Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спор между Стефан и yossarian на тема химия, физика, БАН, 4-ти км., 7-ми км. и т.н

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Изводи от съвременните войни, видове армии, предимства и недостатъци

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
    Не виждам директна заплаха, извини ме, че не съм повърхностен, но аз не слагам знак = за заплаха, когато някой каже думата опасност. Не виждам Стефан да пише за саморазправа, а опасностите могат да бъдат всякакви. Не съм и чул някой да е набил щото не е съгласен с него, поне не и от този форум. Имат си спорове с Обер-а, но още не се е стигнало до дуел, макар Обер-а да преживя 1 такъв с Гад-а/ако е имало и други, аз незнам/. Много добра идея ми се струва, ако не можете с аргументи, да се стреляте с боя, че може да се уреди е видно от тема, достъпна през търсачката на форумът. Не те карам да отменяш червеното, но определено не съм съгласен с теб, а и ако Стефан получава картон, то спорещият с него има право на жълт, ако не и червен!!! Не го давам, щото е нов и имаше тема, дето пищяхте да не се дават картони на новите да ги на плашим. Този човек определено не ми се вписва в обноските, тук и ако някои проамерикански/антируски течения да го правят симпатичен за някои, то за мен е просто скандалджия, независимо дали е прав, крив или и 2-те. Очаквам червените точки с усмивка, а може и картони да ми дадете, но аз съм спорил със Стефан и знам как е. Това никога не е пречило да сме приятели и да си помагаме, колкото ни е по силите. За мен обаче трябва да има ред и не смятам, че само 1 трябва да отнася вината. Темата е интересна, а се откланя от основната тематика, за да се разяснява на новите попълнения кое как става тук. Това ме притеснява много повече, от псевдо заплахите, които веднага видяхте в чуждите думи. Дайте да си спретнем 1 дуел или даже няколко срещу Стефан, така е по-справедливо. Боя има, а тук да пишем само интересни неща, без да се хулим 1 други, този форум е над индивидуален, няма да е зле това да стане ясно.
    +1000

Коментар

До: Спор между Стефан и yossarian на тема химия, физика, БАН, 4-ти км., 7-ми км. и т.

На мен стила на изказ, на колегата yossarian, много ми напомя този, на един друг участник, който често влиза/ше/ в словесни двубои със Стефан...Странно съвпадение на думи и цели пасажи...

Коментар

До: Спор между Стефан и yossarian на тема химия, физика, БАН, 4-ти км., 7-ми км. и т.

Какво говориш, че той спори предимно и основно със Стефан, а повечето други пуска покрай ушите си, явно е за мен, че има нещо гнило, но нейсе важното е добър тон да има тук, останалото другаде...

Коментар

Той е заслужил правото си да е по-различен, щото това не му пречи да е полезен
          Правилата са еднакви за всички. Броят мнения или репутацията не дават никакво право да се обижда или заплашва. Не виждам какво не ясно има в израза "На мене не е безопасно"(цитирам с оригиналия правопис) и при това съвсем на скоро беше предупреден заради заплахи за саморазправа със щанга и "потърсване".
          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Щанга и потърсване е 1, а не безопасно друго, въпрос на тълкуване. А това, че всички са равни е ясно, но не си личи да има наказание за другата страна в този спор. Ако само на мен ми се струва краен yossarian, добре ама... Репутацията спомага инак защо е? А ти се дразниш от Стефан и това е очевидно => за мен и този картон е пристрастен, да беше дал и на 2-мата, щото yossarian нарушава правилата за добър тон...

Коментар

Щанга и потърсване е 1, а не безопасно друго, въпрос на тълкуване. А това, че всички са равни е ясно, но не си личи да има наказание за другата страна в този спор. Ако само на мен ми се струва краен yossarian, добре ама... Репутацията спомага инак защо е? А ти се дразниш от Стефан и това е очевидно => за мен и този картон е пристрастен, да беше дал и на 2-мата, щото yossarian нарушава правилата за добър тон...
              Не знам колко трябва да си изкривя представата, за да не възприема като заплаха "А виж че говори глупости, може да кажеш на баща си. На мене не е безопасно.". Още от детската градина това е реплика, който бива последвана от юмрюк в зъбите. Освен това е второ такова изказване за има няма няколко дена.

