Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Ще фалира ли Германия (ЕС)?
Свий
X
-
Много интересен поглед отвътре:
Работил съм 20 години в китайски фабрики. Никой не ви казва това!
I've worked 20 years with Chinese factories. Nobody tells you that!
"За какво е видеото Основната идея е концентрацията на производството в клъстери като основна тайна за успеха на Китай, а не просто евтина работна ръка. Авторът показва как работи тази система: Децентрализация на процеса. За разлика от западния модел, където всичко се прави в една фабрика, в Китай производственият процес е разделен на много специализирани микро-етапи, които са разпределени между много заводи и фабрики, разположени на едно място. Ниски прагове за влизане. За да работите успешно в такъв клъстер, не е необходимо да имате огромен капитал — достатъчна е тясна специализация в едно оборудване и умение. Конкуренция. Големият брой играчи принуждават постоянно да се намаляват цените. Обем на покупките. Когато много фабрики купуват едни и същи материали, те получават огромни отстъпки за обем. Бърза адаптация. Промените в дизайна, материалите или търсенето на клиентите се разпространяват по веригата в почти реално време — за дни, а не за седмици. Авторът също така говори за конкретни центрове като Иу (Yiwu) и Дунгуан (Dongguan), обяснявайки как да намерите подходящ клъстер за конкретна стока."
Коментар
-
Аааааааа браво бе !!! Основните положения събрани на едно място.
Мамка му - години ми трябваха да го осъзная а този тук го е събрал и дава наготово.
Точно сега работя с Qingdao - месеци ми трябваха докато намеря моя си "клъстер" .
Колко и пъти да се опитвам да кажа че Китай просперира заради умните си политици и ръководители - всеки път ми се отговаря че работят за купа ориз и други глупости.
Икономическото предимство на този начин на работа е направо смазващо. Като цена символично като бързина светкавично.
Как го намери този материал?
-
На тубата в телевизора ми излезе този следобед. И това след доста гледане на видеа за спорт
. Верно, бяха разни разкрития за допинги/фармация/други методи за стимулиране на организма, за електрически мотори във велосипедните рамки на състезателите и подобни (голям майтап - като падне и задната гума продължава да се върти; или набира скорост без тоя да си дава зор видимо...). Та, може да е хванало тренд някакъв.
Последно редактирано от jkd; 17-07-26, 19:44.
-
Странно ! Оригинала е на английски.
Явно случайност някаква.
-
-
Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Съединител - долен, ляв педал.
Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i
- 1 like
Коментар
-
Авторът мое да работѝл 20 г. у китайски фабрики, ма явно не е влизàл у европска такава.Първоначално публикуван от jkd Преглед на мнениеМного интересен поглед отвътре:
Работил съм 20 години в китайски фабрики. Никой не ви казва това!
...
"За какво е видеото Основната идея е концентрацията на производството в клъстери като основна тайна за успеха на Китай, а не просто евтина работна ръка. Авторът показва как работи тази система: Децентрализация на процеса. За разлика от западния модел, където всичко се прави в една фабрика, в Китай производственият процес е разделен на много специализирани микро-етапи, които са разпределени между много заводи и фабрики, разположени на едно място. Ниски прагове за влизане. .."
И не е отварЯл капака на некое европейско МПС. Щото щеше да види: френски двигател в немска марка, фаровете и стоповете белгийски, хидравликата - наша казанлъшка, окабеляването - карнобатско, ECU-то ботевградско или русенско, седалки италиански, па тапицерията им и тя булгар-булгар, забравѝх къде я правеха, диференциала - чешки, абе "производствено коопериране" му викаха по ТЗВ-време и тръбяха, че само челният комунистически опит ги правел тия работи. Колата, разбира се, сглобена в Австрия или в Унгария, е, може и в Словакия, ако е "Порше"
А па за BYD пък леят дитирамби, как всичко, видиш ли, се правело на едно място, в една фирма - и електрониката, и блоковете на ДВГ, и главното предаване, и батериите, и ламарините и т.н. - това им бил гениалният ход и в това им била мастър-стратегията и затова били номер едно.
Течет вода Кубань-реки куда велят большевики!
