%

ППП: Съвременни батерии имат 6000-8000 цикли живот. И това постоянно се подобрява, както и цената пада. След 5-10 години сметката съвсем няма да е в поза на ПАВЕЦ. Деградацията на капацитета на батериите е между 1 и 2% на година. ПАВЕЦ-a не е като да няма нужда от поддръжка - елементарно видно от Чаира. А след 20 години щв има нужда пак от същото като в момента + основна реконструкция и на всичко останало, освен турбините.

ПППП: Края на живота на батериите се смята тогава, когато са деградирали до 80% от първоначалния си капацитет. Това не значи че не стават. Само че идват твърдотелни батерии - двоен капацитет в същия обем + много по-малка деградация. Вече започва да има автомобили с такива. Въпрос на време е да се появят в индустриални приложения.
              Последно редактирано от sparkybg; 27-07-26, 13:46.

• pansim
              pansim коментира
              Редактиране на коментар
              sek.1 заповядай на бира, кафе, чай или студена вода - по избор. Ако е вечер може и ракия или вино - пак по избор.
              Ще си пием и ще коментираме 6 годишните ми соларни панели с каква ефективност са
              Поканата е напълно сериозна!
              И после лично ти ще напишеш тук във форума какво си наблюдавал в реално време и условия
              Последно редактирано от pansim; 27-07-26, 13:17.

• Германската промишленост: Губим около 15 хил. работни места на месец

Ситуацията в сектора е критична, предупреждава шефът на Федералната асоциация на германската индустрия BDI Таня Гьонер

Коментар

• sek.1
              sek.1 коментира
              Редактиране на коментар
              Това пак за колегата bat_vanko коя икономика закъсва .

• Най-модерния град в Китай, някакъв българин се разхожда там с едно момиче и показва. Шок . Нека да нямали хубави инструменти...

Коментар

• mishomishev
              mishomishev коментира
              Редактиране на коментар
              Е не е някакъв ами добър познат Макс Вълчев !
              Готино момче е има отлични попадения (клипове) - не го слуша много главата но много обикаля и търси...абе казахме му да спре да търси ама ...

• Абе, къде се изгуби колегата trav, дето обясняваше колко голям убавец бил Мерц, как икономиката тръгнала заради него и колко много го обичат хората?

В ХДС обсъждат възможността Фридрих Мерц да се оттегли след изборите през септември

Изданието твърди още, че в ръководството на ХДС загубата на авторитета на Мерц се смята за необратима. На неотдавнашно заседание на парламентарната група той е бил критикуван от около 20 депутати, без никой публично да застане в негова защита.

Според цитирани от Bild проучвания в Саксония-Анхалт партията „Алтернатива за Германия“ (AfD) получава 41% подкрепа срещу 24% за ХДС, сочат данни на MDR и Welt. В Мекленбург-Предна Померания AfD събира 36%, Германската социалдемократическа партия (SPD) - 29%, а ХДС - едва 9%, според проучване на Infratest dimap, публикувано от NDR.

Ройтерс също съобщава, че AfD изпреварва блока ХДС/ХСС в националните рейтинги с 27% срещу 21%. Според агенцията едва 15% от германците са доволни от работата на канцлера Фридрих Мерц.

Коментар

• Bogoljub Gagic
              Bogoljub Gagic коментира
              Редактиране на коментар
              Требе и германците да се нанижат на некой популиС, та верно да фалират, поне да мирясаш с тази тема.

• Urko
              Urko коментира
              Редактиране на коментар
              Аз съм мирясъл бре. Шаро знае и 2 и 200, мене нема с какво да ме изненадат, да му мислят немците.

• Bogoljub Gagic
              Bogoljub Gagic коментира
              Редактиране на коментар
              Urko коментира
              Днес, 17:58
              Аз съм мирясъл бре. Шаро знае и 2 и 200, мене нема с какво да ме изненадат, да му мислят немците.

