Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отопление с атомна централа

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Отопление с атомна централа

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
    ...преди години бяха отворили сайт със документиран работещ...
    Аз мога да ти покажа няколко сайте, които документират "работещото ни правителство", но това не променя нещата.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Аз мога да ти покажа няколко сайте, които документират "работещото ни правителство", но това не променя нещата.
      Говорим за наука все пак. Че може да се лъже за резултатите - то ясно. Просто опитвам да не приличам на хората от средновековието, горили Галилей, че Земята била кръгла.

Коментар

Говорим за наука все пак.
        не.

Ако в един текст има думата "патент", науката е някъде другаде.

Коментар

не.

Ако в един текст има думата "патент", науката е някъде другаде.
          Това пък защо ? За мен Патент = наука по търговия. Няма лошо. В уравнението науката би трябвало да присъства . Е , ако използваш патента умишлено в кавички , тогава съм съгласен .
          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Живи били тия сайтове, изглеждат интересно реакторите им Не видях патенти в посочения линк.
            http://jlnlabs.online.fr/cfr/index.htm
            КПД

Последно редактирано от Rabin; 26-10-09, 15:13.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
              Това пък защо ? За мен Патент = наука по търговия. Няма лошо. В уравнението науката би трябвало да присъства . Е , ако използваш патента умишлено в кавички , тогава съм съгласен .
              Патент значи просто държавно осигурен монопол. Това, което патентоваш, изобщо не е длъжно да е работещо, трябва само да убедиш патентното ведомство, че първи си се сетил. Тази особеност на патентите е любима на шарлатаните - имам си патент за водороден двигател, за нанотехнологична смазочна добавка, за устройство за намагнитване на вода, нафта и овесена каша, трябва да ми вярвате...

Аз си имам принципни възражения срещи патентите като явление, но това излиза извън темата.

Живи били тия сайтове, изглеждат интересно реакторите им
              Това да не е оная щуротия с паладиевите електроди? Май да, ако се съди по чашата. Признавам си, че не ги хванах веднага какво лъжат. И не само аз. Което не е грях, защото и авторите на "изобретението" дълго и искрено се чудиха какво бъркат. После разбраха, ама цените на паладия дълго не се върнаха където им беше мястото.

Коментар

...

Това да не е оная щуротия с паладиевите електроди? Май да, ако се съди по чашата. Признавам си, че не ги хванах веднага какво лъжат. И не само аз. Което не е грях, защото и авторите на "изобретението" дълго и искрено се чудиха какво бъркат. После разбраха, ама цените на паладия дълго не се върнаха където им беше мястото.
                Май не са от паладий. Доколкото си спомням, имаше даже едни от неръждавейка, тия кухненските дето стържеш тиганите. Оня учен дето го цитирах е пробвал с железни. И патенти в тая работа не видях нийде.
                Кажи за паладия, че ми стана интересно...

Коментар

Живи били тия сайтове...
                  Понеже ми писна от рязане и заваряне, а и времето навън е гадно, реших да погледна въпросния сайт. Нещо не го видях къде е студения синтез, тия фокуси си ги правехме като студенти, щото вечно нямаше бързовар...

Хвърлих едно око и на странното нещо, наречено негистор. Освен, че гениалният французин е открил ултратайното свойство на полупроводниците при определени условия да пробиват обратимо (грубо казано: да изгарят, ама не съвсем), тотално не ми стана ясно на кое точно казва отрицателно съпротивление. Казано с 2 думи - боза, освен това тунелните диоди и разни други благинки са измислени доста отдавна...

Недоверието към новото си е едно на ръка, но в случая Ясен е прав.
                  О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Водата лесно се разлага на водород и кислород без повишаване на температурата. Елементарно е, още повече,че от няколко години схемата на системата се движи из пространството, най-вече като вариант на горивна клетка за автомобили с ДВГ (т.е.- движим на вода). Респективно, не е далече от ума да се ползва същата схема за получаване на водородно гориво за задвижването на коя да е електроцентрала.
                    Процеса няма нищо общо с електролизата.На водата се въздейства с високочестотни импулси при определени условия.
                    Прикачени файлове
                    диф сеуянин със самоует - www.rif4x4.bg

Коментар

Eто научната установка за студен синтез дето говорих. Патенти йок. Вижте надолу що чудо е изписал въпросният учен. Чел съм доста неща от него и звучат много интересно и еретично. Разбира се, че аз не съм в състояние да преценя доколко той е прав! Едва ли някой знае със сигурност.
                      http://guns.connect.fi/innoplaza/ene...v/#onlinebooks
                      При трансмутации ядер железа (рис. 2, b) образуются ядра атомов хрома (рис. 2, a) и ядра атомов меди (рис. 2,с).
                      Прикачени файлове
                      Последно редактирано от Rabin; 26-10-09, 16:40.

Коментар

Май не са от паладий. Доколкото си спомням, имаше даже едни от неръждавейка, тия кухненските дето стържеш тиганите. Оня учен дето го цитирах е пробвал с железни. И патенти в тая работа не видях нийде.
                        Кажи за паладия, че ми стана интересно...
                        Не, тука не са патенти и не е нарочна измама.

