Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Електронни книги и четец за тях?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Електронни книги и четец за тях?

Първоначално публикуван от sotk Преглед на мнение
    Цялата Читанка се сваля от торент и после се импортира на веднъж в Calibre http://thepiratebay.org/torrent/5642..._of_2010-05-24
    Calibre може и отделни книги да си сваля горе от менюто със земното кълбо Get Books- Stores- Моята библиотека
    Свалих торента но всички книги са архивирани и сложени в папки, които са в подпапки и така до края на света....... Тотална лудост е да разархивирам няколко хиляди книги една по една. Да не говорим, че не са подредени дори по азбучен ред. За да намеря дадена книга трябва да преровя всичко. Търсачката в случая е тотално безполезна ако не си поне баба Ванга защото книжлетата са с твърде хитри заглавия - 16658-myzhyt_kojto_zaglezhdashe_momichetata_ii.fb2. Без съмнение, творение на огромен подлец. Ако ще си търся из архивите и хилядите папчици по-добре да търся направо в Читанката. Там поне са подредени а и инфо има за всяка книжка.
    Последно редактирано от droba; 25-01-12, 18:26.
    О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

А извинявам се, малко съм ви подвел с този торент. Все пак след като се разархивира всичко на веднъж вътре има index.html файл. Това е офлайн версия на Читанка и от там се търсят книги.

Май ставаше въпрос за http://thepiratebay.org/torrent/6879356 Това чудо или част от него можеше да се импортира на веднъж в Calibre и там търсенето вече си става по жанрове, автори и пр. Правил съм го преди време и е удобно, ако няма наблизо интернет или ченгетета пак решат да се престарават.

Коментар

Много полезна тема.Скоро си взех Kindle Fire и ще приложа наученото от тук.

Коментар

Първоначално публикуван от Tihomir(imageo) Преглед на мнение
          А каква е причината да не стават за Kindle? Аз точно тази книга оглеждах, ама не ми се занимаваше да пробвам. Най-логично ми се струва ако DRM защитата е проблема, понеже е очевидно, че Хеликон и Amazon имат различни DRM настройки или каквото е там. Иначе като формат не би трябвало да е проблем, да се прекара през Calibre най-малкото. А специално за DRM - то пак Calibre си го маха без проблем. Изпускам ли нещо?
          Изглежда книгите, които продават в повечето български сайтове са неподходящи за Киндъл. Слагат им по едно хиксче, като на картинката.
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:k.jpg
Прегледи:2
Размер:65.9 КБ
ID:5342213Значи купих си точно тази книга, обаче от сайта ми казват, че не става за Киндъл. Има начин, да се заобиколи този проблем. Първо трябва да се купи книгата. От сайта ви изпращат един малък файл-линк, който се отваря с http://www.adobe.com/products/digitaleditions/ Тази програма изтегля самата книга и я поставя в папка Моите документи - My Digital editions. Това са плъгини за Calibre: http://www.datafilehost.com/get.php?file=4a2f247e И след разархивиране се инсталират в Calibre. От Calibre - Предпочитания - Добавки - Тип на файла plugins - селетктира се съответния за Киндъл - K4PC,K4Mac... - отдолу Customize plugin и в прозорчето се въвежда серийния номер на вашия Киндъл. Серийния номер се разбира като се влезе в Киндъл - setings - Device Info. Тази сложна процедура се прави само първия път. После изтегления EPUB се импортира в Calibre и от там в Kindle. Идеята на хакването е не да не плащаме за нови български книги, а напротив. Да можем да ги четем и на Киндъл. Процедурата отключва книгата само за вашия Киндъл и не би трябвало да вреди на търговеца.
          Последно редактирано от sotk; 31-01-12, 00:03.

Коментар

Аз нещо не мога да се оправя с тези обяснения.Стигам до въвеждане на серийния ми номер,но от него ли е не знам-не става.Номера ми е 16цифрен.Лошото е че има нули или букви "О" Това ми е проблема.Как ли не ги въртях тези нули,но не поема.Може би ако колегата оправи прикачения файл да се види какво има на него ще се внесе някаква яснота.

