Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изкуствен интелект, перспективи и реалност

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

При соларните инсталации,ИИ Върши много работа...редовно смятам наклони ....

При вече направена конструкция искам да я удължа примерно,и за секунди смятаме колко ще е най ниския край от земята.Разбира се, задължително проверям по няколко пъти резултата ...но почти винаги изчисленията са правилни.

Скоро ползвах ИИ и при ремонт на двигател на някоя от колите ни,гадината нещо ме излъга ,аз поръчах нещата според ИИ които извади като номеклатура ...и установих че съм се увътрил 30 лв

Псувах го,заплашвах го,и още се гледаме на криво ... ...
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

• jkd
      jkd коментира
      Редактиране на коментар
      Нарочно лъже и се прави, че не разбира, и върти номера понякога. И аз съм го хващал - за елементарни неща. Посочвам какво не е наред и е пропуснато, и на следващия въпрос прави подобно изпълнение със същия масив данни. Значи, ако не знаех предварително какво се съдържа в него, резултатите щяха да са доста изкривени.

Предполагам, така е заложено от програмистите да е поведението му - все пак за масово ползване няма да оставят напълно точен инструмент да работи, както с GPS навремето, има зададен процент грешки.

Греши често. Обаче пък и за някои неща които са мит в интернет пространството и трябва да прехвърлиш няколко страници в гугъл за да уцелиш отговора ти казва правилен отговор. Абе за занимавка и елементарни изчисления които да забързат някакъв процес става.
    Често съм го провокирам с тънки въпроси и не е се сърди. Доколкото разбрах то е нещо като личен твой асистент-така се самоопредели. Всеки път преди да ти отговори прочита всички твои предишни търсения и отговори. През цялото време повтаря че замисъл на задачата трябва да си е твоя ,а то да помага и разсъждава заедно с тебе.В някои сфери отговорни неща не иска да даде отговор и шикалкави.
    Питал съм го за чисто човешки и морални въпроси- отговаря нещо от рода на Айзък Азимов законите . Помагам ама повече гледам да не навредя.
    Опитвам се да разбера как реагират на нещо си останалите юзъри и шикалкави . Вади някаква статистика ама е едно към гьотере.
    Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Така работел Изкуственият интелект. Първо се зарежда и тренира с огромно количество информация/бази данни. След това му залагат правила за какво да говори предимно, на кои тези да набляга, какво да избягва да споменава, какво да крие на всяка цена. И накрая - пуска се да общува с потребителите.

Чрез допълнителните 'правила/указания/насоки' администраторът може да го накара да твърди, че черното е бяло. Доказателствата ИИ сам си ги наглася в движение.

Прилича на служител, който е минал фирмено обучение .

Коментар

хм, глей ти, Обера още преди 20г. е се е притеснявал от ИИ

Коментар

• sparkybg
          sparkybg коментира
          Редактиране на коментар
          Това сега не е баш предричаното. Не надценявайте сегашния ИИ. Не го и подценявайте де.

Сегашния "интелект" взима решения, ровичкайки в огромна база данни. Толкоз. В него няма креативност, няма нестандартно мислене. То няма мислене въобще - общо казано е статистически модел. Той може да открие взимовръзки, каквито ние не можем или да изчисли нещо, което ние не можем, или да напише програма по-добра от сборните части, на база на които я е направил (е, още не може съвсем но да речем доста работа спестява) само че... някой първо трябва да го накара/попита или да е правил същото и да е попаднал в данните, с които ИИ е обучен. Иначе получавате "дъвка с косъмче", а твърде често и само косъмче...

Това, което ни прави хора (и което по скромното ми мнение прави интелекта интелект) е "шестото чувство", иначе казано взимане на правилни решения без достатъчно информация, често без почти никаква. Сегашния ИИ продължава да се сгромолясва изключително ефектно в такива ситуации. Казвам го като ползващ ИИ почти постоянно напоследък. Чудесен е да ти спести тонове клюцане по клавиатурата или дни ровичкане из интернет, но не го ли проверяваш и коригираш какви ги върши, няма резултат, а резИлтат.

• IvanIvanovi
          IvanIvanovi коментира
          Редактиране на коментар
          я по-запознатите да кажат: колко вида ИИ има, подозирам, че този който ползваме повсеместно, не е толкова "умен" колкото този който ползват големите корпорации и най-вече военните.

• jkd
          jkd коментира
          Редактиране на коментар
          Вече са решили да им дават техни собствени адреси в нормалния интернет - DNS-и или нещо подобно, с вградена идентификация. Да можели да си общуват и да се разпознават помежду си, че са ИИ, а не човек.

Безплатните, примернo ChatGPT, ми изглеждат доста ограничени. Нито достъп до мрежата имат, за да търсят свободно нова информация, нито актуална база данни - от миналото лято му била, с някой малки части по-осъвременена - така ми каза, като го питах.
          Последно редактирано от jkd; 29-05-26, 16:42.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
      X