Обява

Свий
Няма добавени обяви.

АЕЦ- предимства и недостатъци

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: А сега...! Газът за България спря!...

Първоначално публикуван от yossarian Преглед на мнение
    Или понеже екпериоментът бе в сегашна Украйна не ви интересува?
    администрация президента Украины решила провести интернет общение с народом страны под девизом:Спроси президента!
    лидером оказался вопрос:
    ""Уважаемый господин президент, скажите пожалуйста, сколько нам (простым людям) надо вам заплатить, чтобы вы вместе со всеми депутатами Верховной Рады, министрами, чиновниками навсегда уехали за границу и не мешали Украине нормально развиваться?"

служебные и должностные обязанности жены не позволяют "не мешать"

http://www.lenta.ru/news/2008/12/11/que/

http://yandex.ru/yandsearch?text=%D0...3&stpar1=%2Fu0
    не убивайтесь так,дамочка! вы так не убьётесь!

Коментар

Първоначално публикуван от п-к A.Moralez Преглед на мнение
      администрация президента Украины решила провести интернет общение с народом страны под девизом:...
      Ta каква казваш е връзката с използването нелицензирани резервни части и оборудване или провеждането на неодобрен от проектанта на АЕЦ експеримент?

Коментар

Ta каква казваш е връзката с използването нелицензирани резервни части и оборудване или провеждането на неодобрен от проектанта на АЕЦ експеримент?
        Няма да те разбере колегата.
        LZ1AIV

Коментар

речь не об АЕЦ експеримент.
          хотели б комплектующие делать-делали б.
          не хотят-про лицензии вспомнили.
          что можете сказать про лицензии АРСЕНАЛА?
          ХОТЯТ-и делают.и про лицензии забыли,и про Михаила Тимофеевича.
          мы от темы отвлеклись. флудим

Коментар

речь не об АЕЦ експеримент.
            хотели б комплектующие делать-делали б.
            не хотят-про лицензии вспомнили.
            что можете сказать про лицензии АРСЕНАЛА?
            ХОТЯТ-и делают.и про лицензии забыли,и про Михаила Тимофеевича.
            мы от темы отвлеклись. флудим
            Обикновенно така става, когато задам неудобен въпрос
            А за негрите - вече чухме.

Коментар

Обикновенно така става, когато задам неудобен въпрос
              А за негрите - вече чухме.
              я на вопрос давно ответил-нечем Болгарии всё это делать.
              и Злой меня поддержал.
              потому и ищете отговорки.
              старая поговорка есть:
              -кто хочет делать-ищет средства
              -кто не хочет делать-ищет причины
              поговорка только не толерантная.коммунисты придумали.

про газ продолжим?

Коментар

я на вопрос давно ответил-нечем Болгарии всё это делать.
                и Злой меня поддержал.
                потому и ищете отговорки.
                старая поговорка есть:
                -кто хочет делать-ищет средства
                -кто не хочет делать-ищет причины
                поговорка только не толерантная.коммунисты придумали.

про газ продолжим?
                Прочетете още веднъж внимателно диалога ни от тук:

"сериозно руската енергийна зависимост" создана самой Европой,уничтоживщей атомные электростанции в странах-новичках ЕЭС
                И едно пояснения та дано стане ясно за какво говоря:
                Ядрено съоръжение, в което част от оборудване или експлоатационните параметри не са одобрени от главният проектант в нормалните страни, в това число и България, НЯМА да получи разрешение за работа. Когато такива правила се нарушават се стига до случаи като този от 26 Април 1986 година.

Разбирам, че като военен на първо място Ви вълнува лиценза за производството на Арсенал, но все пак темата май е за газовата криза, енергийната зависимост на България и вариантите за изход от трудната ситуация.

Коментар

Разбирам, че като военен на първо място Ви вълнува лиценза за производството на Арсенал, но все пак темата май е за газовата криза, енергийната зависимост на България и вариантите за изход от трудната ситуация.
                  Преиначаваш нещата в удобна за теб посока.

