Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Електронни книги и четец за тях?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Електронни книги и четец за тях?

Клавиатурата е да си пишеш бележки,разни рецензии и т.н по книгите или каквото там четеш в киндълчето .Аз ползвах и този без клавиатурата,но с клавиатурата ми е по удобен да го държа.А и разликата не е само в това-на клавиатурния паметта му е по голяма а батерията с двойно по голям ресурс.За разлика от 20 $ аз просто задържах този с клаватурата. Успех!
    TLC 120 Prado
    Yamaha Wolverine 450 4x4 SE

Коментар

Първоначално публикуван от jouzzin Преглед на мнение
      За разлика от 20 $ аз просто задържах този с клавиатурата.
      Всъщност разликата е от 79$, на 139$. Не, че е кой знае какво, но все пак са си пари.

Смятам, че не ми трябва 3G и т.н. Така или иначе си имам netbook и ако ми трябва за писане на писма или browsе-ване си използвам него

А вградения речник как е? Дава ли достатъчно добро описание на всяка дума.
      Последно редактирано от modjoa; 22-01-12, 16:19.

Коментар

Моят няма 3G и е със спонсорирани скрийн сейвъри. Води се специална офрета !Разликата е че не мога да си сменям и качвам нови скрийн сеъвъри което на мен изобщо не ми пречи!Аз моя съм го купувал от САЩ и не съм плащал транспорт!
        Сега погледнах сайта на амазон и гледам че моят го няма-същия като 3G само,че без 3G!Заместен е от Kindle Touch.Нормалната му цена беше 139 а със спец. оферта 100$.Аз си купих и един койен калъф и със VAT пак ми дойде на 140 $!
        Речника -те при мен са 2 и са нещо като тълковни речници!На английски са!Не ми се е налагало да ги ползвам,но ми се струват подробни,доколкото съм ги разглеждал.А за форматите на книги,аз си ги правя в тхт формат и ги качвам така!Ако го регистрираш, утстройството получава собствен мейл адрес и ако искаш може да си пратиш файла,който искаш на въпросния мейл и си го получаваш директно конвертирано във специален за Киндъл формат.Пробвал съм и PDF разни служебни документи да гледам-става но е мъка!В PDF се виждат и снимки и графики и т.н!
        Последно редактирано от jouzzin; 22-01-12, 17:28.
        TLC 120 Prado

Коментар

Аз вече 2 дена се радвам на моя Kindle DX купен от България и няма никакви спонсорирани картинки. За 820лв няма Не знам на кой модел може да се сменя скрийнсейвъра, но на моя не може. Няма и кирилица, понеже е със софтуер версия 2.5.8, а са кирилизирани от 3.х.х нагоре. Речници си качвате каквито си искате в prc формат. Най-добре на DX се четат PDF, за другите mobi/prc. Конвертирането става лесно с Mobipocket Reader. Изпращането на файлове на собсвения @kindle мейл адрес за получаването им в конвертиран вид се заплаща по 15 цента на книга!
          Джейлбрейкването (Jailbreak) става много лесно. След това може да се слага custom софтуер - също много лесно, включително кирилизиране, руска виртуална клавиатура, собстени шрифтове, собствени скрийнсейвъри, премахване на въпросните спонсорирани скрийнсейвъри, други аудио плеъри, други четци, VNC клиент и изобщо ... много неща. Подробен списък с всички хакове и оптимизации за Kindle има тук: http://www.mobileread.com/forums/sho...d.php?t=128704
          Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от Tihomir(imageo) Преглед на мнение
            За четене на сайтове и теми, аз ползвам един плъгин на Chrome - "Send to Kindle", ама нещо дървено работи. Ще се радвам sotk да сподели неговия опит, дано да е нещо по-добро, че и на мен ми липсва такова нещо...
            Опитах с плъгините за Firefox Send to Kindle и Send to Reader и в двата случая получавам линк към страницата ( в случая произволно избрана тема от форума) която съм се опитал да кача на устройството и текст

.Вие не можете да публикувате нови теми

.Вие не можете да отговаряте в теми

.Вие не можете............................

О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Доста е дървен тоя плъгин(Send to Kindle). Пробвай първо от "Инструмент за теми" да избереш "Покажи като версия за печат"... аз лично така имам по-голям успех.. иначе ми изпраща само едно мнение. То понякога се омотва тоя плъгин от HTML-а на страницата. То принципно може и със селект - например Ctrl+A на целия текст на страницата. При мен поне има шорткът - Ctrl+F12, и ми показва preview, преди да прати. Но под Firefox не съм го ползвал. Пробвай с Chrome, ако продължи да не работи с лисицата... Но май трябва да се търси нещо по-работещо...
              Вярата в конспирации е опростяване, което ни помага да обясняваме всичко.