- 1 like
Коментар
-
Транспортът е проблем само в КМБ
и по море стана проблем - откакто Тръмп се възкачи.
Едната ми джипка е правена в Австрия с ДВГ от Мексико, АСК от Кокомо, Индиана, преден диф от Сентървил, Айова, заден - от Толедо, Охайо и кой знае откъде другите чарколяци...
-
Гагич - не е само това (транспорта наличието на всякакви материали и други).
Има още един фактор който е революционен - и просто не може да бъде осъзнат от западняците (европейци американци и).
Обсъждаха го на автосалона в Шанхай 2025.Има го клипа в тубата
Забравих му китайското наименование...Трудно едно такова..
В общи линии китайците имат тяхна си вътрешна система/правилник/eтика... няма точно определение но да речем сбор от производствени правила.
Става дума за това че китайски фирми конкуренти - обменят инфо с другите производители. Което няма никаква търговска логика (според нас/мен) но точно това обясняваше китаеца.
Това е невъзможно при европейски производители.Примерно куатро си е на ауди дизайна е "запазен" за италианците - абе всеки производител си е силен в някаква специфична част/система от колата. И само той си я прави...
А китаеца я споделя с конкурента си - и получава нещо насреща (но не го разбрах как точно).
Резултата е че китайските коли - обират най доброто от всички производители (съгласно тази система).
И се получават тези фантастични продукти.
-
ВАЖЕН ЦИТАТПървоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
„Германия преживява най-сериозния си тест от години – комбинация от високи енергийни разходи, политическа несигурност и глобален търговски натиск“,
Преведено от евро-атлантически език на наш роден език, това означава - Кой ми сра в гащите, какво си мислехме, а то какво станА?
Сами си взривиха всички атомни централи.
Руското гориво е лошо и вредно.
Газопроводи за НЕруско гориво,ЙОК.
Връзка с турските енергийни ресурси и суровинни канали, отново ЙОК.
Всички азиатски/руски ресурси и суровини са лоши и вредни.
Азиатския пазар е съставен от дебилни човечета, които чувайки Маде ин Дойтчланд, ще си отворят джобовете, аме не, човеците по света не са лоботомирани и за 90% китайски части с немска лепенка не дават тройни цени, ако три пъти по-добър продукт могат да го купят на три пъти по-ниска цена, нищо, че не е маде ин Джермани.
Ханс и Регина, понеже са учили три години за продавач-касиер, трябва да вземат поне 5000евро/месечно помощи ако не им се работи, всичкото църен флюхтунг от планетата трябва да го хранят, поят и подслоняват без нищо реципрочно като изискване и трябва да спрат на Ханс и Регина помощите в името на новите флюхтунги.
Бъдете живи и здрави!
Коментар
-
Проблема на Германия и ЕС като цяло е че приемаха евтините руски ресурси за даденост която никога няма да свърши . Сега стана точно кой ми сра в гащите и защо толкова мирише . На Украйна и е свирено независимо колко се напряга част от Европа . От санкциите страда повече Европа . Хубавото е че макар и бавно почва да се осъзнава и поредния 21 пакет простотии не мина .
-
-
Мисля, че съм го цитирал този пример - банани, портокали, дини и пъпеши могат да се отглеждат и в Швеция, в оранжерии.jkd коментира
Днес, 19:03
Точно това показва той - в Китай всичко по производството на един продукт е наблизо, на пеша разстояние или за 10 мин с такси.
Ама тъпите шведи, па и не само те, харчат луди пари за транспорт и логистика по вноса на същите от Турция, Гърция, че и Уругвай... Ненормална работа, а?
Ка`нема да фалират, ша фалират, я!
Коментар
-
Нямам никаква идея кога и как , ще фалира Германия , обаче български камион с индийски шофьор в Германия прави голямо впечатление . Много комични , хумористични и нетипични изненади съм виждал , обаче шофьор в типично индийско облекло не бях виждал .По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.
- 1 like
Коментар
-
Коментар
-
Точно индийските ще си паснат като дялан камък в нашата действителност.Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнениеИндийски шофьор? Защо не?
Възможно е "вносните" шофери да са по-стока от нашенските "батки":
Неумолимо пълзящата конвергенция между КМБ и Прародината на ромите се опитах навремето да зачекна тук "Индия - българското бъдеще?" но май се отплеснах и отклоних от оригиналния идеЙ.
