Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За произхода и самосъзнанието на българите.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: За произхода и самосъзнанието на българите.

Ми то "башибозук" си е това. Помощна войска от местни мюсюлмани.

А нашарването на територията с мешавица от християнски и мюсюлмански населени места си е съвсем целенасочена политика на ОИ. И да, правено е в ограничени периоди, на определени места, просто докато се постигне желаният ефект... И той е точно този, наблюдаван в Батак - ако християнското население шавне, съседите мюсюлмани доброволно организират "башибозук" и потушават безредиците дори без да юркат редовната войска... Стари обиди, които да обосноват грабежа винаги могат да се намерят. ))
    Последно редактирано от deyan_h; 08-06-16, 13:28.
    - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
    - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Първоначално публикуван от deyan_h Преглед на мнение
      Ми то "башибозук" си е това. Помощна войска от местни мюсюлмани.

А нашарването на територията с мешавица от християнски и мюсюлмански населени места си е съвсем целенасочена политика на ОИ. И да, правено е в ограничени периоди, на определени места, просто докато се постигне желаният ефект...
      Ами тук други теориЙ се развиваха. Ставало дума, че в Батак имало много бандити-редовно изнасилвали, грабили и т.н., така се препитавали, но взели, че оплескали работата с някакви близки на някакъв виден българин мюсюлманин от съседно село, град ли и аз не знам. И както се казва, напил се оня, до гуша му дошло, емнали се там сумати настървени хора и станало клането.
      Дали е точно така, не знам - уж има доказателства за това, но явно не се излагат на показ. Но със сигурност редица неща ни ги представят по съвсем различен начин от действителността.
      SUV

Коментар

ЕЕ, не разваляй магията. И сега, какви кланета, какво чудо. Амет ага Барутинлията нищо не е виновен. А и да е виновен е българин, нищо, че то уж там е нямало българи/мългари, турци/мурци, а само християни/мюсюлмани - теокрация някак си. Метнал е официалната власт и е плеснал по нЕкой шамар на провинилите се, колкото за адет.

Коментар

Първоначално публикуван от Dydo Преглед на мнение
          Ами тук други теориЙ се развиваха. Ставало дума, че в Батак имало много бандити-редовно изнасилвали, грабили и т.н., така се препитавали, но взели, че оплескали работата с някакви близки на някакъв виден българин мюсюлманин от съседно село, град ли и аз не знам. И както се казва, напил се оня, до гуша му дошло, емнали се там сумати настървени хора и станало клането.
          Дали е точно така, не знам - уж има доказателства за това, но явно не се излагат на показ. Но със сигурност редица неща ни ги представят по съвсем различен начин от действителността.
          Да де, знам го това. Обяснява жестокостта на потушаване. Само че за да се оправдае събирането на башибозука - трябва да има бунт... А наградата е грабежа, щото башибозука няма заплата...

Коментар

...башибозук...
            Понеже си тръгнал да означаваш по съвременни понятия - Доброволни отряди на трудещи се. Съвсем доскоро си ги имахме във формен вид, институционализирани с държавна санкция (както и тогава). Днес са повече самодейни - Динко, Перата, Чората, Чоката (Ценко) и т. н. - ма не се знае докога.
            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
              А какво ще стане като си вземем тази или онази изконна земя, инцидентно сме обсъждали тука във форумЪт - то ще бъдат едни хотели тип "Зона Б-5", едни ментета по кръчмите, едни момчета с дебели вратлета ще шетат и едни мургавелки насилствено ще си предлагат секс-услугите, отвсякъде дивна чалга ще се леЙ, изобщо крысота...
              Само че т.н. "изконна земя коя търсим" не е на база на имперските граници на България, щото, ако беше... А мятането по кръчмите, чалгата, мургавите и т.н. не е като да ги няма в всички балкански страни, та в тоя аспект няма какво да се промени съществено.