Коментар

Първоначално публикуван от Tihomir(imageo) Преглед на мнение
                Доста е дървен тоя плъгин(Send to Kindle). Пробвай първо от "Инструмент за теми" да избереш "Покажи като версия за печат"... аз лично така имам по-голям успех.. иначе ми изпраща само едно мнение. То понякога се омотва тоя плъгин от HTML-а на страницата. То принципно може и със селект - например Ctrl+A на целия текст на страницата. При мен поне има шорткът - Ctrl+F12, и ми показва preview, преди да прати. Но под Firefox не съм го ползвал. Пробвай с Chrome, ако продължи да не работи с лисицата... Но май трябва да се търси нещо по-работещо...
                Според мен проблема е някъде във форума защото ме отчита като потребител без права и ми изписва следните " вие нямате право да ............." което е странно, понеже форума може да се разглежда и без да съм регистриран потребител.
                О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
                  Според мен проблема е някъде във форума защото ме отчита като потребител без права и ми изписва следните " вие нямате право да ............." което е странно, понеже форума може да се разглежда и без да съм регистриран потребител.
                  Сега погледнах, че то има няколко разнивидности на тоя плъгин. Предполагам говорим за един и същ - този от ввв.клип.ме. Едното е bookmarklet, което взема URL и после явно се опитва да зареди страницата и да я прати на Киндъла. С него най-вероятно става това, което описваш. Аз ползвам от Chrome, който е extension, и то работи при отворена страница, като прихваща целия HTML, и така си изпраща всичко което се е заредило в браузъра.
                  Вярата в конспирации е опростяване, което ни помага да обясняваме всичко.

Коментар

С "Покажи като версия за печат" стана но само с плъгина за Файър Фокс - Send to Reader.

http://sendtoreader.com/ иска регистрация

Коментар

Аз моя не съм го регистрирал още,но доколкото си спомням в ръководството пишеше че тази операция с конвертирането е free.
                      TLC 120 Prado

Коментар

За коледа реших и аз да се поглезя с един четец, много четох, тествах и накрая се спрях на Prestigio PER3162BN.Тествах и няколко Киндъл-а, но се оказа че не поддържат fb2 формат, в който тегля книгите от читанката.Като цяло съм много доволен от престижиото, което поддържа много формати, единствено като го обърна да чета хоризонтално, чакам към 15-20 сек. да рефрешне.Бутоните са удобни, менюто е лесно и го препоръчвам, ако ви се дават 280 лв. За лятото ще го поглезя с един водонепроницаем калъф и нощна лампичка.За зареждане използвам зарядно от gsm Nokia E52, същото го продават за 20-25 лв. в някои сайтове за четци.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Photo0269.jpg
Прегледи:1
Размер:445.3 КБ
ID:5338500Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Photo0270.jpg
Прегледи:1
Размер:490.1 КБ
ID:5338499
                        Последно редактирано от PACH - Иван Тодоров; 22-01-12, 19:54.
                        DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Аз моя не съм го регистрирал още,но доколкото си спомням в ръководството пишеше че тази операция с конвертирането е free.
                          Трябва да го настроиш да ти праща нещата през user@free.kindle.com защото по подразбиране ги праща през user@kindle.com а там те таксуват ако ползваш 3G. На моя четец става само с wi-fi та ми дреме на сайдера
                          Твърде е възможно да пиша глупости но това ми остана в кратуната след днешното няколко часово ровичкане.

Коментар

Предполагам не са глупости,защото моя също няма 3G и само през домашното Wi-Fi,а там как ще ме таксуват не знам...Тия дни като ми остане време ще го регистрирам и ще споделя.Аз като го гледам моя май регистрацията ще отключи и други функции!
                            TLC 120 Prado

Коментар

Първоначално публикуван от PACH - Иван Тодоров Преглед на мнение
                              Тествах и няколко Киндъл-а, но се оказа че не поддържат fb2 формат, в който тегля книгите от читанката
                              С една малка програмка Сalibre (безплатна) от fb2 стават на mobi за секунди, като има опция директно да ти ги хвърля в Kindle четеца.

Коментар

Предполагам не са глупости,защото моя също няма 3G и само през домашното Wi-Fi,а там как ще ме таксуват не знам...Тия дни като ми остане време ще го регистрирам и ще споделя.Аз като го гледам моя май регистрацията ще отключи и други функции!
                                С кредитната карта от регистрацията. От 3G няма как да те таксуват.
                                Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X