Относно АЕЦ Козлодуй: доколкото съм запознат, блоковете са затворени не по причина несъгласие на проектанта/изпълнителя....А по някакви други. Или не съм прав? Поправи ме.
                  Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                  Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение

Относно АЕЦ Козлодуй: доколкото съм запознат, блоковете са затворени не по причина несъгласие на проектанта/изпълнителя....А по някакви други. Или не съм прав? Поправи ме.
                    Не, въобще не е това. Основната причина да се спрат 1-4 блок е липсата на защитна обвивка, която би задържала парата/водата от 1 контур при максималната проектна авария. В допълнение на 1 и 2 блок в средата на активната зона на корпуса на реактора се намира заваръчен шев N4, в който има повишено съдържание на фосфор и мед и поради високата неутронна пътност се материала се окрехкостява.

Спора в случая се почна от това, че някой по-горе спомена, че с АЕЦ Козлодуй и Белене, България засилва енергийната си зависимост от Русия във връзка с оборудване или резервни части. Полковника контрира с възможностите на за производство на тези резервни части в България, Чехия и т.н. И тук се идва до момента в който главният конструктор, Русия, трябва да лицензира "одобри" тези резервни части. За това говорех. Без такова лицензиране АЯР (Агенция за Ядено Регулиране) няма да разреши работата на съоръженията. Проблема вероятно е комуникативен, незнам до колко точно полковника ме е разбрал.

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение

Около 80 000 000 долара,разхвърляни по веригата.
                      Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
                      "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
                      "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

до момента в който главният конструктор, Русия, трябва да лицензира "одобри" тези резервни части.
                        а вы пробовали? а вам отказали?
                        да ЕЭС вам и пикнуть на эту тему не даст. зачем им энергоизбыточная страна? им выгодно энергозависимые.им выгодно свои мощности построить.
                        это ж просто. никакой политики-только бизнес.

вот приедет ваш премьер,спросите у него,что там на самом деле на Украине да в России с газом.а потом и утверждайте Россия надёжный партнёр-поставщик или нет.
                        Последно редактирано от Тодор (Zaarin); 14-01-09, 13:53.

Коментар

а вы пробовали? а вам отказали?
                          да ЕЭС вам и пикнуть на эту тему не даст. зачем им энергоизбыточная страна? им выгодно энергозависимые.им выгодно свои мощности построить.
                          это ж просто. никакой политики-только бизнес.

вот приедет ваш премьер,спросите у него,что там на самом деле на Украине да в России с газом.а потом и утверждайте Россия надёжный партнёр-поставщик или нет.
                          Eдин от житейските ми принципи е да не разговарям с премиери, особенно ако не съм гласувал за тях
                          Друг житейски принцип е винаги да имам едно на ум. Защо да вярвам, че няма да се откаже лиценз. И газа плащеме, но липсата му е медицински факт.

Коментар

Eдин от житейските ми принципи е да не разговарям с премиери, особенно ако не съм гласувал за тях
                            Друг житейски принцип е винаги да имам едно на ум. Защо да вярвам, че няма да се откаже лиценз. И газа плащеме, но липсата му е медицински факт.
                            ну если так,то всё это частное ваше мнение (ИМХО),которое не имеет ничего общего с действительностью.

Коментар

ну если так,то всё это частное ваше мнение (ИМХО),которое не имеет ничего общего с действительностью.
                              АЕЦ е стратегически обект не само от национално, но регионално и континентално значение. И там принципи като:
                              Дайте да дадем, пък после ще видим!
                              не се прилагат.
                              Първите заложени в проекта параметри са:
                              Kъде и на каква цена ще се продава тока, в кой региони на интерес и влияние, от къде ще се купува гориво, колко струва преработката на отработоеното гориво и закриване на централата.
                              А не с празни приказки като
                              Питайте и може да ви се даде или тука има, тука нема!
                              Русия много добре се ориентира и възползва от политическата конюктура в България за осъществяване на целите си. Интересно ми е обаче защо аз, с мнението дето няма нищо общо с действителността виждам нещата, а Вие не

Темата пак се отклони и предлагам при наличие на интерес, съответните мнения да се отделят в нова тема.
                              Последно редактирано от yossarian; 14-01-09, 15:36.

Коментар

Темата пак се отклони и предлагам при наличие на интерес, съответните мнения да се отделят в нова тема.
                                наверное отклонились от темы.
                                каждый читает то,что хочет прочесть.
                                вы ,видимо, ссылки на смотрели,что я давал?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X