Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ПТП м/у 2 частици в ЦЕРН

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ПТП м/у 2 частици в ЦЕРН

В крайна сметка с риск за Земята решиха да блъснат 2 частици .

http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2876111

До: ПТП м/у 2 частици в ЦЕРН

защо с риск за земята?

Коментар

Колайдеремос !!

Най-сетне разбраха, че при сблъскването на сливова частица с гроздова, се получава кайсиева. Което е елементарно, защото получаването на прасковена не би се вписало в общата теория и въобще не е предречено.

Да са живи и здрави още да колайдят, та да кажат накрая какво и що е било в памтивека. Всеки протон - бомба, всеки колайдер - летяща крепост във войната срещу пресата (за коса)
      Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

Коментар

Първоначално публикуван от borko73 Преглед на мнение
        защо с риск за земята?
        Защото можеше да се образува черна дупка с антиматерия. А това би било опасно за Земята.

Коментар

Първоначално публикуван от borko73 Преглед на мнение
          защо с риск за земята?
          Леко на шега , просто преди време някой хвърляха слухове, че можело да стане черна дупка и да глътне земята . Е можеби не е много смешно, ама на мен ми е весело . Смятам че тоя тунел си е голяма крачка напред и е хубаво да го ползват а да не се плашат .

Коментар

Е не, строят го сума години за разни милиарди и накрая няма да го ползват, щото на страха очите са големи Дали пък не е помислено предварително, м ?
            Споко, тия джаджи не ги строят на принципите "тука има-нема", "дайте да дадем" и "ха дано тръгне, включвай"
            А и какво да се тюхкаме за тая черна дупка, дето без друго няма да я бъде ? Милиони умират от глад, болести, войни... Какво по-ефектно от това да цъфнем вкупом в черна дупка, за капак не случайно прелитаща из квартала, ами направо родно производство, Made in Earth

Защото можеше да се образува черна дупка с антиматерия. А това би било опасно за Земята.
            Как така в минало време ? Че той купонът тепърва започва
            Последно редактирано от Yordan; 31-03-10, 00:05.

Коментар

да вярно е опасно :
              "Четвърт грам антиматерия се анхилира с мощност, равна на 5 килотона. "
              от уики

Коментар

Интересно дали споменават как се произвежда четвърт грам антиматерия ? Аз веднъж намерих малко под леглото, ама беше едва десетина нанограма. Не знам как се беше озовала там, ама само пуфна и направи дупка на левия ми чорап, баш на мястото на палеца. Оттогаз не съм намирал...

Коментар

Поживем - увидем Имаше някакво фантастично разказче в което авторът твърдеше че това е една от причините още да не сме срещнали чужди цивилизации - просто всяка цивилизация която не си е опърлила задника с атомно оръжие се самоунищожавала при следващата стъпка, с елегантна черна дупка собствено производство.
                  Издъних се на Тюринг теста

Коментар

ще разберем утре сутрин , ако Слънчо изгрее откъм Алпите , значи лошо

Коментар

Или още по-лошо - не "откъм Алпите", ами "баш над ЦЕРН"
                      Мимолетен изгрев, на който няма да имаме време да се насладим. Но да се повторя - да си отидеш по такъв начин е не просто с финес, а направо грандиозно Нищо че в лупите на някой далечен телескоп само ще пуфнем тихомълком, запълвайки графа "Тъпаци" под номер 4 зилиона триста двайсет и осем, грижливо водена от тамошното астрономическо дружество...

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
                        Айде да се разберем - или черна дупка, или антиматерия. Не може и двете.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          Айде да се разберем - или черна дупка, или антиматерия. Не може и двете.
                          А от какво се състои черната дупка ако не от антиматерия? Затова съм и казал
                          ...черна дупка с антиматерия....
                          Защо реши, че става дума и за двете едновременно?

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
                            А от какво се състои черната дупка ако не от антиматерия?
                            Е те точно това никой не знае. Има само догадки и модели, уж отговарящи на това, дето можем да доловим или измислим. Но и аз не съм чувал предположения за антиматерия.

"Дефиницията" е на толкова плътно вещество (ако може така да се нарече), че и фотоните не можели да го преодолеят. А се създава от материя, а не антиматерия, или поне пак такива са хипотезите.

Всъщност, преди време бяха писали че били създали няколко антиатома. Ама отишли в небитието много бързо. Не могли да "устоят" на нашите си най-обикновени атоми.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

След като науката понапредне, сигурно ще измислят ракета с черна дупка в бойната глава .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X