Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спор между Стефан и yossarian на тема химия, физика, БАН, 4-ти км., 7-ми км. и т.н

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Спор между Стефан и yossarian на тема химия, физика, БАН, 4-ти км., 7-ми км. и т.

Моля те отвори даденият от теб линк в wiki и ако накрая не четеш нищо на кирилица значи съм ре-едитнат... Но ако не вярваш, че всеки може да пипа текстовете в wiki, кажи някой по незначителен да го премахна временно или да го едитна да ти стане ясно. Аз просто не разбирам на какъв език говоря, че не става ясно.
    Добре Заарине, приемам, Стефан е опасен и може да ни пребие, няма да се закачам с него...
    Сега ако кажеш, че си го научил на нещо много ще се радвам, но си псомням времето, когато се беше отказал да пише тук по причини сходни със темата, не малко хора им липсваше, което може да се каже за малко други участници...

Коментар

До: Спор между Стефан и yossarian на тема химия, физика, БАН, 4-ти км., 7-ми км. и т.

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
      Моля те отвори даденият от теб линк в wiki ...
      Чудя се, да се смея или да плача?!

Ха дано на четвъртия път да схванеш за какво иде реч!

След като Стефан не хареса линка от wiki, нищо че информацията за питащият е подходяща и достоверна, му предложих книга:

"Laser Chemistry: Spectroscopy, Dynamics & Applications"
      авторите са:
      Helmut H. Telle, Angel Gonzаlez Ureсa, Robert J. Donovan
      издание на:
      Wiley - 2007 година
      ето линк:
      http://www3.interscience.wiley.com/cgi-bin/home

А да те видя това как ще го редактираш!

Коментар

Колко пъти ще пускаш това, аз не говоря за него а за wiki. Споменах, че не става за достоверен източник, щото се редактира от всеки. Пак повтарям, че най-малко не съм компетентен да преценявам кой прав и кой крив в матеря, напълно чужда за мен. Сега ясно ли е? Не се заяждам, но не съм фен на такива двубои, а го обърнахте на махленски спор още преди да пиша в темата.

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
        Уважаеми колеги, вашият виртуален "двубой" преместих в отделна тема... Не се чувствам достатъчно компетентен че да преценя кой крив кой прав но съм съвършено компетентен за да преценя че добрият тон ви изневярява и то много... В тази връзка ви моля най-учтиво да си спорите колкото желаете... все ще се намери някой който да прецени кой от вас е по-прав... или може би и двамата сте прави или пък не... тъй че вие си пишете ние ще четем...

Но ако ще сваляте нивото до това на кръчмарски бой ви моля да не го правите тук... Разберете се къде и си се бийте и трепете там... тук не му е мястото

Казаното от В. Петров е напълно достатъчно и аз вече съжелявам, че се намесих...

Коментар

Вече казах - не мога да направя нищо за човек, който НЕ РАЗБИРА границите на приложимост на теориите и същината на явленията и процесите. Тук няма нищо едно, което да се каже, за да изясни или оправи нещата. Дори няма значение колко ЗНАЕ. Не много, прочее.
          Не виждам и как да споря с човек, който вместо отговорите на въпросите, започва да трупа други факти, несвързани с предходните, и пак заявява че опонентът му не знае нещо.
          Подобен тип поведение прочее е описан напълно прилично. Шукшин, "Срезал!".
          Като имаш прилична библиография, вземи я прегледай)

За нормалните читатели: Този човек няма особено отношение към БАН. Или поне е странично и крайно повърхностно. Там никой не казва "н.с. І - ІІІ ст." Понеже всички знаят че те са ІІІ - І. Какъв друг самозванец е не ме интересува.

Зарине, като си играеш на съдник, не е лошо да придобиеш елементарни редакторски умения. Които биха ти позволили например да забележиш, в отговор на какво съм заявил т.нар. заплахи. Или както казват децата - Кой започна пръв. Ако ти е трудно - просто приеми на доверие че няма как да ме накараш да направя елементарна грешка в толкова примитивни разговори. Че да изтреса пръв лична нападка)) Като станеш на мойте години и натрупаш моя опит, може и да стигнеш до такава устойчивост. Засега просто чети внимателно. Или се прави че не ме виждаш.
          Последно редактирано от Стефан; 20-02-08, 19:15.