Не си. Сърцето ти се къса за тая Германия, непрекъснато бълваш апокалиптични линкове от хибридни ® сайтове, сякаш Германия ни е гюле със синджир вързано за крака и ще ни повлече и нас към дъното. Сякаш не направихме овреме правилния избор в лицето на генерал Радев и не поехме по Верния път кат едни истински https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2...BA%D0%B0%D1%82 ?

• Дългоочакваното икономическо възстановяване на Германия е на крачка разстояние

Германската икономика нарасна повече от очакваното през второто тримесечие

Германската икономика вероятно ще продължи да расте въпреки войната в Иран

Eh, la benzina ogni giorno costa sempre di più
            E la lira cede e precipita giù
            Svalutation, svalutation​!

50 години загиване... всички ша омрем!

Последно редактирано от Bogoljub Gagic; 03-08-26, 15:31.
            Течет вода Кубань-реки куда велят большевики!

Коментар

• Гагич, що се силиш с валета и деветки на без коз?

Bundesvereinigung der Deutschen Arbeitgeberverbände (BDA) / Bundesverband der Deutschen Industrie (BDI)
              Германска федерация на работодателските​ / Германската федерация на индустрията ​

Arbeitgeberpräsident warnt vor einem verlorenen Jahrzehnt / „Президентът на работодателската организация предупреждава за едно изгубено десетилетие.“

Sachverständigenrat ("Wirtschaftsweise") / Съвет на икономическите експерти
              Това е официалното наименование на германския независим икономически консултативен орган, известен още като „Wirtschaftsweise“ („икономическите мъдреци“). Съветът изготвя годишни доклади за състоянието и перспективите на германската икономика и дава препоръки към федералното правителство.​

„слаби инвестиции, нисък ръст на производителността, недостиг на квалифицирани кадри, високи енергийни разходи и демографски промени, силно изразена слабост на икономиката, слаб ръст на производителността / ниско нарастване на производителността

Националната банка / Bundesbank
              Deutschland-Prognose: Energiepreisschock treibt Teuerung an und bremst die Konjunkturerholung Monatsbericht – Juni 2026

​Доклад на Bundesministerium für WirtschaftФедерално министерство на икономиката​

Хвърли си розовите очила, май са от тему, китайски.

Коментар

• Urko
                Urko коментира
                Редактиране на коментар
                Аз вече съм си избрал северна корея. Вече съм там, само довършвам ремонта на гарсонйерата и се нанасям.

• trav
                trav коментира
                Редактиране на коментар
                Изключително характерен руски парадокс. Някои го наричат „руска шизофрения“.

Още Тургенев живее в Баден-Баден, докато пише за Русия и „руската душа“. По време на Наполеоновите войни руската аристокрация обсъжда на френски език как да организира съпротивата срещу Франция.
                И днес се срещат два особено характерни типа.
                Първият живее в Европа, но твърди, че сърцето му е в Русия, и изпраща пари в подкрепа на откровено антиевропейски каузи.
                Вторият е още по-често срещан: печели парите си в Русия, но жена му и децата му живеят в Европа. И, разбира се, отново подкрепя каузи срещу „гнилата Европа“.

Странна работа — сърцето е в Русия, но тялото предпочита да бъде колкото се може по-далеч от нея.

Урко- перфектен си, стой си тука и пиши за матушка, като нов Достоевски
                Забавен факт, Достоевски също живее в германия и отива на гости на Тургенев в Баден Баден. Двамата влизат в яростен спор, кой е по голям русофил, дори го описва в Бесове.

За съжаление обаче войната в Украйна ще промени това.
                Путин от едната страна и Европа от другата скъсаха точно тази връзка.
                Интересно ще стане когато руснаците разберат че вместо да праща детето в Люцерн или жената в лондонград , ще ходят в Шанхай.
                Това ще е революция
                Последно редактирано от trav; 03-08-26, 18:42.

• Urko
                Urko коментира
                Редактиране на коментар
                Ама защо само матушка, та матушка?! Северна корея не става ли, или се прецаках?

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
            X