Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тирове

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Тирове

Внася се нещо като гаранция, точно за това, че няма да разтовариш в Румъния, вместо в Русия. А фактурите не са отговаряли на тази гаранция и за това така е станало. Митническите спогодби са смесица между счетоводство, право и международна политика. Като скачени съдове, преливаш от една кофа в друга, но нищо не се губи.
    Ако разгледаме CMR и CIM отпечатвам темата като учебник по логистика и с Кольо ставаме богати съавтори на безмислен учебник.
    Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

Я оправете и ЧеВермеТата за безсмисления учебник пък после ще публикуваме нови снимки по отделно
      -TIR
      -ADR
      -Товарен автомобил,хенгер фриго - и н.т не хората на всичко да викат TIR..........

Весела Коледа!
      Последно редактирано от ИВАН - ЕТРОПОЛЕ; 25-12-11, 20:53. Причина: Весела Коледа!
      Не е важно какво караш, а как го караш !

Коментар

Учебник, ама по спедиция. Логистиката е съвсем друга история, при това все по-комплексна, интересна и критична.

Коментар

Мииии то май спедицията е част от логистиката щото това си е доста обширно понятие и занимание.

В същност вече доста пъти се даде отговор на въпроса, що е то ТИР (камион с/без табела) и има ли той почва у нас.

Поздрави и Честита Коледа на всички, живи и здрави.

Коментар

Не се карайте, в учебните заведения предметът по-който се изучават тези неща сега, се нарича "Търговска експлоатация на транспорта". Съвсем наскоро ми написаха двойка по него, та след две седмици ще се явявам на поправка, за която пък трябва сериозно да ги изуча нещата.(ама едва ли ще)
            Това е доста комплексна дисциплина и се разглеждат различни неща за различните видове транспорт и въобще е мазало от конвенции, спогодби, съюзи, различни документи и въобще всякакви въпроси около организирането на транспорта.
            И аз съм карал и съм се оправял с част от документите, ама да ги изучавам нещата се оказа, че си иска четене и не е баш просто.
            Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Аааа колега, никой с никой не се кара

Така е нещата са си доста сложни, видове транспорт, режими, документи и целия тоя бъркоч пък е част от един друг още по-голям бъркоч

П.П. А на теб успех, четене му е майката и ако има нещо, давай да го обсъждаме, защото тук има хора които са се занимавали с това и знаят доста и ценни неща.

Коментар

Продължавам да не виждам къде е новият форум за големите шосейни камиони и маршрутните автобуси. Ще ви потрая още малко, и ще се оплача където трябва. Освен това ще разкажа на ония хора къде са тия, дето теоретизират за живота на оня асфалт, ония КПП-та, и ония паркинги. Вервайте ми - никой модератор няма да ви спаси от тях. Същи джипери - или уважават някого, или го зачеркват, а това е лошо.

Коментар

Писах нещо в темата за камионите по специално за автобусите Чавдар 11 М 4 . Там има доста теми които могат да се извадят и сложат в нов подфорум .
                  Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                    Първият камион, като че ли не е снимка, а някаква анимация ли, колаж ли (де да знам точният термин).
                    Renault Radiance - концептуален модел, който направиха за Nutzfahrzeuge 200и-някоя-си (2004та било).
                    Не бяха готови с Евро 4/5 а трябваше нещо да покажат...
                    Образеца развива 40 км/ч.
                    Има някои интересни гъдели - едното от които е drive-by-wire - като в самолетите.

Наживо не е чак толкова впечатляващ отвън - вътре не ни пуснаха.
                    Имам си снимки с него от една дилърска конвенция...даже са в рамки.
                    Имам си и пластмасово моделче - 120 евро парчето...

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
                    По спомен май покриваше стойност на товара до 50 000 долара...
                    Покрива митни сборове до тази сума - стойността на товара е по-голяма. При нашето ДДС това е към то 250 К $
                    Не знам дали при по-скъп товар имаш възможност да задействаш два карнета за него...

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                    Продължавам да не виждам къде е новият форум за големите шосейни камиони и маршрутните автобуси.
                    То и сега си има подраздел камиони в раздел тежки машини.
                    И там темите са предимно - ГазХХ срещу ГазУУ и кое е по-добро : Зил ХХХ или Зил УУУ.
                    Писахме малко и за други камиони - обаче публиката не е голяма...

Обаче Ви свалям шапка за новогодишното настроение: Тираджийска тема в раздел Наука направо кърти мифки...
                    Последно редактирано от vlageo; 29-12-11, 09:06.

Коментар

Първоначално публикуван от vlageo Преглед на мнение

Обаче Ви свалям шапка за новогодишното настроение: Тираджийска тема в раздел Наука направо кърти мифки...
                      То да управляваш такъв камион дълго и безаварийно по пътищата на света си е цяла наука .
                      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                        То да управляваш такъв камион дълго и безаварийно по пътищата на света си е цяла наука .
                        Спор нЕма, че неволята учи на много неща, а тези хора често се борят с нея.
                        Дългото и безаварийно каране на такава техника може и да е изкуство, ама преди всичко трЕбва и късмет. Не може без късмет да навъртиш милиони километри, без никакви инциденти колкото и добре да караш. Т.е. всеки такъв късметлия благодари подобаващо и на късмета, а не изтъква с повод и без повод, че не е имал проблеми никога и за нищо, щото е много велик шофЕр.
                        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Не е само да можеш да карашА като спреме вечер и отвориме сандъцитеИ се почнат едни салати едни ракииУ гръчко узо„много го обичам“По бившия Съюз водка и нея люблю

Ех пусти сандък да можеше да говориама айде да не спамиме
                          К мирной жизни не пригоден.
                          Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                          ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Хайде и от мен един поздрав за колегите от работното ми място...

https://htftp.offroad-bulgaria.com/Nana/klipove/
                            LZ1NBN

Коментар

Първоначално публикуван от Нейчо Наков Преглед на мнение
                              Хайде и от мен един поздрав за колегите от работното ми място...

https://htftp.offroad-bulgaria.com/Nana/klipove/
                              Ей, и ти ме върна едни години назад,едни спомени....

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
                                Не е само да можеш да карашА като спреме вечер и отвориме сандъцитеИ се почнат едни салати едни ракииУ гръчко узо„много го обичам“По бившия Съюз водка и нея люблю

Ех пусти сандък да можеше да говориама айде да не спамиме
                                Старо ,ей за тия моменти живеем ...макар ,че не останаха сандъци по ремаркетата (ей за това мразя палетоносачите ) пак е весело вечерно време с колегите по паркингите .
                                VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X