Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фильмы о войне..... Русофобам не заходить!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Фильмы о войне..... Русофобам не заходить!

А и да излезеш БЪРЗО!!! от десантното отделение на Ми-24 с всичкият багаж бахти акробатика!

Коментар

Еее колко много инфо ни даде. Има полза от филма за нас лаиците. Аз преди не бях чувал за "караваншчик". Мерси много. За мен филма беше леко като ония документалните със малко пресъздаване на ситуацията. Чакай поне да си питам - срещу стингерите измислена ли беше друга тактика или техника по онова време. Въпреки,че само за 1-2 години едва ли е било възможно де. Ама ми стана интересно. Или си е останал кошмар за пилотите.
      висете отпуснато

Коментар

Сега видях това. Трябва да е интересно. Не е за война ама за руските военни автомобили...
        http://zamunda.net/details.php?id=248224&rated=1
        висете отпуснато

Коментар

Имаше полза от захвачен Стингер, разбира се. Самата ракета не е нещо специално, интересна била е ГСН, головка самонаведения. Много бързо след пленението на Стингер на наши хеликоптери почнали да слагат едни специални лампи върху опашката и всичко станало наред, или почти наред.

Тази лампа се вижда баш над опознавателен знак.

Коментар

Сега загледах "Автомобили в погонах" (горния линк дето дадох, 6 части е). Много е интересен!
            висете отпуснато

Коментар

Вижте какви http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%...%BD%D0%B5#2010 загуби търпят силите на НАТО сега в Афганистан, когато никой не помага на талиби, нито им подарява Стингери и не ги обучава в лагерите в Пакистан и представете какво ни е било тогава в този пущиняк!
              Израз "караванщик" не бе официален термин. Той се исползвал основно в ОРБ в южните провинции в ДРА, където основно се работило срещу керваните с оръжията и воените материали на душмани.

Коментар

Ти сериозно ли я даде тая статистика?! Никой не помагал на талибаните ли? Очевидно от нея, помагат им географските и метеорологичните особености, както и сложната летателна техника. Не гледаш ли, че са свалени само няколко траспортни небронирани хеликоптера и то с леко стрелково оръжие, т.е. най-вероятно при изпълнение на евакуации? Останалите са си падали или катастрофирали сами поради техническа или човешка грешка. Характерното за вертолетите е, че са много сложна техника и редовно търпи аварии. То само в Косово до момента се разбиха 4 АН64 при рутинни полети и без никой да им пречи, пък ти говориш за Афганистан...

Тези загуби са напълно нормална статистика, събереш ли накуп толкова техника и народ и започнеш ли да навърташ толкова летателни часове. Виж колко повече катастрофи на военновъздушните им сили стават извън Близкия Изток - http://usaf.aib.law.af.mil/

Коментар

Никто, кроме нас.... С двете си ръце горещо гласувам за този филм!

О малоизвестной, длившейся шесть лет войне в Таджикистане, где самое непосредственное участие принимали российские военные соединения. Эта картина не столько о самой войне, сколько о взаимоотношениях кинооператора Евгения Левашова и Наташи - женщины, которую он искал всю жизнь, и нашел за несколько недель до своей очередной командировки на войну. И хотя он может отказаться от этой поездки, он этого не делает - потому что любовь и нравственный выбор неразрывно связаны между собой…

Коментар

Да добър филм. То и не познавам някой в България на мойта възраст (39) да е гледал повече рускоговорящо кино от мен де . Не пропускам.
                    висете отпуснато

Коментар

М, да... Поредният "военен" филм с привкус на досадна телевизионна продукция.

Иначе, ето един истински филм за войната, която Русия загуби - http://zamunda.net/details.php?id=249960&hit=1

Коментар

Модератор може да ми трие постовете, можете изобщо да ме изтриете от вашият форум - все ми тая! Но аз пак повтарям въпрос - ти служил ли си изобщо? Щото от човек, който не си изпълнил свой дълг към Родината, а служба в армията е точно този Дълг, не може да се очертава свестен и разумен коментар за филм за армията и за войната.
                        Засим - Честь имею!

Коментар

Нещо не разбра - изтриха твоето мнение, защото изтриха и моя отговор на него, в който цитирах, че си мераклия да се виждаме. Не ми стана ясен дневния ред на виждането, но ако е "честь имею" - зарежи.

Няма да ти се отчитам кой съм и какво съм правил. За сведение, основната част от съвременните български войници, за щастие не са виждали война. Аз пък съм живял известно време в такава. Мифахми, дусте шурави? Биа пише ман вали чекар бе то миконам...

Не приемай толкова лично коментарите за филми с досадно повествование. Интересен е фактът, че за разлика от американците, изкарали поне няколко силни художествени филма за Виетнам, руснаците нямат такъв за Афганистан. За Първата чеченска война има една стойностна военна драма в стил псевдодокументалистика - http://zamunda.net/details.php?id=99623
                          Последно редактирано от Obersturmbahnfuehrer; 16-01-11, 23:41.

Коментар

"Тихая застава"

Моля за извинение, но филма "Тихая застава" от къде мога да го намеря?

Художественный фильм «Тихая застава» основан на реальных событиях. Бой на 12-й пограничной заставе Московского погранотряда в Республике Таджикистан произошел во вторник 13 июля 1993 года. Афганские и таджикские боевики попытались прорваться на территорию этой страны. Российские военные 11 часов отражали атаки противника, 25 человек погибло. После этого наши отступили. Позднее в тот же день застава была отбита. По итогам боя шестеро пограничников были удостоены звания Героя Российской Федерации, в том числе четверо — посмертно.
                            Публикувайте отговор

Коментар

От: "Тихая застава"

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
                              Моля за извинение, но филма "Тихая застава" от къде мога да го намеря?

ето тук намирам всички руски филми

Коментар

От: "Тихая застава"

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                                Огромно "Благодаря!" за линка. Виждам, че за момента се предлага само CamRip, но не е болка за умиране, стига да сийдне някой братушка...
                                Благодарско отново !
                                Публикувайте отговор

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X