Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Късмет или нещо подобно!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Късмет или нещо подобно!

Вчера се прибирам към 11 часа и на входа ме чака жена ми почти разплакана,и ми казва че трябва да закараме големия ми син на очен-лекар.Естественно аз започвам с въпросите и се установи че в училище при безобразното отношение и пълното безхаберие на управата,се е случил лошия инцидент със сина ми.Играли си с ластици,свивали скоби от картон и стреляли с тях.Сина ми е малко стеснителен,за разлика от мен,и си седял на чина.Едно момиче/забележете момиче/ го стрелнало с скоба в окото.
    Всичко се случило в час,по рисуване и учителя ги оставил да рисуват сами,той отсъствал.
    Ходих в училището и какво да видя.На входа ме посрешнаха 3-4 момчета с цигари,без да се крият ,си пушиха така спокоино все едно че си ядат банички.Влизам вътре,все едно че влиза човек в джунгла,отвсякъде крясъци,пълно с боклуци,вратите зеят.С две думи пълна Анархия.
    Влизам в кабинета на класния и човека ме посреща притеснен,казва ми че няма какво да направи,качили са му се на главата,отвсякъде.Аз бях много ядосан и почнах да дигам валянката, че и малко повече,но се осъзнах и спрях.Ходихме при директорката,и те ми вика- еми да ти дам номера да ми се обадиш да ми кажеш как е детето.
    Ох,не ми се пише,добре че момчето му няма нищо,но да знаете хора това е много сериозен проблем,мислех си да пиша жалби в министерството но не знам дали има смисъл.Ще ги изпоизгонят,и на техните места ще дойдат други-същите.
    Аз лично съм учил в същото училище преди 30 години, и ми е много гадно като гледам тази жалка деиствителност.Всичко е на 180 градуса.
    Гадост,гадост хора!!

До: Късмет или нещо подобно!

Късмет е извадил синът ти с тия ластици е можело да стане и доста по зле дано се е разминал само с уплахата и да се оправя по бъзро че да скача на мотора
    Сузуки Витара ДБ 2.0 H20A малко повдигната и гуми каквито има в сервиза.
    КтМ 525еxc ендуро. +Нисан ТВ42Е Тел:0 осем 99 нула 44 35две.

Коментар

А и нищо не си видял. Питай сина си да ти разкаже какво е в същност. А върви на по-зле.
      Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

жив късмет си е, пу-пу

тея изпълнения и ние сме ги правили преди 30 години, когато ако не друго, дисциплина поне имаше.... хем не с картон, ами с медна тел бяха скобичките.... а да не говорим за фунийките с карфички.....

така че в случая училището няма никаква вина... ако не в час, в междучасието може да се случи....

проблема с училищата е друг и е страшен. и надежда за оправия няма

Коментар

Положението в училищата наистина е страшно, просто нямам думи. Нещо и идея за орпавия нямам. Навремето наистина ползвахме медна тел за скобите, та първом бая се стреснах от темата. Аз като малък стрелях вместо с фунийка с кърфица с голяма игла за спринцовка, брутално беше. Никога обаче не ми е минавало през главата да целна някой човек. Незнам на какво ги учат децата у дома, но гледането на телевизия по много, предполагам не малко гледат и филми на ужасите, просто им вкарва много крива представа за реалност на децата.

