Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Аномалии при скачени съдове

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Аномалии при скачени съдове

Накрая на маркуча сложи едно парче с по-голям диаметър и с него да завършва системата, но идеално уплътнени на местото на снаждане.
    А тези простотии се правят от името на всички ни.
    Даника
    Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Не е това.Точил съм и гориво и аквариуми.Маркуча не влиза надолу в канализационната тръба,само е подвид.Но дори когато го изкарам,теча не спира.А и не забравайте че 5 дена нивата бяха еднакви,и чак след това се получи аномалията.Ако беше сифонен ефект,все си мисля че щеше да е от първия ден.Възможно ли е атмосверното налягане да повлияе на съда с по голяма и открита площ .Ето една скица която илюстрира системата Натиснете снимката за да я уголемите

Име:скиц вод.jpg
Прегледи:1
Размер:33.8 КБ
ID:5539099
      0888 998 705
      /Георги/

Коментар

Разлика в налягане ти трябва за да е атмосферното.
        Ако големия съд е затворен и нямаш течове, то остава да има газ във водата или разместване на пластове (доста невероятно)

и аз мисля че имаш теч.
        байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
        Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
        Суперспам - спама на суперите

Коментар

Големия съд е отворен.Няма пробиви и течови никаде.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:14112013704 (Large).jpg
Размер:79.5 КБ
ID:5539123
          Последно редактирано от GeRaK; 20-11-13, 22:00. Причина: снимка
          0888 998 705
          /Георги/

Коментар

До колкото разбрах след повдигане на маркуча над нивото на тръбата продължава да тече от него вода, ако е така значи просто не са скачени ,а тръбата е по-ниско от желаното ниво.Сега защо е поддържало по-високо ниво 5 дни е интересното -затруднение в изтичането или по-висок дебит на входящата вода...
            Заровеният маркуч има ли навивки ,чупки и т.н. под земята

Коментар

На петия ден си имал по-голям дебит от прясна вода в басейна. Тогава маркуча се е напълнил и се е получил сифонния ефект. Все едно точиш ракия от дамаджана с маркуче След това дебита в басейна е намалял, но ефекта си остава и нивото е намаляло /източено/. Ако спреш притока в басейна ще го източи.

П.П. Предните дни водата е изтичала помалко без да се напълни сечението на маркуча изцяло и да се получи сифонния ефект.
              сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
              dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Може първите дни да е имало въздух в маркуча, щом си сигурен че няма теч.
                Значи трябва само да го вдигнеш.

Разлика в атм.налягане за такова малко разстояние обикновено се получава само при буря.
                байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                Суперспам - спама на суперите

Коментар

Маркуча влиза ли в канала такаНатиснете снимката за да я уголемите

Име:скиц вод.jpg
Размер:29.3 КБ
ID:5539126
                  Ако да,през него се е източил басеина. Ако е по твоята схема имаш теч.
                  Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

И аз така го виждам , както казаха по-горе.Ако се съобразиш с Фраксимус и поставиш края на маркуча на нивото , което искаш да се поддържа- точно сифонният ефект ще до поддържа.
                    пп Нема а се копа
                    Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Ако маркуча е свързан с канала плътно, т.е. без възможност да влиза въздух между канала и маркуча, може някакъво по-голямо количество вода протичащо по канала да е създало помпен ефект и да е дръпнало вода през маркуча и е създало сифонния ефект. Примерно при пускане на вода в тоалетна. За да не се получава това трябва маркуча да се вкара в канала свободно с възможност да минава въздух между него и канала.
                      Глупости вършат умните хора, за останалите това е ежедневие.

Пияният е винаги по-щедър от трезвеният... питайте катаджиите...

Коментар

Освен всичко друго водата има и инерция. Гледам, че пътя не е малък.
                        Според мен резулата може да се получи заради комбинация от горните фактори (сифонен ефект и инерция)..
                        Просто се загледай какъв ти е дебита на изходящата вода при достигнато ниво. Ако се различава от това на входящото, то има някакъв страничен ефект.
                        Ако изходящия дебит е по-малък - то причината е пропуск по системата.
                        Ако изходящия дебит е неравномерен - то причината е сифонния ефект...
                        Защо си вдигнал толкова нависоко изходящия маркуч преди спускането му надолу?
                        Ако я няма тази чупка, няма да имаш сифонен ефект...
                        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                          Освен всичко друго водата има и инерция. Гледам, че пътя не е малък.
                          Според мен резулата може да се получи заради комбинация от горните фактори (сифонен ефект и инерция)..
                          Просто се загледай какъв ти е дебита на изходящата вода при достигнато ниво. Ако се различава от това на входящото, то има някакъв страничен ефект.
                          Ако изходящия дебит е по-малък - то причината е пропуск по системата.
                          Ако изходящия дебит е неравномерен - то причината е сифонния ефект...
                          Защо си вдигнал толкова нависоко изходящия маркуч преди спускането му надолу?
                          Ако я няма тази чупка, няма да имаш сифонен ефект...
                          Да,тогава ще има свободно изтичане
                          Ползва изходящия за поддържане на ниво при постоянно вливане.
                          Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Течове няма.Въпреки че бях сигорен днес спрях входящата вода и повдигнах изходящия маркуч високо да спра изтичането.след 4 часа нямаше промяняна в нивото никаква.Повече не можех да си позволя,тъй като в басейна живеят рибки,а входящата вода доставя кислород.Това което спомена колегата slowtraveler ,с инерцията ми звучи донякаде логично.Сифонен ефект съм сигурен че няма.Маркуча е завит съвсем малко-6-8 см., колкото да се задържи в тръбата на канализацията.Тръбата е отворена,и маркуча не влиза плътно в нея.маркуча е 1" тръбата Ф110.Нама други никакви води нито тоалетна,нито чешми. Нивото в басейна е постоянно поне последните 24 часа,но продължава да е по ниско от нивото на изтичана. Ако имаше сифонен ефект или инерция на водата мисля че щеше да има промяна.Както и да е.На мен това не ми пречи по никакъв начин.Мога да повдига маркуча и да постигна желаното ниво на водата.Пуснах темата защото ми се стори странно и реших че може да наваксам част от пропуснатото в часовете по физика.
                            0888 998 705
                            /Георги/

Коментар

Е щом ти се размина копАнето значи всичко е добре.

Коментар

Първоначално публикуван от GeRaK Преглед на мнение
                                .....,тъй като в басейна живеят рибки,...
                                Ето го обяснението...Рибките са изпили водатааа....

Водата,освен другите свойства има и напор.Та липсващото ти количество е изтекло под напора на така наречения сифон.Тоест нивото на водата е спаднало до хоризонта на тръбата в която са заустени изходите на басейна.Това са скачените съдове...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X