Двама хаймани в някакъв университет правили електролиза на тежка вода с паладиеви електроди, защото им харесало уравнението на Нернст и наляганията, които се получават според него. Едва ли не, ще предизвикат ядрен синтез с разтворения в паладия тежък водород. И не щеш ли майтап, в някакъв момент стопили електродите, въпреки че токоизточникът им нямал лепенка "Кемпи", "Кракра" или подобна. Пак пробвали, пак станало. Пак пробвали, вече подготвени, с по-здрави съдове, които да останат цели, и пак станало, но открили и хелий в цялата работа, точно както се очаква от ядрен синтез. Хелият не бил много, но в суматохата не забелязал никой.

Няколко месеца се шумя навсякъде, паладият изчезна от борсите, защото всеки искаше да повтори експеримента и да го направи "устойчив" - ядреният синтез да тръгва веднага, а не след часове бълбукане, в което отива повече ток, отколкото после се получава топлина.

Пък то какво се оказа:
                        Паладият поглъща атомен водород (несглобен в молекулки), който се получава при електролиза при голяма поляризация. Поляризацията пък била важна в експеримента, защото от нея зависи и гореспоменатото налягане. Този атомен водород се образува в малко количество, за разлика от молекулния, и се натрупва разтворен в паладия. При някаква гранична концентрация започва комбинирането на водородните атоми в молекули, при което се отделя топлина. Тази топлина е събрана от електричеството при електролизата, но по малко, за да не личи. Тази топлина прави цялото шоу.

Естествено, става и с обикновена вода, не само с тежка. После се разбрало, че и паладият не е единствения материал, върху който става.

Всъщност този фокус на водорода е отдавна познат и практически се използва, но на границата между газ и метал (горелка на Ленгмюир май се казва приборът). Просто никой не се сетил, че той може да протече и на повърхността на електрода, насред течна и доста студена вода.

Хелият пък го били събрали от околния въздух, в единия край на апаратурата, без да искат, като страничен ефект от рециркулацията на водорода в процеса на експеримента.

Коментар

Първоначално публикуван от ArSey Преглед на мнение
                          Водата лесно се разлага на водород и кислород без повишаване на температурата. Елементарно е, още повече,че от няколко години схемата на системата се движи из пространството, най-вече като вариант на горивна клетка за автомобили с ДВГ (т.е.- движим на вода). Респективно, не е далече от ума да се ползва същата схема за получаване на водородно гориво за задвижването на коя да е електроцентрала.
                          Процеса няма нищо общо с електролизата.На водата се въздейства с високочестотни импулси при определени условия.
                          Айде и това при вицовете, може ли?

Коментар

Тия работи ги оставям на учените глави, ама тия климатици дето раздават по 3 киловата при консумиран 1 може ли някой да ми ги обясни? Питал съм много народ, това дето били изсмуквали температурата отвън нещо не ме устройва като отговор. Енергия = напрежение по ток. Температура няма в уравнението, че и чак с коефициент 3 да се намесва. Ако тройния енергиен поток на изхода се преобразува в напрежение и се захрани климатика, нещо като безгоривен генератор се получава.
                            Климатика транспортира топлина от околната среда към отопляваното помещение.Зарада този транспорт се използва определена електрическа мощност (за развъртане на компресора, за захранване на вентилаторите , за захранване на контролната автоматика).Именно заради това имаме на пръв поглед парадоксалната печалба на мощност.Коефициента, който показва тази печалба на мощност СОР силно зависи от външната температура.Като в един момент(при много ниски външни температури или при много висока влажност) СОР може да стигне и до 1-ца.
                            Във формулата за енергия си изпуснал времето.Дименсията за енергия е ват/час и производните киловат/час, мегават/час.Горе си написал формулата за електрическа мощност.
                            Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.

Коментар

Първоначално публикуван от Keltis Преглед на мнение
                              Във формулата за енергия си изпуснал времето.Дименсията за енергия е ват/час и производните киловат/час, мегават/час.Горе си написал формулата за електрическа мощност.
                              Дават ми комсумирана мощност 1 кW / отдавана мощност 3 кW. Къде тук видя енергия? Механична мощност се смята по еквивалентен начин. Мощност е скоростта на предаване на енергия в някаква посока. И не ми е ясно защо ще мерим с различни аршини, мощността е ват независимо дали е ел., механична, звукова и каквото се сетиш се мери във ватове. Тия двата киловата откъде ги вземаме? Има закон за ентропията на енергията, ама да не задълбавам. За да изкараш система от равновесно положение (в случая околна среда-стая) ти трябва енергия, равна на мощност по време. Мощност, която от електрическа се преобразува в механична за компресора, пак почти същите киловати.

Коментар

Първоначално публикуван от Keltis Преглед на мнение
                                ...
                                Само да добавя - топлината на изхода на климатика не е използваема като читав енергоизточник, заради проклетият втори закон на термодинамиката. Много е ниска температурата, КПД и 5% няма да се докара.

Иначе обикновените топлинни двигатели, турбини и тн правят точно това - местят топлина от топло към студено, от част от нея получават работа. Поради това съществува стремежът към по-високи температури на "топлата" страна - прегрята пара, по-голямо сгъстяване в ДВГ и подобни.

Абе защо не прочетете малко термодинамика, вместо да ви я обяснявам на парче? За разлика от всички тези глупости, тя просто работи. Във всяка една клетка на човешкото тяло, във всеки полъх на вятъра, всеки слънчев лъч, всяко кихване на двигателя, всяка стъпка върху пода - навсякъде същите три закона. Много е гот човек да я знае - добива задълбочен поглед върху нещата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X