Коментар

Късмет е извадил синът ти.
            Не мога да коментирам положението в съвременните училища (щерката е още малка), но аз като бях ученик в "елитната" 21-ва гимназия, един съученик метна прченце мазилка отзад за да се обърна да ми каже нещо, но за нещастие аз в този момент се обърнах и парченцето ме оцели в окото, седях 3 дни с превръзка и се разминах само с това, гадно беше. Защо я разказвам тази история, защото се сетих какви премеждия имахме като ученици и как само късмета ни опази да доживеем да разказваме и това в едни "други времена" (аз съм завършил гимназия през 84-а година).
            Децата са "Диви" и се забавляват без да осъзнават реалната опасност от деиствията си (трупат опит), така е било и така ще бъде, така че си трябва късмет, защото сега си спомних как играехме на гоненица по стените на един строеж, а отдолу имаше стърчащи арматурни Железа - голям късмет че съм още жив (разминах се с малък белег на китката), а аз винаги съм минавал за разумен и предпазлив младеж.........
            Сетих се и за "батковците" (една година преди нас),който една дълга година се "забавляваха" с ИДИОТСКАТА игра "мЪдарски конник" - няма да влизам в подробностти, но ми е интересно колко от тях имат деца, може пък да е било за добро

Коментар

Ние пък ползвахме оризова хартия за фунийките... Не знам как сме оцелели . Забиваше се поне на половин сантиметър в крака... хубаво, че имахме акъл да не се целим по главите...
              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

А някой пробвал ли е да говори по ГСМ-а с детето си по време на междучасие? Аз опитвам вече няколко години и досега винаги е било монолог срещу ужасен вой отсреща. Накрая се стига до СМС-си за да се разбере изобщо за какво става въпрос. Не училища, а зверилници. И за това сме виновни ние родителите, щото децата си ги държим на пиедестал, че са по-по-най, и за това куцо, кьораво и сакато кара безнаказано. Не съм ходил в западно училище, обаче съм гледал реда на придвижване на деца от един клас по тротоарите и улиците в Германия, което ме навежда на мисълта че там е доста по-различно от тук. На друго клубно мероприятие, пак там, пък ме впечатли как децата се държат отговорно, и спазват максимално всички инструкции за безопасност, което тук се посреща с подигравки и насмешка. Интересно е че нашите деца попаднали в такава обстановка, поемат доста бързо установения ред и почват да се държат като човеци. Не знам обаче като как да въдворим тука оня техен прецизен до педантичност ред. Тука всичко е изпуснато безвъзвратно и завинаги.
                Темата е безкрайна, безрезултатна и безнадеждна!
                ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Първоначално публикуван от D-MAX Преглед на мнение
                  Темата е безкрайна, безрезултатна и безнадеждна!
                  Ето това е най- гадното от всичко!

Коментар

За съжаление реда в училището е забравено понятие. Учителите не се интересуват от нищо, а само гледат да измъкнат повече пари - било някаква такса, било комисионна от организирана екскурзия... Когато миналата година стачкуваха за по-големи заплати съсипаха учебната година и лишиха от пролетна ваканция учениците. Въпреки че получиха увеличението - дали станаха по-добри преподаватели и възпитатели.

На мен ми се случи нещо подобно преди три седмици. Обади ми се класната на децата(те са близнаци) от телефона на единия и с много тъжен тон ме подготви, че е станало нещо неприятно. Та детето тичало и счупило една стъклена врата и си срязало ръката. Естествено излетях към училището. Цялото фоайе и коридора бяха в кръв до вратата на мед. сестра. Вътре класната му с още една учителка и сестрата ме посрещнаха като ангел-спасител. Според сина ми другата учителка го повела да търсят сестрата и след като я открили някъде из двора, тя не могла да го превърже сама и викнали и класната му. Чак с нейна помощ успели да го превържат криво-ляво и след това решили, че трябва да ми се обадят. За щастие нямаше тежки наранявания и мина само с 7-8 шева на две места.
                    Ясно е, че вината е почти изцяло негова, но все пак не би ли трябвало и учителите поне малко да въдворяват ред. Поне в сградата на училището да не стават такива неща. Наистина май всичко е изпуснато...
                    http://www.nakladkibg.com
                    накладки, спирачни дискове, съединители

088 8613380

Коментар

Първоначално публикуван от niki p Преглед на мнение
                      да търсят сестрата и след като я открили някъде из двора, тя не могла да го превърже сама
                      A пък тези така наречени Мед сестри са толкова зле,всъшност са си много добре.Намърдали са се на такива местенца и не си мръдват пръста.Имам чувството че са извадени от някоя касапница.Пълна скръб.Само заверяват мед.бележки ,което според мен е напълно излишно.