Коментар

На картинката пише, че серийния номер е 10 цифри, но и при мен са 16. Кръгчетата май са нули.
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:calibre.jpg
Прегледи:1
Размер:104.9 КБ
ID:5342441

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                За пореден път трябва да изчета един тон документация и прегледах какви електронни четци се предлагат на българския пазар. Тъкмо щях да ставам от компютъра и да ходя да поръчвам Kindle DX за 820лв и се замислих дали скоро няма да излизат цветни E-Ink дисплеи. Попрочетох новините и от 2010 и 2011 се приказва за излизането на различни технологии на цветни E-Ink дисплеи. Лошото е, че са само новини. Това ще излиза след 1 година, другото след 2 години, ама на пазара нищо. Ако сега си взема DX и до няколко месеца излезе цветен E-Ink дисплей, сигурно ще ме хване яд Някой следи ли новините в тази насока?
                Знаех си аз, че така ще стане:
                http://forum.setcombg.com/index.php/...msg554741.html

Как да не се пукна от яд сега... Със 170лв разлика в цената... даже и 1 месец не мина. 9.7" цветен Triton E-Ink с резолюция 1600х1200
                Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Изтеглих статичната версия на Читанка и не схващам как да разглеждам съдържанието на библиотеката след като разархивирам файла

Инсталация - Просто разархивирайте горните файлове и отворете index.html чрез любимия си браузър.

Хубаво ама в архива файл - index.html нема. Хич ги не разбирам тия неща. Някой да помогне щото накрая ще счупя компютъра, ще набия жена си, ще си изям ноктите и ще умра.
                  Последно редактирано от droba; 10-02-12, 15:26.
                  О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
                    Изтеглих статичната версия на Читанка и не схващам как да разглеждам съдържанието на библиотеката след като разархивирам файла

Инсталация - Просто разархивирайте горните файлове и отворете index.html чрез любимия си браузър.

Хубаво ама в архива файл - index.html нема. Хич ги не разбирам тия неща. Някой да помогне щото накрая ще счупя компютъра, ще набия жена си, ще си изям ноктите и ще умра.
                    Свали от тук:
                    http://chitanka.info/torrents
                    статична версия да речем 13 декември 2010. Свали всички или тези файлови формати, които искаш да ползваш. Свали задължително
                    chitanka-html.tar.gz
                    изсипи всичко в нарочна директория и разархивирай файла chitanka-html.tar.gz. Там вече има въпросния index.html.

Коментар

Първоначално публикуван от GN2355 Преглед на мнение
                      Свали от тук:
                      http://chitanka.info/torrents
                      статична версия да речем 13 декември 2010. Свали всички или тези файлови формати, които искаш да ползваш. Свали задължително
                      chitanka-html.tar.gz
                      изсипи всичко в нарочна директория и разархивирай файла chitanka-html.tar.gz. Там вече има въпросния index.html.
                      Явно там ми е грешката. Свалих само FB файла. Ще опитам и с тар.Гъзъ

Мдам, кой да прочете цялото инфо към торента.... С гъзъ работи перфектно. Благодаря!
                      Последно редактирано от droba; 11-02-12, 14:25.

Коментар

Колеги,прерових нета за една книга,но не мога да я намеря: Джей Ансън "Ужаса в Амитивил"!Ако на някой му се намира ще съм много благодарен!
                        TLC 120 Prado
                        Yamaha Wolverine 450 4x4 SE

Коментар

Kindel -ите у дома са вече два!Kindel touch-а е доста компактен и боравенето с екрана е много удобно!
                          TLC 120 Prado
                          Yamaha Wolverine 450 4x4 SE

Коментар

Само да питам за 3G, каква е ситуацията? Че ми казват, че с близо 50 държави Амазон има договор и има ли мрежа, ползвам 3G напълно безплатно?
                            Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Я да дигна пак темата, за екстрата 3Г в киндлето? Има ли някой кой да я ползва, работи ли в БГ и мога ли да си сваля директно с негова помощ някоя книга, пътувайки София-Варна. Без да ровя с мобилния, без да търся Уай-Фая?
                              Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Работи, даже и форума може да преглеждаш. Амазон има договор с Мтел и ползваш тяхната мрежа.
                                Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X