Картон съм дал заради заплахата. Това вече е прекалено. Не виждам друг да е правил такава. Казвал съм много пъти, че картони за обиди, ако изключим не цензорен език, избягвам да давам точно заради начина на изразяване на Стефан. Защото, ако не приложим двойни стандарти това би означавало направо бан за него.
              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Какво говориш, че той спори предимно и основно със Стефан, а повечето други пуска покрай ушите си, явно е за мен, че има нещо гнило...
                Това за мен ли? Хмм, а кой чете през ред:
                Първоначално публикуван от yossarian Преглед на мнение
                Mислиш ли че за господина от по-горе това:

Laser Chemistry: Spectroscopy, Dynamics & Applications
                Helmut H. Telle, Angel Gonzаlez Ureсa, Robert J. Donovan, Wiley - 2007
                ще е по-достъпно?
                Достатъчно сигурно е и неможе да се редактира

Първоначално публикуван от Насов;

... а ти до сега с какво си полезен на скромното ни общество, освен, че всяваш смут и пишеш неща, труди за доказване?
                Значи смут няма, ако някой пише неща които не са верни, а ако "заек със самочувствие" се опита да хвърли светлина настава края на света?! Че някой неща са трудни за доказване е така, но аз зад всяко мое твърдени съм посочил подкрепящ го източник, кво да правиш професионално увреждане!

но нейсе важното е добър тон да има тук, останалото другаде...
                Това означава ли и толерантност към чуждото, особенно когато мотивирано мнение?
                Щото ако на някой факта че 2+2=4 не му оттърва си е негов проблем и той ме прави автоматично холивуд, неграмотник, невежа, кръчмарски лакърдии и т.н., пропуснах и писането с 4 и 6. Но ако неможе да води спокоен и аргументиран диалог...

Коментар

Ако Стефан е за Бан /щото, че е от БАН ясно/ незнам, колко още не са, но аз ще си променя доста мнението за това място и няма да пиша повече. Да изказва се доста странно, но пак ти казвам, този картон ми се струва преувеличен. Да беше жълт поне, като си толкова внимателен с картоните. А това, което Стефан казва не идва от нищото, той не ръси заплахи за щяло и нещяло, поне му дай жълт и му кажи и той да дав картони, вместо да заплашва. Не съм съгласен с теб и смятам си пристрастен. Питам те, познаваш ли Стефан наживо и изобщо можеш ли да водиш диалог с него? Аз да, а jossarian не го знам кой е що е и за чий му е да всява смут. Ако не разбираш какво се опитвам да кажа питай. Така ми изглежда, че защитаваш jossarian, а не че даваш справедливо наказание. Може пък да ме разубедиш, но ще трябва повечко да се постараеш, може да не съм модератор/бих станал, но понякога не мога да ползвам интернет с месеци и не бих искал да съм несериозен към този ангажимент/, но това не ми пречи да съм достатъчно дълго тук за да знам кое как стои. Стефан много пъти е бил груб и краен, но има как да се превъзмогне това и да се постигне компромис за всички. Пак повтарям не съм против, че си дал картон, нито съм несъгласен с причината, която изтъкваш, но не мисля за редно той да го отнася. Именно щото всички сме равни пред Бог и админите ...

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
                    ...Картон съм дал заради заплахата. Това вече е прекалено...
                    Моля, ако е възможно да се махне картона за Стефан! Естествено не съм приел на сериозно това което е писал. Отначало дори реших че е за мен, защото ми червенее тук един бутон.

