Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Торсионни полета

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Торсионни полета

Абе не е много по темата ама до БАН ли да отида да питам. Топломерите какво мерат и в кви единици, мерни единици.? Да не мерат торсионните полета в радиатора, а?

Коментар

Леле!Темата стана като миш-маш.

Коментар

Канех се утре да ида на битака да търся топломер. Много ми се иска да направя голям скандал. Ама заваля, циганите няма да ги има(((
        Умрем да отворим такова нещо. Това видимо е много мощен и съвършен прибор, но не мисля че е измервателен. Явно е генератор. На нов вид парично поле. Като генератор на осъдително поле май е хилав.

Коментар

Първоначално публикуван от nikidd Преглед на мнение
          Цял ден се чудя как да ти отговоря и дали въобще да го правя. На умен ли се правиш или се заяждаш? Шегуваш ли се или си сериозен?

Очевидно, че поради непознаване на материята говориш глупости. По-точно, може би я познаваш така, както ти е представена в университета от хора учили преди 100 години и спрели развитието си пак преди толкова.

Освен това ако се поровиш малко ще видиш какви публикации има в уважавани издания, по какви проекти е работил и какви патенти има този уфолог. Та кой си ти да се изразяваш пренебрежително за него? Или за който и да е друг?

И като толкова отбираш от материята, кажи защо теорията е грешна, а не ми излизай с кръчмарски лафове.
          Нямам намерение да ти обяснявам къде грешиш. Иди и чети. Сега поне в интернет източници има много. Виж за Casimir effect, ZPE, Lamb shift (by Dr. Willis Lamb), The Classical Vacuum (by Dr. Timothy Boyer) и т.н. За твое сведение някои от твърденията му вече са доказани експериментално. И вземи попрочети малко какво значи теория. Например тук.

Последно. Очевидно е станало мода (дори и при учЕните) хората да отричат неща, които не разбират без да си дават труд да ги оборват.

Айде със здраве.Те хората едно време са мислели земята за плоска пък то ...

Видях какви други теории има - UFO conspiracy theory, Telepathy and remote viewing, Remote viewing, Operating Thetan ("O.T.," a series of advanced spiritual abilities regained through the application of Scientology processes) и т.н.

Колкото до така да се каже по-истинските му разработки наистина ли му ги приписваш на него? Например от пръв поглед за ZPE мога да ти кажа, че е теория на Алберт Айнщайн и Ото Щерн. Кашмировия ефект на Хендрик Кашмир (за това се и казва така) и т.н. И са доказани доста преди да се роди той. Ако си напиша дипломната работа или докторската дисертация върху Първия закон на механиката това значи ли, че аз съм го открил?

Колкото до опровержението... Стефан и kiki.t са ти отговорили. Единичните експерименти могат спокойно да бъдат обявени за грешки или манипулации. Доста хора от векове насам са твърдели, че имат философския камък и са представяли дори "доказателства" за това. Ако има закономерно такова явление след като един го открие то ще почнат да го повтарят под път и над път. Хората са смятали земята за плоска, ама когато някой се е сетил да изкрещи, че е плоска веднага са се юрнали да я обикалят, при все че първите са ги горили на кладата. В днешно време със съвременните комуникации и забраните да се горят хора по площадите би трябвало да е още по-лесно. Колкото до ровенето из формулите на въпросния професор, ако имаше бегли познания по физика щеше да знаеш например, че макар и децата в училище да знаят, че E = mc^2, хората които могат да схванат доказателството, а още по-малко и да го възпроизведат хич не са много. Така че дали аз ще намеря или не грешки в неговите формули е без значение. Важна е практиката и колко учени успяват да възпроизведат явлението. Повярвай, няма в днешно време учени, които да не се заинтересоват от каквото и да е явление.
          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Тази тема произлезе, от разказа за собствените ми усещания в един тракийски храм. За това, реших да потърся отговор на въпроса "Има ли такова чудо и ако има, то какво ще да е?"

Имаше един физик от гр. Пещера, мисля, че се казваше Васил Манев (или Манов). Той постоянно генерираше разни теории свързани с антигравитация и подобни, ревизира дори и висшата матматика, като обяви един неин дял за грешен в основата си. Интересно щеше да ми бъде неговото мнение, ама следите му се губят някъде из Пловдив...
            Между другото, беше известен с прозвището "Лудия физик".

Без да искам, направих интересна импровизирана анкета относно "торсионните полета" сред мои приятели. Всъщност резултатът беше интересен: Повечето отговори бяха в стил "има нещо такова, ама не съм запознат, или май още не е изучено...". Между "анкетираните" имаше един морски капитан, геолози, лекари, инженери, магистрати, журналисти и дори един полицай, с общ брой около 20. Три от различните на посочения по-говре отговор, бяха дадени от физик, математи и философ - всъщност не бяха отговори, а въпроси, касаещи душевното ми здраве.
            Последно редактирано от giorgio; 10-09-07, 18:39.
            Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
            Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
              Тази тема произлезе, от разказа за собствените ми усещания в един тракийски храм. За това, реших да потърся отговор на въпроса "Има ли такова чудо и ако има, то какво ще да е?"

Имаше един физик от гр. Пещера, мисля, че се казваше Васил Манев (или Манов). Той постоянно генерираше разни теории свързани с антигравитация и подобни, ревизира дори и висшата матматика, като обяви един неин дял за грешен в основата си. Интересно щеше да ми бъде неговото мнение, ама следите му се губят някъде из Пловдив...
              Между другото, беше известен с прозвището "Лудия физик".