Коментар

Наистина е извадил късмет синът ти!

Направо се чудя защо има такова нещо като мед.сестра в училище. Каквото и да ти се случи тя ти дава аналгинче, казва ти, че ти няма нищо и да се връщаш в клас. А заверяването на бележките е най-великата простотия.
                        Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
                        A2 (+)

Коментар

Тежък въпрос е оправянето на училището. Видят ми се два пътя:

Път първи. Жестока дисциплина. Закони, съгласно които без средно образование не можеш да бъдеш такъв и такъв: шофьор, механик, компютърен спец...да не можеш да заемеш работа, освен хамалин, огняр, овчар. За пушене в училище, за непристойно държане, за слаб успех - вън! Вън! Вън!
                          Този начин на военен комунизъм съм го минал. Не ми е бил сладък, но получих свястно гимназиално образование. Още по-добро висше.
                          Във времето на всеобща слободия е безнадеждно някой да го приложи този метод. Ще се нарушат правата на видиотчени хлапаци да решават дали да има матура, или не. Да тестват учителите?!?!за пригодност и прочее неотменими атрибути на модерната демокрация.

Вторият. Той е още по-труден. У учениците - първо по паралелки, после по цели училища - да се създаде някакво чувство за общност на обединилите се.Да се гордеят с нещо. Нашият клас не пуши. Ние не сме хулигани. Но бием всички на футбол и тенис! Нашата униформа е най-хубавата! По-хубава от тази на 118-то училище! Ние не позволяваме да обиждат нашата класна и другите учители.

В гимназията (беше отдавна) нашият клас беше гледал колективно някакъв филм за Башкирия. Възхитени от Салават Юлаев, ние бяхме гордите "башкирци". Другата паралелка, пък, бяха поклонници на Скендербег и бяха славните илири-албанци! Такива "кумири" бяха достъпни тогава. Но имаше някаква вътрешна сплотеност, бяхме по-добри. Имаше състезателност.

В сегашната среда на конкуриране кой какви парцалки ще облече, къква дискотека ще посети, каква гадост ще направи на даскалицата, нещата изглеждат отчайващи, но все трябва отнякъде да се почне.

Неприятно впечатление ми оставиха по-горе мненията на родители и ученици(-чки, също), в коита се обсъждаха видовете скобички и топчета, с които са се замеряли някога (сега). Те са готови примирени с положението.

Коментар

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
                            Тежък въпрос е оправянето на училището. Видят ми се два пътя:

Път първи. Жестока дисциплина. Закони, съгласно които без средно образование не можеш да бъдеш такъв и такъв: шофьор, механик, компютърен спец...да не можеш да заемеш работа, освен хамалин, огняр, овчар. За пушене в училище, за непристойно държане, за слаб успех - вън! Вън! Вън!
                            А не, не вън, че те някои само това и чакат, трябва да бъдат стимулирани да останат и да учат с интерес, гоненията не помагат, най-много да се нароят маса недоучени тарикати и престъпници...

Коментар

Наистина е страшно,правят всичко,но не и да учат.Но няма и инструменти за деиствие от старна на учителите.Ще ви разкажа една случка,която ми разказа племенника ,който е в 8-ми клас.
                              Имал съученик на,който бащата бил собственник на строителна фирма.Момчето било много недисциплинирано, дори нагло.По случайно стечение на обстоятелствата съпруга на класната работил в същата фирма.При някаъв опит на учителката да се скара на момчето,той и отговорил троснато.
                              -Госпожо,ще кажа на баща ми,и той ще уволни мъжа ви от работа, и ще стойте гладни.
                              Представете си каква наглост е това, да го каже пред целия клас.
                              Безобразие хора,на къде отиваме?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X