Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тирове

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Тирове

Първоначално публикуван от weezy Преглед на мнение
    Ей това "германец на албанската граница" не мога да си го представя даже !
    През 1993 нямаше германец нямаше американец като решат албанците че не работят и си висиш с дни без значение какъв си . 120 километра от границата се минаваха за 7 - 8 часа . Изкачване спускане остри завои от едната страна скала от другата пропаст разминаваш се на магия и с прибрани огледала някъде с маневра . Голяма дивотия беше събирахме се на границата поне десетина камиона да вървим в керван иначе мингяните те разтоварват в движение . Голяма немотия беше след Енвер Ходжа всичко се продаваше там от тук карахме печки ; телевизори от Самоков съм товарил одеала за там . Всички гледаха да намажат най вече баш европейците имаше всякакви германци ; холандци ; французи . Там всеки боклук можеше да се продаде за долари .
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
      През 1993 нямаше германец нямаше американец като решат албанците че не работят и си висиш с дни без значение какъв си . 120 километра от границата се минаваха за 7 - 8 часа . Изкачване спускане остри завои от едната страна скала от другата пропаст разминаваш се на магия и с прибрани огледала някъде с маневра . Голяма дивотия беше събирахме се на границата поне десетина камиона да вървим в керван иначе мингяните те разтоварват в движение . Голяма немотия беше след Енвер Ходжа всичко се продаваше там от тук карахме печки ; телевизори от Самоков съм товарил одеала за там . Всички гледаха да намажат най вече баш европейците .
      Това с висенето ми познато,ама да видиш германец от Кечкемет на долу си е екзотика.
      Последно редактирано от weezy; 30-12-11, 22:19. Причина: допълване

Коментар

Това с висенето ми познато,ама да видиш германец от Кечкемет на долу си е екзотика.
        Тогава келепира беше голям . Средната тарифа беше 1$ на километър международно а за Албания плащаха двойно риска да се пребиеш тогава по техните пътища беше много голям . Аз издържах само 3 курса до там и още ги помня . А камиона тогава ми беше много добър Мерцедес 16 32 .

Коментар

Тогава келепира беше голям . Средната тарифа беше 1$ на километър международно а за Албания плащаха двойно риска да се пребиеш тогава по техните пътища беше много голям . Аз издържах само 3 курса до там и още ги помня . А камиона тогава ми беше много добър Мерцедес 16 32 .
          Абе на влизане и бонбоните хвърляйки с шепа вършеха работа-за първите 10км.А аз тогава бях с Камаз

Коментар

Първоначално публикуван от Гена Преглед на мнение
            Абе на влизане и бонбоните хвърляйки с шепа вършеха работа-за първите 10км.А аз тогава бях с Камаз
            Тогава се пътуваше натам с всичко шкоди европи мадари ифи камази всичко ставаше за там . Това юго ембарго беше златна мина със самородно злато за някои .

Коментар

Ей това "германец на албанската граница" не мога да си го представя даже !
              Щото не си видял холандец как подтичква със саботои се спъва из камъняците.Караше живи телета от Албания

Аз направих десетина курсаЕдиния чак до Шкодра.Тирана ---Шкодра са 130 километра 12 часа непрекъснато каране и провиране между колоездачи прасета и продавачи на ломен камък.Там на север са католици ама са най дивите племена Мирдитите.Помниш ли как беше хляб на албански;букиа вода ;уйдобрутро;мюрменджес
              Абе добре си изкарвахме и там имат убаво узо и бира Корча.Па и 500---600 доларчета оставаха чисто

Първоначално публикуван от Гена Преглед на мнение
              Първите 10км.е Птичия погледдечурлигата чакат и викат цигара цигара.Хвърлиш 5--6 цигари а тези гадове пребегат по преките патеки и на следващия завой пак искат иначе хвърлят камъни .Аз имах една секира до лоста на скоростите и като станат много нахални я размахам през прозореца та ги усмирим малко.И минем с некой строшен стоп с тоягата.

