Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Факти любими на боговете - или границата на познанието.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Факти любими на боговете - или границата на познанието.

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    И не яжте маргатин, ако искате здраво семейство.
    Ето как почват шашмите. Не яжте маргарин, ако искате здрави семейства в конкретния щат, независимо вие живеете ли там и дали сте семеен.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      ...Не яжте маргарин, ако искате здрави семейства в конкретния щат, независимо вие живеете ли там и дали сте семеен.
      И това не е съвсем. Трябва да живеем в САЩ и да не ядем маргарин, за да намалим разводите в Мейн.

А съмнението че изводите от статистиката зависят повече от тоя, дето джурка данните, отколкото от самите данни, ми се натрапи без хич да съм го търсил, още в първи курс в университета.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ма тя статистиката такива изводи хал-хабер си няма да е правила (тези от компилациите на Ясен). Че и тия дето са си нямали друга работа, та подредили въпросните - също не го представят за изводи от статистикта.
        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          ....
          А съмнението че изводите от статистиката зависят повече от тоя, дето джурка данните, отколкото от самите данни, ми се натрапи без хич да съм го търсил, още в първи курс в университета.
          Че има нещо е факт- за джуркачите вече много се не дума напоследък. Ти помниш ли някои от главните и какво допринесоха?
          А тези простотии се правят от името на всички ни.
          Даника
          Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Дори да не сме от рибите, това от което сме произлезли и то е произлязло от нещо. Странно ли е това,че в развитието си зародиша (да речем човешкия) в различните етапи може да бъде оприличаван на различни видове животни. Еволюция ли? Всеки отговор за произхода ни, създава все повече и повече въпроси. Почти във всички религии ни се забранява познанието, защо ли? И дали разумът ни е безсилен да го побере? Има ли граница, която не ни е позволено да преминем, дали е защитна мярка, дали ако я преминем няма да се озовем пред друга...? Заплаха ли е за Нещо или Някого осъзнаването ни? Въпросите са много и търсенето на отговорите им, само ще ни обрече на нещастно съществуване, сред затворени стени без изход. Едно е сигурно, че докато всички сме един срещу друг водени от пороците си, а не вървим заедно по един път, то никога няма да съзреем и да преоткрием изгубеното. Защото някога, може би сме владеели знанието за всичко, но би ли бил тесен, малък и ограничен светът, в който живеем сега?
            Не важно кто напротив, важно кто рядом.

Коментар

Хайде малко да ви хвърля в джаза

http://bigthink.com/think-tank/there...-were-all-sims

http://listverse.com/2013/12/02/10-r...er-simulation/

http://www.toptenz.net/10-reasons-un...video-game.php

http://listverse.com/2013/12/02/10-r...er-simulation/

http://www.insidescience.org/content...m-universe/871

Коментар

Първоначално публикуван от DaGa Преглед на мнение
                Ти сериозно ли си вярваш,че сме произлезли от рибите ?! Мдааа всичко е почнало от "супата", амебите и т.н. дрън дрън...
                А ти сериозно ли мислиш, че нямаме нищо общо?

Баси, мислех си, че поне тук здравомислещите хора са повече от някоя дискотека или строителна фирма...
                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Мисля - следователно съюествувам
                  В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Първоначално публикуван от vasil_karov Преглед на мнение
                    ...някога, може би сме владеели знанието за всичко...
                    Това сега обосновано предположение ли е?

Една жена ли каза?
                    Или всички така казват?
                    А може би някой/и елементарно гони/ят сензация?

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                      А ти сериозно ли мислиш, че нямаме нищо общо?

Баси, мислех си, че поне тук здравомислещите хора са повече от някоя дискотека или строителна фирма...

Баси... какво да ти кажа лично аз не вярвам в еволюцията и по-точно ето в това...

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Simpsons_Homer_evolution.gif
Прегледи:1
Размер:8.24 МБ
ID:5646916

Това си е лично мнение все пак и на никого на го натрапвам. Всеки има правото да си вярва в каквото си иска

Коментар

Баси... какво да ти кажа лично аз не вярвам в еволюцията и по-точно ето в това...
                        [ATTACH=CONFIG]784193[/ATTACH]
                        Ами тя еволюцията НЕ Е това, отделно че изобщо няма нужда да вярваш в нея.

Вярва се в други работи.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                          А ти сериозно ли мислиш...
                          ...вярвам в...
                          Ми нЕма да се разбЕрете.
                          Единият вика мислиш ли - другият разправя вярвам...

Коментар

Мисленето не пречи на вярата.
                            А 99.8796% от хората наистина сляпо вярват на глупотевините на Ч. Дарвин
                            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                              Мисленето не пречи на вярата.
                              А 99.8796% от хората наистина сляпо вярват на глупотевините на Ч. Дарвин
                              А па един значим процент ги отричат на общо основание, без да ги познават или разбират.

Коментар

Те вярата е в основата на много от бедите на човечеството.
                                Ама не обоснованата вяра(вярвам, че на следващото състезание джипа няма да се счупи, щото ще го подготвя както трябва), а тази: "и да нямаш друг Бог освен Мен".
                                Демек-сляпата вяра в нещо което някой ти е казал, че е вярно, и ти си на същото мнение защото ти звучи правдоподобно, или не можеш да си обясниш по друг начин "нещото", или поради модерност.
                                Имам приятел който също като колегата не иска да се съгласи, че именно маймуните са нашите предци, с единствения аргумент "Ти сега с маймуните ли ще ни сравняваш?" и "Да ти приличам на маймуна?".

Просто на природата не и пука какво си мислим, и какви теории развиваме, тя си се развива без изобщо да се съобразява с нашите мераци да приемаме или отхвърляме разни теории. И не и пука коя е вярната.
                                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X