Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отворено писмо до министър Сергей Игнатов

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Отворено писмо до министър Сергей Игнатов

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
    Започнахме да си говорим ала бала. Нека перефразирам изискването за минимален трудов стаж по този начин: човекът вече е доказал, че студентите поне го търпят и лекциите му са минимално интересни. Ако не са - те вече ще са се оплакали, че "не става". Така имаме ли сделка?

А критериите на студентите да не конкретизираме повече. Глас народен - глас Божи!

П.С. Впрочем прескачането от тема в тема е много стара позната тактика за привличане на вниманието на не много заинтересовани хора, които следят материала, но без изявено внимание.

В конкретния случай не си прав, ама изобщо. Ако искаш ще ти разкажа в детайли да се спамим тука излишно.
    peter.doynov ми е скайпът.
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Предлагам на вашето внимание интервю на проф. Боян Биолчев. Аз лично подкрепям всичките му мнения на 100%. Доколкото обсъждахме това с колегите ми - те също.

До turtey - темата не ми е много интересна, защото знам, че говорим за едно и също нещо от различни гледни точки. Има хора темерути, които много добре си знаят материята, но не могат да я обяснят. Пример - новата министърка на здравеопазването. Ти я питаш - тя мълчи. А може би е страхотен специалист. Един преподавател трябва да може да "преподава" - от тук следват десетки определения на понятието. Просто, кратко, ясно...

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
        ..Един преподавател трябва да може да "преподава" ...
        В начален и среден курс, за висше образование по-скоро е на заден план спрямо знанията, които има и може да преподаде. За останалото се предполага студента да има изградена култура на учене и да се справя с учебния материал.

Тук между другото е и поредния проблем на сегашното образование, т.к. никак не съобразява обективното ниво на студентите. Например за хората, които сме завършили техникуми по елетроника преподаваното по някои предмети си беше губене на време, същото с пълна сила важи за висшата математика и студентите идващи от математически гимназии. В резултат едно значително време (семестър-два) на всички тези беше загубено. Е, не всеки има толкова време за губене. Липсва гъвкавост.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
        X