Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Avatar - поредният...

В американските филми, както и в другите филми, обикновено има повече от седем действащи персонажа. Следователно, наличието на поне един идиот е съвсем реалистично и статистически репрезентативно за "живия живот".

Холивудското кино можете да наречете "най-манипулативното", но пък е едно от малкото, в които се прокрадват филми с на въпреки-, анти- и прочие критическа нагласа към самата Америка и/или света въобще. Много важно, че в останалите флагът се вее постоянно в близък план.

Нямаше как този тричасов филм да е "истинско 3D". Нали на средата на прожекцията всички вече ще повръщат. 3D-то трябваше да е обрано и скромничко, просто на моменти пренасящо те в сцената, за кратко и съчетано с музикалния фон. Технически възможности за всякакви картини и трещящи звуци инженерите са измислили много, но прекомерното им използване ще сготви манджа с грозде. Това е идеята на тая индустрия, все пак. Да забавлява, а не да натрапва.

Посланията на филмите с екологична насоченост са все още новост и не са "до болка известни". Такива са само в научно-фантастичната литература, чийто обем обаче е твърде над филмираните произведения, та има време да се изтърка сюжетът. Уви, послания известни или не, пита се вадим ли си изводите от тях или чакаме да се "поизтъркат" още малко ?

Аз също не виждам връзка със Стругацки, а "Стоманеният плъх"-серията на съм я чел...

Радвам се, че киното вече успява да навлезе сериозно в коловозите на фантастиката както технически, така и като осмисляне на идеите. Днес "Аватар", утре нещо по Стругацки, Азимов или, мечтата ми, "Хиперион"-ите. Е, по-трудничко ще им е, щото няма да е некъв кух "Властелин на-нещо-си", но ще се понапънат и ще го направят. В очакване сме...
    Последно редактирано от Yordan; 17-01-10, 01:50.
    Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

Коментар

Първоначално публикуван от nextvasko Преглед на мнение
      За мен филма е абсолютен боклук с крадени идеи от Стругацки и някой други автори....
      А какво общо имат крадените идеи с това що за филм е конкретния филм. И да са откраднали, направили са го като хората. В днешния свят каквото и да направиш, все се оказва че според някой си го откраднал от някъде.

За мен това е без значение. А филма ми хареса. И като ефекти, и като сюжет. Не че нямаше какво да се желае още по отношение на сюжета, но това значи да го направят в няколко части.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от asterix85 Преглед на мнение
        ....Искам да споделя нещо. Аз не навиждам холивудското кино! Според мен то е целенасочено и манипулативно, като определени идеи, виждания и култура нарочно се повтарят и видоизменят в различните сюжети на филмите им! ...
        Това можеше да го споделиш още в пост №1 , за да спестиш времето на пишещите в тази тема по повод на "Аватар" , а пък ние да се съсредоточим върху значимите произведения на някоя по-стойностна киноиндустрия - например тази на легендарните кинорежисьори и сценаристи от Папуа и Нова Гвинея .
        Последно редактирано от Vlado_Ts; 17-01-10, 00:49.
        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Yordan Преглед на мнение
          ...Нямаше как този тричасов филм да е "истинско 3D". Нали на средата на прожекцията вече всички ще повръщат. 3D-то трябваше да обрано и скромничко, просто на моменти пренасящо те в сцената, за кратко и съчетано с музикалния фон. Технически възможности за всякакви картини и трещящи звуци инженерите са измислили много, но прекомерното им използване ще сготви манджа с грозде. Това е идеята на тая индустрия, все пак. Да забавлява, а не да натрапва...
          Нека не забравяме, че в 3Д кината се прожектират доста филми заснети в 3Д. Те са с истинско 3Д, но никой в салона "не връща пуканки". По някаква причина не раздават и торбички. Сигурно и те не знаят за тоя ефект...
          Подозирам, че причината за това което споменах в обсъждания филм е по-различна.

Ще изчакам да излезе и 2Д версията за домашно ползване. Подозирам, че филмът ще е доста по-невзрачен... Аз лично не споделям оптимизмът на Гоблин, че ще е от филмите които ще се гледат "пак, и пак, и пак". Може и да греша...
          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

"Истинските" 3D не че са по-истински по принцип, но са по-очебийни. Фокусът вземе та дойде току пред носа ти, върне се обратно, след малко пак. Тези филмчета са по 20-30 минути, защото натоварват зрението. Хубаво, реалистично, готино, но не може три часа, ще откачат хората. Затова и в "Аватар" този елемент е доста обран и се усеща по-стремглаво в единични моменти от целия филм, като дори в тях картината не се натрапва да те удари по челото. Това с 1-2 изключения де, когато все пак се натрапва. Явно не са се въздържали да пришпорят пълните технически възможности. Дето се вика - да напомним истински, че 3D правим, нали, не правим супа...
            Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

