Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фильмы о войне..... Русофобам не заходить!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Фильмы о войне..... Русофобам не заходить!

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
    Не е лошо в училищата да се гледат някои от тези филми,в часовете по история...
    Да,не може да се каже че тези филми представят абсолютно обективно историята,но те са един вид класически произведения...
    И изобщо се чудя-защо в училище не се изучава предмет "кино",както се изучава "литература".
    И да ги гледат, децата са толкова далече от тези неща че просто няма да ги възприемат.Днешните поколения са с толкова примити мозъци, интересно ми е след още 50-100 години как ще се промени света.Тогава и религията ще отиде на доста заден план, всичко ще е още по-комерсиално, а събитията от миналото още по-далече без живи свидетели, които да напомнят...
    DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
      "Катин" е чисто политически филм, няма нищо общо с никоя война, и не е моя работа да уча тебе. Виждал си повече от мене. Недей, ще ти мине.
      Аз съм напълно наясно с пропагандата (поне в случая). Мисълта ми беше, че като се правят "художествени" сравнения, да се хвърля и едно око на другата гледна точка. И който има очи и акъл да отсее плявата, може да придобие някаква приблизителна представа. Реална, никога! Дори и тези, които са били там не знаят какво точно и защо е било. Емоциите и чувствата по време на война са съвсем други и логичното поведение в дадена ситуация става съвсем нелогично и неразбираемо, еле пък след толкова години.
      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
      Неизвестен мъдрец

Коментар

А аз отдавна не съм бил, затова и съдя. Сигурно не съм прав, но сигурно вече имам и право.

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
          Нека се върнем на филмите... Според мене напоследък излезнаха много добри руски филми на тази тематика. Михалков скоро вади също добър филм. Един от най-тежките филми, които въобще съм гледал е "Штрафбат"... "Диверсант" 1 и 2 също е прекрасен сериал... и още доста... Другите не могат да вадят читави филми за ВСВ, просто защото не са участвали или ако са участвали е било проформа... Или просто нашето светоусещане е по-близко до руското...
          ...ами другите ... заприличаха на филмите , тип "Рамбо" , което в контекста на Стефан си е чиста чалга .
          Иначе мен лично си ме кефи "Бялото слънце на пустинята" . И "Броненосецът Потьомкин" .
          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Е, аз старите въобще не ги коментирам - безспорна класика. Преди години когато гледах от "новите" руски филми за ВСВ подходих със скепсис, ама сетне се поуспокоих.
            Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Човек гледа с очите си ,чува с ушите си ,мисли с мозъка си и разбира със сърцето си.

За да си допълня ще кажа само ,че тези филми са едната страна на монетата.
              Последно редактирано от Георги Крумов; 22-04-10, 08:42.

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
                Човек гледа с очите си ,чува с ушите си ,мисли с мозъка си и разбира със сърцето си.

За да си допълня ще кажа само ,че тези филми са едната страна на монетата.
                Мдаа, а монетата е 3D...

Коментар

http://film.arjlover.net/film/ дърпайте, докато може с образователна цел, естествено

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                    "Утрините тук са тихи" също е силен филм,но със старата концепция...
                    "Иди и виж"/1985г./ ми върна вярата в руското кино,безкомпромисното,към никого...,знаеш ми убежденията,виждали сме се в темите,но на черното бяло-никога.
                    Присъединявам се! "Утрините тук са тихи" е страхотен филм, както и много други, но "Иди и виж" ме разтърси до основи когато го гледах!
                    יעבור
                    «И това ще мине»

Коментар

А аз заинтригуван от мнението на Стефан за други стойностни съвременни филми/които съм пропуснал/,се разтърсих и изгледах сериала "Щрафбат".
                      Гледайте го,не е толкова суров,колкото "Иди и виж",но също може да ви докара до потрес/много моменти оформят това чувство,но в 5 или 6 серия,криминален затворник отишъл на фронта,говори на друг политзатворник,че понеже червените са взели всичките провизии от тях,майка му наготвила малкото им братче,за да отгледа другите си две момчета.../.
                      п.п.на който не му е проблем,да го гледа без субтитри-изказа и жаргона си имат своята роля за оформяне на цялостния облик на филма.

Коментар

Намерете и вижте стар филм "Судьба человека". И не гледайте сегашните русски сериали, на 99,9999% те са пълни боклуци. Не напразно има стара аксиома "Краткост е сестра на таланта!"

Коментар

Щрафбат приятен филм. Има и един документален в Замунда, "Вторая мировая день за дня" . Една гледна точка. Не е лош.

Коментар

@Sibirski
                            Гледал съм го,хубав филм,стойностен и с неговото си повествование, спрямо времето,когато е правен.
                            За сериалите-прав си,"Щрафбат" го определям/за себе си,разбира се/ в онова 0,01%,липсващо от общия им облик.

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                              Намерете и вижте стар филм "Судьба человека". И не гледайте сегашните русски сериали, на 99,9999% те са пълни боклуци. Не напразно има стара аксиома "Краткост е сестра на таланта!"
                              Шукшин...много силен филм. Разбира се, и повестта трябва да се прочете.
                              Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Бондарчук е, не Шукшин. А за Шукшин веднага се сещам за още един невероятен филм "Они сражались за Родину", където той се снимал.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X