Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Късмет или нещо подобно!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Късмет или нещо подобно!

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
    Някой вече го е казал:
    "Всеки мъж е по чудо оцеляло момче!"
    И ние едно време се стреляхме с фунийки с карфици, с метални скобички, возехме се на дъски с лагери вместо колела и без спирачки, ходехме постоянно с ожулени колена, биехме се клас срещу клас и т.н. и т.н.!! Не го забравяйте и не се учудвайте на синовете си!!
    Точно. И според мен дете, което не е минало през всички тези лудории и "оцелявания" на ръба, си е осакатено. Рано или късно живота ще му изиграе лоша шега, с която няма да се справи.
    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от p.djartov Преглед на мнение
      Наистина е страшно,правят всичко,но не и да учат.Но няма и инструменти за деиствие от старна на учителите.Ще ви разкажа една случка,която ми разказа племенника ,който е в 8-ми клас.
      Имал съученик на,който бащата бил собственник на строителна фирма.Момчето било много недисциплинирано, дори нагло.По случайно стечение на обстоятелствата съпруга на класната работил в същата фирма.При някаъв опит на учителката да се скара на момчето,той и отговорил троснато.
      -Госпожо,ще кажа на баща ми,и той ще уволни мъжа ви от работа, и ще стойте гладни.
      Представете си каква наглост е това, да го каже пред целия клас.
      Безобразие хора,на къде отиваме?
      Сестра ми е учителка и преди 2 години изключи ученик от 7-ми клас че пуши цигара по време на час.Същото дете е син на доста известен бизнесмен ,който в продължение на месец отправя заплахи към семейството и . Какъв бил проблема да пуши в час при условие че той му купувал цигарите .....
      Направо нямам думи
      Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
      New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
        Някой вече го е казал:
        "Всеки мъж е по чудо оцеляло момче!"
        Абсолютно вярно. Освен Господ, друг не може да ги опази. Говоря от опита си на мъжка майка. Докато са малки - грижите и тревогите са едни, като пораснат и "яхнат колите" - други, но винаги си е така. Сигурно затова природата го е измислила да се раждат повече момчета. Да са ни живи и здрави! Рискът и боят са заложени в мъжката природа. Като няма особен риск при оцеляването, си измислят и правят други неща, така че да си набавят необходимата за тяхното мъжко съществуване доза риск. Сигурно така и трябва. Нещо като поддържане на форма.

Коментар

Горещо поддържам тезата на Pavlin. Прочетох всички коментари по темата. В 80% от тях се изразяваха мнения, че другите са ни виновни, че средата е лоша. А нашата вина на родители къде е? Ние сме безгрешни, така ли? Нищо подобно! В голяма част от населението на БГ битува психиката, че някой друг ни е виновен или някой друг трябва да ни "оправи". Разбира се, че и ние като ученици бяхме същите, а даже и по-луди и неразумни. Например това, което се случи с децата, които загинаха при стадион "Дружба" ние най редовно го правехме като ученици. Когато отварят училищния стол,бюфета или някой кабинет, струпвахме се и нарочно се бутахме.Викахме му "делегация". Също и с читалчетата, но не с медни телчета, а със сгънати карфици. С тях най-лесно се късаха найлоновите чорапи на каките. А тогава беше току що излязъл на мода мини-жупа... Мен не са ме целили в окото,ЗАЩОТО ЗНАЕХ КАК ДА СЕ ПАЗЯ! Моето мнение е, че много родители не знаят как да си възпитават децата от раждането до 6 годишна възраст/когато детето вече се самоосъзнава/.Те не знаят да го възпитат на най-елементарното нещо:засилване на инстинкта ЗА САМОСЪХРАНЕНИЕ! Точно обратното! Сега децата са възпитани пряко или косвено, че например като пресичат улицата - автомобилите ще ги пазят!!! А в природата как е? Оцеляват единствено тези видове, които най-бързо съумеят да се приспособят към заобикалящата ги среда. Ама даскалото било кофти, учителите незаинтересовани, стачкували,не смеели да кажат нищо на учениците. Добре. Ти научи детето си, когато стане някакъв фал, първо да потърси ВИНАТА В СЕБЕ СИ и след това го научи да си направи извод за следващия път за да не се повтори този фал. Научи го да чете книги, да ОБИЧА ДА ЧЕТЕ КНИГИ! Научи го като чете да запомня с помощта на асоциации! Научи го да бъде самостоятелно! Да разчита на себе си. Тествай го в разни ситуации какви действия и мерки ще предприеме. Не бъди безучастен! Не се дистанцирай от него с мисълта, че по наше време е било по-добре! Нищо подобно. И по наше време имаше връзкарчета, чиито родители бяха партизани,ятаци и всякакви АБПФК. Те членуваха в Родителския комитет и думата им много тежеше пред учителската.Мнозина от Вас ще попитат:"Ами как да го науча да чете книги, да търси вината в себе си и да прави изводи да е самостоятелен и т.н.?" Отговарям: С ЛИЧЕН ПРИМЕР! Това е най-мощното средство за възпитание. Думите не помагат. И на мен ми е много лесно като се прибера в къщи да се пльосна пред телевизора и да си хвана вестника или пък да си скъсам задника от работа да правя мангизи и да ме няма никакъв в къщи, но знам,че човечето ме наблюдава не само с очи и уши, но и с осезание! Затова АЗ ПРАВЯ ЖЕРТВИ! Не лентяйствувам, но и не отсъствувам следвайки "благородната" цел - правене на шибани мангизи. Ама няма каво да яде детето, ама няма какво да облече. Никакви такива. Това са прикрития за бягане от отговорност за възпитанието на детето. Одеве казах до 6-7 годишна възраст. Докато поеме.Дотогава трябва всичко да съм му закодирал в софтуера. След това може и по-така. Може и скъсване на задник за мангизи,може и по дистанцирано, но тогава трябва отношението да е приятелско с наследника. И никога да не забравяме какви картинки сме били ние на тяхната възраст! Много може да се пише по тази тема, но да не отегчавам форумистите. Аз не откривам нищо ново. Просто знам какво да правя. Имам две дъщери с които се гордея. Голямата е на 28 години омъжена щастливо със стабилен и умен мъж.Миналата година ме дари с прекрасна внучка. Малката е на 24 години. Завършва магистратура по биология.Това е.
          sigpicНЕ ТРУПАЙТЕ ПАРИ! ТЕ СА СРЕДСТВО ЗА ЖИВОТ! ПОЛЗУВАЙТЕ ГИ ВСЕКИ ДЕН!(Ванга)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X