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
              когато коментирахме пак тука защо на всички европейски езици думите простак и грубиян винаги произхождат от "българин"?
              Тук май си се поолял малко или аз съм изпуснал нещо. Освен на латински по линия Византия(от системното им таковане), Франция от богомилите и Италия от комунизма - къде другаде има негативен смисъл?
              Life is good... on a dirt bike!

Коментар

Първоначално публикуван от cross4funbg Преглед на мнение
                А мятането по кръчмите, чалгата, мургавите и т.н. не е като да ги няма в всички балкански страни, та в тоя аспект няма какво да се промени съществено.

Да не намекваш, че това, Боже опази, е някакво общо наследство, манталитет някакъв, останал от предишния им общ дом??!!
                Аа, така - не, казахме - или добро, или нищо!

Коментар

...Тук май си се поолял малко или аз съм изпуснал нещо. Освен на латински по линия Византия(от системното им таковане), Франция от богомилите и Италия от комунизма - къде другаде има негативен смисъл?
                  Това, което си пропуснал, е че той си има една линия, дето стриктно си я държи - българин и варварин са еквивалент.
                  Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от mikivt Преглед на мнение
                    нищо, че то уж там е нямало българи/мългари, турци/мурци, а само християни/мюсюлмани - теокрация някак си.
                    Хубаво е да не се бъркат/смесват периодите...

Коментар

Да не намекваш, че това, Боже опази, е някакво общо наследство, манталитет някакъв, останал от предишния им общ дом??!!
                      Аа, така - не, казахме - или добро, или нищо!
                      Тъй като засяга и места които не са били баш в общия дом, едва ли... но отражение винаги си има

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                      Това, което си пропуснал, е че той си има една линия, дето стриктно си я държи - българин и варварин са еквивалент.
                      Според мен си му е някаква тръпка

Коментар

Хубаво е да не се бъркат/смесват периодите...
                        То колко още хубави работи има по Света...
                        Но ти защо така скромно, разясни. Хайде, мен кучета ме яли дали ще разбера или не, но агитката, която ни чете и люпи семки...
                        ПП Аз спирам по темата, изчерпахме се. Поздрави.

Коментар

То колко още хубави работи има по Света...
                          Но ти защо така скромно, разясни. Хайде, мен кучета ме яли дали ще разбера или не, но агитката, която ни чете и люпи семки...
                          ПП Аз спирам по темата, изчерпахме се. Поздрави.
                          А, аз само казвам да не се смесват нещата, нищо повече.

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
                            Забравяш, че от НАТО се излиза - пускаш предизвестие и си готов.
                            И кво толко, що да не излезем, като е полза няма от субсидиите на ЕС, а братушките са ни честни братя и ще ни спестят парите за армия, че и за самосъзнание
                            Чак сега обърнах внимание на това. Влизането ни в НАТО е въз основа на ратификация от НС на договора за присъединяване към Алианса. Какви предизвестия, какви неща. То развалянето /излизането на страната ни от НАТО/ на ратифициран договор не е толкова проста процедура. Та нали НС трябва да гласува, преди това ще се обсъжда и т.н.
                            SUV

Коментар

.... То развалянето /излизането на страната ни от НАТО/ на ратифициран договор не е толкова проста процедура. Та нали НС трябва да гласува, преди това ще се обсъжда и т.н.
                              Ей сега някой ще ти обясни подробно, че това ще е първият въпрос на Референдумите във ВНР и БНР ... ... Какви предизвестия, какви неща...

Коментар

С
                                Тук май си се поолял малко или аз съм изпуснал нещо. Освен на латински по линия Византия(от системното им таковане), Франция от богомилите и Италия от комунизма - къде другаде има негативен смисъл?
                                Prego:

Английски Bugger ... : from Latin – Bulgarus, a name given to a sect of heretics who were thought to have come from Bulgaria in the 11th century... As a verb, the word is used by the British to denote sodomy

Френски: le mot bougre, au sens de sodomite, ....

Мани-мани, аз к`во си мислех, пък то к`во излезе - "българин" не значело "грубиян и простак", ми най-ми значело п@д@р@ст....
                                Отказвам се от по-нататъшни лингвистични проучвания....
                                България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X