Коментар

Леле, каква трагедия. Няма значение кой е крив и кой е прав, но Петър Стоянов ей така загуби изборите. Щото не можа да си държи устата затворена. Баси случая.
            За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
              Колко пъти ще пускаш това, аз не говоря за него а за wiki. Споменах, че не става за достоверен източник, щото се редактира от всеки...
              А аз 5 пъти посочвам достоверен, редактиран само веднъж от редактора източник. Странно защо ли в него пише същите неща които и в редактираната от мен wiki

Коментар

В изданията без редколегии се пише какво ли не ... Милиони тонове месечно. А научен принос както винаги дават 2 - 5% от публикациите.
                За мене темата е изчерпана. Поне докато лицето готово да умре, но да не загине, ако правилно си спомням кой беше оня капитан, не разбере разликата между химията, физиката и какво приближение на кое е физикохимията. Или поне не си изясни смисълът на мащаба на времето във физиката. Току виж и работата му потръгне.
                Понеже виждам някакво червеноточково възмущение, ще помоля възмутеният просто да попита каквото иска да научи, а не да се крие със сопата зад ъгъла. Никой не получава отговори на въпросите, които не е задал. А анонимно попържат страхливците

Коментар

До: Изводи от съвременните войни, видове армии, предимства и недостатъци

Първоначално публикуван от Tougi Преглед на мнение
                  А знаеш ли как от UF6 се добива металически уран?
                  Първоначално публикуван от yossarian Преглед на мнение
                  Да, правил съм го, а ти?
                  Не, аз не съм.

Хм. Преди много години се дипломирах по специалността "физико-химически изследвания на металургичните процеси". Само "Теория на шлаките" го зубрихме три семестъра.

Добива на уран беше в съседния лабораторен корпус, и нас там не ни допускаха. Имах обаче съсед по общежитие, на когото това му беше специалност. Та от любопитство съм му чел лекциите (тези, които не бяха в прошнурована и прономерирана тетрадка, която се пазеше в секретната секция на катедрата).

Та явно Ваша милост е бил от "онази" катедра. Моите почитания, свалям Ви шапка.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                    Леле, каква трагедия. Няма значение кой е крив и кой е прав, но Петър Стоянов ей така загуби изборите. Щото не можа да си държи устата затворена. Баси случая.
                    Не е трагедия.Това е сблъсъкът на титаните.Сега да видим кой ще е нобелов лауреат.Обикновенно са тези, които познаят нещата около урана.Или тези,които изобщо не са чували за него .За да не пречат.Много интересна тема.Като знам откъде произлиза,движи се в правилната посока.
                    B+

Коментар

До: Изводи от съвременните войни, видове армии, предимства и недостатъци

Първоначално публикуван от Tougi Преглед на мнение
                      ...
                      Та явно Ваша милост е бил от "онази" катедра...
                      Не не съм бил от "онази" катедра. Както някъде далеч по-горе отбелязах, по света има много места където не страдат от параноя.

Коментар

Първоначално публикуван от yossarian Преглед на мнение
                        А аз 5 пъти посочвам достоверен, редактиран само веднъж от редактора източник. Странно защо ли в него пише същите неща които и в редактираната от мен wiki
                        Не съм казал, че си редактирал wiki, нито обсъждам другите ти източници на информация, просто и ясно, че и мимоходом вметнах, че wiki-то не е особено достоверно/това не пречи и там да има нещо за научаване/ щото всеки може да си пише каквото иска там без грам ценз...

Темата е изчерпана за мен и освен ако не се разберете със Стефан нещо за Пейтбол дуел не виждам и сисъл да седи отключена...

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                          Вече казах - не мога да направя нищо за човек, който НЕ РАЗБИРА границите на приложимост на теориите и същината на явленията и процесите...
                          ...Не виждам и как да споря с човек, който вместо отговорите на въпросите, започва да трупа други факти, несвързани с предходните, и пак заявява че опонентът му не знае нещо...
                          Ейй голям си гявол, излови ме

Признавам си, казвам се Иван, управител на бакалия съм, а науката ми е хоби

Коментар

Не знам защо много хора се намесиха тук. Темата е озаглавена, не знам от кой, "Спор между Стефан и yossarian.........". Явно, че е за двамата, нека не се намесваме, моля.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                              В изданията без редколегии се пише какво ли не ... Милиони тонове месечно. А научен принос както винаги дават 2 - 5% от публикациите...
                              Ама естествено, кой твърди друго?! Един преди теб бил казал:

Е те таково жувотно нема!

За юпитата незнам ама той се е клонирал не, ами мултиплицирал!

Но да не се откланяме от темата. Все още очаквам обяснение за връзката уран-оловен хладилник-спектрометрия.

Коментар

Е ти пък, дай да пуснем частен подфорум: Спорове със Стефан или ССС/Разбивачът/, тя скоро темата може да се озове в коша, мен ако питаш, че научното все по-трудно се долавя, а и никой не се кандидатира за ценз.

Познай колко теми има yossarian...

Да те питам, ти си тук само за да изобличиш Стефан нато псевдо авторитет ли или какво? Този форум не е създаден с тази цел и мен това ме провокира да пиша в темата. Ако мислиш, че е просто м/у тях си да ходят да си спорят другаде или да си разменят телефоните, но това тук е свързано с всички ни. ЛИчно мнение, не искам да ангажирам никой, но все повече смятам цялата работа за гнилоч. И наистина почвам да се чудя кому е нужно, щото май наистина някой добре познат се крие зад чужд ник за да се заяжда, ако докажеш, че не съм прав добре, но чудно ми е как ще стане, като е анонимен и без самоличност сред нас...
                                Последно редактирано от Насов; 20-02-08, 20:52.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X