Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Факти любими на боговете - или границата на познанието.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Факти любими на боговете - или границата на познанието.

Първоначално публикуван от venkabg Преглед на мнение
    Ясене, така са ма учили бре....теглото е сила. Инак не отричай, че светлината е сложна работа. Имаше една думичка:корпускулярно-вълнов дуализъм.
    Искаш ли да ти докривее?

Между тегло и маса има разлика само привидно. В общата теория на относителността двете са в общ кюп.

Освен това гравитацията досущ като светлината явно някъде има вълново-корпускулярен дуализъм ама за разлика от светлината ние не го познаваме, защото досега не сме намерили нито частиците, нито вълните.

Коментар

Ами не. Трябва да се отчетат няколко неща

Първа книга моисеева е писана преди бая години
      Голямото взрив като теория е от средата на ХХ век
      Библията не е писана специално за физици

А че става въпрос за едно и също нещо не съм се сетил аз пръв
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Искаш ли да ти докривее?

Между тегло и маса има разлика само привидно. В общата теория на относителността двете са в общ кюп.

Освен това гравитацията досущ като светлината явно някъде има вълново-корпускулярен дуализъм ама за разлика от светлината ние не го познаваме, защото досега не сме намерили нито частиците, нито вълните.
        В интерес на истината не познавам добре теорията на относителността, общата де. Ти някъде беше писал, че още има да се проверява. Впрочем, тук ми висне една книга КМ, ама математика......

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
          А че става въпрос за едно и също нещо не съм се сетил аз пръв
          Знам бе.
          Ама всички които го разказват са убедителни като Бойко Борисов срещу корупцията.

Който има желание да търси смисъл в подобни аналогии ще го намери винаги. Само че винаги постфактум.

Коментар

Е то няма как да е иначе.
            Имаш един текст стар като света и един нов.
            Имаш и някой дето е чел и двата и - опаа, ми то едно и също
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Засега имаме купища хора които са чели свободен превод на едното и популярен разказ на другото. Похвално, ама както казах - ще се навия когато направят предвиждане, а не постфактум да обясняват че е същото.

Нямам нищо против източника. Само сведението да е проверимо. Още по-добре - ако предлага възможни проверки.

Коментар

Кво стана с чифутите?
                Дизелов Jeep, не е Jeep.

Коментар

А-а-бе чифутите - плагиати безскруполни и те.
                  Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от Krelion Преглед на мнение
                    Кво стана с чифутите?
                    Разказвали са приказки. Сериозната им заслуга е че са ги записали в някой момент.

Коментар

Мх...даже в голямата си част тея приказки не били и тяхно си народно творчество ами сбирщайн.
                      BMW X6

Коментар

Някой нaскоро пуснa мухaтa , вселенaтa нямa нaчaло и големи бaнгове не сa съществувaли.
                        Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                          Е то няма как да е иначе.
                          Имаш един текст стар като света и един нов.
                          Имаш и някой дето е чел и двата и - опаа, ми то едно и също
                          Илюминат такъв, ниеден
                          Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Ясене,може ли едно въпросче? Беше споменал слънпев вятър. Той е съставен от заредени частици, дет са движат. Демек магнитното поле му влияе. Защо Земята отблъсква тоя вятър, а Марс не успява? От кво зависи магнитното поле на земята, демек индукцията B от кво зависи?

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнение
                              Моята теория(и не само моя, а на много учени) за прозявката която си затвърждавам ежедневно е увеличаване на кислорода в организма.
                              Прозяваме се като ни се спи и сме уморени - изтощен организъм работещ бавно и имащ нужда от повече кислород.
                              Прозяваме се и като кислорода в стаята е малко защото не сме проветрявали скоро.
                              Прозяваме се и като се занимаваме с скучна не натоварваща дейност като четене или писане, забиване пред компа или друго подобно - работещ на "ниски обороти" организъм с липса на кислород.

Това е само теория...

Не знам какво общо има с кислорода, но много често, когато някой друг се прозява и наблюдаващият го също го прави. Аз например само като прочетох сега написаното и се прозявам вече за втори път...не че не съм изморен де и не ми се спи.

Опа, станаха 3 пъти...явно съм доста податлив...
                              Всеки трети е шести

Коментар

Рибите имат стадно чувство значи-и...
                                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X