Без да искам, направих интересна импровизирана анкета относно "торсионните полета" сред мои приятели. Всъщност резултатът беше интересен: Повечето отговори бяха в стил "има нещо такова, ама не съм запознат, или май още не е изучено...". Между "анкетираните" имаше един морски капитан, геолози, лекари, инженери, магистрати, журналисти и дори един полицай, с общ брой около 20. Три от различните на посочения по-говре отговор, бяха дадени от физик, математи и философ - всъщност не бяха отговори, а въпроси, касаещи душевното ми здраве.
              Ще разкажа един виц, макар и да е леко нецензурен...

Един мъж (полицай, мутра или нещо друго) имал хемороиди и отишъл на лекар. Дали му ректални свещички и му казали да ги слага в ануса. Прибрал се вкъщи и вика на жена си:
              -Абе, имаме ли анус, че ми трябва?
              Жената:
              - Хъм... Абе май имахме, ама не знам къде съм го забутала. Ще ида да питам съседките.
              Отишла при първата:
              - Имате ли анус?
              -Абе, имаме, ама мисля, че го занесохме на вилата...
              При втората:
              - Да ти се намира анус?
              - Е, как бе! Мъжа ми 200 лева заплата взима! От къде пари за такива работи!
              Питала третата:
              - Един анус да можете да ми заемете?
              - Ех, да беше казала вчера! Правихме разчистване и тамън го изхвърлих, че никой не го ползваше и само прах събира.
              И така обиколила целия блок. Прибрала се и казала на мъжа си.
              - Е, не успях да намеря анус.
              Той се ядосал и казал:
              - Ми сега! В гъза ли да си ги завирам тия свещички!
              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Вицът, макар и старичък, е доста мощен!Обаче не разбрах връзката между торсионните полета и ануса.Джорджо, и аз разпитвам.До сега - напълно разнородни отговори.Някои ме гледат странно и със съжаление.Боже, колко сме закостенели!

Коментар

И какъв е критерият за напредничавост? Дълбокото вникване в думите на душевно болните? Аз мислех че обществото е натоварила с тая функция държавата. За да не се занимава с това цялото. Понеже няма кой да върши истинската работа в това време. Луд умора няма, като усети че го слушат, брътвежите му край нямат.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                    И какъв е критерият за напредничавост? Дълбокото вникване в думите на душевно болните? Аз мислех че обществото е натоварила с тая функция държавата. За да не се занимава с това цялото. Понеже няма кой да върши истинската работа в това време. Луд умора няма, като усети че го слушат, брътвежите му край нямат.
                    Айде стига с тия душевноболни де. Сега се оказва, че само 2-3 сте останали нормалните на тоя свят.

Седнали некакви ти хорица да спъват тука прогреса.
                    Полета ще си измисляме всякакви и цени ще им слагаме. Пък който не иска да не купува

На тоя дет ме е почервенил за страстта и псевдонауката да му кажа, че не е прав и интернета е необятен. В тая връзка да чете и да разчупи мисленето малко.

Коментар

не знам дали има извънземни, въпреки шумерските плочки в лондонския музей.., обаче не вярвам и че от маймуната се е стигнало по естествен път /еволюция/ до ракетостроенето, медицината и т,н,
                      не става без помощ тая работа

Коментар

За тая работа не трябва вяра а библиотека. В нея има книжки по генетика и история. В това число на техниката. Кой знае защо няма нито дупки, нито необясними открития и животни.

Коментар

Стефане, не съм влизал скоро в библиотека, но съдейки по книгите в книжарниците, тия които за за пара, псевдо, квази и н'ам кви си явления, определено поне по брой превъзхождат останалите...
                          Пазарна икономика!
                          Явно хората имат нужда от вяра и като не я намират там където и е мястото...
                          Да не подхващаме сега въпроса за православието, въпреки някой общи неща между темата и Бог.
                          Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                          Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

не разбрах кога ширпотребата стана еталон за качество

В случая не става въпрос за вяра, вяра има достатъчно и във физиката и във феята и т.н. Просто хората имат нужда от интересна история.

(според мен де ... )
                            - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
                            - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Пенке, връзката е с анкетите. Ти сигурна ли си, че повечето анкетирани са чували преди за торсионни полета изобщо и имат най-бегла представа за какво ги питаш?

Колкото до книгите... И в моята библиотека количеството на развлекателните четива надвиша с пъти другите. Ама това, че имам една камара фентъзи не значи, че вярвам в елфи и мрачни властелини . А стойностната научна и техническа литература май никога не е била особено популярна за превеждане. Английски и/или руски. Многото езици могат да й навредят повече от калпавите теории. Помнете Вавилон .

Коментар

Да, строго типично за закъсалите общества. Уклонът към мистика е строго доказателство че обществото е изтървало юздите и отива наникъде. Което винаги означава на зле. В случаят с днешната цивилизация на белите - към окончателната си гибел.
                                Въпросът с вярата в науката не е толкова смешен. Толкова повече че Вяра и Бог не непременно са едно и също. Пример: Няма как да има точни науки, ако не ВЯРВАШ в десетте аксиоми на Евклидовата геометрия. Колко тя е вярна или колко приблизителна е съвсем трети въпрос, но без тези няколко напълно недоказуеми твърдения няма как нито да започнеш ученето, нито да решаваш ежедневните текущи задачи. Няма какво да правиш и ако не ПОВЯРВАШ че има нула, единица, следващо число и операцията събиране. Това пък е основата на теорията на числата, и също е бездоказателна. Чист постулат. Без точните науки пък биологията и развитията и си остават празни приказки, заклинания, и знахарство.
                                Е, и така нататък. Та, вярата не е толкова лошо нещо. Работата е в какво е ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X