Който е ходил, знае:
- никакви правила за движение по пътищата,
- задължително непрекъснато надуване на клаксон (ибо никой няма /здрави/ огледала и не гледа какво става отзад);
- вследствие на горното ОБАЧЕ - никакви конфликти, road rage, побоища и прочие грозни български картинки по пътищата.
Коментар
-
Абе не беше ли по татово време да вървеше приказка Индира Ганди да прибира циганите в прародината им?
Па може и само фолклор да беше де!?
Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....
тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...
Коментар
-
Спрете Земята, искам да сляза!
Коментар
-
Тук това ли се чакалоBogoljub Gagic ...Реших да пусна тема, която поне според мен, отговаря на така зададените Жалони. Защото за разпада на ЕвроГейския съюз чрез фалита на Германия, вече си имаме...
. Аз мислех, че по принцип си се приказва какво става.
Не, няма да стане.
Има кой "да удари по едно рамо", винаги. Най-важното е това, без помощ отвън работата я пишете бЕгала.
Малко история, понеже преди седмица покрай тия фалити, които постоянно се коментират, търсех по принцип колко пъти са фалирали разни държави. Даже и обща графика за всички по света някаква имаше. Но специално за Германия, с две думи малко история откъде и защо Е тя такава богата:
„Германия беше най-големият неплащащ длъжник на 20-ти век"
https://www.spiegel.de/international...-a-769703.html
Ричъл: ...през 20-ти век Германия е отговорна за най-големите национални фалити в близката история. Само благодарение на Съединените щати, които пожертваха огромни суми пари след Първата и Втората световна война, Германия е финансово стабилна днес и държи статута на лидер в Европа. Този факт, за съжаление, често сякаш се забравя.
Шпигел онлайн: Какво точно се случи тогава?
Ричъл: От 1924 до 1929 г. Ваймарската република живееше на кредит и дори вземаше назаем парите, необходими за плащанията на репарациите си за Първата световна война, от Америка. Тази кредитна пирамида се срина по време на икономическата криза от 1931 г. Парите бяха изчезнали, щетите за Съединените щати бяха огромни, а ефектът върху световната икономика - опустошителен.
Шпигел онлайн: Ситуацията след Втората световна война беше подобна.
Ричъл: Но веднага след това Америка незабавно предприе стъпки, за да гарантира, че няма да има повторение на високите искания за репарации, отправени към Германия. С малки изключения, всички подобни искания бяха отложени до бъдещото обединение на Германия. За Германия това беше животоспасяващ жест и действителната финансова основа на Wirtschaftswunder, или икономическото чудо (което започна през 50-те години на миналия век). Но това означаваше също, че жертвите на германската окупация в Европа също трябваше да се откажат от репарации, включително гърците /и Русия-СССР опрощава репарациите, които Германия й дължи, които като размер са... като да престане да съществува Германия
/.
Последно редактирано от jkd; Вчера, 21:23.
Коментар
-
Ние пък, понеже не сме (censored) като германците, си изплатихме като пичове всички репарации към братския СССР
-
Германия официално е обявявала фалит три пъти през 20-ти век:
Краят на 1922 г. Правителството на Ваймарската република официално признава за първи път неизпълнението си на репарационните плащания, наложени от Версайския договор след Първата световна война. Това е следствие от тежката икономическа криза и хиперинфлация от 1923 г.
30-те години:. След световната икономическа криза от 1929–1930 г. Германия отново се сблъсква с невъзможността да изпълнява задълженията си по дълга, което води до ново неизпълнение на репарационните плащания.
След 1990 г. През 1990 г., под ръководството на канцлера Хелмут Кол, Германия временно спира плащанията по външните си дългове, натрупани преди Втората световна война. Това се дължи на отказа на тогавашното правителство да измени Лондонското споразумение от 1953 г., което регулира репарациите и дълговите въпроси.
-
-
Обръщението "ейй, чшшш, алоууу" е универсално за всеки пол...Първоначално публикуван от Urko Преглед на мнение
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 8 потребители онлайн. 1 потребители и 7 гости.
Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.
Коментар