Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Скритата и забравена история на България

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Скритата и забравена история на България

Първоначално публикуван от Marto-Novobranko Преглед на мнение
    Българската! Аспекта е по твой избор...
    Не съм съвсем сигурен какво искаш да направиш.
    Има много аспекти на нашата история, и по точно с тълкуването и, които не ми звучат логично и много, с които сигурно не съм запознат...
    Питай за мнението ми за нещо конкретно ако искаш...

Коментар

Крум наистина ли е пил от черепа на Никифор..?!

Коментар

Оставете древната история. Ние не знаем кога е основана държавата ни ...
        680,681, по-рано
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Я верно го зарежете Крум Страшни! Гледам , че я разбирате тая материя. Някой може ли да ми каже що за хора са били партизаните?
          0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Българската! Аспекта е по твой избор...
            Ето един аспект.
            Ако ти липсват 6-7 милиона калпака да ти вярват, заповядай, ще те позлатят!

Коментар

Можем и за Турското робство да поговорим. Наскоро четох преводи от архива на османската империя и доста се чесах по главата..?!! Картината която прозира в иначе скучните тефтери е много по-различна от това което сме учили..!!! Например, оцъклих се от данните за естествения ни прираст, който е бил повече от добър...?!! Но после се сетих и, че на палестинците в момента не им е лош прираста и не са цъфнали и вързали и се поуспокоих малко...!!!

Трудно можеш да ме изненадаш в тази посока, колега..!! Само не разбрах, каква е целта ти! Приканваш ме да пиша там, или...?!!!

Поздрави
              Последно редактирано от giorgio; 24-02-11, 08:36.

Коментар

Крум наистина ли е пил от черепа на Никифор..?!
                Няма причина да се предполага, че това е станало по различен начин след като е описано от няколко византийски летописеца...

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
                  Я верно го зарежете Крум Страшни! Гледам , че я разбирате тая материя. Някой може ли да ми каже що за хора са били партизаните?
                  Мога да ти кажа какво ми е казвал дядо ми на времето (лека му пръст)... - Мойто момче, в гората имаше не повече от 50 комунисти.. Всичко друго беше хайдуци, дето ги мързи да работят! Не, че и на комунистите им се работеше, но поне можеха да се обосноват полит-икономически...

Коментар

Нищо не казахте за основаването на държавата.
                    Я кажете токава защо един и същи хора правят всичките преврати между ПСВ и ВСВ? Включително девети септември.
                    Дали са масони? Или руски шпиони? Или?
                    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

• По-точно двама! И защо да им вярваме..?!! Ами ако е било, просто анти-българска пропаганда..?!! Разбирам обкования със злато череп на Никифор да бе изложен в НИМ, ама не е... Вероятността, хронистите да са искали да ни изкарат варвари - човекоядци, не е никак малка, не мислиш ли...?!!

Поздрави

681 г. е годината на подписване на мирния договор, между България и Византия! Това е първия известен писмен документ, в който България е описана като държава, и затова годината е била (погрешно) приета за година на основаването на държавата ни! В последствие се откриват много други документи, когато търсенето на историците ни излиза от византийските хроники и датата за Дунавска България се връща с около 20 години на зад...!!!

П.П. Уточнявам, че става дума за териториите отсам Дунав, завладени от Кан Аспарух...

Поздрави
                      Последно редактирано от giorgio; 24-02-11, 08:37.

Коментар

• От: Скритата и забравена история на България

По-точно двама! И защо да им вярваме..?!! Ами ако е било, просто анти-българска пропаганда..?!! Разбирам обкования със злато череп на Никифор да бе изложен в НИМ, ама не е... Вероятността, хронистите да са искали да ни изкарат варвари - човекоядци, не е никак малка, не мислиш ли...?!!
                        Съмнително - предвид, че по онова време не са ни възприемали като такива. А и събитието е повторено няколко десетилетия след това от някакъв печенег, който черпел за здраве от главата на някакъв киевски княз...
                        Ако някой наш днешен съвременник има комплекс от това, че Крум е бил безцеремонен - негов си проблем...на мен не ми пречи...Византия и Рим не са постъпвали с видните си пленници по съществено по различен начин...

Притеснява ме обаче фиксацията върху това събитие... а изчезването на артефакт отпреди 1200 години изобщо не ме учудва - коя от личните вещи на Крум всъщност е запазена?

Ако идеята е да се оспори събитието, за да се отхвърли връзката на прабългарските обичаи с обичаите на разни скити, печенеги и други азиатски конни народи,за да се намерят доказателства за автохонният местен произход на рода Дуло (или който и да е) - сори, ма не съм аз човека, който ще дълбае в тази посока...

Първоначално публикуван от Marto-Novobranko
                        681 г. е годината на подписване на мирния договор, между България и Византия! Това е първия известен писмен документ, в който България е описана като държава, и затова годината е била (погрешно) приета за година на основаването на държавата ни! В последствие се откриват много други документи, когато търсенето на историците ни излиза от византийските хроники и датата за Дунавска България се връща с около 20 години на зад...!!!
                        Ето например тук съм съвсем съгласен с теб. Реално тогава са ни признали за правен субект в тогавашното международно право. За мен е очевидно, че за да обърнем византия в такава война - би следвало "държавата" да е съществувала малко по-отрано...В крайна сметка Третата българска държава е призната за независима 1909 година нали? Пък ние си я водим такава от 1879...
                        Последно редактирано от vlageo; 23-02-11, 22:12.

Коментар

Просто исках да знам, кое за теб достатъчно убедително, за да го приемеш за факт. Нищо повече...

П.П. Ако нещо пречи на някого, то това нещо не е задължително да пречи на друг и обратното! Доста субективно, но вярно...

Поздрави

Коментар

Просто исках да знам, кое за теб достатъчно убедително, за да го приемеш за факт. Нищо повече...
                            Я сега дай малко факти за падането на Търново...аз имам само предположения.
                            В частност - наистина ли е взето чрез предателство или просто градът се е предал след дълга обсада?
                            И по-подробно: наистина ли са изклали укрилите се боляри в Арбанаси?

Коментар

Факти няма смисъл и не мога да ти давам, защото не ми дават да копая там, както и на всякъде другаде..!!! Мога да ти кажа какво мисля, на базата на това каквото се знае! Ако те устройва..?!!

Коментар

Факти няма смисъл и не мога да ти давам, защото не ми дават да копая там, както и на всякъде другаде..!!! Мога да ти кажа какво мисля, на базата на това каквото се знае! Ако те устройва..?!!
                                Давай...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X