Коментар

Има си edit, а по някаква случайност се запознах с човек стоящ в дъното на wiki и е 1 от създадтелите и. Много добре знам кое как и защо се случва там.
                      Смут има, жалко че не го виждаш.
                      Не съм на ничия страна, но ти се държиш доста провокативно, не се чуди на някои реакции, а и доста едностранчивите интерпретации обикновенно водят до провокация.
                      Толерантност ти липсва, това не означава, че н Стефан не му липсва също. Ако искаш да си полезен с нещо, то трябва да е повече от написаното от теб дотук.
                      Не се чуди, че не те приемам лесно, не всеки нов член попада в подобна ситуация като теб, но теми като тази не са типични. Ако се покажеш полезен и свикнеш да не провокираш добре, нищо лично, аз приемам да съм грешен. Не виждам какво целиш с изобличаването на Стефан, като глупак, но понеже никой не каза дапознава друг лазерен спец освен него, поне в тази зона от познанието трябва да се има 1 наум, че поне нещинко отбира и той па макар и с различен изказ от другите...

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        ... без никакви интерметалиди пожарът ще си се случи.
                        Урановия сърдечник при удара си с бронята се разпрашава. Обравува се облак с диаметър 2-5 м в зависимост от типа боеприпас. Естествено прониква и вътре през пробойната. Урана е пирофорен, т.е. като е на прах е склонен във въздуха да се окислява с отделяне на топлина. На забавен кадър прилича на малка обемна експлозия.

Коментар

Първоначално публикуван от yossarian Преглед на мнение
                          Урановия сърдечник при удара си с бронята се разпрашава. Обравува се облак с диаметър 2-5 м в зависимост от типа боеприпас. Естествено прониква и вътре през пробойната. Урана е пирофорен, т.е. като е на прах е склонен във въздуха да се окислява с отделяне на топлина. На забавен кадър прилича на малка обемна експлозия.
                          Че то и желязото е пирофорно при тези условия

Коментар

Има си edit, а по някаква случайност се запознах с човек стоящ в дъното на wiki и е 1 от създадтелите и. Много добре знам кое как и защо се случва там.
                            ...
                            Първия път да речем си го пропуснал. За втори малко вероятно. Ха дано третия до видиш!
                            Мнение на yossarian
                            Mислиш ли че за господина от по-горе това:

Laser Chemistry: Spectroscopy, Dynamics & Applications
                            Helmut H. Telle, Angel Gonzаlez Ureсa, Robert J. Donovan, Wiley - 2007
                            ще е по-достъпно?

Коментар

Смут има, жалко че не го виждаш.
                              Не съм на ничия страна, но ти се държиш доста провокативно, не се чуди на някои реакции, а и доста едностранчивите интерпретации обикновенно водят до провокация.
                              Толерантност ти липсва, това не означава, че н Стефан не му липсва също. Ако искаш да си полезен с нещо, то трябва да е повече от написаното от теб дотук.
                              Не се чуди, че не те приемам лесно, не всеки нов член попада в подобна ситуация като теб, но теми като тази не са типични. Ако се покажеш полезен и свикнеш да не провокираш добре, нищо лично, аз приемам да съм грешен. Не виждам какво целиш с изобличаването на Стефан, като глупак, но понеже никой не каза дапознава друг лазерен спец освен него, поне в тази зона от познанието трябва да се има 1 наум, че поне нещинко отбира и той па макар и с различен изказ от другите...
                              Както казах този картон е за системно даване на заплахи.

10-02-2008
                              Първоначално публикуван от Стефан
                              За следващи обсъждания на скромната ми личност ще давам с щангата през зъбите.
                              13-02-2008
                              Първоначално публикуван от Стефан
                              Нали няма да ми се сърдиш, когато в денят Д те потърся? Без всякаква мисия.
                              Вчера и това.

За има няма 10 дни три заплахи. Да беше една да си затворя очите, но колко още да чакам?

Всеки модератор или администратор във форума може да отмени този картон, ако счете че не е правилен.

Никой не защитавам. От тук нататък съм предупредил, че по изключение ще давам картони за всяко нарушение на добрия тон в тази тема.

И повече не мисля да се обяснявам, ако някой не го устройва да пише оплаквания до администраторите.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                                Че то и желязото е пирофорно при тези условия
                                Точно при тези условия не, щото не е разпрашено.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X