Тогава се пътуваше натам с всичко шкоди европи мадари ифи камази всичко ставаше за там . Това юго ембарго беше златна мина със самородно злато за някои .
              Аз бех с Европа с тези немските алуминиеви фургони на възглавници.Та като тръгне групата от Кафасан аз се бех последен че не могат да ме срежат.
              К мирной жизни не пригоден.
              Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
              ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

93-та със Европата (чешко изпълнение) имах поне 20 албански курса с БИРА !!! ...И до ден днешен не знам какво я правиха тази бира - шиптъра с Мерцедеса ме чака на терминала в Тирана и оттам на стотина км в едни джендеми дето няма асфалт и място да обърнеш ,разтоварват бирата направо на поляната на ръце ,плаща всичко кеш и газ обратно ,намирах си обратен товар и се прибирах в България с 500 - 600 долара чиста пара .
                VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Първоначално публикуван от Бакалов Преглед на мнение
                  93-та със Европата (чешко изпълнение) имах поне 20 албански курса с БИРА !!! ...И до ден днешен не знам какво я правиха тази бира - шиптъра с Мерцедеса ме чака на терминала в Тирана и оттам на стотина км в едни джендеми дето няма асфалт и място да обърнеш ,разтоварват бирата направо на поляната на ръце ,плаща всичко кеш и газ обратно ,намирах си обратен товар и се прибирах в България с 500 - 600 долара чиста пара .
                  Много бира се откара в Албания брашно и какво ли не.После що спреха да копуват от нас не знам сигурно намериха някъде по евтино.

А какъв обратен товар си намирал от там.Мене без обратен товар ми оставаха по толкова от курс.Поздрави аз пътувах на там 94---95 година.
                  К мирной жизни не пригоден.
                  Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                  ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

С дечурлигата ме бяха предупредили та бях подготвен един приятел ми даде една кофа от старите стотинки дето и за шайби не ставаха вече и лукчета . Хвърлях по една шепа стотинки те се изтрепваха да ги събират мислеха че нещо струват Като тръгнах натам общо взето нищо не знаех за тая държава. Два курса карах готварски печки Раховец и така разбрах че по времето на ходжата готварски печки са имали само от ЦК на партията обикновенните хора са си пекли баниците и погачите в събота на опашка в кварталната фурна . В Тирана ни чакаше манифестация от камиона направо си ги взимаха по списък бяха си ги платили предварително тогава търговеца им съдираше 500 долара за един Раховец . Един курс направих и със самоковски одеала . Спряха да купуват от нас защото американците и емигрантите им вдигнаха стандарта и вече не купуват боклуци пазаруват си от Италия .

Коментар

Понеже видях в темата споменаване на ладе (товарни) метри,

някой може ли да ми каже какво представляват и как се смятат.

А иначе по темата за износа на раховеца, с един приятел преди няколко години минавахме и ми направи впечатление че там все още се продават открито по магазините http://tulips.bg/%D0%B3%D0%BE%D1%82%...2%D0%B5%D1%86/ и класиката http://www.diplomat.bg/bg/product/ra...gaz-455-9.html

Но това е офтопик

Коментар

Е, има и по трудни задачки от метрите .... Като за трети клас, от най - лесните. Вземай един лист и почвай чертежа. Имаш ремарке дълго 13.6 метра. Широко премерно 2.45 метра. Аз имам 22 евро палета /1.2м. на 0.8 м./ - Смятай колко метра ще ти заемат. А, забравих - едно пале тежи 750кг. Колко място ти остава в камиона? Примерно Стария, обаче има 8 палета 1.2м. на 1.2 м. По 900кг. всяко. Можеш ли да го натовариш и него и как? Трябва да минеш австрииските и унгарски граници и пътища...
                        Това е идеалния варянт, лошото е, че в практиката все не се случва.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X