Вчера сутринта азиатците го напомпаха добре. Следих първите минути в 16.30 като отеаря американския пазар, че ми беше интересно. Май тогава започват да се борят алгоритмите. Беше като хронометър.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Фондови Пазари. Акции, Облигации и всякакви такива щуротии.
Свий
X
-
Trillion dollar rocket man: Why Elon Musk’s SpaceX could come crashing back down to earth after its record-setting IPO
"Доступно и на русском" пише...Въоръжете се с тРъмПение, настават интересни времена © Мозъчният тръст Тръмпаняху се е погрижил.
Коментар
-
Доста фриволно, че и саркастично заглавие на руски: Ракета вместо пенсий: как Илон Маск раздувает стоимость SpaceX с помощью фондов и несбывающихся обещаний
-
Не знам защо намесваш руския превод, той веднага вкарва политика. Статията е много интересна, особено в частта за хватките и комбинациите на мераклии да се доберат до акции. И това са хора и институции с възможности и традиции в инвестирането.
-
Още лошотиЙ: The SpaceX IPO works like a crypto fraud, but with AI. "Дърпане на килимчето" (под краката на балъците-инвеститори) било. SpaceX is doing a crypto-style fraud, but on the real stock market. The S-1 filing is the white paper. The IPO, lined up for mid-June, is the rug pull. https://pivot-to-ai.com/2026/05/28/t...d-but-with-ai/
-
-
Още бисери за SpaceX:
This business is trash on wheels. What can we do about this stock index scam IPO?
SpaceX does have actual businesses — Starlink and defense contracting. If SpaceX was stripped back to those, it could work maybe? But Musk sees the company as a piggy bank for his dumber ideas, and there’s nobody who can tell him “no.”
Big money investors love Elon Musk because he keeps making numbers go up, even on arrantly stupid ideas that shouldn’t work. We can’t deny he’s got a track record of success here! For a while!
Въоръжете се с тРъмПение, настават интересни времена © Мозъчният тръст Тръмпаняху се е погрижил.
Коментар
-
Преди малко гледах едно клипче на Симеон Петков в тубата. За да го намерите гледайте за такова където е лектор пред публика,понеже има доста където просто обеснява пред камера туй-онуй. Като цяло е за пасивното инвестиране,само че не купуваш сляпо сп500 или насдак или друг любим индекс,ами му хващаш графиката и ако е над 200 дневна МА купуваш,падне под това продаваш индекса и продължаваш да си заделяш кеш-просто не го инвестираш. Скочи ли над дневната 200 МА ,започваш отново да инвестираш. Даже го доказали някакви превелики хора със близо 50-100 години назад че превъзхожда по възвръщаемост sp500.
Мисля че е ок и ще го пробвам. Неангажиращо-на седмицата веднъж пускаш графика и виждаш дали да продължава автоматично да си инвестира платформата.Последно редактирано от //Радо//; 17-06-26, 19:11.Sent from my Nokia s fenerche
Коментар
-
Тези които ги следя са Симеон Петков ,Огнян Станоев и има един подкаст инвестограф-не знам как се казва ,но малко е дразнещ със говора-проблем има някакъв човека.
Тоя Димитър Ангелов малко по-нагоре клипчето му хвърлям по едно око,ама не ме кефи много. Дупето много надменно се държи. Направил някой леф,разбрал как работят нещата поне за него ,ама не ме кефиSent from my Nokia s fenerche
Коментар
-
Другото е че, захапал си в правилния момент. Нещата потръгнали. Научил си се впоследствие. Добре ама това при благоприятен пазар за имоти,злато,акции..... Кой където си копае.Пазара те бута нагоре. Интересни са ми такива които правят пари в смутни времена.Sent from my Nokia s fenerche
Коментар
-
На мен засега ми е хоби -нещо като на Гагича. Занимание в свободното време. Да науча как изобщо се случват нещата . +/- някакви евра не са ми фактор . Естествено ако е + по ме кефи да запълня някоя малка дупка в бюджета. Заиграх се с CFD на една платформа и след много малка загуба излязох , защото е опасно начинание ако не знаеш какво правиш. После попропчетох някви неща и то се оказа че да изтеглиш ипотечен кредит с 20% самоучастие е същото като да играеш на борсата с 1:5 примерно на акции, само че малко по -бавно обикновенно се случват нещата. И много хора не го осъзнават.Sent from my Nokia s fenerche
Коментар
-
Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.
Коментар
-
За лихвите си кОпѝх © една румънска държавна облигация - чинно цакнàха 6,6 % 😵 лихва на падежа миналата година. Както и една на "Интел" тази година с 4 % - изненадàха ме онзи ден с 20 $ купонно плащане. Така, че има още мно-о-о-ого да дигат лихвите, докато станат атрактивни депозитите.
-
Гагич,за облигациЙте питах изкуствения. Понеже видях по едно време че турците бяха на много %. Отговора беше че ако се срине валутата не изхлежда чак толкова примамливо. Гледах как с х пари преди време можеш да си купиш ново пежо 207 в турски лири ,а миналата година със същите лири си купуваш тротинетка шаоми.
-
-
Ма те са в евро емитирани облигациите, с гарантирано обратно изкупуване по номинал след изчерпване на падежите (5 г. по 6,6 % годишно, не го вервах, мислех си, че като нашите банки - обявената лихва е за целия период, ама не - всяка година цакат по 66 € на всяка 1000-еврова облигация). Да не говорим, че имат и някаква борсова цена, в момента са около 1200 € на парче. Интелските са в доларес, ама само 4 % годишна лихва, за сметка на това плащат "на купон" - текущо през годината.//Радо// коментира
Днес, 20:57
Гагич,за облигациЙте питах изкуствения. Понеже видях по едно време че турците бяха на много %. Отговора беше че ако се срине валутата не изхлежда чак толкова примамливо. Гледах как с х пари преди време можеш да си купиш ново пежо 207 в турски лири ,а миналата година със същите лири си купуваш тротинетка шаоми.Въоръжете се с тРъмПение, настават интересни времена © Мозъчният тръст Тръмпаняху се е погрижил.
Коментар
-
Не му разбирам и затова питах. Сега гледам едно приложение- турция близо 31. Русия -15. Германия -2.9, франция -3.5. бразилия-14,румъния 6.9. направи ми вчептление че голяма разлика и аз лично знам че това е едно от най-сигурните доходи. Затова и питах интелекта. Логиката ми беше че като има турция на 30 защо да купувам япония на 2.6 или швейцария. Просто това ми изплю
-
6,6 % ако си ги купил на номинал, ако не - сметките стават други.
с какво е гарантирано обратното изкупуване, че те и клиентите на КТБ чинно си плащаха лихвите, а главниците.....
-
Фанàх ги на около 20 € над номинала, тамън ги рекламираха като новоиздадени. Е, имаше и комисион при покупката 2-3 €. Ся, на румънската дРъжава вЕрвам повече от на нашата. Все пак са държавни облигации. А тези на "Интел" - вЕрвам на фирмата, обещават да ги изкупят след падежа.
-
-
Малко по темата за брокерите.
Това са официалните им канали в тубата:
1. https://youtube.com/@etoro?si=1TvrsglPEKSIQnPC еТоро.
2. https://youtube.com/@trading212?si=8... Трейдинг 212
3. https://youtube.com/@admiralsbulgari... Адмиралс
4. https://youtube.com/@interactivebrok... Интерактив Брокерс
Има разбира се и други, така че допълвайте...
Това не е инвестиционен съвет и никой от тези не ми плаща за нищо. Само за информация.Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.
Коментар
-
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.
Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на Днес.
Коментар