Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Електронни книги и четец за тях?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Електронни книги и четец за тях?

Виж ти,в инструкцията никъде не се споменаваше за кредитна карта...!Всъщност има логика,иначе как ще ми вземат пари за платените книги...Лошо!
    TLC 120 Prado
    Yamaha Wolverine 450 4x4 SE

Коментар

Относно четенето на форума на e-book reader - теглите Mobipocket Reader, всеки раздел на форума си има RSS, добавяте които раздели искате в Mobipocket и пращате до книгата. Ако искате отделна тема - избирате версия за печат, записвате в HTML, импортвате в Mobipocket и пак пращате до книгата. Така се конвертират в prc формат. Само че при мен с Opera във версия за печат не се показват картинките. На мен с Kindle DX ми е по-лесно, защото съм си инсталирал виртуален принтер, който записва в PDF, принтирам си и после в книгата
      Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Calibre също сваля цели сайтове по раздели чрез rss и ги събира в една книга. Това може да прави и автоматично. Така всяка сутрин в 9 си получавам на Киндъл 4 новия брой на Ню Йорк таймс. NYTimes_2012-1-20.rar
        Иначе месечния абонамент на този вестник за Kindle струва 27 долара.

Във форума ако съм дал версия за печат - покажи 100 теми, приставката Send to Kindle си работи перфектно. Обаче с rss-то тук не мога да се преборя. Друг вариант да се свалят цели теми от тук е след като се разгърнат /версия за печат - покажи 100/ да се запише цялата страница на компютъра от самия браузър. Записания html се отваря с Calibre. Програмата изпраща по wireless и кабел към устройството. Ако искате темата от форума да се сваля и с картинките без версия за печат, тогава има приставка за Файърфокс и Хром - Auto pager. Тя разгръща цялата тема в една страница.

Има и прекрасни речници. Аз ползвам Longman DOCE 5-th Ed , даже има и картинки.

Балшая советская енциклопедия също има за Киндъл като речник. Единствения проблем си остава липсата на клавиатура на кирилица.
        Последно редактирано от sotk; 23-01-12, 03:20.

Коментар

Как си инсталирал Longman DOCE 5-th Ed? Предполагам, че става дума за това: http://www.amazon.com/Longman-Dictio...0&sr=1-2-fkmr0 ?
          Колко MB е речника?

Коментар

Относно речниците - за английско-български, и за кирилизиране на Kindle - http://forum.pocketbulgaria.com/view...=43292&start=0
            За речника - перфектен е. Другото не съм го пробвал.
            Вярата в конспирации е опростяване, което ни помага да обясняваме всичко.

Коментар

Това от горния линк в Амазон май е книжно издание. Аз ползвам това: Longman DOCE 5-th Ed http://tranzit.dir.bg/load.php?id=Wt...dnovmk81099059

С хакването на Киндъл 4 все още има проблеми. По руските форуми има анкета - към 15 процента от потребителите при опита са си развалили устройството, обаче останалите 85 са много доволни.

Коментар

Мерси много
                Речникът неуспях да го отворя с calibre след близо 15 мин чакане. FBReader го отвори, но на всяка страница виждам някакъв китарист (виж прикрепения файл). Май нещо не е както трябва.
                Хакването за какво е - да се махнат досадните рекламни съобщения от Special Offers Edition?

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot.jpg
Прегледи:1
Размер:53.6 КБ
ID:5338757

Коментар

Първоначално публикуван от modjoa Преглед на мнение
                  Мерси много Речникът неуспях да го отворя с calibre след близо 15 мин чакане. FBReader го отвори, но на всяка страница виждам някакъв китарист (виж прикрепения файл). Май нещо не е както трябва.
                  Речникът се отваря идеално с Mobipocket Reader. Без китаристи и друга сволоч.

Коментар

Мерси за предложението, но Mobipocket Reader пък съвсем не работи под Linux

Коментар

Мерси за предложението, но Mobipocket Reader пък съвсем не работи под Linux
                      http://www.saudette.net/projects/ind...et_Reader_Hack

Коментар

Хакването за какво е - да се махнат досадните рекламни съобщения от Special Offers Edition?
                        На мен ми трябва, за да търся на кирилица в документи. За Киндъл 4 още не е измислена кирилска клавиатура. Без хакване не могат да се купуват книги от български книжарници. За всевъзможни устройства стават, ама баш за Киндъл слагат по едно хиксче:
                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:k.jpg
Прегледи:2
Размер:65.9 КБ
ID:5338762

Коментар

Мерси, успях да го пусна под wine

Коментар

Първоначално публикуван от sotk Преглед на мнение
                            На мен ми трябва, за да търся на кирилица в документи. За Киндъл 4 още не е измислена кирилска клавиатура. Без хакване не могат да се купуват книги от български книжарници. За всевъзможни устройства стават, ама баш за Киндъл слагат по едно хиксче:
                            А каква е причината да не стават за Kindle? Аз точно тази книга оглеждах, ама не ми се занимаваше да пробвам. Най-логично ми се струва ако DRM защитата е проблема, понеже е очевидно, че Хеликон и Amazon имат различни DRM настройки или каквото е там. Иначе като формат не би трябвало да е проблем, да се прекара през Calibre най-малкото. А специално за DRM - то пак Calibre си го маха без проблем. Изпускам ли нещо?
                            Вярата в конспирации е опростяване, което ни помага да обясняваме всичко.

Коментар

Има ли вариант да търся книги в http://chitanka.info/ с Calibre ? Малко е досадно да тършувам из сайта им, после да разархивирам, да ги качвам в Calibre......
                              О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Цялата Читанка се сваля от торент и после се импортира на веднъж в Calibre http://thepiratebay.org/torrent/5642..._of_2010-05-24
                                Calibre може и отделни книги да си сваля горе от менюто със земното кълбо Get Books- Stores- Моята библиотека

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X