Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ПТП м/у 2 частици в ЦЕРН

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: ПТП м/у 2 частици в ЦЕРН

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
    Има си отдавна създадено устойчиво антивещество, конкретно антиводород. Съхраняват се неограничено време до няколкостотин хиляди атома. Във вакуум и магнитни полета.
    "Отдавна" да не е 2004-2005г? Не мога да намеря никаква информация, освен споменаването тук-там че има разни патенти по въпроса.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      "Отдавна" да не е 2004-2005г? Не мога да намеря никаква информация, освен споменаването тук-там че има разни патенти по въпроса.
      Ами преди 2-3 г. съм чел, имаше подробно обяснение на полетата в контейнера. И аз не намирам нищо конкретно в момента.

Кратка история на времето - Стивън Хокинг
      На български, свободно изтегляне!
      http://www.spiralata.net/kn_bul/istoria_na_vremeto.zip
      на около 50-та страница има обяснено от сами Хокинг защо малките дупки се били изпарявали уж.
      Последно редактирано от giorgio; 31-03-10, 14:31.

Коментар

Към Ясен - да де, аз под "тихичко" имам предвид всичко различно от голямото бум на свръхновите То е ясно, че при имплозията протичаща при формирането на черна дупка няма как да стане нищо без много шум и разход на енергия. Абе разхвърляна работа е тая наша вселена, ама си е наша, харесваме си я
        What Orwell feared were those who would ban books. What Huxley feared was that there would be no reason to ban a book, for there would be no one who wanted to read one.

Коментар

Ясене, напълно възможно е да си прав, но според някои актуални корифеи във физиката може и да не си... Та хвърли (и на който друг му е интересно) едно око на този материал: http://www.kultura.bg/bg/article/view/16798

Все пак човекът е физик, при това актуален...
          VPetrov.photography

Коментар

От последния линк...
            http://www.kultura.bg/bg/article/view/16798
            ...
            - Увереността на учените не се ли основава върху теорията на Стивън Хокинг за изпарение на черните дупки, която всъщност не е проверена в практиката? Какво ще стане, ако тя е погрешна?
            ...

Винаги съм си задавал този въпрос. И винаги уклончив отговор като последния.
            Единствено засега ме успокоява, че сме бомбардирани от много по-високи енергии, при това от милиарди години! Това поне е проверено.

Коментар

Ех! Да можеше този Кол Айдер да допринесе за създаване на източници за евтина и безкрайна енергия!
              Пък въпросите за произхода на вселената да оставим на фантастите.

Коментар

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
                Ех! Да можеше този Кол Айдер да допринесе за създаване на източници за евтина и безкрайна енергия!
                Не ни трябва. Ще се осерем съвсем до ушите.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                  От последния линк...
                  http://www.kultura.bg/bg/article/view/16798
                  ...
                  - Увереността на учените не се ли основава върху теорията на Стивън Хокинг за изпарение на черните дупки, която всъщност не е проверена в практиката? Какво ще стане, ако тя е погрешна?
                  ...

Винаги съм си задавал този въпрос. И винаги уклончив отговор като последния.
                  Единствено засега ме успокоява, че сме бомбардирани от много по-високи енергии, при това от милиарди години! Това поне е проверено.
                  Учен, който дава не-уклончив отговор на толкова сложен въпрос, е преди всичко много самоуверен. Във всеки случай, ако енергии, дори 1000 пъти колкото от колайдера, създаваха проблеми от този точно характер, досега щяхме да знаем. По трудния начин.

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
                  И сега си имаме предостатъчно енергия. Евтина и повече, отколкото ни трябва. Икономическият модел е нещото, по което трябва да поработим. Може и с колайдера.

Произходът на вселената, все едно, не е в дневния ред на гигантските ускорители. Поне не сега.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Учен, който дава не-уклончив отговор на толкова сложен въпрос, е преди всичко много самоуверен. Във всеки случай, ако енергии, дори 1000 пъти колкото от колайдера, създаваха проблеми от този точно характер, досега щяхме да знаем. По трудния начин.
                    Ами! Нямаше да има кой да се чуди.
                    Сещам се за една изконна константа, някаква сила в атома... "тънката граница" ли и казваха... ако някакво взаимодействие беше с 2 % различно от сегашното - звездите нямаше да могат да се запалят.

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                      Ясене, напълно възможно е да си прав, но според някои актуални корифеи във физиката може и да не си... Та хвърли (и на който друг му е интересно) едно око на този материал: http://www.kultura.bg/bg/article/view/16798

Все пак човекът е физик, при това актуален...
                      Той не поставя под съмнение черните дупки като такива - те са просто модел, той или работи или не, а просто споменава разминавания в изводите от някакви наблюдения - това не е рядко явление.

Коментар

Не са за пренебрегване и съмненията на мастити физици за намесата на Бог в сътворението.
                        (мисля не нарушавам правилата на форума за религиозни въпроси )
                        Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Факт е, че няма сериозен физик който да е заявил, че Бог не съществува със сигурност... тъй че това твърдение не религиозно... в никакъв случай...
                          VPetrov.photography

Коментар

Факт е, че няма сериозен физик който да е заявил, че Бог не съществува със сигурност... тъй че това твърдение не религиозно... в никакъв случай...
                            То според мен заблудата е какво се влага в названието "Бог", както и в "съществуването" му. Пък и "Бог" и "религия" не винаги са свързани неща, пак според мен.

...съответно мазалото става пълно.

Коментар

Е, така зададен въпросът си е некоректен.

Друго щеше да е, ако някой теолог или свещеник излезе със становище по въпроса.

Коментар

The Secret Life of Chaos / Тайният живот на хаоса (2010)
                                Не съм много сигурен дали линка долу го копирах правилно... ясно е къде е. Леко банално почва, после леко хаос в главата...
                                http://kolibka.com/download.php?mid=8403
                                http://kolibka.com/bg_sub/BBC.The.Se...oup.org.Bg.srt
                                Последно редактирано от Rabin; 02-04-10, 01:04.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X