Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фильмы о войне..... Русофобам не заходить!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Фильмы о войне..... Русофобам не заходить!

Sibirski, уважавам много руското военно кино, особено след Грозовие врата и 9та рота, пък и Щрафбат, ако щеш. Да не говорим за недостижими класики като Бандитски Питер и Пътешествията на Синбад и т.н.
    Обаче тоя филм е слаб. И откъм актьорска игра и откъм реализъм. Атаки на нож при условие, че можеш да стреляш от прикритие.. само едно оръдие и то пред стените някак се озовало, вместо да е окопано... !!!??? да не говорим за боеготовността на гарнизона...абе слабо.. пък сценария е златен, можеше да се използува по-добре. То, не че американосите не изпортиха златната тема за Александър Македонски с мизерно изпълнение ... ама. .

Коментар

Филмът заснят по реални събития, така че каквото било е, такова и показано. Има и един съветски стар филм "Безсмертный гарнизон", вижте и него.
      Пък ако ви приемате за непостижима класика помии като 9-та рото и Бандитски Петербург, аз просто нямам какво да кажа. Какво да ви кажа, когато держава иска децата й да пораснат герои, тогава се снимат други филми.

Коментар

Аз пък израстнах със съветски военни филми - преобладаващо черно-бели. От училище всеки четвъртък ни водеха на кино с тази тематика (то друга тогава много и нямаше), а вечер по телевизията основно пак това даваха. В резултат на това в зряла възраст си съставих мнение, че ако филмът е цветен, вече има предпоставки да не ми хареса, пък и ако не започне с работника и колхозничката на Мосфилм или с Петър Іви на Ленфилм - забрави... Обяснявам си го с това, че в старите филми имаше много повече драма, макар и често мело. Просто споменът от войната още беше болезнено пресен и в квартирите по стените почти задължително висяха портретите на млади момчета с черна лента. В онези години, пропагандата отстъпваше пред незабравената трагедия.

Новите са чиста пропагадна, щото вече на публиката й е избелднял споменът от тоталната и народна война. Както се призна по-горе, държавата иска да отглежда герои и ръга щедро пропаганда под формата на художествени филми.

Иначе, Брестката крепост още от училище ни беше основен елемент от индоктринацията, издигнат в култ. Обаче не ни споменаваха, че 2 години преди епичните събития, пак танковете на Гудериан вече веднъж са я превземали, след което са я отстъпили на СССР по сила на уговорките между Молотов и Рибентроп.

Коментар

Добър е филма даже ако говорим как е заснет. Снощи си го изгледах с удоволствие и на един дъх. И аз си виках как неадекватно реагират понякога,ама като се замислих, че аз на тяхно място щях да съм като кокошка без глава.... Много реалистично направен филм. Аз съм фен и на малко по-други съвременни руски филми де. Хареса ми например Tемный мир от последните...
          висете отпуснато

Коментар

Филмът е хубав, не знам защо го асоциирах с "Пърл Харбър", сюжета ми сладнее като в него, ефектите доближават, развоя и жертвите - може и да е било така, очаквах нещо повече.Ако щете база за сравнение, "Бащата на войника", за "Иди и виж" не отварям дума в този аспект.
            Пробитата валдхорна, свиреща както трябва, събираща паникьосаните бойци - готвача/Хуба Буба/, който като излезе от кожата си, хваща бордовата картечница и потапя самолети...
            Гледал съм доста по-стойностни руски филми.
            -"4", по нашата.

Коментар

Не знам. Мене филма ме хвана... силно. Да, на моменти хиперболизиран, но силен, определено.
              Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Гледахте ли "Охотники за караванами" ? Хареса ми въпреки че е леко разтеглен (над 3 часа). Струва си гледането.
                http://zamunda.net/details.php?id=247900
                Интересна страна на войната в Афганистан. Не знам до колко са се случвали тия неща. Но ми беше интересен.
                висете отпуснато

Коментар

Благодаря за информация, отивам да тегля, после щи ви се отпиша.
                  Бывший "караванщик".

Коментар

Не можах да го изгледам, просто има сума ти неща и детайли, дето ми бият на очи. Гафове с учебни патрони в снаряжени ленти от картечница, декоративни духи и десант в Ми-24 накараха ме да се откажа от този филм!

Коментар

С триста зора догледах този филм, пълна боза е, за нищо не става! Или поне според мен така е, щото все още имам ясни спомени за изкараните там 22 месеца от живота ми.
                      Който все пък ще иска да види този филм, на снимка човек който на 5 януари 1987 година близо до н.п. Шахджой захватил първи Стингер в Афганистан.

Полковник Владимир Ковтун се казва човек.

Коментар

Е и мене историята със Стингерите ми беше интересна. А и всичката тая история около "керваните". И е доста "телевизионен" наистина филма. Поне ни разказва нещо. За теб е разбираемо,че не би харесал никакъв филм за там. Баща ми (лека му пръст) ходи на няколко мисии (не е бил в Афганистан) и не можеше д гледа никакви военни филми. Обикновено почервеняваше и се ядосваше в началото. След това изпадаше в странно затворено състояние. Военнен лекар беше. Дори не искам да си спомням какво ми е разказвал и то отгоре отгоре. Мой приятел загуби крак в Афганистан. Все пак мисля,че се опитвват да отдадат някаква почит на хората били там с този филм. Може би за това ми хареса.Пък и ме заинтригува с историята и за пръв път се замислих и за аспекта на седящите във Москва офицери и как са натискали от бюрата си да се изпълняват невъзможни неща със цената на човешки живот за да получат повишение... (Ако все пак това е било истина де) . Ще прочета сега из нета за историята със заловения стингер и за Владимир Ковтун. Мерси за инфото. Е и ето ползата от филма за мен,подтикна ме да почовъркам и науча нещо.Пак ти благодаря Сибирски.
                        висете отпуснато

Коментар

На снимка е човек, който на 5 декември далечна 1987 година близо да н.п. Шахджой в клисура Мултанай първият запленил американски Стингер, тогава старши лейтенант, а сега полковник ОЗ Владимир Ковтун.

Тука цялата РГСпН и екипажи на вертолетите, които са захватили тези Шайтан-тръби.

Радвам се че съм бил ви полезен.

Коментар

На 27.11.1987 в свален със Стингер над Асадабад Ми-8 загина мой съученик по Суворовското училище старши лейтенант Вадим Матюшин. Единствен син на възрастните родители. Гроба му наскоро бе отново намерен и възстановен от суворовци на наша 6-та рота.

МАТЮШИН Вадим Александрович, старший лейтенант, командир группы.
                            Родился 15.05.1964. в г.Львове. В Вооруженных силах СССР с 05.08.1981. Окончил Уссурийское СВУ и Киевское ВОКУ.
                            В Республике Афганистан с сентября 1986 года.
                            Погиб 27.11.1987. в сбитом вертолете.
                            За мужество и отвагу награжден орденом Красной Звезды и орденом Красного Знамени (посмертно).
                            Похоронен в Уссурийске.

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                              ... и десант в Ми-24 накараха ме да се откажа от този филм.
                              Стана ми интересно. Не са ли използвани възможностите на Ми-24 да качи до 1 отделение и защо? Ако става въпрос за по-многочислен десант ясно, но за малки групи?
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

В горещ въздух Ми-24 не бе способен да излита с десант и пълен БК. За десант винаги се исползвали Ми-8, а Ми-24 беше щурмовият вертолет, нашият ангел пазител...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X