Коментар

Казвах че аз ще го гледам пак и пак. С прескачане на много моменти. Ама много.
              А 3D-то, поне където го гледах, си беше съвсем 3D. Нито 2 1/2 D, нито три без четвърт
              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Такива сме си ние......
                Всяко ново нещо трябва да бъде оплюто. Дори да е наше, а камо ли хамериканско. Такива филми никога не могат да се разберат от първия път. На първото гледане акъла ти се взема от ефектите, на второто се задълбочаваш в сцените и чак когато си мислиш че го знаеш наизуст, започваш да вникваш в скритите послания. Това е моето мнение , на друг може да му харесва"Дунав мост"
                Искаш ли да получиш умен отговор-питай умно!
                0894328706

Коментар

Не знам дали филма е имитация на нещо, наистина напомня за Свят на Смъртта на Харисън. Дали ефектите са на ниво, не съм специалист да знам. Но знам едно:
                  Майка ми и баща ми не ходят на кино. Този филм отидоха да го гледат и много им хареса. Касиерката в близкия тото пункт ми говори колко як е филма. Аз като го гледах трябваше да си купя билети 2 дена предварително, че всичко се изкупуваше. Залата щеше да се слука от всякакви хора, на всякаква възраст.
                  За мен този филм е супер, той върна обикновенните хора в кината.
                  А това не съм го виждал от комунизма насам. Само Титаник май предизвика подобен интерес но не чак толкова.
                  Поздрави
                  Мълчанието не доказва наличието на ум, но доказва липсата на глупост.

Коментар

Аз вече успях да го гледам два пъти. Първият път ме впечатли доста и като кинематография, и като истоия, и като идеи. Вторият път не... Трети път едва ли ще го гледам. Филмът е красив. Визуално. Ако се отпуснеш и се наслаждаваш на "природата", възприемаш и останалото със завишена оценка. Вторият път, свикнал вече с ефектите, видях че историята си е плоскичка. Наподобяваща най-вече Файнъл Фентъзи, както спомена Гоблин. Няма лошо, де. Не е възможно да се измислят все нови неща, нямащи общо с нищо друго. В заключение бих казал, че е хубаво филмче, което задължително трябва да се гледа на 3D или IMAX, с нагласа да се насладиш на красотите, но определено няма да е от филмите, които съм гледал десетки пъти без да са ми омръзнали.

3D-то си е баш колкото трябва. През цялото време има дълбочина, но не ти изкачат постоянно разни обекти под носа. Има ги само там, където трябва да се предаде допълнителен драматизъм . Както казах и по-горе, от кинематографична гледна точка е перфектен.
                    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Според мен "Титаник" е в пъти по-добър като всичко. Това , че хората ходят да гледат "Аватар" се дължи по-скоро на любопитството към 3Д технологията, т.е. заради ефектите.
                      Така че , ако последният надмине по касов успех "Титаник" , то ще е затова. Не мисля , че "Аватар" има данни да достигне 11-те оскара на "Титаник".
                      Мойте 5 ст'инки...

ПП: Филма съм го гледал в ИМАХ.
                      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Хареса ми. Нека критикуващите препоръчат по-добро. Тъкмо се чудя какво да гледам.

Коментар

Този филм ми го препоръчаха да не го гледам никъде другаде освен на 3D кино, така че ще чакам да го покажат пак в кино "Арена" и да се завлеча до София да го гледам. И както казаха господата колеги по-горе ... филма трябва да е готин, всеки жанр сам по себе си има своите плюсове и минуси.

@nextvasko ... колега, все пак всеки има собствено мение, и на мен не ми харесват драмите и комедиите, защото предпочитам екшъните и ужасите(психарските), но има случаи където някой филм като "Аватар", който е напълно приключенски да ми хване окото

Коментар

Филмът е красив и поучителен !
                            Който не може да го разбере си е негов проблем.
                            Аз с удоволствие ще го гледам втори път, пък ако ще и съвсем да деградирам.
                            Ендурото и сексът не са шега работа !
                            -------------
                            Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
                            http://crazy-job.com

Коментар

....
                              - Митак, този филм е гениален! Това най-добрият филм на всички времена - невероятни ефекти, фантазия, 3D анимация, сюжет, послания, метафори, екшън....Как може да говориш така за него?! Джеймс Камърън, създателят на Титаник, Терминатор 2...
                              - Братле, филмът е копие на Покахонтас или Малката Русалка на Дисни! Какви метафори, символи и послания има в Пакахонтас?! Вземи гледай Undergroud, Аризонска Мечта, Козият Рог, Вчера да видиш какво са символи, метафори и послания! Този филм е просто глупав с много ефекти! Едно 8-10 годишно дете ще го разбере напълно!
                              - Митак, ти наистина имаш някои странни виждания по някои теми!
                              - Просто не разбирам...
                              ...
                              Последно редактирано от asterix85; 17-01-10, 14:10.

Коментар

Филма го изгледах без някакви конкретни очаквания, просто защото не бях чувал за него преди това. На доста места ме накара да си пропомня за поредицата за Янус ... май беше на Андрю Нортън, но не съм готов да споря. Нищо против де, в тази си част реализацията беше на ниво.

Като ефекти - всъщност ми хареса. Като смисъл - не чак толкова. Особено баталните сцени към края, комиксите ряпа да ядат.

И това го казвам без да мразя Холивудските продукции по принцип - веднага си признавам, че любимия ми филм на тема фантастика е "Серенити".
                                О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X